22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

URMEAZA PREMIERUL – Ordonanta pentru care DNA cere urmarirea penala a vicepremierului Daniel Chitoiu este semnata si de Victor Ponta. Kovesi poate solicita oricand aviz de urmarire penala si pentru premier, pe care Basescu l-a numit de zeci de ori “corupt”. Dupa ruperea PNL de PSD sansele de acordare a avizelor in Parlament sunt foarte mari. Ancheta DNA miroase de la o posta a amestec in puterea executiva (Ordonanta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

26 February 2014 18:56
Vizualizari: 10358

Cand va cere DNA urmarirea penala impotriva premierului Victor Ponta? Aceasta este intrebarea care se pune tot mai des dupa ce procurorii au anuntat ca vor sa declanseze urmarirea penala fata de fostul ministru al Finantelor si vicepremier Daniel Chitoiu in dosarul “ASF”. Sefa DNA Laura Codruta Kovesi poate solicita in orice moment aviz pentru urmarirea penala a prim-ministrului, in conditiile in care acesta a semnat alaturi de Daniel Chitoiu si ministrul delegat pentru buget Liviu Voinea Ordonanta de Urgenta privind functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara.


Practic, daca Daniel Chitoiu a comis o ilegalitate, asa cum sustin procurorii, acelasi lucru l-a facut si Victor Ponta, care prin semnatura sa a girat neregulile pretins a fi fost comise de catre fostul ministru de Finante si presedintele ASF, Dan Radu Rusanu. Cu alte cuvinte, Ponta poate fi anchetat la randul sau pentru o decizie politica, dupa ce procurorii au facut acelasi lucru si cu Daniel Chitoiu, amestecandu-se astfel in puterea executiva.

Pe de alta parte, trebuie spus ca Ordonanta de Guvern privind ASF a primit aviz pozitiv de la Consiliul Legislativ si de la comisiile de specialitate din Camera Deputatilor, fiind apoi votata in Plen. Asadar, toti cei care au avut vreo legatura intr-un fel sau altul cu OUG-ul privind ASF ar trebui sa aiba ceva emotii. Cine stie cand vor fi pusi sub invinuire sau chemati la DNA in calitate de martor pentru o decizie politica pe care au luat-o.

Traian Basescu, un nou atac: “Primul-ministru este un om profund corupt”

Interesant este ca in ultima perioada presedintele Traian Basescu l-a catalogat de zeci de ori pe premierul Victor Ponta ca fiind un personaj “corupt” si “scut al coruptilor”. Poate afirmatiile lui Basescu ascund un mesaj, in conditiile in care, ne amintim, Dan Radu Rusanu a fost saltat de DNA dupa ce presedintele Basescu a explicat de la Palatul Cotroceni ca ASF este o “cloaca” ce trebuie “curatata”.

Ultima referire a lui Basescu la “coruptul” Ponta a fost facuta in declaratia de presa sustinuta de presedinte miercuri, 26 februarie 2014, dupa intalnirea pe care a avut-o cu prim-ministrul:

Al doilea subiect discutat cu premierul este legat de scrisoarea catre Fondul Monetar International. Din punctul meu de vedere, scrisoarea poate fi semnata, si voi da mandat de semnare a scrisorii de catre ministrul de Finante, actualmente Victor-Viorel Ponta, si guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, cu doua conditii: in scrisoare nu poate sa apara cresterea taxelor pe combustibili, motorina si benzina, asa cum doreste prim-ministrul - si aceasta conditie nu o pun de dragul de a o pune. Asa cum v-am spus, primul-ministru este un om profund corupt, prin traficul de influenta pe care il fac asupra lui baronii locali, iar el nu are nevoie de acesti bani pentru inchiderea corecta a bugetului, in schimb, are nevoie pentru a umple buzunarele baronilor locali de la nivel judetean. Nu voi fi partenerul lui Victor Ponta la un act imoral si un act de coruptie - institutionalizata, ce-i drept. La Victor Ponta coruptia este parte a functionarii institutionale”.

Lumeajustitiei.ro va prezinta in continuare traseul Ordonantei de Urgenta privind ASF pentru care DNA cere urmarirea penala a ministrului Daniel Chitoiu si care a fost semnata de premierul Victor Ponta:

16 octombrie 2013 – Guvernul adopta Ordonanta de Urgenta 94/2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, precum si pentru modificarea Legii nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania. Ordonanta a fost semnata de premierul Ponta si contrasemnata de Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor, si Liviu Voinea, ministrul delegat pentru buget

17 octombrie 2013 – Consiliul Legislativ avizeaza cu observatii si propuneri proiectul de Ordonanta de Urgena pentru modificarea OUG 93/2012

30 octombrie 2013 – Comisia juridica, de disciplina si imunitati din Camera Deputatilor a avizat proiectul de lege pentru aprobarea OUG 94/2013

30 octombrie 2013 – Comisia pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor avizeaza cu unanimitate de voturi proiectul de lege pentru aprobarea OUG 94/2013

6 noiembrie 2013 – Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputatilor avizeaza cu unanimitate de voturi proiectul de lege pentru aprobarea OUG 94/2013

6 noiembrie 2013 – Camera pentru buget, finante si banci si Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare trimit la 6 noiembrie 2013 plenului, spre dezbatere si adoptare, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 94/2013

12 noiembrie 2013 – Camera Deputatilor a votat proiectul de lege pentru aprobarea OUG 94/2013

*Cititi aici Ordonanta de Urgenta 94/2013 semnata de Victor Ponta, Daniel Chitoiu si Liviu Voinea

Comentarii

# Marijus date 26 February 2014 16:05 +18

Păi dacă e pe-aşa, eu zic să se ceară urmărirea penală şi pentru fostul ministru Cătălin Predoiu( şi toţi acoliţii lui), pentru toate Ordinele şi actele normative pe justiţie semnate de domnia sa şi care au fost anulate în instanţă! Pentru că în hotărârile judecătoreşti scrie că \" au fost emise cu abuz de putere şi cu încălcarea legii\"! E vorba de Ordine Mj anulate şi altele asemenea. Şi lista poate continua...

# cc date 26 February 2014 17:23 +9

Ponta si-o merita caci nu ne-a anuntat inainte de alegeri ca votam Coabitarea , Kovesi , Chevron adica deturnarea promisiunilor din campanie

# nume si prenume date 27 February 2014 02:30 -2

dar precis pentru aceste motive chitoiu este urmarit penal pentru ca a semnat exact acelasi document precum ponta care este facut corupt constant de catre cpaitan, dar far dosar ramane...

# gabriel date 27 February 2014 12:26 0

Koabitare a vrut,coabitare sa aiba...m-am cam saturat de paraziti din astia care au lucrat toata viata la stat si sunt plini de lovele...numai prostii asi imagineaza ca stau tufele astea de senatori si derutati pentru maruntisul primit legal. :lol:

# cc date 26 February 2014 17:25 +2

Ponta si-o merita caci nu ne-a anuntat inainte de alegeri ca votam Coabitarea , Kovesi , Chevron adica deturnarea promisiunilor din campanie

# jos gunoiul basescu infractorul date 26 February 2014 16:17 +16

undei flota ??? undes milioanele luate de boc,udrea,basescu dela fmi,cat castiga ioana basescu cu contractele gazprom si altele si nu declara la fisc,basescu nea jefuit tara acuma cu antonescu zis cacarau li basescu :P cu gasca securista dna,ccr,csm,any,sri,gestapoul stanciu ,trebuie condamnatii hotii pdl,miscarea dracilor,eba,cu socrul viclean ce neau distrus fabricii sau inbogatit ca ianucovici,nesatui de averii,le vine randul la totii nu uitati ca lucrati cu dracul basescu cel demis nu aveti scuze,ponta trge tare in gunoie :lol:

# gabriel date 27 February 2014 12:27 0

Ia cu pita sa nu te ciumurlesti...maninci cratimele ca pe ... :lol:

# unul din lumea cea mare date 26 February 2014 16:20 +14

dar pentru ,,ala mic al principesi,, nu trebuie???pentru taierea de salarii!!!!!! imi spune cineva ca alea au fost legale??? ce zice constitutia despre ,,stat,,in raporturile lui cu cetateanul??? pai eu zic ca la constitutie zice ca legea/i aceiasi pentru toata lumea(mai putin pentru gunoiul ca are imunitate de la kovesi si morar) aaaaaaaa si inca una buna ca tot se lauda macovei ca i/a iesit la brx confiscarea extinsa in cazurile de coruptie.........DECI GUNOIUL INTRA SIGUR IN ASTA. a dat dzeu sa fiu odata pe aceiasi lungime cu betivanca ,,model,,(cuvint de cod new lg lever)

# da, suntem date 26 February 2014 16:21 +8

aceasta gloata numita popor se afla in stare de...leguma...si hotul nr.1 al tarii joaca tontoroiul..mai iese nitel la tembeleizor si mai scuipa ceva.....Doamne, vai de noi...Asa-i cand hotii ajung in capul satului/statului . Vine o vreme cand nu mai poti rabda. oare mai putem..

# mircea date 26 February 2014 16:29 -11

Ponta trebuie sa faca muuulti ani de puscarie doar pentru sutele de milioane de euro din cazul Rompetrol, daramite pentru toate mismasurile lui cu bani sifonati de la stat prin cabinetul de avocatura si tot felul de afaceri imobiliare suspecte cu apropiati politici.  Poate nu acum dar peste ani va avea fix soarta lui Bombonel.

# bobo date 27 February 2014 08:02 +1

draga mircea ! ponta trebuie sa faca puscarie ptr ca ti- a violat mama act in urma caruia a aparut pe lume un debil idiot care are pareri ! , adica tu !!necrutatoare este viata !!

# mircea date 27 February 2014 12:56 -1

ai comentat atat de slab ca pana si tu ai minus :))))) 

# hugo date 26 February 2014 16:42 -6

ideea este de ducere in eroare a PM de catre un grup infractional organizat respectiv Rusanu -Chitoiu-Chitoiu sotie- Marza si inca 4..5 . concluzia este ca PM a fost inselat printr-o motivatie falsa scopul fiind de a -l sustine pe omul lui Carabulea , simplu !!!

# Dr.Vasile Botomei felicita Presedintele Basescu! date 26 February 2014 17:46 -11

Dr.Vasile Botomei apreciaza teribil de mult jocurile cu ministri urmariti de DNA! Cine s-a dus in Parlament si in Guvern sa faca coruptie nu scapa de Presedintele Basescu. Sunt destui procurori care sa se ocupe de fiecare ministru, senator, deputat si alesi locali pentru a fi trimisi in judecata pentru binele poporului. Felicitari domnule Presedinte Basescu!!!

# gigi date 26 February 2014 17:48 -7

Mai d-na Anghelache vad ca o ti langa cu chestia asta a urmaririi penale a lui Ponta ,ce dracu ti-o doresti?Unde dracu sinte m in africa ?

# Gigel date 26 February 2014 17:53 -6

Are dreptate Basescu, Ponta pe langa ca este el insusi corupt, a luat langa el ca consilier pe coruptul Frunda, oare de ce? Ca sa-si arate atitudinea fata de UDMR cand va fi nevoie de ei, Frunda nu este altcineva decat un corupt, care facea trafic de influenta la Tariceanu ca sa-l scape de dosarul penal pe fostul sef finante din Mures, pe Lazar Sorin, pai si atunce Tariceanu nu cumva de aia se agita ca si el ar cam trebui bagat acolo intre corupti laolatlta cu ponta si frunda ??? Ascultati interceptarile,  https://www.youtube.com/watch?v=FZ9UcpgINaM

# vasile date 26 February 2014 19:05 +10

Pina la urma numai printro miscare de tip Ucraina vom scapa de Basau si DNA-ul lui.

# nume si prenume date 27 February 2014 02:42 +2

asa ceva nu mai e permis. Suntem parte din UE unde orcie protest de amploare este un grup de huligani care submineaza statul de drept.... Vot parlamentar in Ro pentru desmiterea presedintelui prin referendum po******r = lovitura de stat (dangersous threat to teh rule of la). Schimare constitutie si demitere de presedinte far vot po******r in Ucraina = shimbari democratice. Eliberare fost PM condamnat pentru coruptie in Ucraina = un pas pentru restabilirea justitie. In Ro porunci de la CE sa nu cumva sa fie gratiat un fost PM condamnat pentru coruptie chiar daca si inalta curte a supus in decizie ca nu existe nici o proba direct...

# Ticu Isari date 26 February 2014 19:48 -5

Va scriu din Statele Unite, din Orlando, Florida, uimit de calitatea mediocra a celor invitati la Antena3, dar si moderatoarea Dana Grecu Voiculescu si al sau companion in culare Radu Tudor Felix, calitate manifestata acum dupa ruperea USL. Nu sunt fun Traian Basescu, dimpotriva, dar cei de la Antena3 (unii) sunt mai rai si mai urati si mai prosti decat chiorul care va conduce (nu m-am referit la defectul medical, ci la faptul ca nu vede sa conduca o tara normal). Scriu, pentru ca Dl Chiriac este un jurnalist adevarat nu o panarama ca si Ciuvica. PS: Tariceanu, poate divorta din nou (a sasea oara) si sa o cera in casatorie pe domnisoara Udrea; si o vor face in patru: el, Base si Viktor. :sigh:

# ARGUS date 26 February 2014 19:49 -3

Mai Vasile,vezi tu ce se intampla in Ucraina dupa minirevolutia lor?Iti place faza cu Crimeia si intentia de secesiune?Ganeste inainte de a posta.

# obiectiva date 27 February 2014 08:11 +2

@Argus, si cine l-a pus pe ianukovici sa NU isi dea demisia ???? ca sa NU iasa razboi ??? cine l- a pus pe demisu` sa mai stea din iulie 2012 la cotroceni si sa ii pupe in dos pe aia din SUA si din UE? cine i-a pus pe cei din SUA si din UE sa ne spuna sa NU protestam ....ca sa fim fericiti ca nu suntem ca in siria, ca nu ne impusca lunetistii de pe blocuri..........apopos, daca este sa iesi la RAZBOI sa iti aperi TARA, mai ai ce apara sau vei iesi sa mori ca sa aperi cei 90 % din teritoriul national CONCESIONAT pe 1000 de ani catre CEVRON si RMGC si altele....NOI, ROMANII, NU MAI AVEM CE APARA ! va spun eu ca vom  ajunge sa tipam ca in crimeea, mama rusia salveaza-ne......Argus, relaxe.....NU MAI AI PENTRU CE LUPTA !!! e prea tarziu !

# obiectiva date 27 February 2014 08:18 -1

Romania NU mai exista in realitate  !!! decat in mintea ta !!!!!! in mintea noastra !!! 

# obiectiva date 27 February 2014 17:44 0

iesiti romani sa aparati granitele RO.........ca sa aiba unde trai linistiti astia........Reinfiintarea imperiului khazar pe teritoriul Romaniei ! Se pregateste colonizarea Romaniei cu evrei , deja aproximativ peste 500.000 (cinci sute de mii) au primit cetatenie romana si se pregatesc sa ajunga rapid la aproape un milion de evrei care sa primeasca cetatenie romana. Romania reprezinta pentru ei acum noul Canaan si in consecinta vor proceda asa cum au procedat si “stramosii” lor asa dupa este povestit si in Biblie.

# Ab date 26 February 2014 19:56 +2

Speram ca urmeaza ponta :lol:

# Ticu Isari date 26 February 2014 19:57 -7

Va scriu din Statele Unite, din Orlando, Florida, uimit de calitatea mediocra a celor invitati la Antena3, dar si moderatoarea Dana Grecu Voiculescu si al sau companion in culare Radu Tudor Felix, calitate manifestata acum dupa ruperea USL. Nu sunt fun Traian Basescu, dimpotriva, dar cei de la Antena3 (unii) sunt mai rai si mai urati si mai prosti decat chiorul care va conduce (nu m-am referit la defectul medical, ci la faptul ca nu vede sa conduca o tara normal). Scriu, pentru ca Dl Chiriac este un jurnalist adevarat nu o panarama ca si Ciuvica. PS: Tariceanu, poate divorta din nou (a sasea oara) si sa o cera in casatorie pe domnisoara Udrea; si o vor face in patru: el, Base si Viktor. :sigh:

# mircea date 27 February 2014 00:28 -6

a ajuns un antibasist care il admira pe Chirieac sa se declare dezamagit de uni din argatii lui Felix de la antene, e clar fratilor : totul e posibil pe lumea asta ! :)))) 

# Constiinta date 27 February 2014 00:35 +1

Din pacate, slugile lui Voiculescu sar ca ciorile, la comanda si pana nu distrug pe cineva, nu se lasa. Zero obiectivitate, zero profesionalism, zero coloana vertebrala. Pentru mine a fost cea mai mare dezamagire din ultimii 5 ani, acesti jalnici slujbasi la stapan nebun.

# unul din lumea cea mare date 27 February 2014 01:59 -1

pentru constiinta//ai facut un epitaf sau recviem sau laudatio pentru basisti??? da te pricepi binisor la slugi!!!!!sa nu/ti fie de deochi avusi buni profesori la materia asta ori la pdl ori la hrubele cu butoaie de la cotroceni(cuvint de cod upper row braker)

# Ab date 26 February 2014 19:59 -2

Nu stiu cum poate cineva sa ia in serios Antena3,a carui proprietar este Dan Voiculescu, dovedid turnator...

# mereu date 26 February 2014 20:01 -5

[quote name=\"Ab \"]Nu stiu cum poate cineva sa ia in serios Antena3,a carui proprietar este Dan Voiculescu, dovedid turnator...[/quote] cu professionisti ca \"radu tudor\" care in fiecare diminieata ia notite de la \"professorul\" turnator :D

# Salvamar date 27 February 2014 06:24 +6

Ce popor vesel suntem. Ah, Voiculescu, ah securitatea, ah Antena 3. trezitiva baieti - b1 TV a generalului Paunescu probasist pana la greata si nimnei nu le spune ca sunt sponsorizati de un general securist din banii de la Bancorex. Realitatea TV, care l-a sustinut in 2004 pe basescu sa ajunga presedinte, il avea ca sponsor pe Vantu, creatia serviciilor (l-au inchis putin ca uitase tabla impartirii) . Romania TV a tanarului Asesoft Ghita...despre care se spune ca ar fi ”acoperit”. Digi24 - postullui RDS@RCS a lui Tessari (cine este Tesari, are cineva o fotografie cu el?.....ca as fi curios sa-l identific). Asa ca mai lasati-ma cu securistul Voiculescu, intr-o tara in care a fost votat si ales un securist comunist presedinte - Basescu, incercati sa-i impartim pe securisti in BUNI si RAI, adica aia care tin cu Basescu sunt buni, aia care sunt impotriva lui sunt rai. Nu suntem un popor de caraghiosi daca suntem capabili sa facem asa ceva?

# gabriel date 27 February 2014 12:35 +1

E putin spus caraghiosi...astia suntem,asa conducatori avem\"prostu\' nu-I prost destul pina nu e si fudul\"Nu mai dati bani popilor,dati 6% pentru invatamant si poate peste 3-4 generatii vom intra in rand cu lumea. :sad:

# avsen date 26 February 2014 21:26 -6

Cred ca aveti dreptate dle TICU. Imi pare bine ca se vede chiar si din state. Regretul este ca nu se vede prea bine de la Bucuresti. E ceata pe Dambovita !

# Pandispan date 26 February 2014 21:43 +9

Securistii vad foarte clar, oriunde s-ar afla, ceea ce vor sa vada. Daca nu vad, isi imagineaza.  :-*

# Rusine date 27 February 2014 00:31 +5

Daca presedintele acestei tari spune ca Premierul ,,este profund corupt\" trebuie sa aduca dovezi sau  DNA-ul sa se autosesizeze si sa se rezolve o data aceasta problema. Nu ne putem juca cu acuzatiile.

# unul din lumea cea mare date 27 February 2014 01:38 0

pentru rusine// ride ciob si el e zob!!!cuvint de cod pressure operated restrictor)

# Un fleac : i-am ciuruit ! date 27 February 2014 07:11 0

Sa vezi distractie cu lingaii de pe site-ul asta. Unde au scuipat acum trebuie sa linga, unde au lins acum trebuie sa scuipe. Viata de caine…

# Pandispan date 27 February 2014 07:36 +2

Da. De ieri luju ridica in slavi DNA-ul, iar oamenii demonstreaza in strada ca Basescu sa mai poata candida pentru inca un mandat.  :-*

# bobo date 27 February 2014 08:07 +5

daca ponta ete ,,profund corupt ,, , atunci basoiu este ,,total corupt ,,. !

# pol date 27 February 2014 09:30 +1

Ponta trebuia sa cunoasca putina istorie a neamului si sa inteleaga corect zicerea dacilor liberi \"in nimicnicia mea, am muscat si mana care m-a hranit...\" Acum , istoria se va repeta! Dupa luarea gatului lui Petre Roman, scorpionul va lovi din nou, chiar daca se va inneca si el, intepand si broasca USL-ista, care statea bine-merci, in gatul lui Arlechino Oltean....Asta se va trezi cu gatul umflat si plin de otrava pe care a improscat-o in stanga si in dreapta....

# vali date 27 February 2014 20:08 +1

Personal, as fi bucuros sa il vad pe Victor Naum Ponta in celula cu Adrian Nastase, macar pentru nimicnicia si prostirea mincinoasa a pensionarilor militari. Ani multi de parnaie iti dorim koabitacule.

# George date 27 February 2014 21:19 -2

Are dreptate Basescu. Ponta este un mare corupt,infrunte cu toti baronii locali.....

# monica date 28 February 2014 11:24 +1

Cand emiteti astfel de ipoteze trebuie sa aveti in vedere ca in contextul actual nici UE nici USA nu ar sustine intrarea intr-o criza majora a Romaniei,tinand cont de evenimentele ce se deruleaza la vecinii nostri din nord si est,inclusiv Rusia.Este de neconceput un asemenea scenariu bazat pe un abuz grosolan al justitiei noastre(imixtiune in treburile puterii executive).Este vorba de justitia \"independenta\" care nu mai are credibilitate decat pentru  carmaci si apropiatii lui.

# Un cetatean date 28 February 2014 21:36 +1

Ordonanta de guvern care a dus la condamnarea lui Chiuariu si cel de la UDMR a fost semnata si de BOC.Dupa rationamentul dvs,trebuia condamnat si BOC.Ce spuneti?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva