21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Razbunare DNA pentru “trantirea” dosarelor de coruptie? Toti judecatorii instantei supreme sunt interceptati si inregistrati ambiental, via SRI, si toti au dosare de ”pre-cercetare” penala la DNA. Pentru judecatorii Anton Pandrea si Corina Corbu cine a dat mandat de monitorizare in ambiental?

Scris de: L.J. | pdf | print

13 October 2011 17:20
Vizualizari: 10443

Toti judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt interceptati telefonic fara sa aiba vreo calitate in dosare penale considerate pe circuit interior a fi in ”precercetare”, iar birourile magistratilor din sediul instantei supreme sunt infestate cu camere si microfoane,  chiar daca judecatorii respectivi nu sunt urmariti in vreo cauza penala. Asta inseama ca, in numele securizarii activitatii ICCJ, la Inalta Curte se monitorizeaza in draci si fara mandat. Potrivit surselor noastre, aceasta actiune de amploare, care a fost inceputa de mult timp, are o tinta precisa: ori de cate ori un judecator de suprema nu este convins de soliditatea probelor dintr-un dosar instrumentat de DNA, poate fi ajutat fie sa se convinga, fie, printr-un artificiu juridic, de exemplu, este citat ca martor intr-o cauza, i se creeaza ori o stare de incompatibilitate, ori una de presiune. Crearea starii de incompatibilitate pentru un judecator nedorit de procurori a devenit un modus operandi pentru anchetatori, mai ales in tara.


Din circa 4000 cereri de mandate de interceptare anual, nu este respinsa absolut niciuna – sunt cifre oficiale care atesta ca SRI-DNA nu intampina absolut nicio problema in a obtine orice mandat pofteste, aspect extrem de dubios si neinvestigat vreodata de catre Inspectia CSM, chiar daca unii inspectori ai acestei structuri au primit certificate ORNISS care sa le permita accesul la acest gen de informatii clasificate.

O realitate de netagaduit: procurorii DNA nu sunt verificati de nimeni, sunt stat in stat, iar cand sunt un pic controlati, procurorii PICCJ – Sectia de urmarire penala musamalizeaza dosarele (vezi cazul procuroului Bocsan, spalat de Sectia de urmarire penala si criminalistica), fara sa aiba in fata dosarele instrumentate de anchetatorii anticoruptie, iar anumiti judecatori ai Sectiei penale a ICCJ resping pe banda rulanta plangerile justitiabililor contra rezolutiilor de NUP date pentru procurorii DNA.

Mai mult, in timp ce in Romania parchetele specializate si Inspectia CSM cerceteaza nenumarati judecatori, procurorii DNA care ii urmaresc pe magistrati, ca si cei de la Sectia de urmarire penala a ICCJ nu sunt niciodata investigati altfel decat formal, oricate plangeri si sesizari s-ar depune impotriva lor. O minima investigatie a CSM, daca ar avea loc, ar putea scoate la iveala modul in care procurorii PICCJ de la Sectia de urmarire penala musamalizeaza toate dosarele procurorilor anticoruptie, iar anumiti judecatori ai Sectiei penale a ICCJ resping plangeri ale justitiabililor contra rezolutiilor de NUP date pentru procurorii DNA, exclusiv pe aspecte procedurale si fara antamarea fondului cauzelor.

Revenind la monitorizarea judecatorilor supremi, Lumeajustitiei.ro a atras atentia, cu cateva luni in urma, ca multe dintre birourile Inaltei Curti sunt pline de microfoane si camere, unele instalate la vedere (foto 2) in special in birourile conducerii si in camerele in care sunt amplasate calculatoarele pe care se stocheaza datele despre mandatele de interceptare emise (foto 3) insa nimeni nu a reactionat. Sistemul de monitorizare a fost instalat la vedere de STS, pe motiv ca se pazeste accesul la computerele cu date despre mandate, iar multi dintre judecatorii cu care am vorbit despre sistemele de monitorizare, ne-au spus ca sunt convinsi ca sunt continuu ascultati prin aceasta metoda STS-ista.

Judecatorul-pensionat Anton Pandrea va fi audiat la DNA in scandalul Birsan

Dovada ascultarii masive a magistratilor supremi sta si intr-o serie de inregistrari ambientale aflate in dosarul lotului “Birsan”, in care judecatoarele Gabriela Victoria Birsan si Iuliana Pusoiu sunt urmarite penal pentru trafic de influenta, inregistrare care - potrivit surselor confidentiale - ar fi surprins si o discutie intre fostul presedinte al Sectiei Penale, judecatorul Anton Pandrea, si judecatoarea Corina Corbu, in biroul acesteia din urma, in cadrul careia se pare ca Pandrea ar fi anuntat-o pe Corbu ca a dat mandate de interceptare pentru judecatoarele Pusoiu si Birsan. Daca aceasta imprejurare si aceasta informatie sunt reale, atunci s-ar putea ridica urmatoarea intrebare: avand in vedere ca, la momentul discutiei, nici Anton Pandrea, nici Corina Corbu, nu erau urmariti penal in vreun dosar si, pe cale de consecinta, nici nu puteau fi inregistrati ambiental, care este temeiul legal in baza caruia au fost plantate camere si microfoane in biroul judecatoarei? Si mai ales, cum a ajuns interceptarea ambientala in mana procurorilor? Contactat de Lumeajustitiei.ro, judecatorul Pandrea a negat faptul ca ar fi dat cuiva de veste ca a emis mandat pe numele vreunui coleg. Anton Pandrea urmeaza sa fie chemat la DNA pentru audieri.

Morar nu a reactionat la dezvaluirea noastra despre solicitarea DNA de preluare a tuturor dosarelor cu judecatori supremi de la PICCJ – Sectia de urmarire penala

Pe de alta parte, asa cum Lumeajustitiei.ro a anuntat in exclusivitate in urma cu mai multe luni, seful DNA, Daniel Morar, a solicitat inca din 2006-2007 Parchetului General – Sectia de urmarire penala si criminalistica sa ii transmita toate plangerile depuse de justitiabili impotriva judecatorilor instantei supreme, dar si impotriva magistratilor cu functii de conducere din alte instante bucurestene si nu numai. Parchetul General a predat in cursul anului 2007 toate plangerile impotriva magistratilor de la instanta suprema sau a celor cu functii, iar procurorii DNA au tinut plangerile la sertar, inregistrandu-le insa doar ca lucrari, nu ca dosare penale,chiar daca faptele aratate in plangeri nu se confirmau.In functie de situatii,in anumite momente considerate oportune de procurorii anticoruptie, lucrarile primesc numar de dosar penal, interceptarile sunt preluate de la SRI si puse in dosar, si apoi date catre presa pe surse. Acest malaxor, ascuns sub masca apararii sigurantei nationale, permite anumitor persoane din stat (care numesc varfurile SRI si ale Parchetului General – DNA) sa beneficieze de toate informatiile si sa solicite “strategia anticoruptie” dorita. Niciun judecator monitorizat cu lunile si fata de care nu s-a descoperit nimic incriminator nu este chemat ulterior – asa cum spune procedura penala – pentru a fi informat despre monitorizarea facuta asupra sa si nici nu a fost vreuna dintre persoanele monitorizate fara urmari judiciare chemata sa asiste la distrugerea documentelor sau suportilor pe care se aflau inregistrarile care nu s-au constituit in proba imporiva celui interceptat sau monitorizat.

In aceste conditii, este firesc ca seful DNA sa-si permita sa acuze public judecatori ai ICCJ ca omoara dosarele de coruptie, stiind ca niciun procuror al DNA nu risca sa fie urmarit penal, nici macar in dosarele cu achitari cu litera a, ori pentru care se admit plangeri la CEDO. Vremea a trecut si putini isi mai amintesc ca statul roman a platit 2 miliarde de lei in cazul Liviu Ciupe, al carui dosar a fost instrumentat chiar de seful actual al DNA.

Comentarii

# PNL date 13 October 2011 17:45 +6

Alo, Iulica, noi de asta te-am trimis acolo??? Sa semnezi pe nemancate si negandite orisice?? :lol: :lol: :lol: Trezeste-te baiete!!!

# IMPOSTORII PORTOCALII date 14 October 2011 09:20 +3

1. Basescu stie…. recesiunea nu s-a terminat.. si va fi mai rau in 2012… ca urmare nu are cum castiga alegerile cu pomeni electorale si caldari pline de malai! Basescu are nevoie sa controleze total justitia, ultima veriga a democratiei romanesti, iar toti acei judecatori corecti si cu putere de a rezista santajului si presiunilor portocalii sunt persecutati mai rau ca pe vremea lui Ana Pauker! Toata perdeaua de fum impotriva judecatorilor de la inalta curte incerca sa impuste mai multi iepuri dintr-o lovitura: 1. Controlul total al deciziilor inaltei curti pentru a asigura decizii favorabile puterii portocalii pe dosarele trucate ale SRI. 2. Preluarea controlului defacto al procuraturii de catre SRI fara sa mai aibe nevoie sa se ascunda de vazul lumii. 3. Sa impanzeasca curtea suprema de judecatori corupti si deci santajabili pe care Basescu sa ii aibe la mana in momentul cand dosarele sale de furt national vor reaparea la lumina. 4. Controlul total asupra statului pentru fraudarea alegerilor in special prin metoda votul prin corespondenta.

# NEDUMERIRE date 14 October 2011 09:26 +4

De ce oare principalul partid de opozitie PSDul nu se sesizeaza in legatura cu pogromul declansat de Basescu impotriva judecatorilor corecti? Oapre pentru ca ii convine uneltele totalitare instaurate de Basescu stiind bine ca ei, PSDul vor veni la putere?

# maxu08 date 13 October 2011 18:04 +7

Pandrea este posesor de certificat ORNISS si prin aceasta si-a dat acordul de a fi interceptat, inregistrat si verificat oricind de catre SRI, daca si cind directorul SRI considera necesar. Nu este nevoie sa fie urmarit penal iar aceste operatiuni se fac in baza legii sigurantei nationale.  daca judecatorii ICCJ dau birul cu fugitii in fata DNA atunci democratia in tara asta este pe terminate si ne pregatim de dictatura. urmatorii vor fi avocatii care au "tupeul" sa apere inculpatii vizati de DNA cf principiului "nu l-au arestat degeaba, inseamna ca a facut el ceva".

# tatuca date 13 October 2011 18:39 +2

urgent arestati maimutone iacobonis, danielus pieledemorar ,girafa , nea jenica si nea georgica cristinel spionel

# JUSTITIE CORECTA date 14 October 2011 09:23 +7

Vom avea o justitie corecta: 1. Atunci cand inregistrarile telefonice si ambientale vor fi facute de o instutie ce nu se afla sub influenta politica si inafara serviciilor secrete conform normelor democratice si a cerintelor UNIUNII EUROPENE 2, Atunci cand inregistrarile digitale vor avea semnatura electronica. Serviciile noastre au aceasta tehnologie de ce refuza sa o implementeze? Oare pentru ca nu ar mai putea masluii dupa aceea inregistrarile? 3. Atunci cand inregistrarile nu vor mai fi facute abuziv sub egida sigurantei nationale. 4. Atunci cand inregistrarile se vor face doar cu aprobare legala. 5. Atunci cand serviciile secrete vor preda originalul inregistrailor si nu copii neautentificate 6. Atunci cand serviciile nu vor mai distruge inregistrarile originale si nu vor secretiza aparatura cu care se fac inregistrarile pentru ca instanta sa poata analiza autenticitatea sau neautenticitatea inregistrarilor. 7. Atunci cand inregistrarile nu vor mai fi colate , scoase din context si puse in ordine necronologica. 8. Atunci cand arestarile nu se vor mai face doar seara cand judecatori cu soti/sotii proaspat albiti/albite de DNA sunt de serviciu. 9. Atunci cand procurorii vor fi angajati pe criteriu al competentie si nu unul politic. 10. Atunci cand procurorii se ocupa cu instrumentarea corecta si aprofundata a realelor cazuri de coruptie si nu de instrumentarea de falsuri impreuna cu serviciile secrete.

# Dan date 13 October 2011 19:00 +9

Sa-i lege pe toti da-i drac. Eu marti intr-o speta civila cu participarea procurorului m-am trezit executat in direct. Pur si simplu procuroarea o seconda pe avocata partii adverse, tipau la mine amandoua, mai mult a pus concluzii de respingere a actiunii fara ca in dosar sa fie adminstrata vreo proba..... O sa-i aflu numele sa-i fac plangere la CSM.

# procurorincomod date 13 October 2011 19:37 +2

Astea sunt informatii pe care le-a sesizat un anumit avocat in discutii purtate in mediul judiciar inca de doi ani. Pt asta a si fost arestat preventiv de Cerbu, dupa ce asta l-a "vanat" 7 luni. pt ca Cerbu nu a putut sa faca rost de probe, CAB, dupa 3 luni i-a respins cererea de prelungire a interceptarii. ce a facut Cerbu? A ciordit autorizatiile CAB din dosar si le-a distrus, apoi s-a dus la TMB sa ceara mandat pt avocat, mintind judecatorii ca nu stie ca este avocat ...Avocatul a dezvaluit in sedinta publica aceasta 'strategie" securista a DNA - SRI - inca de anul trecut. Atunci nu l-a crezut nimeni. Poate de acum incolo ...

# Atlassib date 13 October 2011 19:40 +7

Cine mai pica din autocarele Atlassib? Ce mai pica din masinile de curierat Atlassib? Vreun RIL......?

# procurorincomod date 13 October 2011 19:40 0

Astea sunt informatii pe care le-a sesizat un anumit avocat in discutii purtate in mediul judiciar inca de doi ani. Pt asta a si fost arestat preventiv de Cerbu, dupa ce asta l-a "vanat" 7 luni. pt ca Cerbu nu a putut sa faca rost de probe, CAB, dupa 3 luni i-a respins cererea de prelungire a interceptarii. ce a facut Cerbu? A ciordit autorizatiile CAB din dosar si le-a distrus, apoi s-a dus la TMB sa ceara mandat pt avocat, mintind judecatorii ca nu stie ca este avocat ...Avocatul a dezvaluit in sedinta publica aceasta 'strategie" securista a DNA - SRI - inca de anul trecut. Atunci nu l-a crezut nimeni. Poate de acum incolo ...

# solutie date 13 October 2011 19:42 +2

Cea mai buna solutie: desfiintarea acestei plagi nationale, desfiintarea ICCJ! Chiar nu e nevoie de o mana de imbuibati spagari, care sa decida irevocabil dupa bunul plac, nemotivat si incompetent!

# (PONT) de Suceava date 13 October 2011 19:47 +12

Corbu este amanta lui Pandrea, inca de la CSM. Batranul crocodil a promovat-o la ICCJ in mod nelegal, mii de magistrati protestand degeaba. Daca astia doi fac PARNAIE, ar fi o mare victorie a dreptatii si a idee de justitie. Nici acum cand stiti ca acest imbecil si-a incalcat obligatiile de judecator, avertizand obiectul ascultarii, nu il bagati la racoare????? PARNAIE pentru tataie!!!!!

# precizare date 13 October 2011 19:49 +9

Bun, amanti pe cat pot doi frigizi anchilozati, dintre care batranul e jumate******pasiv, care poate s-ar bucura de o excursie la parnaie. Dar tot face sa-i vada toata tara dupa gratii!

# Atentie DNA date 14 October 2011 09:50 +6

Va spun eu cum demonstrati legatura dintre Corbu si Pandrea (si de aici avertizarea de ascultare din partea batranului chelios): Pandrea ii facea avansuri unei judecatoare de la Curtea de Apel Suceava, iar Corbu din gelozie isterica s-a deplasat acolo si a luat-o la bataie in vazul tuturor in incinta Curtii. GAsiti martori dispusi sa vorbeasca.

# Ofensat date 13 October 2011 22:02 +1

Era mai bine daca Morar tacea chitic si nu scotea la iveala hibele sistemului? Totul e roz, nimeni nu are voie sa ridice glasciorul impotriva ordinii nationale. Asa s-a mers in ultimii douj' de ani, asa vreti sa ramana ? Morar D.A.N.iel a dat o explicatie pt eterna intrebare : d c nu sunt condamnati marii corupti ? Raspuns > pt ca n'are cine . :zzz

# atilla vasile date 14 October 2011 00:33 +4

procurorul Morar este cu bagajele la usa. Asa, isi permite sa tina orice discurs. pe ultima suta de metri...Iar in al doilea rand ca sa dai condamnari la dosarele fabricate in laboratoarele subsolului DNA, facute asa..pe genunchi.., fara probe, doar asa..ca ..asa se aude..etc, nimeni nu pune botul, hai sa fim seriosi. Orice student la drept, chiar si de la o ,,uzina,, de diplome, iti spune din prima ca dosarele DNA miros de la o posta a..POLITIE POLITICA...Si pentru deliciul procurorilor DNA, sa stie si ei, ca de aia nu sunt condamnari, pentru ca dosarele nu contin probe ci doar sunt niste manuscrise de la marea moarta. si in ultimul rand aveti mai multa grija de angajatii care lucreaza la laboratoarele de la subsol, mariti-le salariile, puneti aer conditionat , ceva , ca se sufoca acolo saracii, stiti voi ..unde..

# doru date 14 October 2011 10:06 +2

SI DNA-UL ARE SPAGARII LUI SI NU ESTE FATA MARE doru2011-10-14 09:59:39 D-L Daniel Morar sef DNA a sustinut ca toti magistratii ajunsi sa fie cercetati si-au inaintat cereri de pensionare. A sistinut ca nici un procuror DNA nu a fost cercetat sau pus intr-o situatie de a se pensiona in cazul cand cercetarile de coruptie ii vizau in mod direct. Trebuie sa se stie ca nu spune adevarul si ar trebui sa explice de ce s-a pensionat anticipat in anul 2009 fostul procuror sef DNA TIMIS- SPERIUSI VLAD VASILE- cand ancheta in cazul RADISSON de la Timisoara pentru o spaga de 3 mil. euro s-a juns la adevaratul corupt , mana in mana cu escrocii. Dosarul a fost instrumentat de procurorul DNA CENTRAL - Cerbu care i-a arestat pe escroci cu exceptia lui SPERIUSI pe care l-a facut scapat in pensie cu f.f. multe mil.lei. Pai care este adevarul d-le MORAR? Acest caz a fost mult mediatizat dar in zadar.

# mita DNA-ista date 14 October 2011 10:19 +2

Sincer, nu stiu de ce intereseaza atat de mult care sunt amanti sau nu...Sunt atatea lucruri mult mai grave, CONCENTRATI-VA asupra amplorii pe care a luat-o teroarea DNA.Vreti sa ne intoarcem in timp si sa ne fie frica sa mai vorbim cu colegii sau vecinii????

# spaga trista iccjista date 14 October 2011 10:22 0

Ne intereseaza dpdv penal, idiota. E abuz in serviciu pe legea DNA pentru Pandrea si se demonstreaza si prin relatia lui cu Corbu. Din alta perspectiva, catusi de putin: doi frigizi penibili nu pot face mare lucru impreuna. Poate i-o trage ea cu straponul pe la spate, ca altceva n-au ce.

# SocrateS date 14 October 2011 21:29 +1

99,99% din plingerile impotriva rezolutiilor date de procur sunt respinse de iccj iar daca sunt facute impotriva unui judecator procentul este de 100%..iar petentul amendat cu 300 de lei,sa se invete minte :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva