18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DUBLA GRATIERE – Presedintele Basescu a salvat-o de inchisoare, de doua ori, pe avocata Nicoleta Constantin, condamnata pentru infractiuni de fals. A doua gratiere a fost acordata in chiar prima zi din cel de-al doilea mandat la Cotroceni. De curand, presedintele incerca sa justifice refuzul de a-i gratia pe Gica Popescu si Gigi Becali: "Daca veti urmari, toate gratierile sunt in primul mandat. In al doilea mandat, nu exista nicio gratiere, nici macar pe motive umanitare" (Decretele)

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

1 April 2014 13:12
Vizualizari: 14931

In urma cu doua saptamani, presedintele Traian Basescu declara, pentru a explica de ce nu ii gratiaza pe Gica Popescu si Gigi Becali, ca a eliminat din activitatea sa functia gratierii, in cel de-al doilea mandat al sau la Cotroceni: "In al doilea mandat, nu exista nicio gratiere, nici macar pe motive umanitare. (...) In al doilea mandat, am eliminat din activitatea mea functia gratierii. (...) Pana acum, insa, nu am avut motive sa acord nicio gratiere, in acest al doilea mandat". Lucrurile nu stau insa deloc asa.

Traian Basescu a deschis cel de-al doilea mandat la Cotroceni cu un decret de gratiere. Chiar pe 22 decembrie 2009, presedintele a gratiat-o pe Nicoleta Constantin (fosta Maracine), o avocata din Baroul Bucuresti condamnata definitiv pentru ca a comis infractiuni care au prejudiciat Primaria Capitalei, institutie condusa in perioada 2000-2004 chiar de actualul presedinte Basescu.


Realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gadea, a dezvaluit, luni 31 martie 2014, cazul avocatei Nicoleta Constantin, condamnata in doua dosare penale pentru infractiuni ce tin de mafia imobiliara - cumuland pedepse de 5 ani si 2 luni de inchisoare - care a fost gratiata tot de doua ori de presedintele Basescu. Unul dintre dosare viza acte semnate in numele unor persoane decedate, prin care avocata a revendicat in baza Legii nr. 10/2001 un imobil din cartierul Primaverii al Capitalei.

Avocata, condamnata alaturi de fosta judecatoarea Georgeta Stoican, de la JS1, a fost gratiata de Traian Basescu, mai intai, la 26 mai 2009, prin decretul nr. 867, iar apoi, in chiar prima zi din cel de-al doilea mandat la Palatul Cotroceni. Decretul nr. 1.890 din 22 decembrie 2009 a venit la doar o zi dupa ce ICCJ a pronuntat hotararea definitiva prin care avocata a fost condamnata pentru fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals. Presedintele preciza la acea vreme ca a gratiat-o pe fosta avocata din motive umanitare, pentru ca avea multi copii mici si ca "nu prea a stat incarcerata, pentru ca a tot facut cereri pe la instante sa ii fie intrerupta pedeapsa".

Pe vremea cand era cercetata pentru inselaciune si uz de fals, avocata s-a sustras arestarii si chiar a opus rezistenta

Interesant este ca avocata Nicoleta Constantin a fost gratiata, desi a aratat dispret fata de Justitie - aspect infierat de nenumarate ori de Traian Basescu, de exemplu, in contextul in care Parlamentul refuza arestarea sau anchetarea vreunui deputat sau senator. Revenind la avocata Nicoleta Constantin, aceasta s-a sustras arestarii preventive, asa cum reiese dintr-un comunicat al Politiei Capitalei, din 2003, care arata ca aceasta era data in urmarire generala: "In data de 10.06.2003, in baza solicitarii Serviciului Urmariri din cadrul Directiei Politiei Judiciare, a fost localizata urmarita general Maracine Nicoleta, de 37 de ani, din Bucuresti, care se sustragea arestarii preventive pentru infractiunea de inselaciune si uz de fals, facand obiectul urmaririi generale din 25.10.2001. Aceasta, in cursul anului 1998, in calitate de avocat, prin folosirea de inscrisuri false, a promovat o actiune civila de retrocedare a unui imobil in numele unor persoane decedate, prejudiciind domeniul public al statului, motiv pentru care, in data de 23.10.2001, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea preventiva in lipsa pe o perioada de 30 de zile, deoarece se sustragea urmaririi penale.

In baza datelor si cu avizul procurorului emitent al mandatului de arestare preventiva, in dimineata zilei de 11 iunie 2003, politisti din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane – Directia Politiei Judiciare, Serviciul Urmariri si Compartimentul Urmariri al Politiei Capitalei, au organizat o actiune in sectorul 6, unde urmarita locuia fara forme legale, impreuna cu alti membri ai familiei. Pe parcursul acestor activitati, membrii familiei urmaritei au opus rezistenta, prin blocarea portii de acces in curtea imobilului, agresarea verbala si fizica a membrilor echipajului si impiedicarea punerii in miscare a autoturismului in care se afla Maracine Nicoleta. Cea in cauza a fost condusa la sediul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, unde, intrucat prezenta urme vizibile de sarcina si acuza dureri abdominale, a fost supusa unui examen din partea medicului unitatii, fiind, ulterior, transportata la Spitalul de Obstretica – Ginecologie "Polizu”, unde a ramas internata sub paza pentru observatii.

Luand legatura cu procurorul emitent al mandatului, a rezultat ca impotriva urmaritei Curtea de Apel Bucuresti Sectia a II-a Penala a finalizat procesul penal prin condamnarea la executarea unei pedepse de un an si 4 luni inchisoare, pedeapsa ramasa definitiva, prin respingerea de catre Curtea Suprema de Justitie a recursului introdus de cea in cauza. In prezent, Maracine Nicoleta face obiectul unui alt dosar penal vizand acelasi gen de fapte, aflate pe rolul Curtii Supreme de Justitie, pentru a dispune asupra recursului introdus de aceasta, fiind condamnata la 5 ani si 6 luni inchisoare de catre Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a II-a penala, pedeapsa nefiind definitiva. Avand in vedere agresarea echipei de politisti de catre membrii familiei urmaritei, urmeaza ca Directia de Politie a Municipiului Bucuresti sa intreprinda cercetari si cu privire la infractiunea de ultraj".

Traian Basescu: "Daca veti urmari, toate gratierile sunt in primul mandat. In al doilea mandat, nu exista nicio gratiere, nici macar pe motive umanitare... In al doilea mandat am eliminat, din activitatea mea, functia gratierii"

Intr-o declaratie oferita, la 11 martie 2014, de la prezidiul Palatului Cotroceni, Traian Basescu, omitand gestul pe care l-a facut in favoarea avocatei Nicoleta Constantin (fosta Maracine), a afirmat ca toate gratierile pe care le-a acordat dateaza din primul sau mandat. Pentru a intari afirmatia, presedintele a subliniat ca in cel de-al doilea mandat nu exista nici macar o gratiere pe motive umanitare: "Eu am un aviz negativ cu privire la gratierea domnului Becali de la ministrul Justitiei, aviz care este facultativ, dar va rog sa plecati de la urmatoarea realitate: nu am facut multe gratieri in primul meu mandat. Daca veti urmari, toate gratierile sunt in primul mandat. In al doilea mandat, nu exista nicio gratiere, nici macar pe motive umanitare. (...) Presedintele poate sa faca foarte mult rau, prin atributiunile lui, justitiei; prin abuzul de gratieri, prin neintelegerea efectelor sociale ale unor hotarari ale judecatorilor si, de aceea, am fost extrem de retinut si in primul mandat, iar in al doilea mandat am eliminat, din activitatea mea, functia gratierii. Sigur, nu vreau sa descurajez pe nimeni. Orice om are dreptul sa ceara gratierea. Voi reflecta, de la caz, la caz. Pana acum, insa, nu am avut motive sa acord nicio gratiere, in acest al doilea mandat".

Gratierea la care presedintele a anuntat ca va reflecta se referea la omul de afaceri Gigi Becali. 17 zile mai tarziu, Administratia Prezidentiala a comunicat, succint, decizia lui Traian Basescu de refuzare a gratierii acestuia: "Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a decis, vineri, 28 martie a.c., neacordarea gratierii individuale a domnului George Becali ca urmare a analizarii dosarului de gratiere a domniei sale. Decizia domnului presedinte Traian Basescu a fost transmisa solicitantului gratierii".

*Cititi aici cele doua decrete prin care Traian Basescu a gratiat-o pe avocata Nicoleta Constantin (fosta Maracine)

Comentarii

# VIKY CENZURATA CA SPUNE ADEVARUL IN FATA date 1 April 2014 13:58 -23

din ce vad ieu inteleg ca in fapt decretu 1890 na facut decat sa valideze gratierea initiala din mandatu unu, si can fapt era necesar sal bage ca altfel gratierea unu era apa de ploaie ca condamnarea initiala nu era definitiva si daia a fost obligatoriu decretu 1890 carea pus in practica in fapt gratierea initiala din primu mandat. restul a cancan. doar raii credinta pot interpeta altfel. oricum nu se poate compara avocata cu jiji becali decat daca nea jiji becali razboinicu luminii ar fi gravid. 

# unul din lumea cea mare date 1 April 2014 14:17 +23

pentru VIKY CENZURATA CA SPUNE ADEVARUL IN FATA//come d,abitude spui prostii pe fata.pe gunoiul il mai crede dracu.asta si cu buletinul in mina ESTE IN STARE SA TE MINTA!!!!!!! ce mi/ar placea sa se intimple asta in america sa vedem cite ore ar rezista ca ,,sef al statului,,

# Klingonianul date 1 April 2014 14:25 -16

Iar o luasi pe aratura, fato ? Asa e la voi in Moldova,cand fata, cand baiat ? Sau ti se trage de la menopauza ?

# Votantu Matrafoxat date 1 April 2014 15:47 +22

Viky precis semnează un ştat de plată şi trebuie să se justifice prin postări! Nu are nici o importanţă ce user folosim, fie KKT ION fie yvon Dulcineea. LUJU ne scuteşte de a mai sufla într-o trestie ofurile noastre.

# pentru VIKY date 14 April 2014 11:14 +1

A doua gratiere nu e nicio completare a primei gratieri. Prima a venit pe o decizie definitiva: \"sentinta ramasa definitive prin Decizia nr. 1489 din 17 martie 2004 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie\". A doua gratiere a venit pentru o noua sentinta: \" a fost condamnata definitiva in 21 septembrie 2009 de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie\". Iar din 2004 (prima sentinta) pana in 2009 cand a fost gratiata (din cate am inteles eu) a facut 6 copii ca sa obtina mereu amanarea executarii. Deci a facut orice ca sa nu ajunga la inchisoare.

# pentru VIKY date 14 April 2014 11:16 -1

http://www.nasul.tv/2014/04/01/traian-basescu-a-gratiat-de-doua-ori-o-avocata-condamnata-pentru-falsuri-cu-imobile-nationalizate/

# Vivat El Lider Maximo Traian Basescu !!!!!!!!!! date 1 April 2014 14:02 -24

Fara gratieri, Marite Comandant ! La puscarie sa le putrezeasca oasele, pe veci ! Mai construieste vreo 5 puscarii pana termini mandatul, sa intre in ele toti PSD-istii ,PNL-istii si sustinatorii lor, impreuna cu familiile si rudele ! De la cel cu tata-n gura si pana la cel cu barba sura !! Unul sa nu scape ! Pe ei si pe familiile lor !!  Sa ne traiesti 1500 de ani fara reparatii, Unicule si Maret Conducator Traian Basescu ! Ura !!!!!! Ura !!!!!!!! Ura !!!!!!!!

# Una bucata cetatean date 1 April 2014 16:05 +27

Cred ca, in cazul tau, tratamentul ambulatoriu este insuficient. Mai treci pe la psihiatru!

# Mircea Radu Badea date 1 April 2014 14:36 -25

Sper să-l grațieze și pe Voiculescu când va fi vremea. Altfel cine va mai conduce România din umbră, poate doar Hrebenciuc. Riscăm să devenim un stat civilizat.

# Nea Alecu date 1 April 2014 15:39 +26

Specialitatea ex-suspendatului: ne minte în faţă, pentru asta are destulă minte ! ! !

# ADEVARUL date 1 April 2014 15:46 +27

EU SUNT DE ACORD CU CETĂȚEANUL BĂSESCU,EL NU ARE DREPTUL SĂ FIE PRESEDINTE,RESPECTIV SA FOLOSEASCĂ PREROGATIVELE FUNCTIEI,PENTRU CĂ A FOST EJECTAT,INLĂTURAT,DEMIS PRIN REFERENDUM.DE CE SUNT BANII ESCROCILOR IN SIGURANȚĂ...MAGISTRAȚII STIU MAI BINE,LEPRELOR,BATJOCORITI ROMANIA,SPER CA NEAM DE NEAMUL VOSTRU SĂ PLĂTESCĂ PENTRU HOȚIILE PE CARE LE GIRATI CU FAPTELE SI PASIVITATEA VOASTRĂ...VOI MAGISTRATIILOR SUNTETI VINOVATI,IN CALITATE DE GARANTI AI APLICĂRII LEGII,VĂ PERMITETI SĂ VĂ BATEȚI JOC CU INFRACTORII DE BANII SI OAMENII ROMANIEI,GUNOAIELOR BĂSISTE :-* :-* :-*  

# TITULESCU date 1 April 2014 15:53 +24

DACA IL GRATIA PE BECALI CE SE INTAMPLA ,FACEA O FAPTA BUNA DAR SI DACA BECALI STA LA PUSCARIE II E CUIVA MAI BINE IN TARA ASTA? MA SUNA OAMENII SI IMI SPUN CA LE E SILA SA VADA LA TELEVIZOR CEVA DESPRE JUSTITIE,CA N-AU VAZUT DREPTATEA DE LA JUSTITIA ASTA SI MAI CREDE CINEVA CA BECALI SAU ALTII SUNT LA PUSCARIE FIINDCA VEZI DOAMNE JUSTITIA SI-A FACUT TREBA, NICI DEBILII MINTALU NU MAI CRED ASA CEVA, LAGARELE DE EXTERMINARE SI INSTRUMENTELE EXTERMINARII SE VAD CHIAR SI DE RETARDATII MINTALI.ASA CA FARA SUTE DE MILIOAME PE LUNA DATE LA INSTRUMENTELE IADULUI.

# vichi cenzurata date 1 April 2014 16:36 -24

interesant...ieu stiam ca astia in stadiul tau se cred napoleoni sin niciun caz titulesti.

# dan date 3 April 2014 14:39 +2

Conform raționamentului dv, nimeni nu are de câștigat nimic de pe urma executării pedepselor, totuși atunci la ce e bună detenția și pentru ce mai avem pușcării ??? Doar pentru boschetarii care nu au unde dormi iarna ???  Silă mi-ar fi să văd toți milionarii ieșiți din pușcării.  Lumea e revoltată de jaful de ani de zile și de modurile în care se eschivează toți : unul nu suportă pușcăria, unul e bolnav etc. În China sunt executați pt. orice prejudiciu de mai mare de 100 000 de yuani(vreo 15000 de dolari) !!! Iar la noi cu milioanele în pungă, mai au încă și fani !! Grațierea nu se face pt. a mai face o faptă bună dle !! Trebuie întrunite niște condiții: caz social adică bătrânețe, graviditate, copii mulți etc. E regretabil că această \"avocată\" a păcălit justiția de @ ori !!!  D A  R  a nu se înțelege că s-ar  \"repara\" eroarea eliberând \"șmecherii\" din pușcării !! A beneficiat cineva pe nedrept de grațiere...SĂ CĂSCĂM ochii să nu se mai întâmple !!!(că e din nou judecată)

# Ana date 16 April 2014 08:34 0

Aceasta Av.excroaca nu a pacalit nici o justitie,pina la urma a fost trimisa in judecata,a fost condamnata si GRATIATA,si nu o data ci de doua ori.De cine? de cel mai mizerabil presedinte din citi a avut Romania pina in prezent.Basescu este cel care ne-a mintit si ne-a pacalit prin gratiera ei si prin faptul ca nu recunoaste.Dar a facut un potop de bine gratiind-o doar au fost colegi in excrocherii la Primaria Generala a Bucurestiului.De acolo trebuie incepute verificari si investigatii sa vedeti de ce au fost in stare astia doi.Ar fi interesant de aflat ce a patit procurorul de caz pentru ca a trimis-o pe aceasta infractoare dupa gratii.Aceasta infractoare ,prietena de familie cu prezidentiabilul.Rusine nasului sa-i fie .Merita puscaria abia astept ziua aceea.Este interesant de stiut daca aceasta escroaca mai este in sistemul din Justitie.Poate o promoveaza Basescu ministru de justitie,la el totul se permite.D-na Kovesi si Daniei Morar ce parere au despre protejatul lor,mai mare scirb

# dan date 3 April 2014 14:46 +1

...Curtea Supremă(despre care se spune că judecă un alt recurs al dnei avocat, condamnată la o altă sentință) e acum Înalta Curte de Casație și Justițe, mă rog ...e instanța supremă totuși denumirea de Curte Supremă nu mai e oficială ci ÎCCJ. Poate măcar de data asta dna \"avocat \" va executa pedeapsa, a treia grațiere, ar sfida limitele oricărui bun-simț. De aceea, nu e bine de dat apă la moară cererilor de  grațiere...

# dudu date 1 April 2014 17:25 +29

ca basescu este un escroc si un mitocan o stie toata suflarea mai putin eba si ai ei ocoliti.nu inteleg aceasta creatura care se pretinde a fi  cea care spune adevarul in fata \"VIKI CENZURATA\" care isi permite sa faca comentarii cind ea nu stie sa scrie romaneste.RUSINE MADAM mai aprofundeaza sau dati arama pe fata.

# DATI arama pe fata... date 1 April 2014 18:32 -18

...zise Dudu fara cratima. Dehh, grea gramatica asta, grea...Mai aprofundeaza, analfabetule, mai aprofundeaza...

# Băsecurescu, El Pinocchio Maximo date 1 April 2014 18:35 +18

@pupinbasist retardat Ui-tăte și la gramatica lui vhichi cenzurata. Sta-ți amândoi cu limbi-len rectul lui băsescu, securistul vichi e bâtă, iar tu, preten-țios. :-*

# TITULESCU date 1 April 2014 18:41 +19

VICHI CENZURATA CE AI TU CENZURAT ,SA FIE BUNUL SIMT ? DACA ESTI ASA SANATOASA PRECUM PRETINZI NUMAI TU CUM DE AI DEVENIT SPECIALISTA IN MANIFESTARILE BOLILOR PSIHICE CENZURATA MICA?

# OLIGOFRENILOR,v-am scumpit benzina ! date 1 April 2014 19:12 -17

Hi!Hi!Hi!Hi!Hi!Ha!Ha!Ha!Ha!Ha!Ha!Hi!Hi!Hi!Hi!Ha!Ha!Ha!Ha!

# Băsecurescu, El Pinocchio Maximo date 1 April 2014 20:56 +11

Oligofrenule, http://s2.ziareromania.ro/?mmid=703a018c4dfc003bf5

# mihai date 1 April 2014 20:56 -11

Decretul 1890/22.12.2009: Se graţiază doamna Constantin (fostă Mărăcine) Nicoleta, născută la data de 26 martie 1966 în localitatea Cojasca, judeţul Dâmboviţa, fiica lui Gheorghe şi a Doinei, pentru restul rămas neexecutat din pedeapsa de un an închisoare, aplicată pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals prevăzute de art. 288 şi 291 din Codul penal, dispusă prin Sentinţa penală nr. 188 din 3 iulie 2009 a Curţii de Apel Bucureşti, rămasă definitivă prin Decizia penală nr. 2.975 din 21 septembrie 2009 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Numai idiotii nu stiu ca mapa a fost pregatita inainte (sentinta a fost data 21.09.2009) si semnata cand a ajuns Basescu la birou. Deci decizia gratierii a fost in primul mandat.

# Băsecurescu, El Pinocchio Maximo date 1 April 2014 21:03 +10

Zi-i asa, deci a gratiat o mafiota de doua ori, o mafiota care n-a executat o zi de pedeapsa. Si a semnat al doilea decret in prima zi a celui de-al doilea mandat, dupa ce a furat alegerile cu ajutorul mafiei securiste. Probabil mapa s-a facuta singura, iar daca nu se intorcea banditul pe tron, semna altul ca primarul. Securisti, JEGOSI!!! :roll:

# ADEVARUL date 1 April 2014 21:41 +10

IN URMA CELOR 10 ANI DE BLESTEM BĂSIST,RĂMÂNE IN URMĂ DEZASTRUL ECONOMIC-SOCIAL PE CARE BĂTRÂNELUL CHIIOR SI CAMARILA LUI,SECONDATI DE MAGISTARTII AERIENI-PENALI SI PARLAMENTARII PASIVI+CONCEPTUL DE ”BĂSISM”,STIM CUM SĂ NU MAI TRĂIM SI CE SĂ NU MAI FACEM,PE CINE SĂ ARUNCĂM LA GUNOI,CHIAR DACĂ ATI FURAT MULT SI V-ATI CONSTRUIT PALATE SI MOSII,ELE SUNT NISTE GHENE DE GUNOI BĂSISTILOR,FAPTUL CĂ POZATI IN SALVATORII ROMÂNIEI ESTE ABSURD,TUPEUL BĂSIST AR FI RIDICULIZAT DE ORICE MAGISTART,DACĂ AR EXISTA AȘA CEVA SI IN ROMÂNIA...OARE DE CE SĂ MAI FRECATI MENTA 25 DE ANI,LUATI-VA PENSII INCĂ DIN STAGIATURĂ SI LASATI JUDECATA PENTRU OAMENI ADEVARATI,CU FRICĂ DE DUMNEZEU-RESPONSABILI NU... :-* :-* :-*

# Tu pe ce lume traiesti ? date 1 April 2014 21:49 -13

Ba.tu pe ce lume traiasti ? Basescu ESTE CEL MAI MARE OM POLITIC ROMAN DIN ULTIMA SUTA DE ANI !Cred ca esti singurul om din tara care nu a aflat !Ba nea caisa...pprroostia e boala a tracului...n-are leac! Ai vazut tac\'tu cati bani a cheltuit ...la cati doctori a fost ...degeaba! pprroostia n-are leac, tot copii tammpiti a facut !... tu poti sa stai toata ziua pe forum...sa mananci banii varanului...sa te insori ... DA \'...COPII SA NU FACI !....CA E PACAT ! ...boala ta \"prossttia \" n-are leac .,..si e si ereditara ! 30 de generatii urmasii tai tot pprroosti vor fi ....

# nelub date 1 April 2014 21:49 +7

M-am linistit: s-a intors viky!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva