23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DELIRUL GENERALULUI – Balbaieli si explicatii ciuntite, cu ticuri nervoase in poarta SIIJ. Florian Coldea a fost audiat 4 ore in dosarul "Nicolae Popa" in care Kovesi e inculpata: "SRI a fost implicat in operatiune. Reflecta cooperarea buna intre servicii si autoritati, pe care am constatat ca ii deranjeaza foarte mult pe foarte multe persoane... In ceea ce o priveste pe Kovesi, nu am luat la cunostinta de vreo infractiune... S-a cooperat potrivit responsabilitatilor si protocoalelor"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

16 May 2019 15:35
Vizualizari: 6203

Asa cum se preconiza inca de saptamana trecuta, fostul director operativ al Serviciului Roman de Informatii, Florian Coldea (foto), s-a prezentat joi, 16 mai 2019, la sediul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) pentru a fi audiat, in calitate de martor, in dosarul in care fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi este inculpata pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa in legatura cu aducerea in tara din Indonezia a fostului director Gelsor Nicolae Popa. Ajuns la SIIJ in jurul orelor 9.00, cu umbreluta de ploaie in mana, Florian Coldea i-a intampinat pe reporterii prezenti in poarta SIIJ cu mirare: "Cat interes pentru un profesor..." (facand aluzie la calitatea sa de cadru didactic pe care o detine, dupa pensionarea din SRI), dupa care a intrat in sediul Sectiei, promitand ca va da declaratii la iesirea de la audieri. Si a dat!


Dupa mai bine de 4 ore de audieri in fata procuroarei Adina Florea de la SIIJ, care in prezent ocupa si interimar functia pe procuror-sef al Sectiei, Florian Coldea a iesit in fata portii pentru a explica cat de benefica a fost colaborarea SRI cu celelalte organe ale Statului care s-au implicat in aducerea in tara a lui Nicolae Popa. Declaratia acordata de Florian Coldea in fata camerelor de filmat nu a fost lipsita de abureli, devieri, balbaieli, grimase, dar si ridicari de spranceane, deja obisnuite pentru fostul sef operativ al SRI.

Intrebat in ce baza a fost posibila aceasta colaborare, in conditiile in care nu este atributul Seriviciului Roman de Informatii sa se ocupe de repartierea cetatenilor romani, Florian Coldea a scos pasarica pe gura: "S-a cooperat potrivit responsabilitatilor si protocoalelor".

Practic, Coldea nu doar ca a recunoscut senin ca SRI s-a implicat, alaturi de Parchetul General, in aducerea in tara a lui Nicolae Popa, ci a indicat si baza implicarii sale: protocoalele incheiate de SRI cu PICCJ si cu alte institutii ale Statului roman.

Totusi, dat fiind ca protocoalele nu sunt lege, si tinand cont ca SRI nu are competenta in repatierea cetatenilor romani, raman intrebarile la care speram ca Florian Coldea a raspuns punctual in fata procurorului Adina Florea de la SIIJ:

-Cu ce drept legal s-au implicat ofiterii SRI in aceasta misiune?

-Cu ce drept legal s-a implicat Laura Codruta Kovesi  in aducerea in tara a lui Nicolae Popa din Indonezia, in conditiile in care atributiile de repatriere reveneau exclusiv Ministerului Afacerilor Interne?

Deloc de neglijat este contextul aducerii in tara a lui Nicolae Popa, caci asa cum ne amintim, acesta a fost arestat inaintea campaniei electorale din 2009, si adus in tara in 2011, dupa mai multe vizite pe la ambasade si in Indonzia efectuate de Kovesi (vezi galerie foto), fostul director Gelsor fiind atunci prezentat cu titlu de trofeu de fostul presedinte Traian Basescu. Cel mai probabil, prin implicarea SRI si a Parchetului General – prin Laura Codruta Kovesi - s-a urmarit repatierea lui Popa sa se faca in cel mai scurt timp. Acest lucru a determinat insa, credem noi, pe langa lege, alocarea de resurse financiare si personal pentru desfasurarea unor activitatii care nu intrau in atributiile Parchetului General si Serviciului Roman de Informatii.

Pe de alta parte, Florian Coldea a tinut sa precizeze ca personal nu a luat act "in nicio imprejurare" despre posibile infractiuni savarsite de fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi.

Publicam integral declaratia facuta de Florian Coldea in poarta SIIJ, la iesirea de la audierile din dosarul in care Laura Kovesi este inculpata pentru aducerea in tara din Indonezia a lui Nicoale Popa:

"Dati-mi voie, dati-mi voie! Dupa cum stiti, nu pot sa fac comentarii cu privire la continutul discutiilor, asa ca nu mi-am propus sa dau un interviu.

(ce cautau cei doi ofiteri SRI in aeronava cu care a fost adus in tara Nicolae Popa) Serviciul Roman de Informatii a fost implicat in aceasta operatiune de identificare, localizare si aducere in tara a domnului Nicolae Popa, a fost considerata o operatiune de succes, reflecta cooperarea buna intre serviciile de informatii si autoritatile si institutiile de aplicare a legii, cooperare pe care am constatat in timp ca ii deranjeaza foarte mult pe foarte multe persoane si din acest punct de vedere am vazut ca toata lumea face eforturi disperate ca practic aceasta cooperare sa afecteze, intr-un fel sau altul, capacitatile Romaniei de aplicare a legii, respectiv sa vulnerabilizeze Romania ca tara de frontiera a NATO si UE.

In alta ordine de idei, pe scurt, o singura observatie in ceea ce o priveste pe doamna Laura Codruta Kovesi, personal, in nicio imprejurare nu am luat la cunostinta de vreo activitate care sa fie infractiune si nici la nivelul institutiei nu am obtinut niciun fel de informatii cu privire la posibile infractiuni sau cu posibile date in acest sens.

Vreau sa va multumesc. Sper din tot sufletul ca ar fi important sa discutam si consider ca era important sa discutam despre toti cei care nu s-au implicat in aducerea lui Popa in tara noastra, toti cei care dupa mai bine de 10 ani nu au contribuit decisiv, asa cum a facut-o Serviciul Roman de Informatii pentru a-i contribui din perspectiva, prin posibilitatile pe care le are, la efectuarea unui act de justitie pentru cei peste 155.000 de persoane care au fost pagubite cu mai mult de 300 milioane de RON.

(ce cautau cei doi ofiteri SRI in aeronava cu care a fost adus in tara Nicolae Popa) – V-am asigurat ca au cooperat si au asigurat sprijin potrivit legii.

(ce a cautat SRI la intalnirea cu cei de la parchet si de la Ministerul Apararii si Ministerul Afacerilor Interne)S-a cooperat potrivit responsabilitatilor si protocoalelor. Nu pot sa fac referiri mai mult in acest moment referitor la acest caz. Este un caz aflat in derulare. Am dat toate explicatiile. Va multumesc".

Publicam in continuare galeria foto prezentata in exclusivitate de jurnalista Sorina Matei privitoare la prezenta Laurei Kovesi in Indonezia sau la ambasada Indoneziei la Bucuresti, alaturi de aceasta fiind in permanenta si un ofiter SRI:


Comentarii

# un mizantrop date 16 May 2019 16:36 +13

Ghiolbanii astia si-au oferit o sedinta de shoping, si recreere in vreme ce au agatat, in fuga, un expat, ca sa-si justifice cheltuielile din banul statului, ba au cersit si sponsorizari - tipic pentru parazitii pe bani publici ajunsi in functii inalte si crezand ca li se cuvine...m-a indignat peste poate afirmatia lui Coldea (totusi, un om vizibil bolnav, care a condus ani de zile securitatea tarii...) ca e profesor...Pai, unde e pactul pe educatie, unde e reforma aia #ista si userista (adica tot aia) pe educatie, cand accepti pe post de dascal astfel de indivizi?! Un consult psihiatric nu se cere la facultate, doar la gimnaziu?!

# unul din lumea cea mare date 16 May 2019 21:26 0

voi realizati cine conduce aceasta mermelica.DOAMNE UNDE /S GASITI ACESTI NESANATOSI

# Mihai date 16 May 2019 16:59 +3

Coldea e varianta securista a tractoristului Lazar pensionat pe bani nemunciti de catre autointitulatul urmas al nazistilor, Johannis, amandoi sunt cam pe acelasi tipar, Lazar paradea cetateni inca de cand a pasit in procuratura iar Coldea paradea cu complicitatea procurorilor la fel de ratati ca si el. Parca e Balaceanca la varful institutiilor statului, doar neaveniti si taraie-traista.

# Necalificatul: eu sunt mic nu stiu nimic, tata-n pod beleste date 16 May 2019 17:37 +5

Acum se da profesor , s-a luat dupe Joianis . Cica daca preda , sanki, Etica la alti necalificati intr-o scoala creeata de ei , se pune ca e dastept in cap ! Ba schizofrenicule tot necalificat ramai , doar in capul tau bolnav poti fi ce vrei ... Sa fie inchis pe viata, fie si ca sclavete executant a lu` nesimtitul de basescu . :-* PS. Dragnea , cand le reduceti bugetul la parazitii astia ?

# Antidero date 16 May 2019 17:47 +1

Urmeaza si restul flacailor de la antidero sa explice ce au facut in ultimii 15 ani.

# zn-zn*!* date 16 May 2019 18:08 +6

:lol: Ca sa recunosti ca esti prost, trebuie sa-ti mearga mintea-:)) Ba, mai"ie" multi(multe) pe acolo, :-* cei loviti de soarta imbecilii de serviciu, :cry: care se executa nu discuta 8) Chiar nu-i poate pune nimeni la respect pe acesti gainari(dupa vorba si fapte)? :eek: Securistii maniaci sa-si vada de lungul nasului, ca o fi odata si leac pentru a-i tine in tarc, si sa inceteze acei ce sufera de grandomanie si "paranoia securistoida", 8) ca s-au imbarligat prea mult in tacticile lor nebune(!), sa vrea sa execute(la propriu),la bunul lor plac, pe oricare cetatean roman, cum probabil fac ca in filme, cu spionii dezertori(!?). Si asta prin mana procurorilor si a multor juzi, ca vedem cum:sad: tremura si fac in nadragi pnl-istii ipocriti, sau cen ineptii debiteaza noii farisei usr-isti. Dar cum s-ar rezolva multe in societate prin cultura si educatia de calitate. Altfel,"o sotietate fara printipuri, va sa zica, ca nu le are" :o

# Ioana M. date 16 May 2019 19:09 +6

Are SRI atributii de serviciu in afara tarii ?

# Jos cu acest gunoi social ! date 16 May 2019 19:40 +2

Acest hemoroid al sistemului securist , imbunatatit de marinar, trebuie eliminat , ca si plagiatoarea grasana ! :eek:

# Gilu date 16 May 2019 20:18 +1

Parca este Elena Ceausescu pre cand clama in fata acuzatorilor : " las' sa auda si colegii mei , academicienii " ...Unde am citit noi axioma aceea cum ca " in capul trebii ajung in mod invariabil cei mai ticalosi " ? Sau cei mai rai ? Ori cei mai prosti ? E unul care pune intrebari , dupa care uita ce a intrebat .. Jale mare pe capul nostri !.

# nedelcu date 16 May 2019 21:12 +2

Să mori tu Coldea! Nu aveai informaţii nici tu şi nici slugoii tăi din Serviciu despre preocupările infractionale ale nefericitei nefertite. Te-a lovit amnezia? la hotelul lui Ioan Rus de la Cluj? Despre combinaţia Lascu-Covesi-Carabulea-Apostu-Popescu nimic? Dar despre Eduard Covesi şi autostrada Sebeş-Sibiu?.....Irina Socol.....şi aş putea continua până dimineaţă cu mizeriile tale de securist paranoic,

# nedelcu i date 16 May 2019 21:31 0

Nici despre havarieni, sucişti......fonduri europene.....fonduri şi umbrele de soare...nimic, nimic?

# Baran Gheorghe date 16 May 2019 22:07 +2

Sarmanul profesor, toata viata a fost profesor. Nici usturoi n-am mancat nici gura nu mi-a mirosit.

# nedelcu m date 16 May 2019 23:02 +1

Nici despre şedinţele comune organizate pe banii contribuabililor, pentru o mai eficientă punere în aplicare a protocolului, pe care le prezidai cu Zeiţa,.......cât de obosit erai....din caza hotelului cu multe stele......nu-ţi mai aminteşti. Poate te ajută Mitică....nu nea Dragomir.....cel de la J, câmpul tactic. Ce frumos dansa el, la repriza a treia, şi ce entuziasmat era că instituţiile de forţă şi-au dat mâna. Îţi mai aminteşti....ca un ieduţ neprihănit.

# ramanu date 17 May 2019 06:41 +2

Acest exemplar este profesor?! Poate la scoala de caini! Atunci , in cusca cu el!

# Aurolacul asta scelerat a condus SRI !!!!!!!! date 17 May 2019 16:00 0

Voi realizati cine lucreaza acolo ? Asta zice multe si despre basescu ....si daca mai aveti dubii uitati-va si la Curvesi ..... No comments ! :-*

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva