22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DESPUIEREA JUDECATORULUI GHITA – Cititi si va cruciti! Au iesit la iveala uluitoarele fapte ale judecatorului Ciprian Ghita de la Curtea de Apel Bucuresti: “A actionat ca un avocat de facto al inculpatului, adresand organelor de ancheta diferite memorii si cereri, solicitand informatii legate de dosar, reunirea unor cauze si formuland plangeri impotriva actelor procurorului. A solicitat organelor sa fie audiat in cauza... Si-a atribuit nereal calitatea de denuntator/persoana vatamata”

Scris de: George TARATA | pdf | print

26 June 2024 12:56
Vizualizari: 3295

Asta este judecatorul Ciprian Alexandru Ghita (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti, cel care a hartuit jurnalistii Lumea Justitiei cu o plangere la DNA in care ne-a acuzat ca am fi facut grup infractional organizat cu Google, judecatoarea Viorica Costiniu (presedinta de onoare a Asociatiei Magistratilor din Romania) si niste avocati pe care nu ii cunoastem. Ghita a fost demascat in toata splendoarea sa de catre Inspectia Judiciara, care a facut publice faptele pentru care magistratul a fost sanctionat disciplinar, in 5 iunie 2024, cu “diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25% pe o perioada de 1 an de zile” pentru abaterile disciplinare constand in „incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii” si „folosirea functiei detinute pentru a obtine un tratament favorabil din partea autoritatilor sau interventiile pentru solutionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decat in limita cadrului legal reglementat pentru toti cetatenii” (click aici pentru a citi).


 

Astfel, intr-o informare postata pe site-ul propriu, in care prezinta un rezumat al actiunii disciplinare exercitate impotriva lui Ghita, Inspectia Judiciara dezvaluie ca acesta s-a transformat intr-un avocat de facto al inculpatului pe care chiar el il judeca. Concret, Ciprian Ghita a trimis personal la DNA sesizarea formulata de inculpatul pe care il judeca impotriva colegului sau de complet si impotriva procurorului de caz, dupa care a manifestat un interes pentru stadiul cauzei constituite la nivelul parchetului anticoruptie. In acest sens, arata Inspectia Judiciara, Ghita a adresat organelor de ancheta diferite memorii si cereri, solicitand informatii legate de dosar, reunirea unor cauze penale si formuland plangeri impotriva actelor procurorului. Nu s-a oprit insa aici: acelasi Ghita a cerut organelor de urmarire penala sa fie audiat in cauza si confirmarea faptului ca s-a declansat procesul penal impotriva colegului sau de complet si a procurorului.


Ghita s-a impaunat cu condamnarile mari pe care le-a dat


Totodata, Ciprian Ghita a cerut sa fie primit in audienta la fostul Procuror General al Romaniei, Gabriela Scutea, solicitand finalizarea dosarului constituit dupa sesizarea formulata de inculpatul pe care il judeca. Iar pentru a fi primit de sefa PICCJ, Ghita s-a folosit de calitatea de judecator si a invocat pedepsele mari pe care le-a aplicat de-a lungul timpului (de altfel, judecatorul Ciprian Ghita este celebru pentru afirmatia “am incredere in dreptatea DNA”).

Ulterior, Ghita si-a atribuit nereal calitatea de denuntator/persoana vatamata si a formulat la Inalta Curte contestatie privind durata procesului penal, solicitand fixarea unui termen cat mai scurt pentru finalizarea urmaririi penale.


Redam precizarile Inspectiei Judiciare privind dosarul disciplinar al judecatorului CAB Ciprian Ghita:


“Actiune disciplinara GHITA CIPRIAN ALEXANDRU, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 271 lit.a) si lit.m) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Judecatorul Ghita Ciprian Alexandru a facut parte dintr-un complet de judecata investit cu solutionarea unui dosar. Inculpatul trimis in judecata din acest dosar a formulat o sesizare penala impotriva procurorului care a intocmit rechizitoriul si impotriva celuilalt membru al completului. Desi demersul era unul personal al inculpatului (care avea posibilitatea sa transmita el insusi acea sesizare organelor organelor competente), judecatorul Ghita Ciprian Alexandru a transmis sesizarea catre D.N.A. in calitate de presedinte al completului de judecata. Ulterior a actionat ca un avocat de facto al inculpatului, adresand organelor de ancheta diferite memorii si cereri, solicitand informatii legate de dosar, reunirea unor cauze penale si formuland plangeri impotriva actelor procurorului. Totodata, a solicitat organelor de urmarire penala sa fie audiat in cauza si confirmarea faptului ca s-a declansat procesul penal impotriva celor doi magistrati iar, in caz contrar, motivele pentru care nu s-a dispus inceperea urmaririi penale.

In completarea demersurilor sale, la data de 10.11.2022, a solicitat audienta la Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si, folosindu-se de calitatea de judecator, cu trimiteri la pedepsele mari pe care le-a aplicat in cariera sa inculpatilor si la articole de presa, a cerut finalizarea dosarului.

In acelasi context, judecatorul Ghita Ciprian Alexandru si-a atribuit nereal calitatea de denuntator/persoana vatamata si a formulat contestatie privind durata procesului penal, solicitand Inaltei Curti de Casatie si Justitie fixarea unui termen cat mai scurt pentru finalizarea urmaririi penale, cererea respinsa ca inadmisibila.

Solutie CSM: Actiune admisa. Se aplica sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25% pe o perioada de 1 an de zile'”.

Comentarii

# Militia date 26 June 2024 15:20 +4

Ferească Sfântul! Ideea e că mai există specimene din astea care judecă atât în penal, cât și în civil și pe care Inspecția nu le bagă în seamă..Mai grav e cu ăștia din penal ..cu atât mai grav e că ajung la Curți.

# Cârcotaș date 26 June 2024 17:07 +4

Bai nene, care eșt ăla i de dai tu cu minus la postarea @Militia? Ce nu e adevărat din ce se zice? Ce nu îți convine?

# Observator date 26 June 2024 18:48 +6

Din ce relatați rezultă că dl. judecător a depășit sfera răspunderii disciplinare. Pare mai mult penală activitatea să in această speță. Părerea mea! PS: Cine era inculpatul pentru care s a expus? Ce soluție a dispus în acest dosar? Întreb pentru un prieten care a căpătat la mulți ani de detenție de la acest jude...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva