18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

A FOST NEVOIE SA MOARA OAMENI (II) – Uluitor, buretele N2138 de pe stalpii si peretii Clubului Colectiv nu intretine focul! Se descompune! Se topeste ca smoala! Testele filmate ale redactiei Lumea Justitiei demonstreaza ca este imposibil sa faci foc cu buretele din spuma poliuretanica, chiar daca il bagi direct intr-o flacara de 1000 de grade. Este exact cum scrie in fisa tehnica de la dosar: “Prin incalzire nu se topeste, se descompune” (Video)

Scris de: L.J. | pdf | print

22 October 2018 18:55
Vizualizari: 35603

Lumeajustitiei.ro continua seria de teste pirotehnice, prin care am demonstrat in editia anterioara ca incendiul de la Clubul Colectiv (din noaptea de 30 octombrie 2015, in care au murit peste 60 de persoane) nu putea fi declansat de artificiile de scena folosite in timpul spectacolului. In editia de azi prezentam doua noi teste, care releva un fapt si mai ingrijorator si anume, buretele confectionat din spuma poliuretanica tip N2138 cu care au fost capitonati tavanul si unii stalpi ai Clubului Colectiv, nu vrea sa arda. In fapt se descompune, iar flacara de moment generata de torta folosita, dispare imediat in acest proces de descompunere. Practic, din cele doua teste filmate, pe care le prezentam mai jos, puteti vedea ca buretele de tip N2138 procurat de noi de la acelasi caracteristici si de la acelasi producator – firma Eurofoam SRL Sibiu – se incapataneaza sa ia foc, chiar si expus timp indelungat sub o flacara generata de lumanari pirotehnice care depasesc 1000 de grade!


Fata de rezultatul testelor noastre, revenim cu intrebarea legitima: a fost o mana criminala sau un tragic incident creat de o serie de nerespectari ale securitatii la incendii? In opinia noastra, ancheta procurorilor nu convinge. Oricare ar fi ipoteza reala, este cert ca incendiul de la Colectiv a generat miscari de strada ale gruparilor #rezist si ale ONG-urilor finantate din strainatate, la care s-au raliat multi cetateni, care au generat demisia premierului Victor Ponta si caderea Guvernului PSD (inlocuit cu guvernarea Ciolos, “garantata” de fortele de la Bruxelles). Socanta declaratie din noiembrie 2015 a presedintelui Romaniei Klaus Iohanis: "A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca. Daca s-ar fi impus respectarea normelor niciunul nu ar fi trebuit sa moara"a amplificat teoria unei crime premeditate, care a avut drept scop debarcarea guvernului legitim, prin crearea in randul populatiei a unei emotii puternice, secondate de actiuni de strada, dublate de anchete in forta ale DNA impotriva primarului Sectorului 4 Cristian Popescu, zis Piedone, arestat la cateva zile dupa tragedie.

Noile teste ale redactiei cu buretele N2138, de 6 cm grosime, expus in foc

Revenind la cel de-al doilea test, cel de expunere a buretelui N2138 direct in flacara vie a unor lumanari pirotehnice, reamintim ca am procurat la inceputul lunii octombrie 2018 o coala de burete fonoabsorbant de forma piramidala, de 6 cm grosime (vezi foto), prin distribuitorul autorizat GreenVent. Pe factura nu scrie daca buretele este ignifugat sau neignifugat, ci doar “Cofrag profilat N2138 2000x1000x60”. Precizam ca nu am gasit alte specificatii despre produs, si in opinia noastra problema “ignifugat” sau “neignifugat” nu are relevanta pentru ca nici in cazul Colectiv (pe actele produselor identificate de anchetatori) nu exista asemenea specificatii despre burete. Dimpotriva, asa cum am aratat, expertiza tehnica judiciara efectuata in cauza de expertul dr. ing. Sorin Paval, nu a putut identifica trasabilitatea buretelui, retinand ca: “nu au fost identificate documente de calitate care ar fi trebuit sa fie primite de cumparator astfel incat sa se determine trasabilitatea produselor utilizate... pentru spuma poliuretanica expertiza retine ca producatorul emite o fisa de securitate mai ampla, dar nu defineste: restrictiile de utilizare; recomandarile de utilizare...”;

E chiar ciudat cum o ancheta atat de importanta, privind un caz cu peste 60 de morti, sa fie atat de superficiala in privinta stabilirii exacte a naturii buretelui fonoabsorbant cu care a fost capitonat tavanul, precum si unii stalpi si pereti ai clubului. Singurul lucru stabilit cu certitudine de anchetatori este ca sala clubului a fost capitonata cu burete fonoabsorbant din spuma poliuretanica de tip N2138 (in diferite forma: piramidal, cofrat, drept).

Procurorii nu au cautat sa depisteze care au fost substantele necunoscute din burete, de care a vorbit expertiza INEC

In editia anterioara am publicat in premiera concluziile socante din Raportul de Expertiza Criminalistica nr. 35 din 10 martie 2016 al INEC, realizat de expertii criminalisti Grigoras Betiu si Gheorghe Pop, care a retinut aspecte contradictorii: “sub rezerva unor noi experimente si determinari ce pot fi facute ulterior... este posibil sa fie identificati si alti factori favorizanti ai producerii incendiului” (...) “Ca viteza de propagare evenimentul se incadreaza in categoria deflagratiilor”.

Credeti ca un burete fonoabsorbant poate arde fulgerator, in cateva secunde pe zeci de metri patrati ca suprafata? Expertii INEC care au folosit aceleasi materiale au sustinut ca in testul lor “viteza de propagare a focului in Clubul Colectiv a fost de 5 ori mai mare decat in cazul simularilor efectuate”. Concluzia naucitoare a expertilor INEC: “Este posibil sa fi existat si o alta substanta (substante) care a contribuit la extinderea rapida a focului... care a avut rolul de accelerator al procesului de ardere (propagare a incendiului)

Ne intrebam de ce, in aceste conditii, nu s-au facut demersurile necesare pentru a se afla ce substante au existat in buretii folositi pentru capitonarea Clubului Colectiv? Foarte ciudat!

Pentru noi este un mister cum de in testele INEC si INSEMEX Petrosani buretele s-a aprins!!!

O explicatie ar putea rezulta chiar din expertize. Si anume ca expertii au folosit in testele lor bucati de burete luate din club, pe care le-au recuperat si bagat in saci. Cat de corecte pot fi oare teste facute pe bucati prelevate de la locul sinistrului - deci contaminate - in ipoteza ca acolo s-ar fi folosit o substanta ucigatoare?

Iata testele noastre cu expunerea buretelui N2138 direct in foc:

Testul 7 – Am incercat sa aprindem buretele N2138 cu o lumanare pirotehnica, care arde circa 20 de secunde, a carei flacara are cel putin temperatura de 1200 grade Celsius

Rezultatul: dupa cum puteti vedea pe filmarea de mai jos, buretele desi a parut ca arde pe moment, s-a stins imediat cum am retras torta, materialul fiind dependent de sursa de foc, pentru a face flacara. Adica exact cum scrie la fisa tehnica, si anume ca prin ardere el se descompune. Mai precis, parea ca se topeste, si din el curgea un material lipicios, ca smoala topita. A scos un fum inecacios, iar zonele expuse tortei s-au topit efectiv, lasand gauri mari in material.

Testul 8 – Am incercat sa aprindem buretele N2138 cu o lumanare pirotehnica de si mai lunga durata, a carei flacara are cel putin temperatura de 1200 grade Celsius.

Rezultatul: la fel ca si in test anterior, dupa cum puteti vedea pe filmarea de mai jos, buretele s-a comportat identic, desi a parut ca arde pe moment, s-a stins imediat dupa retragerea tortei, materialul fiind dependent de sursa de foc, pentru a face flacara. Adica exact cum scrie la fisa tehnica, si anume ca prin ardere el se descompune.

Fisa tehnica confirma – chiar daca produsul este unul combustibil, la foc buretele se descompune

Prezentam in continuare specificatiile tehnice si fisa tehnica de securitate a produsului burete fonoabsorbant din spuma flexibila poliuretanica N2138. Din aceste documente aflate la dosar, rezulta:punct de inflamabilitate intre 315 si 370 grade... temperatura de descompunere peste 180 grade... punct de auto-aprindere intre 370 – 427 grade... Materialul este un material combustibil. Atunci cand arde emana caldura intensa si fum dens. Prin incalzire nu se topeste, ci se descompune, proces din care pot rezulta produse de descompunere inflamabile - (vezi facsimilele de mai jos)

Ce parere aveti? In editiile urmatoare vom prezenta si testul INSEMEX, cu buretele N2138 pus la propriu in foc, exact ca in conditile din testele noastre. Doar ca rezultatele la ei au fost diferite. Mai sa fie!... Stati pe aproape!

(va urma)

*Cititi aici articolul cu primele teste realizate de Lumea Justitiei

Comentarii

# gelu date 22 October 2018 20:14 +34

INSEMEX a facut expertiza conform indicatiilor SRI condus de Maior si Coldea astfel incat patronii clubului Colectiv sa poata fi culpabilizati pentru crimele comise de securisti tocmai pentru ca Joham******l sa-si vada guvernul lui de loaze instaurat la Palatul Victoriei.

# DODI date 22 October 2018 20:52 +6

Sunt prea mulți pupincuriști, oportuniști și tupeiști în țara asta. Oameni care vor să se realizeze în viață doar pe... scurtătură, lingând fese și clanțe pentru că sunt conștienți că intelectul lor nu îi ajută nici să treacă singuri strada. Dovada: ciolanis umblă în 4 labe în fața nevestei (uitând de UE) și în fața sistemului care l-a plantat pe sfertodoctul provincial pe un scaun de pe care se scoală doar atunci când ia poziție de drepți în fața telefonului scurt. De la SRI sau de la Merkel. Fără deosebire. Nici nu-l duce capul. Este primul... executant al țării. Și, din păcate, împotriva acesteia.

# lepra date 22 October 2018 21:40 +7

Mai frumosilor, este la mintea cocosului ca acolo buretii au fost injectati cu NAPALM, adicatelea o substanta toxica de lupata (STL) cu o viteza de ardere foarte mare( aruncatoare de flacari) pentru gazarea fara scapare a tineretului dornic numai de distractie si ca sa cada pontagiu! Cred ca mai trec vreo 70 de ani pana se va spune oficial adevarul!

# gelu date 22 October 2018 23:58 +2

Nu a fost Napalm, citeste asta!!! “La sfarsitul razboiului coreean, a fost produs o varianta, mai sigura, dar la fel de eficienta a napalmului. Napalmul modern nu mai foloseste Napalm (naftalena sau palmitatul) – in schimb folosesc un amestec de polistiren, gazolina si benzen. Aceasta noua formula e “napalmul-B”, super-napalmul, sau NP2 si nu contine napalm. Polistirenul si benzenul sunt folosite pentru a gelifica benzina. Napalmul modern e un amestec de benzen (21%), gazolina (33%) si polistiren (46%). Napalmul-B este mai avantajos fata de napalmul original, deoarece putea fi controlata aprinderea. Napalmul este mult mai putin inflamabil decat benzina. Cu cat este mai mult polistiren in amestec, cu atat se aprinde mai greu. Nici macar un chibrit aprins nu poate aprinde napalmul. De aceea este folosit un agent special de aprindere, de regula termitul. Unele forme ale napalmului modern nu pot fi aprinse nici macar de explozia unei grenade.“

# gelu date 23 October 2018 00:13 +11

Ce s-a intamplat la Colectiv seamana cu efectele unei bombe termo-barice. ”Arma termobară este un tip de exploziv care folosește oxigenul din aerul din jur pentru a genera o explozie la temperaturi ridicate. Bomba combustibil-aer este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de arme termobarice. Majoritatea explozivilor convenționali constau într-un premix de combustibil-oxidant (praful de pușcă conține, de exemplu, 25% combustibil și 75% oxidant), în timp ce armele termobare sunt aproape 100% combustibil. Dependenta lor de oxigenul atmosferic face ca acestea să fie nepotrivite pentru utilizare sub apă, la altitudini mari și în condiții meteorologice nefavorabile. Ele sunt mult mai distructive atunci când sunt utilizate împotriva fortificațiilor de câmp, cum ar fi foxholes, tuneluri, buncăr și pesteri - parțial din cauza valului de explozie susținut și parțial prin consumul de oxigen din incinta respectiva.”

# Genocid ? date 23 October 2018 10:19 +1

Genocid !

# Ionel date 22 October 2018 20:28 +8

Haloooo. Unde sunt victimele de la Colectiv ? Oameni buni. care mai träiti. Nu vä mai intereseazä cä cineva v-a mintit si s-a folosit de tragedia vietii voastre ca sä s

# #rezist=securist date 23 October 2018 02:55 0

Nu ne interseaza, doar Dragnea ne interseaza altceva nu mai vrem sa gandim , sa stim, sa intelegem !!!

# ione date 22 October 2018 21:17 +10

cel care a simtit si a spus cä ;A fost nevoie sä moarä oameni; ca sä isi punä guvernul säu, ar trebui sä fie adus in fata tribunalului international,sä räspundä pentru afirmatiile fäcute.

# X date 22 October 2018 22:10 +6

Peste 50 de ani # kondensatorii vor citi ca de fapt la Colectiv a fost un atentat in toata regula in urma caruia regimul Ponta a cazut instant. Dar oare unde s-a mai intamplat ceva asemanator ? in Iran in 1978, doar ca atunci regimul a cazut peste un an dupa incendiul de la cinematograful “REX:”

# Baran Gheorghe date 22 October 2018 23:23 +9

Toate se prescriu în România de azi cu excepție. Neexhaustiv: loviturile de stat, revoluțiile nepo******re, falimentele bancare provocate, insolventele nejustificate, delapidarile.... Nu se prescrie datoria la banca, alta decit Bancorex, Columna.... Etc

# Luju date 23 October 2018 07:28 -11

Va rog sa efectuați un test cu acelasi burete dupa ce reproduceti starea buretelui aflat câțiva ani intr-un club din romania. Va rog sa il afumati bine de tot. Testul l-ați făcut la 22 de grade. Pe bune? Probabil cel de pe tavan se apropia de 40. Dar voi sunteti experții. Vad ca sunt numai chimiști si istorici care posteaza pe site-ul asta. Poate imi găsiți loc si mie. Multumesc.

# Nadia date 23 October 2018 13:06 0

Hai pleaca de aici ai gasit tu repede motive exact tipic mafiei procurorimii romanesti sprijinite din afara ( in special UE, curios nu? Ce tot se baga atata UE in treburile interne ale unei tari?). Ce a fost la colectiv se cheama genocid. SRI stie prea bine despre ce e vorba. Ce e mai prost e ca nu se iau masuri si tot se pupa clantele europene . http://www.justitiarul.ro/sa-facem-romania-mare-din-nou-iesind-din-ue-14-motive-pentru-roexit/

# milica date 23 October 2018 14:07 -1

mythbusters pentru saraci :))

# gushpi date 29 October 2018 22:24 0

:-x ok, dar îmi poți spune dacă 5 cm de burete putea genera flăcări de 5-7 m lungime? și care să aibă o temperatură care să topească și telefoanele din blugi, și care să se propage în 20-30 de secunde?

# PROFESIONALISM date 23 October 2018 08:54 0

Expertiza si contraexpertiza? Fara ambele nu poate exista proces, cel mult o simulare .

# Un alt om din lumea Larga date 23 October 2018 10:32 -3

Am impresia ca nu ati respectat intru totul experimentele. Buretele a fost lipit de tavanul salii. Acum depinde cu ce fel de adeziv ,tratat cu ce fel de substanta ,a fost lipit !!!! Daca in substanta adeziva se amesteca material Pirotehnic , ce se intampla ???

# imun/teanu date 23 October 2018 10:49 +4

Inca de atunci se stia (si) la Universitatea de pompieri ca focul a fost pus. Dar daca ordinul pe unitate a fost MUCLES a si fost executat, "intocmai si la timp". Ar simplifica revederea conceptului marxist privind "legatura dintre intamplare si necesitate". Normal, cand "a fost nevoie sa moara oameni" a venit fericit si "intamplarea" nefericita. Alpinistului politic pe cadavre, vajnicul Dacian, fiindu-i alta treapta dupa ministrul Remes ca si dupa ICA. Vrand sa semene "omuletului lui Gopo" evoluat pe o scara, lui treptele fiindu-i cadavre. Cu originea sanatoasa din "vulpea" Ardeleana si ginere de sef "servicii" straine. L-o mai vrea treapta si pe facatorul lui de bine Iohanis sau doar o fi teatru?, tot regizat de servicii. Mai vine inca alt Colectiv?, sau suficient focul pus la UE de "marele blond"?

# Charlie date 23 October 2018 11:26 +5

Imediat dupa catastrofa am sustinut ca e vorba de o mana criminala cu implicarea Securitatii.Confirmarea mi-a fost data de "miscarea spontana de strada" organizata de forte interne si externe. Niciun apartinator nu a participat cum ar fi fost firesc ca ei sa fie in strada si nu altii care sa se erijeze in purtatorii lor de cuvant!!! Insa dovada suprema a inscenarii ne-o ofera demisia pe Net a securistului basisto-iohanist Ponta, pt. ca evenimentul tragic nu avea legatura cu Guvernul!!!!!

# Retardanis date 23 October 2018 11:32 +1

Constat ca pe internet nu se mai gaseste clipul cu momentele in care a inceput incendiul de la colectiv. Pe youtube gasesti clipuri cu fotografii de la incendiu?!, iar multe clipuri au fost sterse. Astfel de clipuri au un profund caracter mani******tor.

# Andrei date 23 October 2018 11:58 +3

Tot ceea ce prezentati nu conduce decat la o concluzie: premeditare! Punand cap la cap violenta rezistentilor, agresivitatea verbala a presedintelui, scrasnetul din dinti, instigarea repetata la rasturnarea guvernului actual ales in mod democratic si nerabdarea sa privind acest lucru, nu te face sa te gandesti decat la faptul ca daca acum face asa, inseamna ca a facut=o si atunci, mai ales cand echipa Oprea-Coldea-Kovesi era la dispozitia lui. Adica acestia toti sant capabili de absolut orice pentru putere. La data respectiva, jrnalistul Ovidiu Zara a prezentat niste aspecte, care nu au fost luate in seama!

# gelu date 23 October 2018 14:40 +1

Securistii criminali sunt capabil de orice. In Dec, 89 au macelariti mii de oameni chemati in strada de Brucan, Iliescu, Roman si gasca tocmai pentru ca acestia sa nu scape puterea din maini. In aceasta nota se inscrie si crima oribila de la Colectiv comisa cu bunastiinta tot de securistii criminali chiar daca acum jivinele s-au vopsit in sristi.

# CALOENESCU GABRIEL date 23 October 2018 13:02 +1

Buna ziua, Tot respectul pentru voi. Sunteti ceea ce țară are nevoie: o minte limpede și minți luminate. Spun aceste lucruri fara sa exagerez. Va multumesc pentru munca voastră și pentru că nu va lăsați pagubasi atunci cand alti va spun sau va sugereaza acest lucru. Cu respect

# faracatuse date 23 October 2018 15:53 0

Cand vinzi copiii natiei, si te doare la basca unde ajung si ce se intampla cu ei, nu e un scenariu care sa te puna pe ganduri... N-as baga mana in foc, dar... prea s-au ars multi...

# repetentu clasei date 23 October 2018 20:17 0

În campania electorală din anul 2000 ai minţit în conferinţă de presă – deţin înregistrarea video! – că în anul următor o să-l aduci pe unul dintre canadienii pentru care ai intermediat adopţii – altul decât adoptatorul Lalande al fraților Iliuț din Rășinari și al fetiței nou-născute Anda Scutelnicu –, împreună cu copilul adoptat de acela şi o să-i prezinţi presei. Nu te-ai ţinut de cuvânt şi nu i-ai adus pe acei oameni, deoarece copilul a devenit adult între timp, dacă mai trăieşte. http://www.justitiarul.ro/klaus-iohannis-minte-asa-cum-respira/

# Calavera Manuel date 23 October 2018 17:32 0

Mai Tampax #rezist=securist....pe voi va doare doar Dragnea.....probabil la de cat idioti sunteti si legati la ochi vedeti doar atat cat va permite singurul neuron....de ce nu va intereseaza si altii care au distrus tara? asa ca mai scutestene cu ss-ul vostru ..va vine vremea si voua sa picati ca mustele...curand// Nu mai trebuia nimic de demonstrat...s-a stiut ca a fost totul organizat , pacat ca au murti oameni nevinovati.....Martalogul de ioannis stie asta cu SRI...dar face pe prostul mereu dar sincer ii sta bine dar nu ca un presedinte ci ca un cersetor

# Calavera Manuel date 23 October 2018 20:18 0

Mai Tampax #rezist=securist....pe voi va doare doar Dragnea.....probabil la de cat idioti sunteti si legati la ochi vedeti doar atat cat va permite singurul neuron....de ce nu va intereseaza si altii care au distrus tara? asa ca mai scutestene cu ss-ul vostru ..va vine vremea si voua sa picati ca mustele...curand// Nu mai trebuia nimic de demonstrat...s-a stiut ca a fost totul organizat , pacat ca au murti oameni nevinovati.....Martalogul de ioannis stie asta cu SRI...dar face pe prostul mereu dar sincer ii sta bine dar nu ca un presedinte ci ca un cersetor

# Calavera Manuel date 23 October 2018 21:03 0

Mai Tampax #rezist=securist....pe voi va doare doar Dragnea.....probabil la de cat idioti sunteti si legati la ochi vedeti doar atat cat va permite singurul neuron....de ce nu va intereseaza si altii care au distrus tara? asa ca mai scutestene cu ss-ul vostru ..va vine vremea si voua sa picati ca mustele...curand// Nu mai trebuia nimic de demonstrat...s-a stiut ca a fost totul organizat , pacat ca au murti oameni nevinovati.....Martalogul de ioannis stie asta cu SRI...dar face pe prostul mereu dar sincer ii sta bine dar nu ca un presedinte ci ca un cersetor

# Florin date 24 October 2018 01:36 0

Va spun un singur lucru. Daca cautati voi puteti gasi un film cu grupul (Anonimus) cred ca il stiti, acolo puteti auzi ca ei stiu ca cineva a facut niste tranzactii de bani inainte (adica a fost o inscenare si nu un accident) si vor sa afle si ei cine a fost (criminalul). Aceste le pusteti gasi pe google sau sursa youtube. Acest comentariu a fost pentru cine nu stia.

# Franco Frunzetti date 30 October 2018 22:10 +1

A luat cineva in calcul vaporii de alcool din aerul expirat de catre cei din sala ? Adica se pot intreba barmanii cat s-a vandut. Vaporii de alcool s-au ridicat odata cu aerul cald spre tavan. Poate fi o variabila importanta in propagarea focului.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva