24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DISTRAGEREA ATENTIEI – Sefa ICCJ Cristina Tarcea a facut sesizare la PICCJ pentru presupusa falsificare a semnaturii judecatorului Nicolae Popa pe Protocolul SRI-PICCJ-ICCJ. De ce nu a facut plangere si pentru ilegalitatea Protocolului? Ce e mai grav: un protocol abuziv care a subminat independenta ICCJ sau ca cineva a falsificat o semnatura? Toate procesele facute in baza acestui protocol pot fi declarate nule de instantele internationale (Sesizarea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 June 2018 19:24
Vizualizari: 8657

Presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie Cristina Tarcea (foto) a sesizat, miercuri 20 iunie 2018, PICCJ in cazul presupusei falsificarii a semnaturii fostului sef al instantei supreme, Nicolae Popa, pe sinistrul Protocol de cooperare SRI-PICCJ-ICCJ. In documentul trimis PICCJ si publicat in exclusivitate de jurnalistul Radu Soviani pe site-ul soviani.com, Cristina Tarcea solicita PICCJ sa aprecizeze asupra posibilitatii de a se autosesiza din oficiu in legatura cu potentiala comitere a unei infractiuni de fals, avand in vedere declaratiile lui Nicolae Popa, care sustine ca nu isi aminteste sa fi semnat si negociat un asemenea Protocol.


Demersul sefei ICCJ este unul important, fiind necesar sa se stabileasca daca Nicolae Popa a semnat sau nu Protocolul SRI-PICCJ-ICCJ. Totusi, nu acesta este cel mai important lucru. In opinia noastra mult mai grav este insusi continutul Protocolului. Un Protocol ilegal, care a subminat ideea de independenta a judecatorului, iar Inalta Curte a fost predata SRI. Tocmai de aceea, ne intrebam: oare cand va sesiza sefa instantei supreme PICCJ si CSM pentru ilegalitatea incheierii protocolului SRI-PICCJ-ICCJ care a subminat ideea de independenta a judecatorului? Oare o va face?

Pe de alta parte, ne mai intrebam daca nu cumva prin discutiile si actiunile legate de posibila falsificare a semnaturii lui Nicolae Popa nu se doreste tocmai distragerea atentiei de la problema cu adevarat grava, si anume ilegalitatea Protocolului SRI-PICCJ-ICCJ.

In final, mai trebuie subliniat un aspect cat se poate de important. Toate procesele facute in baza acestui Protocol si toate condamnarile date de ICCJ in dosare facute pe baza acestui Ptotocol pot fi declarate nule de instantele internationale.

Prezentam sesizarea sefei ICCJ Cristina Tarcea:

La data de 14 iunie 2018 a fost finalizata procedura de declasificare a 'Protocolului de cooperare intre Serviciul Roman de Informatii, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale'.

Exemplarele declasificate au fost publicate pe site-ul fiecarei institutii semnatare la 18 iunie 2018.

Dupa publicarea formei declasificate a documentului, Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie de la acea data a sustinut public ca, desi semnatura de pe inscris este a dumnealui, nu a semnat un astfel de inscris si nici nu a negociat protocolul in discutie.

La data de 19 iunie 2018, am avut o intalnire la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu dl. profesor universitar dr. Nicolae Popa, fostul presedinte al instantei supreme.

In cadrul discutiilor purtate, domnul profesor mi-a relatat ca semnatura de pe document ii apartine, nu o contesta, dar ca nu l-a semnat pentru ca, incepand cu data de 1 septembrie 2009 nu si-a mai exercitat prerogativele de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

De asemenea, mi-a relatat ca nu cunoaste conditiile in care a fost discutat sau negociat protocolul si ca nici nu a desemnat o persoana anume din cadrul instantei supreme pentru a purta astfel de discutii sau negocieri.

Avand in vedere faptul ca imprejurarile relatate conduc spre ideea ca Protocolul de cooperare s-ar fi incheiat in conditiile savarsirii unor infractiuni de fals, in temeiul dispozitiilor art. 291 din Codul de procedura penala, va transmit prezenta sesizare urmand ca, in urma verificarilor pe care le veti efectua, sa stabiliti daca exista indicii ca in cauza au fost savarsite infractiuni si sa apreciati daca sunt indeplinite conditiile legale pentru a va sesiza din oficiu, conform art. 292 din Codul de procedura penala.

Mentionez faptul ca in arhivele Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu au fost identificate documente care sa clarifice aspectele legate de circumstantele incheierii protocolului si nici alte documente care sa ateste tipul de actiuni ce s-ar fi desfasurat inainte si dupa incheierea protocolului.

Mai arat ca, in urma verificarii documentatiei Biroului de Resurse Umane al Inaltei Curti, am constatat ca, prin ordinul nr. 172 din 16 septembrie 2009 al Presedintelui inaltei Curti de Casatie si Justitie, au incetat raporturile de munca ale fostului presedinte al instantei incepand cu data de 14 septembrie 2009, acesta incasand drepturile banesti cuvenite pentru o perioada de 9 zile lucratoare din luna septembrie 2009.

Am mai constatat ca in perioada 1 septembrie – 14 septembrie 2009 au fost emise mai multe ordine semnate de dl. presedinte Nicolae Popa.

Va transmit alaturat toata documentatia la care am facut referire”.


Comentarii

# Se lucrează or ne lucrează? date 20 June 2018 19:39 +8

Se screme sărăcuța și i se caută nod în papură. Iote că nu e nici o scofală să fii atît de sus :( . Bun bancul ăla cu vechiul ilegalist ce ceru la amicul său Dej un post modest de tehnician, acolo. Dej nu l-a putut ajuta - îl făcea ministru dar pt. munca de jos îi trebuia pregătire de specialitate.

# Karla date 20 June 2018 20:56 +12

Problema de bază şi remedierea ei se EVITĂ cu nesimțire maximă;-) prin fabricarea de subiecte neimportante şi divagarea discuțiilor în altă direcție. Protocoalele în sine erau INTERZISE întrucât sunt ILEGALE pe deasupra dacă sunt şi FALSIFICATE rezultă că e MAI GRAV căci oricum ele au ACȚIONAT ÎN AFARA LEGII ŞI CULMEA TUPEULUI MAFIOT! acum în loc să se discute despre REMEDIEREA LEGII ŞI A PARADIȚILOR datorită NULITĂȚII TUTUROR DOSARELOR... Nesimțiții discută NUMAI despre >culoarea pixului< cu care a fost semnate sau de cine şi când au fost semnate iar idioții stau cu gura căscată :eek: Woow ! S-a depăşit absolut orice prag de aberații, abuzuri şi ilegalități iar proştii"bat câmpii" şi în PARLAMENT se "fură curent" DAR NIMENI NU EMITE LEGI DE STOPARE SI REMEDIERE? E de groază, bată-vă Dumnezeu :eek: ! Au trecut 28 de ani şi am ajuns în altă DICTATURĂ de mii de ori mai crminală. În țara asta cei MARI ÎNCALCĂ CONSTITUȚIA si legea PE FAȚĂNIMIC iar alții stau la bulău pe nedrept!

# Nela date 21 June 2018 10:29 +2

Sub "supravegherea" MCV am ajuns sa avem o justitie corupta si care se face ilegal prin protocoale secrete. Este o stire cum ca "protestul din piata victoriei din nou in presa straina" plus ca jandarmii nu stiu cum s-a intamplat ca au ridicat un jurnalist german.1 Ce cauta jurnalistul german acolo?2. Daca l-au ridicat inseamna ca nu l-au ridicat degeaba, cumva incerca sa incite la violente? 3.de ce despre 3000 persoane presa germana e disperata sa relateze iar cand au iesit 500000 la mitingul PSD presa straina aproape nimic plus ca au mintit si in privinta nr,au zis doar de 100000 ca au iesit?! Trebuie impuse aceste ilegalitati din justitie( protocoale ilegale) UE si cerute daune de miliarde de euro. Sigur stiau de aceste protocoale ilegale, doar ne tin in scurt cu MCV si plus ca ridica in slavi protestele catorva huligani care instiga la violente. Ne-am saturat sa fim si nu suntem un popor de sclavi,hoti,corupti,prosti. REFORMA IN JUSTITIE URGENT

# DOREL date 20 June 2018 21:21 0

Of, of, of, cititi-l, ma' nene, pe Sun Tzu si o sa va lamuriti cum devine treaba ! Si, b): ca sa ne fie clar-clar, hai sa citim denuntul si o sa recunoastem anumite lucruri ! Parerea mea..

# Atentie se lucreza. Cutiuta cu explozibil??? date 21 June 2018 11:08 +2

Se incearca distragerea atentiei prin orice mijloace si cu orice pret. Iata ca brusc si deodata avem: o cutie de bijuterii pusa in curtea unei institutii care explodeaza in momentul cand e deschisa, avem cutii cu otrava de soareci vandalizate,care pun in pericol copiii,oamenii,animalele. ATENTIE. SE LUCREAZA. Oamenii astia impreuna cu toti sustinatorii # rezist si restul sunt un pericol pt siguranta nationala . Ca sa-si mentina functiile si sa acopere ilegalitatile sunt in stare de orice.

# Mihail date 20 June 2018 19:56 +5

Gravitatea protocolului este incomparabil mai importanta decat semnatura falsificata. Protocolul in sine este un fals grosolan, care si cu semnaturi valide tot un fals ramane.

# Tică date 20 June 2018 20:38 +7

Creatura din poză nu orea inspiră încredere, aşa la prima vedere şi ştiţi cum se spune ... prima impresie contează !

# mircea date 22 June 2018 13:22 0


Citeza pe Tică
Creatura din poză nu orea inspiră încredere, aşa la prima vedere şi ştiţi cum se spune ... prima impresie contează !
:-| :sigh: :-* :lol: :D mai ales caun te uiti la ea cand e cu capul in soba

# ub u date 20 June 2018 20:41 +1

maskirovska dupa manual. nici demisia nu mai salveaza ceva. normal ar trebui arestati toti coautorii dar numai o putere straina o poate face.

# Mihail date 21 June 2018 17:22 +1

Adica de ce sa nu fie arestati si judecati de romani. Inca se mai poate face un PROCES CORECT si pentru asemenea speciemene, ca exemplu pentru ei cum ar fi trebui sa lucreze correct in justitie.

# un mizantrop date 20 June 2018 21:20 +11

Aveati nevoie de dovada suprema ca individa e sluga securitatii si lucreaza numai pentru asta?! Pai, tocmai ce va ofera doumentul...ce scrie vicleana faptura (sau atat de proasta (!) cunoscatoare a legii? pai, ca, omul nu-si recunoaste semnatura, ca are decizie de pensionare cu 01 septembrie, dar.....A decoperit ea la RU ca a incasat drepturi pe noua zile lucratoare, pana la 14 septembrie si a mai semnat niste chestii...Jegosi sunt unii...Eu ma asteptam sa incasseze drepturi vreo 20 de zile lucratoare, pana la 30 septembrie, ca avea functie de conducere si pentru predare beneficiaza de o luna, nu de jumatate, ca o functie de executie. Daca decizia e cu 01 septembrie, toate actele semnate de domnul judecator au legatura cu predarea functiei, cu documente administrative, etc...in niciun caz documente care angajau institutia pe viitor... oricum nu are nicio importanta si daca ar fi semnat, documentul e nul, ca e semnat de o persoana care nu era in functie la data aia...

# un mizantrop date 20 June 2018 21:31 +9

Continuare....Acesta tantica, proptita de securitate in coasta justitiei, e prima care trebuie sa plece. De la venirea ei la ICCJ justitia a ajuns o gluma proasta, parca e crescuta la umbra basescului, e numai alba-neagra, o smenara judiciara si o impostoare, care, cand nu-i sufla in ureche dulapului cum sa incalce legea (atunci si-a aratat adevarata fata si reala cunoastere de carte), minte incercand sa deturneze atentia de la cacatul ala pe care si-au bazat activitatea, se face de ras sesizand instante interne si internationale in afara competentelor, o rusine.. In loc sa denunte protocolul, dupa lege, ea sesizeaza instanta ca e sesizata de culoarea tusului folosit, dar ei nu i se pare, insailand chiar si raspunsul, la fel de mincinos ca ea. E ca atunci cand ai dovada unei crime, dar tu observi ca victima inainte de a fi omorata s-a abatut din drum, deci, sa nu cumva sa analizati proba crimei, va spun eu ce si cum!

# Analyse date 21 June 2018 02:35 +1

Se incearca salvarea mafiotilor cu orice pret. Ati vazut nebunii de astazi care instigau la violență? Aceia ii reprezinta pe astia din justitia mafiota. Va dati seama ce justitie criminala si ilegala s-a facut pana acum ? Iti dai seama numai dupa reprezentantii protestelor de astazi. Ce sa mai?! Oricum,atata timp cat justitia legile si cei care reprezinta justitia nu au respect pt cetateni, cetatenii la un moment dat se vor supersatura si vor "raspunde"cu aceeasi moneda, adica nerespectarea justitiei implicit a celor care o reprezinta. Tarcea bineinteles ca vrea concentrarea pe alta directie. De vina sunt PSD ALDE ca nu iau masuri pt protocoalele ilegale de desecretizare anulare interzicere si arestarea celor care le-au facut. Nu vor. Bine ca tot mafiotii stiu sa-si apere drepturile dupa ce au distrus tara, si-au batut joc de drepturile si libertatile omului, au furat,vandut si distrus tara.

# unulaiurea date 21 June 2018 07:26 +1

Stau si ma gandesc domne oare cine o fi semnat protocolul fostul judecator Popa sau e un fals ? Cu iertare dar de ce nu intrebam ceilalti semnatari, pe kovesi,Maior ,sau au uitat cu cine sau vazut cand au semnat aceste protocoale de toata mandria ? Cat despre fals este ca si cum la o crima te apuci sa anchetezi daca criminalul ( care o fi ala 0 sia scos bilet la autobuz cand sa la locul crimei. Ma gandeam si eu

# santinela date 21 June 2018 07:56 +1

Nici un Parchet,nici CSM-ul, nici ICCJ,nici un slujbas din aceste institutii nu si-a pus problema daca aceste protocoale sint ilegale sau cuprind prevederi ilegale. In rest dai si lupta,dai si lupta ,purcoaiele de bani" sa vina la mine" ,nu mai conteaza cum !

# Presedinta ICCJ face un demers corect, buba e mai mare date 21 June 2018 09:40 +3

Nimeni nu solicita Parchetului sa aprecizeze asupra posibilitatii de a se autosesiza din oficiu in legatura cu potentiala comitere a unei infractiuni declaratiile lui ministrului Elena Udrea cu ocazia vizitei din Coreea de Sud, care sustinea ca retocedarile din Romania sunt in exces fata de suprafata tarii? Adica dupa aproape 29 de ani de retrocedari, NIMENI nu verifica si NIMENI  nu vrea sa nu stie ce suprafata au ludetele Romaniei si nici ce suprafata totala de teren au au retrocedat Prefectii prin Ordin in fiecare judet si in fiecare localitate ? Cine apara interesele romanilor, cate despagubiri s-au platit inutil ? Presedintele tarii n-a fost sesizat de nici un ONeGe ?... NIMENI nu vrea sa se stie cum si de ce a scazut natalitatea si au plecat atatia romani din tara ? MAGISTRATI sunt impacati cu ideea ca DOAR 150 de PROCURORI DNA ANCHETEAZA MAREA CORUPTIE ?  REMARCATI CA DNA NU SE AUTOSESIZEAZA, SI CA NIMENI NU ANCHETEAZA  CARE ESTE TOTALUL SUPRAFETELOR RETROCEDATE?

# gica70 date 21 June 2018 10:10 +1

NU se va face nimic, se vor musamaliza toate magariile pentru ca cei care le-au facut sunt, tot ei, chemati sa le cerceteze si sa pedepseasca. Trebuie scapat, neaparat, de Codruta si Augustin, altfel nimic nu se va rezolva. Miza este uriasa.

# real date 21 June 2018 15:02 0

Doamnelor Tarcea si Stanciu, pe cat pareti ca sunteti destepte pe atata sunteti de mandre, ....::)) Pai chiar asa aveti un suflet incat sa furati libertatea cuiva? Nu va ganditi la a face dreptate in tara asta? Oare credeti ca o sa mergeti in cealalta lume tot asa de destepte si de ... mandre????? Pana cand va bateti joc de poporul acesta? V-a pus in functii mari sa faceti corect.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva