14 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MINCINOASA – Ministresa Justitiei Raluca Pruna a oripilat Plenul CSM, recunoscand cu nonsalanta ca a mintit Curtea Europeana a Drepturilor Omului: „Domnule judecator, e ca la penitenciare, unde eu m-am dus si-am mintit la CEDO, si spun bine mintit la CEDO, eu am mintit acolo ca noi am asigurat buget pentru sapte penitenciare... Erau niste bune intentii, in realitate nu avem acesti bani”. Sefa Inaltei Curti era sa se inece auzind una ca asta (Video)

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

7 October 2016 19:49
Vizualizari: 30052

Ministresa Justitiei Raluca Pruna (foto) a mintit Curtea Europeana a Drepturilor Omului in problema penitenciarelor. A recunoscut-o chiar ea, si nu oriunde, ci in fata membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Autodenuntul a fost facut la ultima sedinta de Plen a CSM, joi 6 octombrie 2016, unde Raluca Pruna a participat la dezbaterile pe tema Memorandumului pentru justitie – document redactat de asociatiile profesionale ale magistratilor la inceputul lunii trecute si adoptat de mai bine de jumatate dintre instante si de alte cateva zeci de parchete.

Fosta asistenta a Monicai Macovei s-a inflamat dupa o afirmatie a judecatorului Horatius Dumbrava, intr-un moment in care Plenul dezbatea problema amanarii investitiilor in sediile de instante. In clipa in care Horatius Dumbrava a aratat cu degetul inspre Directia de Investitii a Ministerului Justitiei, unde s-ar fi „intamplat ceva”, nu stim ce, Raluca Pruna a intervenit brusc peste membrul CSM: „S-a intamplat ca am schimbat exact pe cei care au promis si... Stiti cum e, domnule judecator, e ca la penitenciare, unde eu m-am dus si-am mintit la CEDO, si spun bine mintit la CEDO, ca eu am crezut ca daca mi se da o hartie sub semnatura cuiva din statul roman..., si eu am mintit acolo spunand noi am asigurat buget pentru sapte penitenciare a cate 150 de milioane fiecare penitenciar, ergo, aproape un miliard de euro. Dar astea erau niste bune intentii, pentru ca in realitate in buget noi nu avem acesti bani”.


Nonsalanta lui Pruna i-a lasat masca pe membrii CSM

Scena pare ca i-a bulversat pe membrii Consiliului Superior al Magistraturii, cel putin pe cei prezenti la prezidiu alaturi de ministresa Justitiei, a caror reactie a fost surprinsa de camera video. Presedintele CSM Mircea Aron si judecatorul Marius Tudose au intors oripilati capul inspre Raluca Pruna, uimiti de cele auzite, in timp ce sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Cristina Tarcea, mai ca era sa se inece. Vicepresedinta CSM, procuroarea Luminita Palade, nu a bagat de seama, ori s-a facut ca nu aude.


Ministresa Justitiei a fost la CEDO in iunie 2016 pentru a discuta problema sistemului penitenciar

Raluca Pruna nu a dat detalii despre contextul in care a mintit, in numele statului roman, la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Dintr-un comunicat emis de CEDO stim insa ca ministresa Justitiei a efectuat o vizita de lucru la Strasbourg, cu putin timp inaintea vacantei judecatoresti: „La 14 iunie 2016, Raluca Alexandra Pruna, ministru roman al Justitiei, a vizitat Curtea fiind primita de presedintele Guido Raimondi. La intrevedere au mai participat Iulia Motoc, judecator ales in numele Romaniei, si Roderick Liddel, grefier sef”. Iar motivul intrevederii a vizat, potrivit Ralucai Pruna, problema sistemului penitenciar romanesc si posibila optiune a CEDO de a declansa procedura hotararii-pilot impotriva Romaniei, din cauza conditiilor din inchisori.

Prezentam in continuare scena din sedinta Plenului CSM in care ministresa Justitiei Raluca Pruna a marturisit ca a mintit la CEDO:

Horatius Dumbrava: Din pacate, tot ce s-a construit anul trecut ca proiectie a ramas intr-un semi-blocaj. Acel memorandum vorbea de mai multe protocoale care trebuiau incheiate, trebuie sa facem cumva sa deblocam, iar o propunere pe care eu i-o fac domnului presedinte este de a gandi o foaie de parcurs. Acum, am avut o discutie si cu delegatia Comisiei Europene, acum trei saptamani, si exact pe acest subiect ne-am calat. Oare nu ar fi bine sa avem o foaie de parcurs comuna – ordonatori principali de credite, comisia nationala de investitii (Compania Nationala de Investitii – n.r.), MDRAP (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice – n.r.), ordonatorii secundari si tertiari de credite, sa fie cumva si ei implicati in toate aceste discutii si sa spunem asa: avem anumite criterii transparente de prioritizare, acestea sunt sediile care urmeaza sa intre in constructie, sunt si constructii noi, reparatii, sunt acestea: 1, 2, 3, 4, 5; ce trebuie facut? In materialul dumneavoastra scrie acest lucru. Problema este ca au fost foarte multe blocaje... umane, nu stiu... Dar, in orice caz, foarte multe investitii care au fost gandite acum un an jumate - doi ani sau cu mult timp inainte s-au blocat. Ba ca s-au cerut clarificari din partea membrilor comisiei nationale de investitii si a celorlalti membri ai comisiilor din afara acestei institutii, ba ca la Ministerul Justitiei Directia de Investitii s-a intamplat ceva...

Raluca Pruna: S-a intamplat ca am schimbat exact pe cei care au promis si... Stiti cum e, domnule judecator, e ca la penitenciare, unde eu m-am dus si-am mintit la CEDO, si spun bine mintit la CEDO, ca eu am crezut ca daca mi se da o hartie sub semnatura cuiva din statul roman..., si eu am mintit acolo spunand noi am asigurat buget pentru sapte penitenciare a cate 150 de milioane fiecare penitenciar, ergo, aproape un miliard de euro. Dar astea erau niste bune intentii, pentru ca in realitate in buget noi nu avem acesti bani. Asa s-a-ntamplat si cu investitiile. Stiti, pe mine nu ma costa nimic si pe niciun ministru sa facem o foaie foarte frumoasa, sa spunem ne trebuie doua miliarde de euro ca noi asa avem o infrastructura tip top in Romania, dar cata vreme nu ai acoperire in buget, lucrurile astea nu se vor intampla. Deci acest Guvern – pe care ma simt obligata, nu pentru ca fac parte neaparat din el, dar ma simt obligata sa-l apar – a mostenit asta: o colectie de bune intentii. Si a trebuit sa ies eu sa spun nu pot sa fac sapte penitenciare, ca nu am banii sa fac sapte penitenciare. Pe instante la fel, am discutat, va asigur, cu MDRAP-ul, cu CNI-ul, am facut cat am putut de transparenta procedura. Avem bani imprumutati de la Banca Mondiala, am trimis acestui Consiliu lista si am zis astea sunt instantele pe care ati decis – in trecut, nu acum, Consiliul, impreuna cu CNI, impreuna cu MJ – sa le refaceti. V-am cerut sa-mi reconfirmati ca ele nu vor fi... desfintate nu, dar rearondate, ca nu investesc intr-o cladire... stiu toate astea! Stiu ca si la Brasov s-a pierdut acum cativa ani, in mod rusinos, cladirea, si in loc sa construim la Braasov unde am curte de apel, s-a construit la Sfantu Gheorghe. Ma veti intreba de ce. N-am un raspuns pentru asta. Lucram acum la asta, insa eu nu pot sa promit ca in doua luni de mandat, si mai putin, cat am eu, voi putea veni cu un road-map, ma rog, cu o foaie de parcurs care sa fie..., sa fie, cum sa zic, serios facuta. Timpul este foarte scurt”.


Comentarii

# Cetateanul date 7 October 2016 20:42 +20

Eu va tot spun ca am fost "vanduti" (a se citi ca a fost infiltrata cu securisti) si la CEDO. Acolo au fost trimisi indivizi "prelucrati" sa nu admita nimic. Iar mai-marii de acolo sunt prostiti ca totul e in regula, ca sunt doar niste "corupti" care trebuie sa infunde puscariile. O sa vedeti ca si cauzele cu conditii de detentie se vor inchide in mod neortodox. Urmariti ca acelasi tip de cauze care pt alte state sunt pronuntate admisibile si apoi admise pt Romanica se declara inadmisibile... Cu noua procedura rol decizional au grefierii, care sunt trimisi acolo de "organele de stat" (a se citi Securitatea) din Romanica... care au trimis doar Baieti de nadejde... E groasa rau, fratilor!

# unul din lumea cea mare date 9 October 2016 03:12 -1

se vede bai bucatarilor chinezi,minjitii statului DE CE VA BUCURATI DE INCREDERE!!!!!!!!!SI MAI VRETI SALARII MARITE .BAAAAAA!!!!!!!!!!!DEJA LE AVETI MINJITE NU VA MAI TREBUIESC SI MARITE!!!!!!!!!!!!!!

# unul din lumea cea mare date 9 October 2016 10:23 0

iti este greata gretoasa si scirba scirboasa sa mai COMENTEZI.martora imi este iar arhiva luju.de cind am scris ca in mermelica inceppe sa fie justitie dar de cind o SA FIE CONDAMNAT SPERJURUL IN TRIBUNALE.ASTA/I JUSTITIA DIN MERMELICA MINCIUNA SI ARANJAMENTE!!!!!ARE CURAJ ORICARE MINJIT AL STATULUI SA MA CONTRAZICA?AIA DE AR INDRAZNI SINDICALISTELE JUSTITIEI!!!!!! CE ATITUDINE ATI LUAT VOI CA SA FIE CONDAMNATI JUDECATORII SI PROCURORII DIN DOSARUL COCOS CARE AU PUS SECHESTRE PE CITIVA MP DE PARCARI PE SPATII PUBLICE ????HAI JUDECATOARELOR MINUNAT DE MERMELITE, EU SINT PROST!!!NU STIU DREPT MERMELIT VREAU SI EU SA VA AUD CUM COMPARATI SECHESTRELE DIN DOSARUL VOICULESCU CU COCOS!!!!!!!!!!INVATATI/MA SI PE MINE !!CIT DE MULT VA MERITATI SALARII MAI MARI!!!!!(de la prosti, ca voi este destepte!!!)

# Dinu V. date 7 October 2016 20:43 +28

In conditiile in care d-na Pruna a angajat Romania la CEDO fara sa aiba mandatul Guvernului, si in plus a mai si mintit, se impune destitutirea imediata a acesteia. Altfel orice ministru se poate apuca sa minta partenerii si sa angajaeze Romania in proiecte fantasmagorice anti-romanesti.

# contribuabilu păcălit date 8 October 2016 12:29 +8

Lupoaica deghizată în blană de oaie avu bune intenții la export iar la intern ne închide gura că “Discuția despre drepturi e un lux teoretic”.

# a-nceput reforma la pîrnaie date 9 October 2016 08:58 +1

Aveți în vedere că se decongestionează bulăul! Mirciulică Băse atît de frumos s-a purtat că nu merită să stea printre pușcăriași, fiind riscul să se perfecționeze în alte blăstămății :-*

# DODI date 7 October 2016 20:48 +25

Rău este să fii prost: vrând să arate cum s-a luptat ea pentru România a scăpat porumbelul. Din păcate în afară de acest porumbel pruna are capul plin cu fluturi. Are și probleme auditive și nu aude revendicările personalului din justiție. Folosește o oglindă falsă care o arată frumoasă, inteligentă și ... tehnocrată, aceeași oglindă în care șeful ei ciolosu se vede Adonis. Cum simțirea lor românească este discutabilă să îi lăsăm să-și vadă de ale lor crezându-se mari oameni de stat, dar să nu ne mai încurce și pe noi câtă vreme sunt doar niște ratați profesionali.

# GUVERNU MEU date 8 October 2016 12:44 +9

Guvern de milioane! O mincinoasă ce se autodenunță, un ministru blocat să-și facă treaba că ar fi fost frate cu dracu - pardon, SECU...

# Pif date 7 October 2016 20:49 +10

Transcrierea spuselor ei nu este chiar mot a mot, fiind omisa o negatie importanta care insa nu schimba prea mult esenta marturisirii ..."si-am mintit la CEDO, si spun bine mintit la CEDO, ca N-AM CREZUT ca daca mi se da o hartie sub semnatura cuiva din statul roman..."Interesant de aflat pe care barbat de acolo l-a apucat brusc o tuse agresiva imediat dupa marturisirea citata de mine.

# CUCU date 7 October 2016 21:23 +25

In realitate asta este JUSTITIA din ROMÄNIA *O MARE MINCIUNÄ* amestecatä cu coruptie, inselätorie, trafic de influentä si mai ales SANTAJ in stil STALINIST...PUNCT.

# Pavels date 9 October 2016 09:32 -1

Avem ceva genetic, ceva acolo un cod hăcuit în ADN și s-a pierdut parola de acces... trebuie un alt hacher să pătrundă pt. a se face curățenie. Eu mă gândesc că și renunțarea la cele 60 de pensii speciale din justiție (oamenii respectivi putând trăi foarte bine și cu pensiile pt. care au contribuit, oricum vor putea avea mai mult decît nevastă-mea suma de 600lei !)și se vor putea întreține bine de tot câteva penitenciare, măcar pt. elitia politică ce va urma să locuiască acolo o perioadă !

# Titi butelie date 7 October 2016 21:26 +15

Doamne ce vremuri trăim ,sa mergem la CEDO si sa mințim , asa a mințim si in August la un post de televiziune cand a spus ca va analiza o grațiere ! Mare ...a de femeie , si msi este si ministru ! Doamne iartă-ne ca acceptam asa ceva !!!!

# TITULESCU date 7 October 2016 21:37 +16

NIMENI NU ERA SA SE INECE.TOTI stiu CE DEZASTRU E IN PUSCARIE SI totusi arunca cu ani si ani si NICIUNUL NU MOTIVEAZA DE CE ARUNCA CU 11 ANI DE PUSCARIE IN LOC DE 2 ANI ,DE CE 11 ANI REEDUCA UN OM SI 2 ANI NU, asta in conditiile in care ei STIU CA INCHISOAREA NU INSEAMNA recuperare SOCIALA CI DISTRUGERE SOCIALA SI UMANA. Justitia are rolul ei dar ARE MORALITATEA ACEASTA JUSTITIE SA JUDECE ,SA ARUNCE CU ANI DE PUSCARIE cand fara sa CARNEASCA II TINE IN SISTEM SI PE CEL CE FACEA SEX IN SALA de sedinta cu MINORE si pe cea CARE UMBLA BEATA RUPTA LA VOLAN si pe un viciu A CASTIGAT PROCESUL SI EXEMPLELE POT continua . NU AM AUZIT REVOLTA judecatorilor ca au ASEMENEA COLEGI BA chiar i-au reprimit cu bratele deschise. SI ATUNCI CINE JUDECA ALTI OAMENI????

# Pif date 8 October 2016 11:09 +5

"NIMENI NU ERA SA SE INECE." Partial ai dreptate. A fost o figura de stil a autorului articolului cu referire la Doamna judecator, sefa ICCJ. Cand a auzit de hartia semnata din marturisire, a inceput sa se joace cu medalionul sau colierul de la gat. Unii, mai mucaliti, ar putea spune ca Doamna judecator juca mima, insinuand reglarea microfonului de la gatlegau pt. a atentiona subliminal pe careva din sala care nu parea a fi pe receptie :"Roger, tu auzi ce zice asta?"Iar pe MISTERiosul Roger era sa-l inece tusea si nu rasul.

# Poenaru Nicu date 7 October 2016 23:28 +13

Să minți CEDO , cu scopul de a evits amenda de 80 milioane , e ceva inadmisibil . Asta înseamnă că, România nu mai are nici un fel de credibilitate pe arena internațională . Diamna Prună , dacă domnia voastră , ați mințit CEDO , credeți că mai aveți vre-o credibilitate în România ? Vă cere lumea demisia , câtă inconștiență !? Cum poate un ministru mincinos să mai aibă tărie de caracter , să poată să-și dea demisia ?! Să nu primim amendă , ce este de făcut ? Ori dăm grațiere , ori construim pușcării ? Dacă construim pușcării , până la finalizarea lor , deținuți tot înghesuiți or să stea . Deci , soluția este grațierea . Grațierea trebuie dată ! Dacă vreți să nu beneficieze parlamentari penali , puneți un paragraf , în care specificați : nu beneficiază de actuala grațiere parlamentariii corupți ! Și cu asta basta !

# ana date 8 October 2016 01:53 +10

Ar fi corecta o gratiere colectiva întrucât justiția actuala este total nedreapta Dau pedepse mici la cei care distrug și fura milioane euro și pedepse mari la găininari ȘI CHIAR nevinovați deoarece EI SE ÎMBOGĂȚESC PE SPATELE CELOR NEDREPTĂȚIȚI ÎN JUSTIȚIE DE ASTA REFUZA GRAȚIEREA PENTRU CĂ EI CÂȘTIGA PE SPATELE CELOR CONDAMNAȚI DE EXEMPLU UN DEȚINUT CONSUMA DE ZECI DE ORI MAI PUȚIN DECÂT SUMA ALOCATA RESTUL BANILOR RĂMÂNÂND LA ADEVĂRAȚII MARI INFRACTORI DIN JUSTIȚIE IAR POPORUL PLĂTEȘTE PAGUBA IAR ARESTATI DIN PENITENCIARE SUFERĂ MULT CHIAR ȘI PE NEDREPT

# santinela date 8 October 2016 08:06 +11

Mai fratilor pai GUSET aia era parfum pe linga TUTA asta.Iohannis de ce nu o duci pe asta la tine acasa si sa scapi poporul roman de asa incompetenta ? Dar bag seama ca-ti place fiindca nu ai nici o reactie .Cit despre Ciolos asta-i apa de ploaie !

# Hehe date 8 October 2016 08:13 +4

Da' cum e cu aia care au semnat in numele statului "hartia" in baza careia pruna a mintit la cedo? Ca n o fi scos o din burta?

# Tica date 8 October 2016 08:53 +5

Asa cum am afirmat si intr-o alta postare doamna (?!?) Pruna este un rebut profesional. Faptul ca inca este pe post se datoreaza influentei venite de la inalta poarta in fata careia atat Ciolos cat si unitatea neglijabila de la Cotroceni nu misca in front.

# CONCLUZIE date 8 October 2016 12:22 +5

Numai bună de angajat la Guantanamo! Le închide gura la toți arabii plus ONU :P

# CERI PREA MULT date 8 October 2016 12:34 +6

Ciolannis se pregătește de weekend, respectîndu-și atribuțiile - „Urmăresc cu atenție și, recunosc, cu un pic de îngrijorare ...” CUM S-ALEGE PRAFU DIN GUVERNU MEU :sad:

# pelin date 8 October 2016 19:49 +8

Dupa ce ministrul justitiei pune Guvernul intr-o situatie grava de inducere in eroare a instantei de la Strasburg,demiterea Ralucai Pruna apare ca singura solutie pt.premierul Ciolos.Inalta instanta se poate sesiza si indrepta asupra Guvernului tehnocrat din care face parte aceasta mincinoasa,cu velietati autocritice,cerand un raspuns categoric din partea acestuia!!!!!!!!!!

# Cornea date 8 October 2016 22:09 +1

Ati cautat-o daca are si asta diploma de doctor docent? Ca din "lucrarile" ei s-a inspirat si Codruta.

# Mrs PRUNA a plagiat pe miss Lascu date 9 October 2016 08:52 +1

În lipsă de idei proprii, Mrs PRUNA a dat iama în mușuroiul de articole din revista Dreptul scrise de „oarecine” Lascu. Făcîndu-i-se semn că n-are obraz pt. „cei integri si foarte buni sa-si depuna candidatura”, ministresa și-a corectat gafa - reinvestirea Luluței fiind „singura soluție de bun simț”. Ko: „O mare parte dintre paragrafele despre care se susţine care le-am plagiat de la persoane care le-au scris în 2008-2009 sunt paragrafe pe care eu le-am publicat încă din anul 2002. Persoanele despre care se spune că le-am plagiat şi am copiat din cartea lor m-au citat pe mine în cartea lor cu aceste articole apărute anterior". http://www.ocnamuresanul.ro/stiri/8-politica/25-doctor-in-plagiat-si-colonel-la-apelul-bocancilor

# YanY date 11 October 2016 20:53 +4

Realitate. Deținut,socotiți dvs...cheltuieli.... Total: 2.800 Ron/lună.Hrană:4 RON/zi,chirii: 0 lei,energie:11 RON/deținut/lună,apă,potabilă:5 RON/deținut/lună,reziduală: 5 RON deținut/lună.Avem peste 38.000 de deținuți.Diferența:spăgi,premii,sporuri de tot felul??,chindii,atenții pentru mai-mari,case,vile,etc.Nu sunt adeptul protejării infractorilor dar,să nu-i mai condamnăm odată.Cu cît pușcăriile sunt mai pline cu atît viața șefilor este mai bună și mai bănoasă.În rest,povești pentru adormit romînii.Vreți amnistie și grațiere?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2024 – Deliberari cu judecatoarea ICCJ Lavinia Lefterache: “Esti idioata?”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva