18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CCR SFIDEAZA VOTUL A 1600 DE JUDECATORI – Judecatorii lui Traian Basescu de la Curtea Constitutionala au declarat neconstitutionala procedura revocarii lui Cristi Danilet din CSM. Danilet spera sa revina in CSM alaturi de judecatoarea Alina Ghica cu ajutorul Curtii de Apel Bucuresti, care are pe rol cererea lui Danilet de anulare a hotararilor CSM de revocare. Alina Ghica a fost sefa Sectiei de contencios a CAB unde se judeca cererea de anulare!

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

4 April 2013 15:11
Vizualizari: 8103

Se repeta scenariul din vara anului trecut cand Curtea Constitutionala compusa in majoritate din personaje aservite lui Traian Basescu si-a batut joc de voturile a 7,5 milioane de romani care au votat pentru demiterea presedintelui Basescu. De data aceasta a venit randul ca judecatorii politici de la Curtea Constitutionala sa-si bata joc de vointa a peste 1600 de judecatori, care au votat in urma cu cateva luni pentru revocarea din CSM a judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet.

Cu 6 la 2, Curtea Constitutionala a admis joi 4 aprilie 2013 exceptia de neconstitutionalitate invocata de judecatorul Cristi Danilet intr-un dosar de la Curtea de Apel Bucuresti in care acesta, ca si colega de „suferinta” Alina Ghica au solicitat anularea hotararilor CSM prin care s-a luat act ca cei doi au fost revocati ca urmare a votului celor peste 1600 de judecatori care au considerat ca fostii membrii ai CSM si-au indeplinit necorespunzator indatoririle profesionale. Precizam ca decizia a fost luata cu 6 la 2, adica doar de catre opt din cei noua judecatori ai Curtii, cel lipsa fiind Ion Predescu, aflat in imposibilitate de deliberare din motive de sanatate.


Danilet a reusit o performanta imposibila oricarui justitiabil: sa i se solutioneze in cinci saptamani exceptia de neconstitutionalitate

Judecatorul Cristi Danilet a fost reprezentat in fata Curtii Constitutionale de cunoscutul avocat Alexandru Morarescu (foto) din Baroul Bucuresti, care a detaliat principalele critici la adresa neconstitutionalitatii procedurii de revocare si a prevederilor referitoare la aceasta cuprinse in Legea 317/2004 privind functionarea CSM.

Avocatul Alexandru Morarescu a sustinut ca lui Cristi Danilet i s-ar fi incalcat „dreptul la aparare” prin aceea ca nu a fost lasat sa se apere in fata judecatorilor care au votat impotriva sa; ca Legea 317/2004 ar fi lipsita de previzibilitate in privinta unor membri supusi unor proceduri de revocare; incalcarea atributiei principale a CSM de garant al independentei Justitiei, in sensul ca unui membru revocat i s-ar afecta independenta s.a.m.d.

Dincolo de argumentele juridice invocate, se remarca de la o posta favorizarea lui Daniet atat la Curtea de Apel Bucuresti, cat si la Curtea Constitutionala. Astfel, CSM a decis la 26 februarie 2013 revocarea lui Danilet si a lui Ghica prin doua hotarari consecutive. Din 26 februarie 2013 si pana in prezent (in numai cinci saptamani) Danilet a reusit sa puna pe rol la Curtea de Apel Bucuresti cererea sa de anulare, dupa care sa i se trimita exceptia de neconstitutionalitate la CCR, iar aceasta Curte sa-i solutioneze favorabil exceptia. Asa ceva este imposibil pentru un justitiabil de rand, fapt ce dovedeste o dirijare premeditata a dosarului!

Curtea de Apel Bucuresti pe cale sa-i readuca inapoi in CSM pe indezirabilii Ghica si Danilet

In urma deciziei CCR, Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a de contencios administrativ (unde, atentie, Alina Ghica a fost sefa Sectiei pana la alegerea ei in CSM si trebuia sa se intoarca sa-si preia functia dupa revocare, dar nu a dorit) urmeaza sa se pronunte curand asupra cererii lui Danilet de anulare a Hotararii CSM prin care s-a constatat revocarea acestuia din functie ca urmare a voturilor a peste 1200 de judecatori de la nivelul judecatoriilor din tara.

Exista insa suspiciuni majore ca la Curtea de Apel Bucuresti se va da o solutie in sensul anularii hotararilor CSM de revocare, stiut fiind ca aceasta Curte a boicotat adunarea generala a judecatorilor ei, care trebuiau sa voteze asupra revocarii Alinei Ghica, prin amanari si schimbari de locatii a salii unde trebuia sa se voteze. Decizia CCR va veni manusa Curtii de Apel Bucuresti, care isi va putea croi rationamentele de anulare a hotararilor CSM, pe baza „argumentelor” judecatorilor politici constitutionali.

Prin decizia CCR de joi, se dovedeste ca toti protejatii Cotrocenilor sunt imuni in fata legii. In cazul de fata, 6 judecatori constitutionali, numiti politic, arunca la cos voturile a peste 1600 de judecatori din tara, pozati in postura unor nestiutori de lege, care nu trebuiesc luati in seama.

Prezentam in continuare comunicatul CCR din data de 4 aprilie 2013 privind exceptia invocata de judecatorul Cristi Vasilica Danilet:

In ziua de 4 aprilie 2013, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit. d) din Constitutia Romaniei si al art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a intrunit pentru a solutiona exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.55 din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, exceptie invocata de Cristi Vasilica Danilet in Dosarul nr.1675/2/2013 al Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi,

Admite exceptia de neconstitutionalitate si constata ca dispozitiile art.55 alin.(4) si (9) din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii sunt neconstitutionale.

Decizia este definitiva si general obligatorie.

Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”.

Danilet anunta ca va avea castig de cauza in instanta

Iata ce a declarat Cristi Vasilica Danilet la scurt timp dupa ce decizia CCR: CCR a declarat azi neconstitutional textul de lege in baza caruia Plenul CSM a dispus revocarea mea si a Alinei Ghica din calitatea de membru CSM. Urmeaza ca instanta judecatoreasca unde se solutioneaza contestatiile noastre sa ia act de aceasta decizie a CCR si sa dispuna anularea hotararii de revocare, cu consecinta repunerii noastre in functie”.


Comentarii

# Mihai date 4 April 2013 15:15 +36

Nu-i nicio surpriza. Era firesc ca CCR, institutie subordonata Presedentiei, sa ii dreptate lui Danilet.

# Vine noua revocare date 4 April 2013 16:00 +39

Nu-i nimic. Va fi revocat din nou dupa ce textul legii va fi pus in acord (chipurile!) cu Constitutia, conform elucubratiilor CCR.

# Spitalul de Glumeti date 4 April 2013 20:05 +18

Ghici ghicitoarea mea! Cum a votat Iulica cea Smotocita si Smucita?

# Spitalul de Glumeti 2 date 4 April 2013 20:09 +15

Nu conteaza cum a votat! Insa Iulica Blonda frumoasa de la CCR si Vasilica cel Mustacios, cei doi mari europeni din Romania vor dansa impreuna ODA BUCURIEI! Vasilica in pozitia spagat iar Iulica cu cornul si whiskiul in mana! Oda Bucuriei inchinata starostelui de la Cotroceni si fosilelor de la CCR. Justitia invinge intotdeauna!

# Spitalul de Glumeti 3 date 4 April 2013 20:21 +19

Whiskiul nu merge cu antiderivate, pardon, antidepresive, dar dupa votul de azi, cred ca le-a combinat.

# accipiter gentilis date 4 April 2013 16:32 +22

E nefiresc sa se intample ceea ce se intampla . Motivul acestor aberatii este simplu : judecatorii au ajuns sa poata da orice hotarare le trece prin cap fara frica ca vor da socoteala cuiva . Rezolvarea problemei este la fel de simpla : pedepsirea severa a catorva din aceste adevarate secaturi , cu titlu de exemplu , chiar daca asta implica sacrificiul personal . De la sistem nu trebuie asteptat nimic deoarece sistemul a generat aceste anomalii .

# angelomiu date 4 April 2013 21:19 +7

Dragul meu, ce spui tu e foarte corect, dar.............DAR (un mare DAR), oamenii din sistem pot fi sanctionati numai de oameni din sistem si cercul se inchide...asa ca...

# nul din lumea cea mare date 4 April 2013 17:25 +17

vedeti acum de ce am cerut eu ca asotiatiile de JUDECATORI(nu exista egalitate cu procurorii deci nu magistrati) sa puna mina pe friiele justitiei si sa intre in PROTEST. totul a ajuns o batjocura!!!!!!! ONORABILI JUDECATORI!!!! voi sionteti ultima reduta inainte de o razmerita.ginditi/va dar multa vreme nu aveti. declansati protestul in tribunalele din toata tara. si acum ccr (basescu) v/a scuipat in fata cu flegma groasa.. mai suportati? tare mi/ar placea sa stiu ce este in mintea unui onorabil ludecator onest?????mi/ar placea sa stiu cum gindeste si ce simte vazint ,,intimplarile intimplatoare,, are cineva curajul sa/mi spuna ca un raspuns?

# angelomiu date 4 April 2013 22:27 +8

Dragul meu Exprimarea ta este dura, dar ar fi fost acceptabila, intelegandu-ti sentimentele.....dar realitatea este ca Basescu&Danilet&Ghica&altii (daca or fi, nu stiu) au jucat magistral din punct de vedere procedural si nici un magistrat nu va intra in greva, pentru ca nu pot gasi nici o motivatie care sa se incadreze FORMAL intr-un text de lege. Asta este..se repeta istoria de asta vara: USL-ul este expert in asamblarea unei armate impresionante, dar cand vine vorba sa o conduca in lupta... vai si amar de bietii oameni si sperantele lor care au fost inselate o data asta vara, din nou in iarna cu revocarea si istoria se va mai repeta de nu stiu cate ori. Concluzia: nu iti pune sperantele in altii si cu atat mai putin in USL..vei sfarsi prin a fi groaznic dezamagit

# nul din lumea cea mare date 5 April 2013 00:36 +4

ptr angelomiu//multumesc de raspuns.nu stiu daca esti un onorabil judecator(mi/a ramas obiceiul sa/i numesc pe judecatori onorabili dat fiind ca de foarte multi ani sint obisnuit cu sistemul anglosaxon si procurorii sint simpli functionari publici si doar atit). niciodata nu mi/am facut iluzii chiar daca/s total dezamagit de atitudinea majoritatii onorabililor judecatori care se complac in cloaca basista unde sint degradati ca in lagarele de concentrare naziste ,,crezind in lozinca arbait mach frei,, imi fac impresia unei gasti de ,,musulmani,,(nu are conotatie xenofoba rasista,musulmani erau cei care se abandonau pe ei insasi in lagarele naziste ,cei care renuntau la dorinta de supravietuire). deci onorabile(am sa/mi inchipui ca esti judecator)judecator,chiar in acest timp ma lupt ca sa obtin o condamnare a justitiei romanesti la o justitie internationala caci justitia romaneasca este corupta si aservita. avind in vedere ca am in mina mea citeva decizii judecatoresti scrise(cont)

# unul din lumea cea mare date 5 April 2013 00:47 +4

(urmare) cu deosebit har judecatoresc(si recunosc ca 3 onorabili judecatori cab mi/au deschis ochii asupra faptului ca mi/au fost incalcate drepturile)consider ca justitia romaneasca este 75% compromisa(nu includ in justitie procurorii) dar consider ca (si nu cred in miracole) aceasta tara (din pacate blestemata)s/ar revigora in cca 8/12 luni cu conditia sa scape din miinile ticaloase ale gunoiului din cotroceni(el a facut ilegalitatile impotriva mea). din pacate colegi ai tai onorabile judecator au pactizat cu gunoiul impotriva intereselor sociale. justitia este un serviciu public in slujba tuturor ,nu doar a unui client betiv si chirias temporar la cotroceni. din pacate voi nu actionati din spirit civiv ci va cautati scuze elevate.sper sa va ginditi si sa procedati in spiritul justitiar necesar ,,imunzilor din mahalale,,

# Pititclic date 4 April 2013 18:55 +10

Tara asta-i putreda, noi nu mai avem nici o speranta! Este vremea basistilor si a pontilor, a pedelistilor si a psdistilor, a lichelelor si a tradatorilor, ei sunt invingatorii iar noi LOSERII!

# Dan B. date 6 April 2013 09:24 0

A fost vreodata CCR sesizata de vreun ales ca a ocupat neconstitutional un post de demnitar? Unde-i principiul simetriei, cand Danilet si Ghica au fost alesi si cand ei pot fi demisi tot de catre cei care i-au propulsat in CSM? Ba chiar in normativul de functionare este sti******t ca reprezentantii in CSM trebuie sa indeplineasca un cvorum de 50%+1 din voturi, in timp ce demiterea este legala doar daca se intrunesc 67% din sufragii (nici aici nu-i simetrie in proceduri)! Asadar, CCR nu are de ce sa arbitreze proceduri ale CSM incluse in statutul propriu! 

# Bendis date 4 April 2013 15:18 +20

Asa cevaaaa! Sa-l vaduveasca pe traian basescu de un consilier pe probleme juridice?? Facea omu\' o economie .... putea sa-l foloseasca si bodyguard pe karatistul cristilet :lol:

# brutus date 4 April 2013 15:19 +18

e de******sau ce ??? magistrații nu au niciun cuvânt de spus ... ce țară de ******t  

# brutus date 4 April 2013 15:21 +9

erata: a se citi in locul banat (*****): p o r c

# epoca de piatra date 4 April 2013 15:22 +16

eu, romin simplu di anul 2013, vreau sa ma intorc in epoca de piatra. e mai bine acolo decit in mafia care inghite tot, de la basescu (sef) pina la ...tot ce are putere. nu mai vreau in anul 2013.

# brutus date 4 April 2013 15:25 +24

dacă magistrații nu vor bloca sistemul (!) - NU vor face nimic - s-a mers muuuuuult prea departe .... băsănăul e peste tot: e și procoror, e și în csm, e și în ccr ... nu se poate respira in țara asta fără aprobare de la \'iel ...

# VIRGIL date 5 April 2013 01:14 +2

:cry: AVETI DREPTUL LA GREVA ASA SI-AU LUAT SCUIPATI IN GURA SI MULTI ROMANI LA REFERENDUM SI AU INTORS DE PLACERE SI CELALALT OBRAZ APARATIVA DREPTURILE DACA VOI NU FACETI NIMIC, NOI SUNTEM ATUNCI NISTE SCLAVI

# Un cetatean date 4 April 2013 15:26 +25

Ma intreb,cei 1600judecatori nu au cunoscut legea?!? Sa inteleg ca in toata Romania numai 6 judecatori ( ai CCR) cunosc legile!!.Propun ca toate legile ,codurile etc sa fie emise de CCR si astfel numai platim o multime de parlamentari,magistrati etc.Toate aceste nedumeriri sunt ale unui om fara pregatire juridica dar platitor se taxe si impozite.

# angelomiu date 4 April 2013 21:32 +4

Stii cum e cu \"pacat originar\" din Biblie.....asa e si cu CCR....CCR a fost creata de Iliescu sau sugerata lui si FSN in 1990-1991 dupa modelul francez...ca le-ar fi stat in gat modelul american cu Supreme Court care sa se pronunte asupra chestiunilor de constitutionalitate...si apoi, vine Nastase in 2003 si face din CCR puterea suprema stat (ca, daca anterior, deciziile CCR mai puteau fi intoarse de Parlament, dupa modificarea din 2003, au devenit PUTERE ABSOLUTA)...iar acum stau toti si sa vaita si critica si se intreaba cu totii cum e posibil asa ceva... Bine ca si ICCJ are \"bubele\" sale, dar, totusi.....un complet de vreo 12-14-16-20 - in genul celui actual pentru RIL-uri - ar fi fost cat de cat mai putin \"accesibil\" decat CCR - ul de azi.... Dar ce pretentii sa ai de la \"alde\" Iliescu, Nastase&co....vezi si \"emanatia\" lor actuala, recte Ponta, care a reusit \"performanta\" sa piarda cumplit in vara trecuta...sa ai 7,5 mil.voturi si sa fii, totusi, infrant.... 

# Pareristul date 4 April 2013 15:29 +13

Ma miram de ce la 70% din Parlament, aceasta entitate nu exista, gasca lui Basescu sterge cu noi(popor, judecatori ) pe jos, dar ieri am aflat raspunsul: PONTA(psd-ul) si Basescu sunt pe-o LABA, au interese comune, apara aceleasi grupuri... Romani, duceti-va crucea, slugi ati fost, slugi vom ramane!

# VIKY date 4 April 2013 15:59 +21

De ce sa va duceti crucea?. Vezi, de acea se intampla tot ce se intampla, de acea va calca in picioare, de acea sunteti priviti in exterior \"de mana doua\", de acea au curaj sa va inchida gura, de acea sterg cu voi pe jos, tocmai pentru faptul ca nu reactionati, voi va resemnati in loc sa actionati. Trebuie sa va aparati drepturile, si trebuie sa sanctionati abuzurile cu manifestatii de protest impotriva dictatorului de la Cotroceni.

# cocorico date 4 April 2013 16:34 +16

Cum sa te lupti cu justitia? De fapt nu sa te lupti, ci sa o ajuti? Justita nu vrea ajutorul nostru, ca altfel oamenii din sistem ar face ceva, orice , sa nu mai fie de cac....t.  Daca si la ei exista tabere, noi, oamenii de rand, ce sa mai zicem? Justitia MOARE pe mana ei.

# VIKY date 4 April 2013 16:53 +16

@cocorico...Voi nu trebuie sa va luptati cu justitia, voi trebuie sa manifestati impotriva dictaturi din justitie. Nu cred ca mai exista un roman care sa nu stie, sau sa nu vada derapajele din justitie, incalcarea legilor de catre cei pusi in varfurile justitiei, si afilierea lor la Cotroceni. Nu stiu care va fi reactia Asociatiilor la aceasta decizie, eu sper sa fie greva generala la care va puteti alatura si voi. Fara o reactie vehementa din partea magistratilor si a po******tiei, nu se va schimba nimic, ci dimpotriva, va fi si mai rau.

# Foarte bine date 4 April 2013 15:45 +19

Atata vreme cat CCR este formata din rejectati(un handicapat, o instabila psihic, o securista, un ceausist, un Janos si cativa aiuriti), nu ne putem astepta la alceva !

# un cetatean infuriat date 4 April 2013 15:46 +20

domnilor care sunteti la CCR , jucati cu uzurpatorul de la Cotroceni \"bambilici\" cu legile Romaniei.Un joc foarte periculos pentru starea de bine a acestei natii. Daca asociatiile magistratilor n-au dreptul sa-i revoce pe ORICARE MAGISTRAT DIN CSM CARE INCALCA in mod clar deontologia profesionala, atunci cine, pentru ca ei i-au ales in acel organ sa-i reprezinte? Uite legea nu e legea, ca asa vor muschii unora. Stabilizati dracului odata normativele acestei tari , nu sunteti pusi acolo sa va arati muschii, ci sa aratati ca sunteti cei mai buni profesionisti in DREPT, sa aratati ca sunteti INTELEPTII poporului care va plateste cu bani frumosi, cu masini la scara si el moare de foame, de boala.Nu basinescu va plateste. Macar voi din CCr ar fi trebuit sa aveti un dram de constiinta. S-a vazut de la o posta cat de obedienti au fost acesti magistrati, Ghica si Danilet. Ce faceti, desfiintati AMR SI UNJR?!

# VIKY date 4 April 2013 15:49 +22

Stimati magistrati, va ramane o singura optiune: greva generala, dar si iesirea po******tiei in strada, si demiterea gunoiului de la Cotroceni. Este urlator la cer ca o mana de gunoaie penale sa isi bata joc de o tara intreaga. TREZITI-VA ROMANI, macar in ceasul al 12-lea. Astia nu mai au limite, iar dictatura este in \"floare\". Daca acum nu reactionati, luati-va adio de la democratie. Veti fi vanati ca mustele daca nu veti sta in genunghi in fata lor, si cred ca nu asta va doriti. Gluma este gluma, dar dictatura instaurata la varfurile justitiei este foarte periculoasa, atat pentru dumneavoastra stimati magistrati, cat si pentru intreaga po******tie. Nu dati posibilitate acestor gunoaie sa va ingenuncheze, reactionati hotarati, nu aveti ce pierde, numai de castigat. Ei sunt carpe umane, vandute penalului de la Cotroceni. Atata timp cat ei sunt in fruntea justitie, nu va fi liniste in Romania.

# av. Modern date 4 April 2013 15:50 -18

Eu zic ca nici vorba ca CCR sfideaza votul celor 1600 de spagari si sau tembeli si sau prosti de-a dreptul din moment ce nu exista nici macar un motiv cat de mic nici legal si cu atat mai putin moral in revocarea lui Danilet. Eu cred ca CCR atrage atentia ca este NE CON STI TU TIO NAL ca o adunatura de orice fel, fie ea de maicute batrane cu brauri de lana virgine, fie ea de clanuri tiganesti interlope, fie ea chiar de judecatori ce nu-s mai presus de Lege si Constitutie nu pot hotari traznai de capul lor. Ca altfel ma apuc si eu sa adun, si sigur strang, nu 1600, ci 3200, ba chiar si 6800 de semnaturi pe ideea ca Dana Grecu sa presteze sexuri orale la cartierele Rahhova si Ferentari si la galeriile de fotbal din diviziile 1, 2 si 3. Pai nu-i evident ca distinsei i s-ar incalca drepturile?

# angelomiu date 4 April 2013 15:50 +5

Intr-o postare din perioada sarabandei de Adunari Generale pentru revocare, am sustinut ca nu aceasta este calea care sa duca la obtinerea rezultatului dorit, ci o alta...eventual prin hotarare a Camerei Parlamentului care i-a numit...am luat o multime de minusuri... Ce draq era atat de greu? O hotarare a Senatului in acest sens nu ar fi putut fi contestata nici in justitie si nici in fata CCR...dar USL e o adunatura de incompetenti si incapabili...bine asta era previzibil inca de asta vara, cand au esuat glorios sa il \"termine\" pe Basescu...e adevarat ca Basescu a avut sustineri \"speciale\", dar, daca aveau 2 (doi) neuroni functionali, USL ar fi stiut asta dinainte si ar fi trebuit sa gaseasca metodele corespunzatoare sa le inlature. Si aici gresesc si LUJU si toti ceilalti: este irelevant votul a 7,5 milioane oameni (cazul Basescu) sau a 1600 de judecatori (cazurile Ghica si Danilet), daca, la sfarsit, adversarul castiga.

# VIKY date 4 April 2013 16:11 +20

Ei au fost alesi de Asociatia Magistratilor, si nu cred ca Parlamentul putea sa ii revoce din CSM. In schimb cred ca Parlamentul ar putea face o \"revolutie\", pentru demiterea tuturor csmistilor si alegeri noi.

# angelomiu date 4 April 2013 18:20 +8

VIKY, au fost alesi de judecatori, dar numirea lor s-a facut prin Hotarare a Senatului...chiar daca actul Senatului a afost pur formal, el a existat. Dar esenta e alta (probabil ca ti-a scapat): daca ar fi fost revocati prin Hotarare a Senatului (adica, daca hotararile Adunarilor Generale ar fi fost prezentate Senatului, iar nu CSM-ului, iar Senatul ar fi luat act de revocarea lor), cei doi ar fi fost impiedicati sa se adreseze justitiei, pentru ca actiunea lor ar fi trebuit sa fie respinsa ca inadmisibila din start, pentru ca Hotararile Senatului nu pot fi contestate in instanta. Deci, rezultatul ar fi fost cel dorit...iar daca este legal sau mai putin legal sau la limita legalitatii....ce mai conteaza cand ai obtinut ceea ce ai dorit si nu ai inaclcat nici legea (sigur se poate argumenta, interpreta, dar legea nu este incalcata cata vreme nu vine o instanta de judecata sa spuna ca este incalcata lege) 

# VIKY date 4 April 2013 18:32 +8

Atunci normal trebuia ca CSM sa trimita Senatului cererile de revocare, sa nu le discute ei in CSM?. Nu mai inteleg nimic.

# angelomiu date 4 April 2013 20:58 +6

asa este...CSM nu trebuia sa dea o decizie/hotarare prin care sa pronunte revocarea, ci doar sa constate intrunite conditiile revocarii si fac trimita un raport/referat/ceva similar Senatului care sa pronunte prin Hotarare revocarea. O procedura similare, in \"oglinda\" cu numirea in CSM...asta era calea.....si ar fi fost acoperiti si de lege... Intre noi fie vorba, eu, daca as fi fost avocatul unuia dintre revocati, as fi avut o argumentatie extrem de puternica impotriva Hotararii CSM tocmai pe acest temei, al nerespectarii procedurii...adica a fost ales in CSM de Adunarile Generale ale judecatorilor si numit prin Hotarare a Senatului....In \"oglinda\"/principiul simetriei,,,,sunt revocat de Adunarile Generale si scos FORMAL din CSM tot prin Hotarare a Senatului....dar se pare ca numai \"basistii\" din CSM stiu procedura, iar restul sunt \"urechisti\" sau vor sa para asa...cine stie daca nu cumva unii pe fata votau pentru revocare, iar pe sub masa incrucisau degetele a ghinion ca interveni

# angelomiu date 4 April 2013 21:16 +2

ca apoi revocarea sa \"pice\" in instanta....asa cum urmeaza a se si intampla de altfel....de altfel, rapiditatea cu care s-a lucrat - practic, intre doua termene la CAB, s-a si pronuntat CCR - celeritate maxima - demonstreaza ca \"scenariul\" a fost facut dinainte...ca profesionist al dreptului, nu pot spune decat \"tot respectul\" pentru Danilet sau cine a \"lucrat\" speta asta....a fost \"lucratura de MAESTRU\"....dar MAESTRU din acela adevarat adevarat adevarat....asta este. Concluzia: daca USL si/sau aliatii si/sau fanii lor din CSM si/sau forumuri si/sau diverse site-uri, inclusiv acesta, nu isi procura repede niste \"creiere\", vor pierde totul usor usor

# angelomiu date 4 April 2013 15:54 +4

Sau, altfel spus, degeaba pleci la lupta inarmat pana in dinti, daca adversarul iti baga un cutit in inima si tu mori. E o chestie elementara de strategie, dar USL nu o stie nici macar pe asta....si mai vor sa conduca o tara......si culmea ca se mai gasesc si o multime de oameni care chiar au crezut pe 9 decembrie ca USL e capabil sa conduca tara....

# KANT date 4 April 2013 15:54 +15

Constitutia Romaniei : \" ARTICOLUL 146 Curtea Constituţională are următoarele atribuţii: a) se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor, înainte de promulgarea acestora, . . .\", prin decizia de astazi CCR recunoaste neindeplinirea / indeplinirea defectuoasa a atributiilor sale, va raspunde pentru aceasta ???!!!

# cici date 4 April 2013 17:47 +11

Si de ce nu contesta nimeni ca ccr trebuie sa se pronunte INAINTE de promulgarea legii si nu ani ani ani  dupa? Adica astia se pot pronunta si pe o lege de acum 15 ani si un vinovat sa scape?

# unul din lumea cea mare date 5 April 2013 00:58 +2

chiar ma intrebam ,dar nu eram sigur si m/am retinut sa postez(nefiind jurist) dar cind s/a dat viza de constitutionalitate atunci ccr unde eras? sau sa cred ca o zi zboara si alta nu zboara,si azi nu zbura? ceva imi scapa cum se procedeaza in romania...cumva cu curu? de fapt daca teu uiti la gunoiul de la cotroceni capu/i seamana cu.....dar si ccr seamana si judeca ca un cur......de la cotroceni

# andrada date 4 April 2013 15:57 +9

Sant in totala confuzie ...ca nespecialist incep sa vad ca justitia d-nei costiniu ,a d-lui spanu si a celor 1600 judecatori nu exista ...sterge pe jos cu ei morar asa ca nu-l mai injurati pe ponta e singurul care s-a expus ...cinstitilor judecatori care ...par ca mimeaza indignarea si nu au curajul sa termine cu morar si clica de la CSM unde s-au adunat basisti , care fac ce vor incat si cei care i-au pus acolo sant luati la misto ..!!!daca mai avem Parlament ar trebui sa desfiinteze aces CSM care cu CCR ne-au luat captivi pt basescu si ...e ingrozitor ,urmeaza o lovitura a procurorilor cu basescu ...daca nimic nu se mai respecta si Constitutia ,si hotararile magistratilor ...ce faceti d-lor magistrati ? iesiti la bataie ...ca vor umple puscariile cu voi ...vinovati ,nevinovati ...!!

# angelomiu date 4 April 2013 22:16 +1

Andrada Se vede ca esti \"nespecialist\", asa cum singur te-ai caracterizat...CSM si CCR sunt instituite prin Constitutie si nu pot fi desfiintate de Parlament..vezi o postare a mea anterioara cu privire la originea CCR...creatie iliesciana, inexistenta in Romania pana la Constitutia din 1991. Stii, e o vorba: \"totul se plateste\"...daca, in locul lui ILiescu, venea Ratiu, am fi avut o Constitutie, poate, pe un model mai apropria de zona anglo-saxona a common law si nu ar mai fi existat CCR...dar asa, pacatele lui ILiescu&Nastase cu modificarea din 2003 le platesc USL&Ponta&Antonescu si toti cei 7,5 mil care au votat pentru suspendare asta vara si cei 1600 de judecatori si, crede-ma, nu se va opri totul aici

# VIKY date 4 April 2013 17:25 -9

obiectivo fato, da incepem sa pierdem pe toate fronturile!!!

# VIKY date 4 April 2013 17:44 +11

@17:25...GUNOI portocaliu, ce ar fi sa o pierzi pe mata, sau nici asta nu te-ar interesa, poate ai scoate-o in strada sa o manance animalele, ca nu sunteti departe de instinctele lor, jeguri ordinare.

# obiectiva date 4 April 2013 17:27 -13

aoleu soro, tre sa ne dam cu ceilalti!!!

# cotoiul date 4 April 2013 17:28 -10

reatiadracu!!! las ca va tai eu bonurile de masa

# obiectiva date 4 April 2013 18:51 +8

JIGODIEI DE LA 17.27....eu nu ma dau cu ceilalti....EU VREAU DICTATURA MILITARA !!!! JOS BASSESCU !!!

# Gelu date 4 April 2013 17:45 +6

S-ar putea ca decizia de azi a C R sa nu-l ajute pe Vasilica pentru ca deciziile curtii se aplica pentru viitor, nu retroactiv

# tomasito date 4 April 2013 19:22 +4

Da se aplica pentru viitor, iar hotararea Curtii de Apel Bucuresti prin care solutioneaza cerera de anulare a revocarii se situeaza in viitor ...

# zegrean DE PRIN LUME ADUNAT/E date 4 April 2013 18:15 +7

basescu vine sa bucure pe danilet. ccr e cu ochii pe base. i/o lauda NASU? SI MORAR E LA POST, SI MACAVEIKA, SI ALTI SERGENTI AI SEFULUI. ATENTIE LA SEMNE! PONTA VA FI LA MIJLOC, STRIVIT DE TOTI. ASA A ALES EL, DAR NE TRAGE SI PE NOI, CEI NEVINOVATI IN MECANISMUL DE MACINARE A DIAVOLU;LUI.

# Bojidar date 4 April 2013 18:31 +4

Sunt curios cum o sa-si motiveze Curtea Constitutionala a Romaniei (Handicapat Zegrean si &) noul abuz. Cine va opri coalitia politica din justitie, coordonata de Monica Macovei - Alcool, formata din C.S.M. (Handeala), P.I.C.C.J. (Kovesi), D.N.A. (Morar), Curtea Constitutionala a Romaniei (Handicapat Zegrean si &) si A.N.I. (Georgescu Giumbix), partide politice basiste neanregistrate la Tribunal? Membrii partidelor politice basiste din coalitia condusa de Monica Macovei - Alcool nu raspund civil, disciplinar si penal? Au imunitate si impunitate pe viata daca asa o sa hotarasca Curtea Constitutionala a Romaniei (Handicapat Zegrean si &) ?

# cred ca glumesti date 4 April 2013 18:46 +5

O s-o motiveze la fel ca instantele nationale. Adica, admite sau respinge iac-asa! Unde nu poti motiva, te faci ca nu le vezi. Retii doar ce sprijina solutia, restul, pentru tine nu exista. Asa sunt 90% dintre solutii.

# obiectiva date 4 April 2013 18:53 +5

VREAU O LOVITURA DE STAT SI O DICTATURA MILITARA....si asa, STATUL DE DREPT ......e MORT !!!!

# tomasito date 4 April 2013 19:17 -2

Pana la un anumit dat, majoritatea judecatorilor de la CCR proveneau de la PSD, au si constatat pe banda rulanta neconstiutionalitatea ordonantelor emise de guvernul Boc. Acuma s-antors roata.

# VIKY date 4 April 2013 19:26 +10

Roata inca nu sa intors, asta dureaza de 8 ani. Cand se va intoarce, va fi ce sugereaza obiectiva, si cred ca nu mai lipseste mult.

# Bendis date 4 April 2013 19:39 +1

CDanilet v2.0 :lol: http://baselandia.wordpress.com/2013/04/04/instalare-de-soft-la-csm/

# ZEGREAN date 4 April 2013 19:39 +4

clipul in care Ponta rupe scrisoarea de la basescu spunand ca nu face intelegeri cu Basescu la Romexpo in 07.04.2012 cei interesat va rog sa-l vizionati : http://www.youtube.com/watch?v=i4CdpmtkF_M

# fane oarca date 4 April 2013 19:40 0

,,Asa ceva este imposibil pentru un justitiabil de rand\" asta esential pentru justitia romana

# VIKY date 4 April 2013 19:42 +15

Ce nu inteleg eu, si defapt cred ca majoritatea po******tiei, ce se urmareste defapt?. Este prea confuz totul, si multe lucruri nu se leaga. Totusi USL-ul are peste 70% si jocurile sunt facute de la Cotroceni. Cine tradeaza in noul guvern?. Daca unul tradeaza, celalalt trebuie sa fie constient ca ala unu ii va trage pe toti dupa el, adica in jos. Nu cred ca sunt atat de imbecili incat cu buna stiinta sa porneasca po******tia impotriva lor. Ceva nu este in regula, ei nu pot face jocurile gunoiului de la Cotroceni, tradand poporul, ca asta ar insemna victoria gunoiului, si dictatura in toata regula. Deja se dau decizii incalcand cu bocancii legea, atunci ce se va intampla daca vechii pioni ai gunoiului se intorc pe posturi?. Mai lipseste cocota Nuti la turism, si tacamul este gata.

# CăCăRezii date 4 April 2013 19:43 +9

Corect a_politic: de șobolanii băsiști și de calicismul mental al celor ce se vreau încă la putere, nu scapi decât prin măsuri radicale de re_organizare, re_structurare, și reformularea constituției, ...dar nu-i văd pe zgârie-brânză Koveși și alți gealați băsoiști la o treabă adevărată de curățire și restructurare, pentru așa vremuri de k_k_t și la așa prezăș*_* Hă-hă, dragă Ponta, care te-au hipnotizat, Barrosu sau Yeti Băseu-zmeu?! Băă, USL, nu vedeți ce vede toată lumea, că iar o scaldă în declarații CE al PE, și fac experiențe de cobai pe justiția română, ca viitor profil al unei Europe absolutiste, ...unde drepturile individului ca cetățean dispar, dar stâna cu oi, rămâne*_*  Nu de alta, dar prea i se permite ineptului Băsescu, acest calic mental să joace bambilici cu țara!! Spre sclavagism global, în zbor!!!

# zegrean-aspazia-motoc-ciausescu labaroiu date 4 April 2013 19:43 +7

:lol: de rasu plansu cu ccr=pcr=porcul nea ciuruit rau 8) chiorul cu dosare grele flota alro,e t c,cu prejudicu de miliarde euro furati de gasca boc-udrea-videanu-blaga-negoita-eba-ioana-mircea basu-mondialu e t c,sia pus procurorii lui la fentat pe ponta :P lingaul lui,ia aratat dosarul lui ilie sarbu socrul lui,si ponta sa sucit 18o gr.a uitat ce nea promis sa dat cu basescu dusmanul nr.1 a tari uninfractor periculos care va sfrsi ca ciausescu dar judecat de justitia lui independenta domne ajuta si fane dreptate la 18.miloane de romanii anselati de satana 8) 8) 8) 8)

# CCR = calicii mentali date 4 April 2013 19:45 +12

Sus stindardul în justiție! Jos calicismul mental în justiție!! Nu uitați, nu sunteți singuri!! Ne asociem în cuget și simțiri cu protestul-declarație(AMR plus procurorii) contra parșivismului și implicării politice ca inadmisibilă interferență, josnică imixtiune prin jocurile de geambaș ale lui Băsescu*!*_* Lucrurile aduse la lumina zilei, nu destabilizează societatea românească, dar are mare nevoie de un Robespierre contra calicilor mentali care, picați de la putere, continuă să ne creadă pe noi, majoritatea po******ției, - proștii lor, oile de muls. La măgari și hoți, există doar bâta, parul de îndreptat cocoașa!!! Nu mai acceptați indicații inept-persuasive de la Reding, Barrosu, care vădit pe interese de PP și economie degenerată de tip imperialist, consideră România doar o șalupă agățată la vaporul Europei. Să schimbăm prin atitudine și inventivitate, alături de muncă și organizare, și vom fi respectați enorm mai mult în exterior!

# CCR = Jocul Măgarilor date 4 April 2013 19:49 +10

Dacă aici am ajuns, în fața ignoranței guvernului Ponta și a USL_ului, a tupeului malefic a lui Băsescu, -  în mod sigur și clar trebuie să ieșim protestând în stradă, magistrați, șomeri, pensionari, că restul se fac că o duc bine, în Piața Victoriei, în Piața Universității, la kilometrul 0, în fața Parlamentului, în jurul Palatului de la Cotroceni, chiar să cerem interpelări de cuvânt în plenul parlamentului, să denunțăm asemenea aranjamente politizate*!* și scandând: -„Noi de aicea nu plecăm, NU plecăm acasă// Până nu ne căpătăm - Libertatea Noastră!!” p.s. Ponta dând mâna cu Barrosu și cu pârțu Base, se pare că a devenit Zombie Transformer. Poate doamna Pivniceru s-a ferit, și a ieșit din jocul măgarilor. Poate istoricii vor avea ce scrie despre manevre subversive securisto-masonice*_* Păzea Antonescule de contaminare flux OZN_iști*!*_* He-hee, glumim, dar scroafa-i moartă în cocină!! Ce democrație, justiție, constituție, stat de drept, ...le aruncă în aer pe toate Yeti Băseu ...

# Bendis date 4 April 2013 19:55 0

CDanilet v2.0 :lol: http://baselandia.wordpress.com/2013/04/04/instalare-de-soft-la-csm/

# ZEGREAN date 4 April 2013 20:59 +6

Nici Elena Udrea nu l-a facut atat de fericit pe Basescu precum Ponta . Crin si-a furat-o - in direct - senzational ! SRI a predat stafeta !

# CATI date 4 April 2013 22:34 +7

Domnilor magistrati, prin atitudinea asociatiei profesionala AMR, ati demonstrat ca aveti demnitate si ca puteti lua atitudine, dar din pacate nu este suficient. Bataia de joc care se petrece in prezent , prin complicitatea dintre Ponta si Basescu intrece orice imaginatie, iar miza este justitia, calcarea ei in picioare si desfiintarea oricarei forme de justitie, sau mai degraba INSTAURAREA INJUSTITIEI. va rog, ca simplu cetatean care nu mai suporta atata nedreptate si terfelire publica a magistratilor, fie ei judecatori sau procurori sa faceti tot ce va sta in putinta. Demersuri la Curtea Europeana, in Parlamentul Romaniei, la Guvernul Planetar , greve, etc...numai scapati-ne de aceasta mafie !!!

# COABITARE=TRADARE date 4 April 2013 23:59 +5

Dovada ca Ponta a pus-o pe pivniceru sa nu respecte legea romaneasca ci procedura Reding “Sper ca în perioada imediat următoare, conform angajamentului pe care ni l-am luat faţă de Comisia Europeană, pe baza unei proceduri transparente, să declanşaţi procedura de propunere a unui nou şef la DNA şi, sigur, de la 1 octombrie, a unui nou procuror general” , i-a spus Ponta lui Pivniceru, la prima şedinţă de Guvern a noului ministru.

# Salvamar date 5 April 2013 13:14 +1

Acu si voi!! Nu s-au impiedecat Zegrean si gashca de 7,4 milioane de votanti la referendum si se vor impiedica de 1600 de judecatori? Nu fiti naivi. Azi am vazut si ce plina de PRINCIPII este Comisia Europeana. Doamnei Pivniceru i-au impus niste reguli draconice de selectare a procurorilor, dar daca acestia au fost alesi prin negociere cu Basescu, PRINCIPIILE au disparut brusc. Asta ca sa intelegeti cat valoreaza principiile pentru Barrosos, Reding, Day sau celebrul Gray. Daca e cum vrea Basescu, este principial si pentru Comisia Europeana. Trebuie sa recunoastem ca acum Comisia UE s-a facut de KaKa complet, mai pe romaneste s-au umplut de Kakat din cap pana in picioare. Adica ne-au demonstrat ca n-au principii, ci doar probasism!

# lingaii ccr lui porcul bsinescu date 5 April 2013 14:49 0

:P :P :P :P :P zegrean-aspazia-motoc-petre ciausescu,spalatorul dosar podul grand cu spaga de 1,5.mil.euro basescu fost primar hot cu dosare multe un bandit ne conduce cu procurorii lui,securistii,fripturisti,gunoiele pdl,csm,acuma si corveta kövesy spiona ungariei :lol: :lol: :lol: chiorul trebuie demis,judecat,sa putrezeasca in jilava cu eba ,ioana,maria,mircea,udrea,cocos,videanu,boc,roberta,blaga,unguientul,funeriu,cristian diaconescu tradatorul,oprea hotul,general de rahat decorat de bsina 8) 8) 8)

# costi-1 date 5 April 2013 22:14 -1

CCR arata cata stiinta de carte au juristii din CSM .

# unu date 12 April 2013 10:25 0

Ba, sper sa va rada pe toti DNA-ul futuv-as in gat de hoti. Voi l-ati gratia inclusiv pe Nastase muisti odiosi ce sunteti. Da ba nemernicilor, vorbesc de voi, astia care mancati ******t cat pentru 23 de ani.  Tare pacat ca n-am avut o revolutie adevarata ca sa va ia gatul la toti. Tuturor securistilor, comunistilor si copiilor lor. Oare unde ar fi ajuns acum Romania? Poate as fi trait in mai multa mizerie decat acum, dar macar scapam de toti cocalarii.

# doi date 12 April 2013 12:47 0

bai nesimtitule,asa se scrie pe net?Tu chiar nu ai cei 6/7 de acasa?****** si tac-tu nu te-au invatat cum se vorbeste in public(despre scoala nu mai vorbesc,nu prea ai fost pe acolo).Unde te terezesti?In Ferentari?Si a propos! la Revolutie unde ai fost,cati ani aveai?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva