6 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NAUCITOR, CSM ARE PROTOCOL CU SRI – Garantul independentei Justitiei a incheiat in 2014 un protocol cu Centrul National Cyberint, entitate a SRI infiintata in secret printr-o Hotarare nepublica a CSAT. Sub pretextul apararii securitatii internetului, agentii SRI au primit acces liber in baza de date a portalului eMAP, in care se arhiveaza toate documentele CSM (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

30 March 2017 17:30
Vizualizari: 15746

Cum sa aiba Consiliul Superior al Magistraturii initiativa verificarii protocoalelor abuzive dintre instante, parchete si Serviciul Roman de Informatii, cand chiar acest for a incheiat, in 2014, un protocol cu o structura secreta de tip fantoma a SRI, denumita Centrul National Cyberint? Potrivit informatiilor noastre, Centrul National Cyberint este de aceeasi factura cu Centrul National de Interceptare a Comunicatilor (CNIC), adica sunt unitati militare are SRI fara personalitate juridica, infiintate prin hotarari secrete al CSAT. Avem informatii ca multe institutii ale statului au incheiate protocoale cu acest centru Cyberint, in virtutea faptului ca exista o Hotarare de Guvern care a desemnat SRI ca autoritate nationala in domeniul securitatii cibernetice (supravegherea internetului). Este incredibil cum institutii serioase ale Statului roman pot incheia protocoale cu entitati fantoma care nu sunt infiintate prin lege, ci prin Hotarari CSAT secrete. In aceste conditii, este evident ca CSM nu poate fi un garant al independentei Justitiei, cat timp accepta ca interceptarile folosite ca probe in dosare penale sa fie efectuate de CNIC – institutie fantoma care nu este infiintata prin lege si care in fapt reprezinta o unitate secreta a SRI. La fel cum CSM nu intervine in cazul incalcarii drepturilor omului, prin acceptarea ca serverele si bazele de date ale institutiilor din sistemul judiciar sa fie monitorizate si "aparate" de o alta structura fantoma, Centrul National Cyberint.


CSM recunoste ca a incheiat un protocol cu SRI in 2014

Confirmarea existentei unui protocol intre CSM si SRI a venit chiar din partea Consiliului Superior al Magistraturii, dupa ce Lumeajustitiei.ro a solicitat acestui for sa ni se precizeze daca a existat/exista un protocol de colaborare incheiat intre Consiliul Superior al Magistraturii si Serviciul Roman de Informatii; daca a existat in ce perioada a fost semnat si ce prevedea acesta?; la initiativa carei institutii a fost incheiat protocolul intre Consiliul Superior al Magistraturii si Serviciul Roman de Informatii si daca mai exista si in prezent acest protocol de colaborare.

Din raspunsul oferit de presedinta CSM, judecatoarea Mariana Ghena, in anul 2014 - cand presedinte al CSM era judecatorul Adrian Bordea (foto dreapta, alaturi de generalul SRI Dumitru Dumbrava), pensionat dupa finalizarea mandatului de membru al CSM, Comisia nr. 1 a Consiliului i-a invitat pe reprezentatii SRI pentru a lua parte la lucrarile din data de 17.11.2014 si pentru a incheia un "acord de cooperare in domeniul securitatii cibernetice intre Centrul National Cyberint si Consiliului Superior al Magistraturii". Incheierea acestui protocol a fost motivata, potrivit raspunsului CSM, de necesitatea "implementarii unor masuri de protectie crescuta impotriva amenintarilor provenite din spatiul cibernetic asupra sistemului sale informatice si de comunicatii, in scopul prevenirii, stoparii sau limitarii consecintelor unor agresiuni asupra acestora".

De precizat ca cel mai important sistem informatic al CSM este eMAP, portal utilizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru organizarea activitatii consiliului, instantelor si parchetelor, programul fiind si un instrument folosit pentru organizarea sedintelor plenului, sectiilor si comisiilor de lucru.

Iata raspunsul oferit de CSM prin care Consiliul recunoste ca a incheiat un protocol cu SRI in 2014:

Amintim ca protocoalele existente intre SRI si diferite institutii, instante si parchete au fost denuntate recent chiar de directorul SRI Eduard Hellvig, insa nici pana la acest moment continutul lor nu a fost facut public. CSM sustine insa ca in protocol exista “unele aspecte de ordin tehnic apreciate a fi confidentiale, sens in care documentul este de uz intern si nu are caracter public”.

Pe de alta parte, precizam ca in urma raspunsul oferit de CSM am revenit cu o noua adresa in care am solicitat sa ni se raspunda si la ultima intrebare facuta in prima adresa, respectiv daca mai exista si in prezent acest protocol de colaborare.

Fostul ofiter SRI Ioan Dedu a avertizat inca din 2016 despre Cyberint

Prezent la o conferinta organizata, in 2016, de Centrul de Resurse Juridice (CRJ) la Parlament, colonelul SRI (r) Ion Dedu a avertizat ca Centrul National Cyberint, aflat in ograda SRI, desi infiintat printr-o Hotarare a CSAT nepublica, se doreste sa devina singura institutie care asigura securitatea cibernetica, menita sa supravegheze internetul si, deci, populatia, in vederea atingerii obiectivului stabilit in „Strategia de securitate cibernetica a Romaniei”.

Culmea, si aceasta „Strategie” este infiintata tot prin Hotararea CSAT (nr. 16/2013) si prin Hotarare de Guvern (nr. 271/2013). Iar, ca sa fie destul de clar, de implementarea acestei Strategii conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe, a fost desemnat sa se ocupe Consiliul Operativ de Securitate Cibernetica, unde functia de “coordonator tehnic” este asigurata de “Serviciul Roman de Informatii in calitate de Autoritate nationala in domeniul securitatii cibernetice prin intermediul Centrului National Cyberint”.

In sustinerea acestor informatii, au fost extrem de ingrijoratoare declaratiile facute la acel moment de colonelul SRI (r) Ion Dedu care a subliniat ca sarcina Cyberint este de a supraveghea populatia: Este vorba despre Centrului National Cyberint, pentru care se pregateste deja o operatiune identica de scoatere la suprafata ca si in cazul Centrului National de Interceptarea Comunicatiilor”.

Comentarii

# Alter Ego date 30 March 2017 18:32 +15

Ia intrebati CSM daca mai supravegheaza traficul de internet, inclusiv emailurile din institutie. Ca in trecut obisnuia. O fi de puscarie, nu o fi...cine stie?

# Adrian Iosub date 30 March 2017 21:25 0

Domnul Bordea si doamna judecatoare Ghenea de la CSM sa fie verificati de Ministerul Justitiei cum au facut protocolul cu o firma fantoma Centrul National Cyberint.Sa vedem ca exista document semnat dintre cei doi,aici ar trebui sa se implice DNA si sa ancheteze trafic de influenta si deturnare de fonduri pe care CSM le face implicand Administratia Prezidentiala la o hotarare de CSAT a presedintelui Romaniei care de asemenea va trebui dea explicatii impreuna cu Serviciul Roman de Informatii care de-asemenea a facut protocol ce-l incrimineaza pe Florian Coldea ajutandu-l pe Traian Basescu si pe consilierul prezidential al sau domnul Marinescu cum au facut protocoale din 2014 cu CSM si SRI.De aceea trebuie anchetat aceasta increngatura CSM-SRI-Traian Basescu-CSAT-Florian Coldea.De cand a venit la putere domnul Iohannis nu a putut sa ancheteze ,nu a putut sa faca audit ceea ce trebuia sa faca curatenie ce se intampla,este strigator la cer sa nu se ancheteze ceea ce Basescu-Coldea-Bordea

# BERCEA MONDIAL ,, E MANEVRA LU FRAȚII MIEI,, date 31 March 2017 09:50 -2

Acord de cooperare in domeniul securitatii cibernetice intre Centrul National Cyberint si Consiliului Superior al Magistraturii". DAR NU SE ÎNȚELEGE , NU ESTE CLAR CĂ CSM A FOST ATRAS LA COLABORARE DE SRI??????, CĂ CSM ESTE O SURSĂ DE INFORMAȚII- INSTITUȚIE PUBLICĂ..... PERSONALUL CSM MAI ESTE ȘANTAJAT ȘI CU OCAZIA DERULĂRII PROCEDURII DE ACORDARE A ACCESULUI LA INFORMAȚII CLASIFICATE, OCAZIE CU CARE FIECARE MEMBRU ESTE OBLIGAT SĂ DEA O DECLARAȚIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE CĂ ESTE DE ACORD SĂ FIE VERIFICAT ORICÂND, ADICĂ INVESTIGAT, S.O. ETC.

# Lupul Alb date 30 March 2017 18:40 +4

ia întrebaţi-l pă dom Bordea ce a fost tac'su ! nu cumva fuse si asta gheneral la secu?

# Vladimarrr...!!! date 30 March 2017 19:15 +8

Sub umbrela gaurita a acestui fals garant al Constitutiei Romaniei, hot imobiliar dovedit, autor al instrainarii confiscatei de drept a averii jafuite de etnicii fascisti germani si autentic instigator la conflicte sociale, garantiile oferite de toate institutiile asa zisului stat de drept, au aceeasi nula valoare !!! Daca noi romanii ne vom mai imbata in continuare cu aceasta apa rece si nepotabila, o sa ne trezim in curand straini in tara noastra ...!!!

# Ionut Popescu date 30 March 2017 19:30 +2

Da fratilor, ce au facut astia e in multe feluri gresit....dar mai lasati-ma cu infractorul de Dedu, care e frustrat ca nu a ajuns el prin influenta politica mare sef in SRI. Intrebati-l ce cauta ca ofiter activ la intruniri ale unui partid politic, daca e ok sa depui juramant militar si juramant catre Marele Arhitect si care primeaza si cam ce detalii nesecrete va poate da despre privatizarea Romtelecom de care s-a ocupat cu onor si cu mare succes as spune...asemenea succes incat a ramas prieten cu multi dintre fostii directori care au devalizat firma de stat...mai am intrebari pentru el, la care ar fi interesant sa raspunda...daca poate. Ca de exemplu....legatura cu marele liberal Cazan, pe care o are din perioada in care Cazan era director la SN Radiocom iar Dedu ofiterul SRI care se ocupa ca acea societate de stat sa nu fie devalizata------evident, cum poti face asta mai bine decat daca te faci prieten cu directorul:)Eventual in alta sala de judecata, dar impreuna cu Coldea and co.

# mulder, agentul mulder date 5 April 2017 13:56 +3

decat sa scrii prostii, mai bine ai da-o cu subiect si predicat, caci ne arati ca "cam" faci parte din SRI, daac ai atatea cunostinte despre Dedu

# Sandu.D date 30 March 2017 20:15 +9

TARA ASTA E IMPOSIBIL DE ABERANTA, Unde orice FARADELEGE a sistemului este permisa, in Romania nici macar sfintii nu ar scapa fără sa fie acuzati, judecati și condamnati nedrept si abuziv de DNA, DIICOT ȘI PARCHETE. - JUSTIȚIA ȘI STATUL DE DREPT SUNT DOAR O ***DENUMIRE PARAVAN*** în spatele căruia se fac cele MAI MARI CRIME ȘI ABUZURI! - DE CE OARE? DOAR ÎN ROMANIA TOATĂ LUMEA MOARE CU ADEVĂRUL ÎN GURA....!

# adrian date 30 March 2017 20:31 +6

De ce naucitor?Da,stiu asta.Am simit si eu asta pe pielea mea.Cred ca toate instantele au contract cu SRI. Oare e doar un binom?Eu as spune ca exista o mare mafie judiciara.Este mai rau decat pe vremea lui Ceausescu.Te pot inchide pentru orice fleac...pot sa fabrice dosare si nu patesc nimic.Toate institutiile statului abilitate ii apara pe nenorocitii astia care comit abuzuri.O sa ajungem sa spunem: "luminatia ta,procurorule,luminatia ta judecatorule!"

# Edelweiss - Portretist de Bukowina date 30 March 2017 22:00 +7

Buey, în sfârșit mi-am înfrânt acea sâcâitoare senzație de „deja vu” indusă de poza jenerălașului dumbravă. Cu cine seamănă, cu cine seamănă? mă tot frăsuiam fără izbândă. Până când ... EVREIKA! dumbravă seamănă cu Dopley, cel de-al șaptelea dwarf, în traducere pentru milițeni adicătelea piticul Mutulică din Albă ca Zăpada și cei șapte pitici. Mutulică ăla care se punea de două ori la coadă ca să primească un poupic pe frunte de la Prințesa Lulutz... pardon, de la Prințesa Alba ca Zăpada. Inga să testimonieze Urbi et Orbi dacă Dumbravă nu-i protagonistul din cartoons! https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/72/64/aa/7264aa6f03e76c52c76de5d7a467b757.gif

# Maciuca date 30 March 2017 23:26 +5

Alo ? Urmatoarea etapa , dupe legea raspunderii magistratiilor este corectarea personalului si salriilor la SRI ! Obligatoriu ! Suntem cei mai plini de spioni, pe cap de locuitor, din galaxie !

# Intense light date 3 April 2017 11:19 0

Se stie de ceva timp ca SRI are conexiuni private cu diferiti agenti economici. Dar de ce exista spionajul in societate? Care este cauza fundamentala? Pe de-o parte sunt cei care sustin libertatea, pe de alta parte sunt cei care sustin securitatea. Iar unii oameni vad securitatea prin prisma unei organizatii care trebuie sa culeaga informatii, pentru a-i proteja de viitoare amenintari, fie ele concrete sau imaginare. Va trebui sa se ajunga la un punct de mijloc intre cei doi poli. SRI are un comportament ascuns fiindca societatea nu se uita la motivatia organizatiei si vrea sa fie protejata de fricile sale. Frica este un mesager, iti arata ceva apoi merge mai departe. Asadar SRI-ul nu este de criticat pana la capat ci de a vedea mecanismul din spate. Fiecare parte, cei care sustin libertatea si cei care sustin securitatea au ceva de spus, ideea este de a incepe un dialog social. Cine doreste sa participe?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva