22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DEZASTRU LA ADMITEREA IN MAGISTRATURA – Din 906 candidati au mai ramas doar 84 in cursa! Aspirantii la functia de magistrat au cazut pe capete la verificarea cunostintelor juridice (Listele)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

11 February 2013 19:38
Vizualizari: 27183

 

Multi au fost, putini au ramas! Prima proba de verificare a cunostintelor juridice din cadrul concursului de admitere in magistratura 2013 a fost un dezastru pentru juristii care atentau la un post de procuror sau judecator. Conform listelor afisate de INM, dintr-un total de 906 candidati care au sustinut prima proba la concurs, 822 au fost declarati respinsi, dupa ce in urma solutionarii contestatiilor nu au obtinut punctajul minim de 70 de puncte, echivalentul notei 7,00.

Astfel, la cea de-a doua proba a concursului de admitere in magistratura din perioada noiembrie 2012 – martie 2013, proba constand in verificarea rationamentului logic s-au prezentat doar 84 de juristi, adica doar aceia care au luat peste 7,00 la prima proba, care a fost si eliminatorie.


Cei 84 de juristi ramasi in concurs au sustinut duminica, 10 februarie 2013, proba de verificare a rationamentului logic. Aici viitori magistrati au avut de rezolvat un test grila de 100 de intrebari la care s-au punctat raspunsurile si 20 de intrebari supuse pretestarii in conditii de concurs, ale caror raspunsuri nu s-au punctat. Pentru a fi declarati admisi la proba rationamentului logic, juristii trebuie sa fi raspuns corect la minimum 30 de intrebari din cele 100 care se puncteaza.

Punctajul obtinut la cea de-a doua proba a rationamentului logic reprezinta 30% din nota finala obtinuta la prima etapa, unde se calculeaza suma notelor obtinute la cele doua probe, respectiv cea de verificare a cunostintelor juridice si cea a rationamentului logic.

Juristii declarati admisi dupa prima etapa vor sustine in cea de-a doua etapa a concursului de admitere in magistratura desfasurat in perioada noiembrie 2012 – martie 2013, un interviu, in cadrul caruia vor trebui sa elaboreze in scris o analiza cu privire la subiectul extras si sustinerea orala a acestuia. Tot la proba interviului, care se va desfasura in perioada 22 februarie – 1 martie 2013, juristii vor analiza oral o speta cu elemente de etica specifice profesiei. La fel ca la proba de verificare a cunostintelor juridice, juristii trebuie sa obtinta minim nota 7,00.

Nota finala obtinuta la concurs se calculeaza in raport de nota obtinuta la prima etapa (75%) si nota de la cea de-a doua etapa, interviul (25%).

*Cititi aici lista juristilor respinsi la proba de verificare a cunostintelor juridice

*Cititi aici lista juristilor care au sustinut, in data 10 februarie 2013, proba de verificare a rationamentului logic

*Cititi aici Grila 1 de la proba de verificare a rationamentului logic sustinuta in data de 10 februarie 2013

*Cititi aici Grila 2 de la proba de verificare a rationamentului logic sustinuta in data de 10 februarie 2013

*Cititi aici Grila 3 de la proba de verificare a rationamentului logic sustinuta in data de 10 februarie 2013

*Cititi aici Grila 4 de la proba de verificare a rationamentului logic sustinuta in data de 10 februarie 2013

*Cititi aici baremul de la prima parte a probei de rationament logic

*Cititi aici baremul de la partea a doua a probei de rationament logic

Comentarii

# Băiatu lu Luluţa date 11 February 2013 20:08 +18

De ce vă miraţi, fraţilor, nu vedeţi unde a ajuns biata noastră Justiţie? Pe mâna unor derbedei care au subordonat-o politico-mafiot unui descreierat şi clicii sale! Nu vedeţi că instituţiile de forţă ale Justiţiei - PG, CSM, DNA s-au transformat în adevărate sisteme de crimă organizată?  Nu e bine, domnilor, nu e bine...

# avocat traditional date 11 February 2013 20:16 +14

Lulusor ai mare dreptate.Pe langa cele zise de tine mai zic si eu ca astia isi bat joc de saracii candidati.Alea-s intrebari?alea-s raspunsuri?Vor numai oameni foarte inteligenti-adica oameni care stiu carte,memorand fara sa gandeasca.Dar la calitatea de om se gandeste cineva?Ii v erifica pe candidati(in afara de examenul psiohologic)daca sunt oameni de caracter etc.?

# ce-i asta baaa?, date 11 February 2013 20:47 +5

...asta inseamna ca aia care raspund corect(nu stiu dupa ce standarde!) sunt normali?;si asta e normalitatea?...ba, da-o dracu\'...nu cred ca vreti sa fiti judecati, de astia , asa normali!!!

# IOAN DUSCAS date 11 February 2013 20:54 +5

JUSTITIA ROMANA NU ESTE NIMIK ALTCEVA DEKAT ANEXA STRUCTURILOR INFRACTIONALE SECRETE GEN SIE , SRI , DGIPI , DGIA , SPP SI ALTE NENOROCIRI DE GENUL ASTORA ! ACESTI INFRACTORI NENOROCITI AU INTERESUL KA MAGISTRATI SA AJUNGA PERSOANE A KAROR SINGURA SI MARE KALITATE ESTE ACEEA DE A EXECUTA INTOCMAI SI LA TIMP CEA ORDINELE PRIMITE DE LA INFRACTORII CARE II PUN PE FUNCTII ! ESTE STRIGATOR LA CER CEA CE POT SA FAKA NISTE INFRACTORI SECRETI CU JUSTITIA UNEI TARI ! ESTE INTOLERABIL KA ASEMENEA CHESTIUNI SA SE INTAMPLE INTR-UN STAT DE DREPT ! PROBLEMA MARE ESTE KA PRETIINII NOSTRI DE PRIN EUROPA VOR INAINTE DE ORICE SA CASTIGE KAT MAI MULT SI IN ACEST SENS SE IMPLIKA PRIN INTERMEDIUL SERVICIILOR SECRETE LA NENOROCIREA JUSTITIEI ACESTEI TARI ! O JUSTITIE OBIECTIVA AR PUTEA CONSTATA FAPTUL KA GERMANIA AR TREBUII SA PLATEASKA NISTE SUME MARI UNEI FIRME ROMANESTI ! DECI ASADAR SI PRIN URMARE ESTE MULT MAI IEFTIN SI MAI PRODUCTIV SA CONTROLEZE PERSOANELE CARE AR PUTEA SA IA O SOLUTIE REA PENTRU EI

# Mirela Predan date 11 February 2013 20:57 +3

E un dezastru pentru ca acesta este nivelul de pregatire al Facultatilor de Drept din Romania. Nu-i plang deloc pe candidati, ba dimpotriva, sunt revoltata ca uneori se intampla ca astfel de persoane care habar n-au de lege sa masluiasca un loc la concurs si sa-l ia. Te trezesti cu el in instanta ca n-are habar pe ce lume e in materie de lege sau de logica a bunului simt, dar taie in carne vie la comanda politica basista! Si mai face si pe idiotul ca el e independent pana sa nu cunoasca nici legea! Cine-i mai ajunge la nas? Asa ca ar trebui sa ne ingrijoram de nivelul \"tinerelor sperante\" ale dreptatii din Romania, in niciun caz de intrebari! Ca pe urma ne trezim cu urmatoarele cuvinte in interceptare: \"nu-mi trebuie mie niciun ban\", iar \"logica\" procurorului zice: \"a cerut 1 milion de euro spaga\" si interceptarea de mai sus e proba!!!!

# ai dat si tu??? date 11 February 2013 22:34 +13

Daca ai avea un minim de cunostinte juridice, cat sa rezolvi acasa grilele cu cursurile in fata, ai putea constata singura ca: 1. sunt raspunsuri gresite, iar contestatiile au fost respinse fara argumente juridice. 2. Sunt enunturi sau variante de raspuns neclare si atunci intervine echivocul. 3. Sunt enunturi incalcite (dubla negatie) care iti ia timp pentru a le lamuri. Sa nu uitam ca ai 2 minute de grila. Daca ai norocul sa fii repartizat intr-un amfiteatru (ca la cinema) si sa te ridici in picioare de cate ori pleca vreun coleg nu mai ai alea 2 min. ... si sa nu uitam stresul unui examen ... si sa nu uitam ca opiniile in drept sunt impartite. Asa ca e o problema autorul dupa care inveti. Nu e matematica. ...daca ar posta cei care au dat si au facut peste 60, probabil discutiile pe forum vor fi altele ....

# IOAN DUSCAS date 11 February 2013 21:03 -2

LA FEL STA CHESTIUNEA SI CU FRATI NOSTRI FRANCEZI SI ITALIENII ! KA SI ACESTIA AU INTERESE MARI PE LA NOI ! SI PRIN URMARE SERVICIILE LOR SECRETE LUCREAZA DE ZOR IN SENSUL OBT52INERII PE ORICE KALE A UNOR BENEFICII KAT MAI MARI PENTRU EI ! ADIKA IN ACELAASI TIMP PENTRU NEMTI , ITALIENI , FRANCEZI , ENGLEZI SI ALTE NEAMURI DE PRIN EUROPA PENTRU EI IN ACELASI TIMP EUROPA ESTE SI AKASA SI STRAINATATE ! ACESTA ESTE UN FACTOR DEOSEBIT DE IMPORTANT PE KARE NU L-AU LUAT MULTI IN KALCUL KAND AU NASHIT-O PE MAMUKA EUROPA ! SI SE MIRA KA NU MERGE ! PAI N-ARE CUM ZIC EU ! DAKA IN EUROPA UMBLII PE CONTRASENS DISTRACTIA SE TERMINA DESTUL DE REPEDE SI MULTUMITOR DE PROST ! ASHA KA FRATE BASHNUK CU RESPECTUL XCE TZI-L PORT TE SALUT DIN MERS PE TINE SI PE KOANA EUROPA ! INK\'O SOKOTEALA DE BAGAT IN SEAMA AR FI KA DAKA II DERANJEZI PE ASTIA DE LA FURAT ASTIA TE PUN LA INDEX SI TE EXECUTA CU MANUTELE ALOR TAI !

# Pol pentru DUSCAS date 12 February 2013 08:27 0

Nea Ioane....te rugam sa scrii normal, fara \"tz\"-uri si \"sh\"-uri sau alte asemenea ca ne dor ochii....si mai scrie dracului cu litere mici pentru ca in limbajul net-ist modul in care scrii dumneata semnifica cearta si tipetele.....beeeeeep !!!!

# IOAN DUSCAS date 12 February 2013 09:46 -3

AM RETZINUT MAREATEA-TI PREOCUPARE PENTRU ANALIZA DIPOMATIKA RETROINVERSATA A BAGARII MATALUTA DE SEAMA DA\'SINCER AR FI MAI PRIMTA OBSERVATIA DAK\'AI FACE O MENTIUNE DESPRE SERVICIUL SI GRADELE DETINUTE DE MATALUTA ! RESPECTE !

# oarecare date 12 February 2013 18:47 +1

Bai tampitule, interneaza-te sau ia-ti tratamentul, nu mai scrie pe site !!!

# Raneti Tudor date 11 February 2013 21:39 +4

nu-i nimic, se intra si pe pile si spaga, care restul magistratilor mafioti in functie de azi

# avocat traditional date 12 February 2013 09:42 -2

Mai Tudore,daca se intra cu spaga nu picau atatia la examen.Spagas,daca exista,este pentru functii mari de tot dar nu cred ca e materiala ci morala.daca ai pe cineva in suflet si esti pe linie avansezi.Problemele sunt mai complicate sio nu e acum momentul sa le deazbatemNu am timp,trebuie sa merg la ICCJ poate il prind pe inataistatatorul pompilian sa vad cum se mai face de minune prin curtea instantei,incercand sa agate clienti .

# nela pt aDvocat traditional date 12 February 2013 19:41 +1

mai avocat traditional, dupa cum vas nu te duce minteae normal ca cei care nu au dat spaga sa pice. analizeaza cat esti de destept \"Mai Tudore,daca se intra cu spaga nu picau atatia la examen\". da iti acordam clementa, tu esti geniul din baroul lui florea si noi restul suntem prostii. acum singur ti-ai dovedit \"inteligenta\", dar stai linistit, am vazut fasole mult mai nescolite decat tine.

# avocat traditionmal date 12 February 2013 21:09 0

Asculta madamo cateva lucruriȘdupa mintea ta pompiliana aia putini au dat toti spaga./Deci,toti catindatii au fost prosti.Nu voi restul sunteti prosti.Tu esti proasta si daca ma gandesc bine trebuia sa te iau la masculin.Jalnicule

# nela avocat trrrrrraddditiomnalnnmcv date 13 February 2013 15:54 0

nea traditionalul advocat , ia o gura de apa si analizeaza-ti fraza cu spaga. da citeste pina ai sa intelegi ceea ce ai scris cu propriile maini. dupa ce te dezmeticesti treci la insultele specifice pregatirii voastre florentiniene.

# IOAN DUSCAS date 12 February 2013 09:52 +2

OAMENI BUNI KA PESTE TOT LA ROMANIKA SECURISTO-MALFORMATA CONCURSUL ESTE PENTRU CINE NU ARE ALTA TREABA ! LOCURILE SUNT ADJUDEKATE DIN TIMP SI PREGATITE CU DEDIKATIE PENTRU MARILE COMPETENTE \"DESCOPERITE\" ALE UNOR EXECUTANTE \"ÖRALE\" !

# jijica date 12 February 2013 10:02 0

nu e dezastru...se ocupa toate cele 50 de locuri scoase la concurs...super! :-)

# anca date 12 February 2013 18:25 0

Domnilor avocati, puneti mana si invatati, ca doar sunteti egali cu magistratii, nu???? :lol: :P

# catcotas date 12 February 2013 19:28 0

Nu-i frumos cum intelegi tu sa ironizezi pe mai multi domni avocati. Apoi, sa stii ca niciun avocat nu vrea sa fie doar egalul judecatorului, pentru ca unii considera ca judecatorul domina sala doar pentru ca nu are scrupule, adica avocatii au ceva in plus, care-i face mai grei. Spune pe de rost in cate cauze CEDO sau CCR ideea novatoare i-a apartinut unui judecator si in cate a apartinut unui avocat. Pe cele din urma scrie-le pe hartie de cate o suta de ori.

# anca date 12 February 2013 19:42 +2

Din nou lipsa de informare...CEDO a condamnat in special pentru sistemul legislativ de cacao! Nicidecum pentru solutii (pentru ca nici nu ar putea asta). In legatura cu \"greutatea\" unor avocati...scutiti-ma! Exista in tara asta suuuper avocati, insa acestia castiga suficienti de multi bani incat sa nu-si doreasca sa fie magistrati, iar pe de alta parte, nu scriu prostioare pe echidistantul luju! :P

# carcotas date 13 February 2013 10:39 +1

Ceva imi spune ca iti place sa ai ultimul cuvant, atitudine caracteristica persoanelor de varsta tanara.Daca spui ca CEDO a condamnat in special, atunci fa un efort si afla ca CEDO a mai condamnat si pe incalcarea dreptului la un proces echitabil:mai verde, niste magistrati foaaaarte bineee pregatiti, care nu se lasa, nu. nu! instrumentati, au dictat condamnari calcand in picioare legea. Stiu si eu ca mai sunt avocati suuuuper, na.mai pun doi de u, uuuuuu!, dar ceva imi spune ca daca ar fi in fata ta tu nu le-ai recunoaste acest merit. Detaseaza-te, relaxeaza-te si fa ce-i sfatuiesti pe altii:invata, invata invata. Mai mult nu o sa te mai bag in seama, asa ca scrie ce vrei. Succese nemeritate si bani nemunciti, ca magistratii pomeniti de CEDO mai sus.

# carcotas date 13 February 2013 10:46 0

Ori incalcarea art. 10 CEDO privind libertatea de exprimare, ultima isprava a magistratilor suuuuuuuuuuuper pregatii fiind BUGAN contra R.

# anca date 12 February 2013 19:35 -2

Domnilor avocati, puneti mana si invatati, ca doar sunteti egali cu magistratii, nu???? :lol: :P

# Ilarion date 12 February 2013 20:09 +2

Proportia este buna va dati seama ce ar fi daca procurorii care vor sa devina judecatori ar da examen ?

# hihi date 13 February 2013 09:40 -1

vad ca nu te prea pricepi, deci te informez ca procurorii au dat, demultisor, acel examen. Dada.tru.nepriceputeanule.:)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva