30 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MARTORA LA EXECUTIA ANGELEI CIUREA – Fosta sefa a Directiei Relatii Internationale din PICCJ, Angela Nicolae, rupe tacerea despre Kovesi: "Am auzit cand o certa pe Angela Ciurea, de ce a cerut interceptarea unor persoane din dosarul ALRO fara s-o informeze... Plangea in hohote... 'Daca mi se va intampla ceva, doamna Nicolae, sa spuneti tuturor cine sunt vinovatii'... Era momentul cand ajunsese cu cercetarile la usa camarilei lui Basescu, iar anumite persoane nu trebuiau cercetate" (Scrisoarea)

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

29 July 2014 18:02
Vizualizari: 19433

Sub impulsul dezvaluirilor cutremuratoare ajunse in spatiul public gratie curajului unor procurori care au aratat cum au fost eliminati de sistemul pe care au refuzat sa il acopere, ca Angela Ciurea, Ciprian Nastasiu sau Eugen Iacobescu, tot mai multi magistrati par decisi sa rupa tacerea.

Prin intermediul unei noi scrisori transmise publicatiei Lumeajustitiei.ro, titrata sugestiv "Abuzurile lui Kovesi. De ce a vrut Kovesi executarea mea", fosta sefa a Directiei Relatii Internationale din Parchetul General, procuroarea Angela Nicolae (foto), trimisa in judecata pentru un pretins trafic de influenta, sub eticheta "mare protectoare a mafiei carnii", alaturi de unul dintre fiii sai, grav bolnav, face marturisiri uluitoare despre viata si cariera profesionala a actualei sefe a DNA.

Parcurgand cele 35 de pagini ale scrisorii, poate cea mai importanta relatare a Angelei Nicolae este cea in care sustine ca a fost martora la episodul petrecut in biroul de Procuror General al Romaniei al Laurei Codruta Kovesi, cand procuroarei DIICOT Angela Ciurea i-a fost luat dosarul "ALRO" dupa ce descoperise implicarea politicului de la Bucuresti in afacerea, paguboasa pentru statul roman, cu oligarhii rusi. Fosta sefa de la Relatii Internationale din PICCJ povesteste cu lux de amanunte cum a fost data afara din birou de Kovesi, care o considera ostila, si cum s-au desfasurat discutiile cu Angela Ciurea, in spatele usii capitonate, in prezenta fostului sef DIICOT Codrut Olaru: "Eram in biroul lui Kovesi pentru a-mi viza o scrisoare redactata de mine in numele ei si care trebuia sa fie transmisa de urgenta in strainatate. Cu aceasta ocazie am sesizat ca este foarte nervoasa, agitata, si de doua ori a apelat pe secretara sa la interval foarte scurt spunandu-i acesteia 'sa vina urgent Ciurea la mine, ca doar nu este plecata in Honolulu'. Cand a intrat in birou Angela Ciurea, Kovesi nu s-a putut stapani (desi eu eram de fata si nu eram o persoana de incredere a ei), a tipat la ea 'Cum de si-a permis sa faca unele lucruri fara sa o informeze'. Dandu-si seama ca sunt si eu acolo, mi-a spus sa plec si sa revin ulterior. Am parcurs lungul birou al lui Kovesi si am auzit pe drum si intre cele doua usi capitonate ale biroului cand aceasta o certa pe Angela Ciurea: 'De ce a cerut interceptarea unor persoane din dosarul ALRO fara s-o informeze si ca daca nu este in stare de acest dosar sa plece'. Era momentul cand Angela Ciurea ajunsese cu cercetarile sale la usa camarilei lui Basescu, iar anumite persoane nu trebuiau cercetate. La un interval de timp, am vazut-o pe Angela Ciurea pe o banca pe holul Parchetului General si plangea in hohote. Deoarece aveam o relatie buna profesionala de colaborare cu Angela Ciurea, aceasta mi-a comunicat faptul ca i s-a impus sa plece din Parchetul General, ca s-au facut presiuni asupra ei de catre Codrut Olaru, procuror sef DIICOT, si Laura Codruta Kovesi si ca ii este frica de viata ei care este pusa in pericol. Era halucinant ce auzeam de la un procuror profesionist, cu coloana vertebrala: 'Daca mi se va intampla ceva, doamna Nicolae, sa spuneti tuturor cine sunt vinovatii'."


Alte doua incidente relatate de Angela Nicolae, care nu ascunde ca de multe ori a jucat rolul de mentor pentru fostul Procuror General Kovesi, se refera la o deplasare intreprinsa in Africa de Sud cu prilejul unei vizite de lucru. Fosta sefa a Directiei de Relatii Internationale din PICCJ dezvaluie amanunte picante despre o posibila relatie amoroasa ce s-ar fi consumat intre Laura Codruta Kovesi si un SPP-ist, dar si un episod jenant petrecut pe aeroportul din Johannesburg, in care actuala sefa a DNA l-ar fi admonestat si chiar amenintat pe ambasadorul Romaniei in Africa de Sud: "L-a certat ca pe un copil, netinand seama de varsta, de experienta lui, de faptul ca facuse totul ca vizita sa se desfasoare in mod ireprosabil, in conditii de exceptie. Faptul ca l-a tratat in aceasta maniera pe domnul ambasador fara ca acesta sa aiba vreo vina, fara sa ii fie subaltern si, mai mult, l-a amenintat ca 'va avea grija sa spuna la cine trebuie de acest incident' dovedea ca puterea ii luase mintile lui Kovesi, la fel ca si tanarul SPP-ist care o insotea adesea in deplasarile sale in strainatate".

Prezentam integral scrisoarea Angelei Nicolae (intertitlurile apartin redactiei):

"Abuzurile lui Kovesi. De ce a vrut Kovesi executarea mea

Nu mi-as fi imaginat niciodata ce schimbare iremediabila imi va aduce in viata mea, atat de dureroasa, atat de tragica, faptul de a fi fost sefa Departamentului de relatii internationale si programe din Parchetul General timp de 18 ani, parcurgand inclusiv cele doua mandate ale lui Laura Codruta Kovesi ca procuror general al Romaniei.

La inceputul primului sau mandat, Kovesi a realizat ca nu trebuie sa ma inlature (desi si-ar fi dorit – antipatia ei am simtit-o inca de la inceput) pentru ca prin experienta mea se realizau contacte internationale la nivelul cel mai inalt benefice pentru Ministerul Public Roman, deoarece ni se oferea sprijin financiar in cadrul unor programe prin care se asigura specializarea procurorilor romani in domeniul combaterii crimei organizate, terorismului, coruptiei, criminalitatii informatice.

Se promova totodata imaginea parchetelor din Romania si se realiza intrarea Ministerului Public Roman in multe organisme si institutii internationale, precum Eurojust, Eurojustice, Reteaua Judiciara de Cooperare Europeana si Asociatia Internationala a Autoritatilor Anticoruptie (IAACA), in care institutia procurorului general a primit un loc ca membru in comitetul executiv al acestei Asociatii, datorita mie.

In al doilea mandat, insa, Kovesi s-a gandit ca pot deveni un pericol prin baza de date si informatii pe care o aveam din toate dosarele mai importante in care lucrasem, cu nume sonore la nivel national, si care contineau elemente de extraneitate. Pe de alta parte, primind mereu aprecieri si o recunoastere a activitatii si competentei mele profesionale la cel mai inalt nivel al UE, lui Kovesi ii era frica sa nu ii iau locul, desi nu am avut niciodata coloratura politica, dar aveam sustinere externa. Pentru a deveni procuror general al Romaniei nu trebuia neaparat sa fii un profesionist desavarsit (ceea ce Kovesi niciodata nu a fost), dar trebuia sa ai coloratura politica, iar sustinerea externa era foarte importanta. De aceea Kovesi nu m-a inlaturat imediat, asa cum a facut cu majoritatea sefilor de departamente, aducandu-si o echipa noua, procurori prieteni sau apropiati ei, ca Tiberiu Nitu, Titian Dana, Bulancea Marius, Selaru Valentin, primul – promovat ca prim-adjunct al procurorului general, iar cei trei – in calitate de consilieri ai procurorului general.

Avea nevoie de o buna cooperare internationala, pentru promovarea imaginii Ministerului Public Roman si implicit a sa in calitate de procuror general. De aceea, Kovesi transforma orice intalnire, indiferent la ce nivel, cu partenerii straini, cu omologii sai din UE sau la nivel international intr-o ocazie de a-i ponegri pe cei care luptau impotriva sistemului basist. Asa s-a intamplat si cu Adrian Nastase, fost premier al Romaniei, pe care cu orice prilej si indiferent ca tema intalnirii cu colegii straini era alta, ea de fiecare data il aducea in atentia discutiei ca pe un trofeu in lupta anticoruptie si il prezenta ca fiind vinovat, desi administrarea probelor nu se terminase, iar acesta nu era inca definitiv condamnat. Cu cata satisfactie inlatura si discredita pe arena juridica internationala un adversar al politicii basiste, incalcand grav prezumtia de nevinovatie, aplicandu-i o pedeapsa lui Nastase inainte ca el sa fie condamnat. Aceasta era una din practicile basiste: discreditarea externa, urmarindu-se inlaturarea unui sprijin extern pentru ca in interior, la nivel national, era simplu – se punea in functiune 'mecanismul de represiune stalinisto-basista', care unea toate varfurile justitiei romane si ale altor institutii represive, nedand gres aproape niciodata.

Solicitarea acestui sprijin extern s-a facut de catre camarila basista prin cele mai josnice mijloace, mergand pana la ponegrirea imaginii tarii, a diverselor institutii sau persoane ostile regimului basist. Mi-am dat seama foarte repede, pentru ca o insoteam la toate intalnirile cu partenerii straini, cu reprezentantii ambasadelor si misiunilor diplomatice straine la Bucuresti, ca procurorul general al Romaniei Kovesi crea o piesa in acest monstruos angrenaj basist, in care avea un rol bine deteminat, de a folosi latura externa a activitatii parchetelor in scopuri politice, pentru eliminarea adversarilor basistilor. La acea vreme, ea critica si institutiile din Romania, precum CSM, ICCJ si altele, care prin conducatorii lor nu faceau jocul basist, motivand ca nu sunt eficienti, ca aceste institutii trebuie reformate, trebuie schimbati sefii lor.

Deseori cand o insoteam pe Kovesi in strainatate, cu ocazia multor evenimente juridice, omologii sai imi adresau mie apelativul de 'procuror general', pentru ca ma facusem cunoscuta prin activitatea mea, ceea ce mi-a atras si mai tare ura acesteia. Kovesi avea un mare handicap, deoarece nu era o buna cunoscatoare de limbi straine, ceea ce i-ar fi dat posibilitatea sa comunice direct cu omologii sai straini si sa-si desavarseasca misiunea basista (cunostea la nivel mediu limba engleza si deloc limba franceza, desi mama sa fusese profesoara de limba franceza). In copilarie, insa, se pare ca a preocupat-o mai mult practicarea sportului, si nu cunoasterea unor limbi straine. De asemenea, pe plan international nu a excelat niciodata si nici nu a facut cinste Romaniei prin locul primit ca membru in comitetul executiv al Asociatiei Internationale a Autoritatilor Anticoruptie, unde ma trimitea pe mine s-o reprezint, impreuna cu consilierii sai credinciosi, Selaru Valentin si Bulancea Marius, care aveau si obligatia sa ma supravegheze, pentru ca era obsedata ca as putea lua legatura cu mai-marii din justitia europeana in scopul de a-i strica imaginea pe care incerca sa si-o creeze prin reprezentantii sistemului basist 'care bateau pe la usile cancelariilor europene'.

Functia pe care o primise (datorita activitatii mele) ca membru in comitetul executiv al Asociatiei Internationale a Autoritatilor Anticoruptie o simtea ca pe o corvoada si lipsea de la toate sedintele acestui comitet, fiind un paradox, pentru ca in acelasi timp se lauda cu succesele sale anticoruptie, dar pe plan extern nu se implica cu nimic in cadrul acestei importante Asociatii".

"SPP-istul respectiv incepuse sa-i sifoneze tot mai mult imaginea (pentru ca tineretea isi cerea drepturile), fiind mutat de sistemul basist in alta parte pentru a nu-i strica jocurile"

"Un alt motiv care a atras ura lui Kovesi fata de mine a fost surprinderea sa de catre mine cu unul din SPP-isti (care o insotea frecvent in deplasarile sale in strainatate) intr-o pozitie jenanta, intr-un hotel din Johannesburg (Africa de Sud), unde participam la un congres international. Dupa rezolvarea unor probleme ivite cu ocazia instalarii delegatiei romane la acest hotel, am urcat in camera sa pentru a-i da unele detalii privind programul nostru, facand imprudenta sa intru, usa fiind intredeschisa, iar pe hol i-am zarit pe cei doi intr-o postura care mi-a confirmat unele zvonuri pe care le auzisem, dar care acum devenisera realitate. Am vazut personal ca relatiile celor doi, printr-o imbratisare emotionala, depaseau cu mult sfera unor relatii de serviciu. SPP-istul respectiv incepuse sa-i sifoneze tot mai mult imaginea (pentru ca tineretea isi cerea drepturile), fiind mutat de sistemul basist in alta parte pentru a nu-i strica jocurile, dar cu conditia impusa de Laura Codruta Kovesi ca acesta sa fie avansat in grad pentru 'merite deosebite' numai de ea stiute. Din acest moment am simtit ca ma uraste si mai tare".

"Cand a intrat in birou Angela Ciurea, Kovesi nu s-a putut stapani (desi eu eram de fata si nu eram o persoana de incredere a ei), a tipat la ea"

"Am fost prezenta (fiind la ea in birou, datorita naturii activitatii mele de mai multe ori pe zi trebuind sa iau decizii importante pe plan extern) la discutiile pe care le avea fie cu procurorii indezirabili, fie cu procurorii apropiati – care executau ordinele, ei fiind recompensati cu functii si deplasari in strainatate – diferenta de abordare a acestora fiind atat de evidenta.

Asa s-a intamplat si in cazul Angelei Ciurea, procuror sef adjunct al DIICOT, in legatura cu discutia avuta in prezenta mea in cazul ALRO. Eram in biroul lui Kovesi pentru a-mi viza o scrisoare redactata de mine in numele ei si care trebuia sa fie transmisa de urgenta in strainatate. Cu aceasta ocazie am sesizat ca este foarte nervoasa, agitata, si de doua ori a apelat pe secretara sa la interval foarte scurt spunandu-i acesteia 'sa vina urgent Ciurea la mine, ca doar nu este plecata in Honolulu'. Cand a intrat in birou Angela Ciurea, Kovesi nu s-a putut stapani (desi eu eram de fata si nu eram o persoana de incredere a ei), a tipat la ea 'Cum de si-a permis sa faca unele lucruri fara sa o informeze'. Dandu-si seama ca sunt si eu acolo, mi-a spus sa plec si sa revin ulterior. Am parcurs lungul birou al lui Kovesi si am auzit pe drum si intre cele doua usi capitonate ale biroului cand aceasta o certa pe Angela Ciurea: 'De ce a cerut interceptarea unor persoane din dosarul ALRO fara s-o informeze si ca daca nu este in stare de acest dosar sa plece'. Era momentul cand Angela Ciurea ajunsese cu cercetarile sale la usa camarilei lui Basescu, iar anumite persoane nu trebuiau cercetate. La un interval de timp, am vazut-o pe Angela Ciurea pe o banca pe holul Parchetului General si plangea in hohote. Deoarece aveam o relatie buna profesionala de colaborare cu Angela Ciurea, aceasta mi-a comunicat faptul ca i s-a impus sa plece din Parchetul General, ca s-au facut presiuni asupra ei de catre Codrut Olaru, procuror sef DIICOT, si Laura Codruta Kovesi si ca ii este frica de viata ei care este pusa in pericol. Era halucinant ce auzeam de la un procuror profesionist, cu coloana vertebrala: 'Daca mi se va intampla ceva, doamna Nicolae, sa spuneti tuturor cine sunt vinovatii'. Dupa ce am linistit-o, m-a rugat sa o ajut sa se incadreze in alta parte, neavand niciun venit, eu propunandu-i sa faca demersurile necesare pentru a se incadra la Ministerul Afacerilor Externe. Frica sa m-a invaluit si pe mine, deoarece mi-am dat seama ca acesti oameni sunt in stare de orice. Nu mai contau profesionalismul, competenta, experienta lui Angela Ciurea (cum nu a contat nici a mea), important era ca 'jocul sa fie dus pana la capat, si toti procurorii care reprezentau un pericol pentru sistemul basist sa fie executati. S-a speculat foarte mult faptul ca, spre deosebire de sindicatul politistilor – care isi striga in gura mare drepturile, aratand in mass-media nedreptatile facute unor politisti – asociatiile magistratilor au tacut sau au avut reactii firave in aceasta lupta crancena.

Si, astfel, drumul lui Kovesi pentru a face nedreptati, inlaturari din sistem si executarea unor procurori, era deschis.

Mai tarziu, am aflat ca Angela Ciurea si-a dat demisia, a trecut in avocatura, nevoind sa mai revina in magistratura, fiindu-i sila de sistemul basist.

Kovesi avea impresia, datorita sigurantei pe care i-o dadea 'marele zid basist', ca toata lumea trebuie s-o slugareasca, confundand uneori cooperarea unor reprezentanti ai Ministrului Afacerilor Externe cu slugarnicia unor procurori apropiati ei, cu care era obisnuita. Nu se sfia sa-i execute si pe acestia, conform dictonului 'cine nu este cu noi este impotriva noastra'".

"Deoarece a fost deranjata de faptul ca autoritatile straine isi faceau datoria, controlandu-i bagajele si 'deranjandu-i suvenirurile cumparate din Africa de Sud', a avut un acces de furie fata de acest ambasador"

"Nu pot uita o scena incredibila desfazurata la plecarea din Africa de Sud, pe aeroportul din Johannesburg, unde eram insotiti de ambasadorul Romaniei in aceasta tara, conform protocolului. Deoarece a fost deranjata de faptul ca autoritatile straine isi faceau datoria, controlandu-i bagajele si 'deranjandu-i suvenirurile cumparate din Africa de Sud', a avut un acces de furie fata de acest ambasador. L-a certat 'ca pe un copil', netinand seama de varsta, de experienta lui, de faptul ca facuse totul ca vizita sa se desfasoare in mod ireprosabil, in conditii de exceptie. Faptul ca l-a tratat in aceasta maniera pe domnul ambasador fara ca acesta sa aiba vreo vina, fara sa ii fie subaltern si, mai mult, l-a amenintat ca 'va avea grija sa spuna la cine trebuie de acest incident' dovedea ca puterea ii luase mintile lui Kovesi, la fel ca si tanarul SPP-ist care o insotea adesea in deplasarile sale in strainatate. Am apreciat mereu pe acest tanar care, pornind de jos, avea un foarte mare bun simt, stia sa se comporte civilizat si cunostea si limbi straine, neurcandu-i-se la cap 'atentia sporita acordata de procurorul general al Romaniei'. Atunci cand am intervenit pentru a aplana conflictul si am sfatuit-o pe Kovesi sa se poarte civilizat cu domnul ambasador, aceasta mi-a spus pe un ton autoritar: 'Nu e problema dumneavoastra, sa va vedeti de treburile dumneavoastra, nu trebuie sa ma invatati pe mine ceea ce trbuie sa fac'. Desi eu eram acolo tocmai ca s-o invat cum sa se poarte cu diplomatii, s-o invat regulile de protocol pe care le stiam foarte bine, sa-i mijlocesc relatiile sale cu autoritatile straine (asa cum am procedat cu toti procurorii generali, care absolut toti m-au mentinut dupa revolutie in aceasta functie), Kovesi nu mai avea nicio limita.

Tupeul, ignoranta, aroganta sa erau ale unei tinere care, manevrata fiind de sistemul basist, avea sa devina extrem de periculoasa pentru statul de drept, pentru independenta justitiei in Romania. Ii placea sa se vorbeasca despre ea, in rapoartele unor institutii ale UE, ca fiind etalonul luptei impotriva coruptiei, ca sunt trimise in judecata persoane indiferent de coloratura politica, uitand sa spuna de ce au fost tinute in sertare zeci de dosare, ca apoi sa fie scoase cu putin timp inainte de campania electorala. Atunci cand s-a dorit, trimiterea in judecata se facea rapid, asa cum a fost situatia mea si a fiului meu Nicolae Daniel, care am fost trimisi in judecata in aproximativ o luna si jumatate de la arestarea noastra. Cat de mult pregatise acest teren, aceasta forma de a mi se pata imaginea dupa 35 de ani de cariera ireprosabila si de a ma discredita pe arena juridica internationala pentru a nu putea sa spun despre abuzurile pe care le facea si pe cine slujea, in niciun caz justitia. Dadea foarte bine arestarea si trimiterea mea in judecata cu putin timp inainte de intocmirea raportului MCV al Comisiei Europene, in care avea sa primeasca laurii victoriei, calcand pe cadavre. O interesa sa se spuna, sa se afle in strainatate, in UE, ca trimiterile DNA in judecata sunt lipsite de coloratura politica, privind chiar si magistrati de la cel mai inalt nivel, respectiv, de la PICCJ (cum eram eu) sau de la ICCJ".

"Ii era teama sa nu prezint anumite cazuri de abuzuri savarsite in Romania sub stindardul luptei anticoruptie"

"In anul 2012, a fost o onoare pentru mine ca am fost solicitata, de catre Universitatea din Luxembourg si Comisia Europeana, in calitate de expert UE, sa particip la intocmirea unui raport (de catre aceasta mare universitate) privind regulile de organizare si functioanare a viitoarei institutii a procurorului european. Alaturi de mine au participat teoreticieni, profesori de la mari universitati europene - din Paris, Londra, Berlin, Madrid, Budapesta etc. - dar si practicieni de rang inalt. Kovesi si-a dat cu greu acordul sa particip cu expertiza mea la intocmirea acestui raport, dar numai cu privire la regulile ce rezultau din Codul de procedura penala roman, deci numai cu o prezentare a legislatiei romane. La cea de-a doua expertiza pe care urma s-o fac s-a opus categoric, prin adjuncta Scutea Gabriela, deoarece aceasta era mult mai complexa, trebuia sa cuprinda foarte multe date statistice din lupta impotriva coruptiei, fiindu-i teama sa nu prezint anumite cazuri de abuzuri savarsite in Romania sub stindardul luptei anticoruptie.

Mai tin sa precizez ca am stiut cu doua luni inainte de arestare ca se va lua aceasta masura impotriva mea. 'Un om de bine' de rang foarte inalt m-a intrebat atunci de ce am suparat-o pe Kovesi si ar fi bine sa ma duc sa negociez cu ea, altfel ma va executa. Evident ca nu m-am dus, stiam de ce sunt chemata, stiam pentru ce, dar nu voiam sa raman fara coloana vertebrala pe care o aveam, profesional vorbind, de 35 de ani.

Sunt doar cateva dintre motivele care mi-au atras ura unui om, care, imbatat de putere, si-a imaginat ca aceasta va dura o vesnicie si ca 'zidul protector basist' nu va cadea niciodata. Si mi-a venit in minte imaginea unei tinere procuroare pe care o cunoscusem pentru prima oara la Sibiu cu ocazia prezentarii unei prelegeri despre spalarea banilor de catre bunul prieten Pier Luigi Dell'Osso – procuror adjunct al Directiei Nationale Anti-Mafia din Italia, tanara care nu iesise cu nimic in evidenta, dar care peste ani avea sa aduca furtuna si razbunare in justitie prin abuzurile facute.

Angela Nicolae, fost procuror in Parchetul General"

Comentarii

# CAMARILA BASISTA...AMR fffffff.scurt date 29 July 2014 18:28 +54

KOVESI CODRUTA,OLARU CODRUT,HAINEALA OANA...ETC

# Catalin Racaceanu date 29 July 2014 19:03 +49

Grup infractional organizat sau ce...

# unul ndin lumea cea mare date 29 July 2014 20:44 -30

doamne si citi o mai plingeau si boceau pe aici,ca/i frumoasa,ca/i nefericita,ca/i suparata cu drogatii,cai asa si pe dincoa.ei acusica ce mai zice lumea???!!!!!cind v/am zis ca nu avea cum sa stie fiul la ce cazuri lucra mamica DACA NU CONLUCRAU LA LUAREA SPAGII ,doamne citi mi/au sarit in cap!!!!!unde/s AIA INITIATII ACUSICA SA/MI MAI FACA O DEMONSTRATI.bai bocitoarelor platite din banii publici ,nu tot napalm trebuie???cum o reabilitati si spalati pe ciurea de CIUMA ASTA,, FRUMUSICA,,(ca a fost si unul din astia de/i curgeau balele pe aici).mai anl(istilor) mai si ginditi inaitnte sa ve reperziti ca schiopii in cirje

# IoNasu date 31 July 2014 11:02 +5

Mai analfabetule,tu nu esti "din lumea cea mare",esti din lumea junglei.Marsh la scoala si invata sa scrii !

# facebook date 30 July 2014 09:42 -21

Toate cucoanele astea (Barsan, Ciurea si or mai urma) isi pun poze lascive pe luju.ro?! Dar ce e luju, sentimente.ro?! :lol: :lol: :lol:

# Ioan Duscas date 30 July 2014 17:04 +3

De peste opt ani de zile o trupa de lucratori din politie alaturi de lucratori din dga , dna ,dgipi , sri, sts si alte structuri mi-au transformat viata intima in spectacol de interes public  Nu am nici o legatura cu neamul tiganesc dar de peste opt ani de zile acesti infractori imi dirijeaza zilnic pe urme trupe de tigani scarbosi si aurolaci  De peste opt ani de zile acesti criminali deruleaza zilnic actiuni de discreditare a persoanei mele  De peste opt ani de zile aceasta trupa de criminali ma suspecteaza in mod infractional de tot cea ce cuprinde codul penal! In urma cu peste opt ani de zile aceasta gasca de criminali mi-a furat mostenirile dupa care aceiasi criminali nenorociti au hotarat sa ma elimine  SI ACESTI CRIMINALI EXTRAORDINAR DE PERICULOSI PRETIND CA AR FI OAMENI AI LEGII DESII ISI BAT JOC DE LEGE SI DE BANUL PUBLIC !

# Ultimul Charlot date 29 July 2014 18:29 +65

Daca DNA o infunda pe sefa DNA e chiar tare...   8)

# suedia date 29 July 2014 18:55 +59

ce ******!aceasta Kövesi,ar trebui sa ajunga dupa gratii...sa speram :-x

# remember date 29 July 2014 23:00 +31


Citeza pe suedia
ce ******!aceasta Kövesi,ar trebui sa ajunga dupa gratii...sa speram :-x
Eu, personal, nu suport travestitii si mai ales barbatii in fuste, asa cum este Kovesi, si-abia astept momentul cand fetele de la puscarie or sa o exploateze. :lol: :lol: :P. dar in acelasi timp tin sa o felicit pe Angela Ciurea pentru curaj,sunt fan "Ciurea" si ii doresc din toata inima sa ajunga sefa la DNA, sa pot sa ma uit si eu cu placere la sefa DNA. :roll: :roll: :roll:

# obiectiva date 29 July 2014 23:06 +28

o idee minunata....DA...Ciurea sef la DNA.......

# unul din lumea cea mare date 29 July 2014 23:30 +8

ptr obiectiva//obiectivo vezi ce inseamna vorba romaneasca ,,,GURA BATE CURU,,!!!!!! iesi imperiul raului cu gura mare impotriva lui putin ,si.........hopa cu inundatii de cind este romanica romanica nu au fost inundatii in perioada iulie/august basca toate ploile de pina acum.........DACA LE SPUN CA SINTEM IN PLIN RAZBOI METEOROLOGIC VOR SPUNE UNII CA NU/I ADEVARAT.........cred ca daca o sa mai iasa cu prostii ne dau si un cutremur ca doar cunosc efectul tesla sau harp si doar rusii si/au instalat baza de rachete intr/un crater de vulcan

# obiectiva date 29 July 2014 23:32 +3

HAARP........bine ca inca NU a fost nici un cutremur...UITE, M/A PRELUAT SI COTIDIANUL DUPA CE I/AM FACUT SECURISTI CA  NU MI-AU PUBLICAT COMENTARIILE...În cursul campaniei pentru alegerile parlamentare din decembrie 2012 în spaţiul online a apărut un amplu şi detaliat material la adresa şefului DGIPI, Gelu Oltean, intitulat ”Armaghedon 0215. Informaţii despre reţeaua coruptului Gelu Oltean, şeful DGIPI”, în care i se aduceau grave şi multiple acuzaţii de corupţie, de abuz în serviciu şi de încălcare a legii siguranţei naţionale. Cea mai gravă acuzaţie era că, în perioada în care a deţinut funcţia de şef al Direcţiei Cancelarie din DGIPI ar fi livrat permanent date actualizate din arhiva electronică a serviciului secret al MAI firmei private de protecţie şi pază a chestorului (rez.) 

# obiectiva date 29 July 2014 23:33 +4

În momentul în care a fost invitat telefonic la cabinetul ministrului Oprea, chestorul Gelu Oltean se afla la o întâlnire cu chestorul Terente Merce, consilier pe probleme de securitate naţională al preşedintelui Traian Băsescu, cu care se află în relaţii de amiciţie şi de cooperare informativă de aproape un deceniu. Acest Terente a fost şeful SIPI Bihor şi locţiitor al şefului Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), în ultimii ani de şefie ai chestorului Virgil Ardelean, cu care se află în relaţii foarte apropiate, ca şi Gelu Oltean de altfel. Oltean a plecat grăbit de la întâlnire, dar a întârziat circa 30 de minute faţă de ora fixată de vicepremierul Oprea.

# obiectiva date 29 July 2014 23:35 +6

Întâlnirea dintre chestorii Oltean şi Merce a avut loc în plin scandal Bercea Mondial, referitor la care există indicii că a fost orchestrat cu ajutorul serviciului secret al MAI şi a născut bănuieli că demisul Oltean a fost implicat în scurgerea unor informaţii către Palatul Cotroceni şi în distrugerea unor interceptări audio-video care se refereau la preşedintele Traian Băsescu. În ultimele zile au apărut speculaţii că ”bătrânul de la Cotroceni” invocat de procurorul Eugen Iacobescu ar putea fi consilierul prezidenţial Terente Merce. SURSA COTIDIANUL.RO

# omu' date 31 July 2014 11:21 +3

terente asta e securist vechi..a fost seful sec-ului pe bihor inainte de 89..nu s-au schimbat nici sefii,nici metehnele lor..un zbir pe atunci si si acum

# obiectiva date 31 July 2014 11:28 -1

are un nume predestinat TERENTE si MERCE  NAR !

# obiectiva date 30 July 2014 09:36 +1

baaai, ce mint astia de la televiziunea lui GHITA, RTV...cica oamenii inundati NU au vrut sa isi incheie asigurare pentru case, desi e OBLIGATORIE......MINT cu nerusinare....societatile de asigurari REFUZA incheierea politelor, NU oamenii......pai, si la ASIROM au refuzat incheierea unei polite de asigurare locuinte DUPA ani de zile in care am platit politele si NU au avut nevoie sa plateasca vreo despagubire......CE TARA DE TOT RASUL !!!!! or fi TOT rusii si in satele refuzului ASIROM care a fost preluata ILEGAL, pe 1 leu ,FARA LISTARE LA BURSA, de VIENNA asigurari ?????

# o pensionara date 29 July 2014 19:03 +39

daca era asa nervoasa tot timpul,cred ca nu a fost plecata sufficient de des cu tanarul SPP-ist..Lasand gluma la o parte abuzurile savarsite de aceasta baschetbalista pentru apararea FAMIGLIEI basescu sunt greu de imaginat....

# Viermele inelat date 29 July 2014 19:40 +26

Justitia are probleme datorită TUTUROR magistrațiilor,nu doar a unor instrumente,a unor cârpe precum Covesi,etc.Nu sunt pregatiti profesional,ocupă functiile din justitie pe pile,ori aceste oi sunt conduse nu atat de patrupede ci de batranul cioban,de-ar fulgera să-i ardă in iad pe ei si pe toti basistii.

# max factor date 29 July 2014 21:12 -22

lamentari ,frustrari barfe.Fara nici o concludenta cu cazul d-tale.

# victor date 29 July 2014 21:26 +24

BAI BASISTULE AI IESIT LA LUMINA ?.MAI AI CURAJUL SA IESI LA LUMINA ?.NU VA CONVINE CAND SE SPUNE ADEVARUL .CE STI TU DESPRE CONCLUDENTA ?SAU ESTI PRIETEN CU KOVESI?N-O MAI APARATI CA PICA IN CURAND

# Valeriu Mangu date 29 July 2014 23:28 -10

Articolul "O intrebare (din nou) pentru toata lumea", pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# Dr.ASv.Botomei Vasile date 30 July 2014 07:22 +8

Dr.Botomei Vasile apreciaza activitatea de mare succes a distinsei doamne Angela Nicolae. Uniunea Nationala a Barourilor din Romania-UNBR(www.unbr.info),prin Presedinte Dr.Av.Botomei Vasile,o invita sa devina membru de onoare pentru prestatia profesionala internationala in materie juridica si o cere in functia de vicepresedinte UNBR. Invitatia de a deveni membri in UNBR, este in egala masura pentru toti magistratii care au probleme in sistem si in egala masura pentru toti  profesionistii in stiinte juridice. Aceasta Uniune a fost aprobata in aplicatia de doctorat a autorului Dr.Botomei Vasile,potrivit Atestat nr.66035/17-04-2014 eliberat de Ministerul Educatiei Nationale din Romania.

# drului ASv (?) Lobotomiei date 30 July 2014 08:02 +3

Asv-ule Lobotomiei, am sunat la avocatii de pe tabloul unebereului tau infiintat prin aplicatii teze Socola. Toti mi-au spus ca sunt de la Bota si i-ai trecut pe ,,tablou,, fara sa ii intrebi! Toti vor veni la C ap. Iasi sa depuna marturie la escrocheriile tale !

# Un oltean date 31 July 2014 07:00 +6

ACESTI NAZISTI  TREBUIE SA FIE JUDECATI DUPA LEGILE TRIBUNALULUI INTERNATIONAL PENTRU DISTRUGEREA UNEI NATIUNINU DUPA LEGILE POTENTATILOR EUROATLANTICI.

# Angela Nicolae date 30 July 2014 07:34 +3

Iti multumesc Botomei, ma voi inscrie in unebereul tau de pe campurile Moldovei dupa ce vei iesi de la zuhouse. Sa speram ca azi la Suceava nu vei lua mai mult de 3 ani inchisoare pentru ultraj. Invata contopirea pedepselor si ia-ti doctoratul in escrocherii !

# PS Angela Nicolae date 30 July 2014 07:36 +1

Botomei, si pe mine vrei sa ma bati cum ti-ai batut nevestele si politista ? Si daca ma inscriu in unebereul tau virtual si mie imi percepi 4000 lei taxa de fraier ?

# avocat Bucuresti date 31 July 2014 21:27 0

Ce mi-i 4000 ce mi-i 2000,tot taxa de fraier se numeste.

# avi avi date 30 July 2014 07:44 +4

bai acesta,de ce semnezi in numele acelei doamne?nu ai putina rusine?si ca sa iti aratca esti incult iti spun ca nu se scrie zuhouse.Aceste doua cuvinte provin din germana.asa ca se scrie zu iar celalalt cuvant cauta-l tu prin dictionare.Zu este o prepozitie si insemana  la,spre,iar celalalt cuvant inseamna casa.De fapt iti spun sa nu mai pierzi din timpul tau pretios:haus.Asa ca draga incultule,mai citeste,mai citeste.

# av Dina - ,,nimei in drum,, date 30 July 2014 07:50 +2

Draga avi, ai exact trei erori gramaticale, invata sa citesti.

# av Dina - ,,nimei in drum,, date 30 July 2014 07:52 +2

Daca insisti avi, te faci de ras non stop: ,,iti aratca esti incult,,

# Catalin Racaceanu date 30 July 2014 09:04 +6

Tanti Angela a asistat impasibila la comiterea unei infractiuni de catre sefa Kovesi si s-a trezit sa vorbeasca doar cand a fost afectata direct de lucratura sistemului...

# obiectiva date 30 July 2014 09:38 +2

MDA! de aceea nici nu o plang ! TOTI lasii trebuie sa plateasca daca NU luat atitudine impotriva represaliilor nedrepte comise asupra nevinovatilor profesionisti din sistem......au achiesat in TACERE la distrugerea si executarea acestora ? DA ! atunci sa o paeasca si ei...LASITATEA ARE SI EA UN PRET, NU DOAR CURAJUL !

# Avocatul31 date 30 July 2014 09:44 +3

magistratii sunt complici acestor lepre trădătoare,datorita salariilor imense si a muncii slabe calitativ si cantitativ,magistratii papagali subscriu clicii judiciare basiste,cine mai face greva foamei...cine murmură in front,scrie vre-un magistrat pe luju...exceptie facand ******ii si rebuturile flociste,starea justitiei este catastrofala din punct de vedere uman,profesional si...infractional.

# avi avi date 30 July 2014 21:04 +1

dar mai avocat botist,om de nimic,voi astia ai lui bota de ce scrieti pe luju?Sunteti si voi ******i si rebuturi?In mod sigur sunteti niste rebuturi.Avortoni nu,dar prematuri da.Vai de capul vostru.

# Valeriu Mangu date 30 July 2014 09:32 -8

Articolul "Asa se conduce tara - prin scrisori?", pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# Nicu date 30 July 2014 10:51 +7

ce trebuie inteles, kovesi este o infractoare ??? inseamna ca ditamai magistrati sunt complici si niste infractor la JAFF-ul national, pai se pare ca Andreea Ciurea era prea capabila pt. acest dosar si tocmai de asta trebuia sa plece. ADICA ASTA ESTE STATUL DE DREPT, ADICA SUNT ALTII JEGOSI MAI PRESUS DE LEGE ??????? 

# octys date 30 July 2014 18:00 +3

V.P.: Nu trebuie sa intervenim ... JUSTITIA trebuie sa fie independenta! T.B.: JUSTITIA ESTE INDEPENDENTA L.C.K: Cum facem Sefu ... trebuie sa ne arestam singuri

# gigel date 30 July 2014 19:17 +2

daca era corecta declara ca martor la vremea respectiva ,nu acum cand se afla la racoare.

# Jude ! date 31 July 2014 08:17 +2

Daca Judecatorii si-ar face MESERIA ar fi foarte curata justitia romana,problema aici se reduce,dar cind tu vii cu Alde aspazia,Alde morar,Alde zegrean,Alde Dragomir-cum zice Stela Anghel-Tigan d-al nostru din Craiova trebuie sa inghiti o tona de lamii sa poti citi despre ei,Mona Pivniceru n-a fost buna !!! Doamna aia care se vaita asta iarna ca i-au atentat masina la frine ce zice? Mai traieste? daca Romania traieste sub Casta Procurorilor de ce nu vedem Jihadul Judecatorilor ? ca este chip cioplit stanciu la suprem? ma indoiesc ! va dati la Abraham - ati belit-o !!! pa romaneste, cu asta nu va jucati !!! singurii vinovati de ce se intampla sunt JUDECATORII !!!painea si cutitul e la ei !daca au singe-n instalatie treceti la treaba fratilor !o sa faca 1 dosar,2,3,..., pana cand ?

# omu' date 31 July 2014 11:28 +1

din nefericire,am avut ocazia sa asist cateva minute la cateva interogatorii facut de procurori si inainte de 89 si acum..nici o diferenta,,aceleasi zbieraturi si amenintari bruscaru si chiar plame,si aceeasi tacere din partea avocatilor din oficiu,prezenti uneori,alteori chiar absenti

# omu' date 31 July 2014 11:30 0

erata..a se citi BRUSCARI SI CHIAR PALME in postarea anterioara

# doru de la urdari-gorj date 31 July 2014 11:44 +2

Asta e o ******, nu procoror general. Daca nici acum la alegeri poporul nu deschide ochii si nu-i baga la zdup pe acesti nemernici va fi vai si amar de el! Treziti-va romani!... 

# un oltean date 31 July 2014 17:08 +2

MURDARIND-UL PE ABRAHAM  NU FACETI ALT CEVA DECAT SA SCOATETI POPORUL IN STRADA DE UNDE FITI SIGURI CA NU VA MAI PLECA .

# ARMANDO date 31 July 2014 19:21 +2

PENTRU GIGEL MAI GIGEL ESTI PREA MIC CA SA INTELEGI TU UNELE LUCRURI DIN SISTEMUL BASIST DIN CARE FACI PARTE .ESTI UN MANEVRAT SI TE DUC CU ZAHARELUL AIA CU BOMBONELE. PAI TOTI SPUN ACUM PT CA SE APROPIE ZIUA CEA MARE , CAND VE-TI CADEA CU TOTII. ACEASTA DOAMNA DISTINSA A AVUT UN TRECUT IREPROSABIL , SI-A FACUT DATORIA MEREU , IN CIUDA VIETII PERSONALE PE CARE A AVUT-O . CUI TREBUIA SA SPUNA ?, UNDE SA SE PLANGA CAND TOATA JUSTITIA ROMANEASCA E PLINA DE BASISTI ? II SPUN SI EU CUM I-A MAI SPUS CINEVA , MAI BINE SE MARITA

# Liviu date 31 July 2014 19:35 +2

Catre Catalin Racaceanu sau Rahateanu Cred ca ultimul nume ti se potriveste mai bine Se vede de la o posta ca esti platit de DNA sa o aperi pe baschetbalista

# Marco date 1 August 2014 09:25 0

:D :D :D Buna asta. Ai insotitor permanent care iti aduce aminte sa respiri ?

# UN AVOCAT DE BUNA CREDINTA date 1 August 2014 07:59 +1

Domnule BOTOMEI , INSISTATI CA DOAMNA NU CRED CA VA SPUNE NU LA PROPUNEREA DVS. LA VALOAREA DUMNEAEI CRED CA A AVUT MULTE ASTFEL DE PROPUNERI .

# NINO date 1 August 2014 21:58 +1

GIGELE , MAI E PUTIN SI VINE SI RACOAREA TA

# GRIG date 2 August 2014 07:36 +2

JOS PALARIA PENTRU CELE 2 ANGELE SI FRUMOASE SI DESTEPTE SI MAI ALES NEFERICITE 'JOS KOVESI CA LE-A DISTRUS PE AMANDOUA.TREBUIE SA PLATEASCA PENTRU TOTI PE CEI CARE I-A NENOROCIT SI SUNT FOARTE MULTI .II ARE PE CONSTIINA SI PE CEI CARE S-AU SINUCIS DIN CAUZA PRESIUNIOR EI ARESTUL CENTRAL E MARE .SE VA FACE ACOLO O ARIPA PENTRU TOTI NENOROCITII DIN SISTEMUL BASESC SI DE AICI DIRECT IN PENITENCIARE DACA NU, O SA SE ORGANIZEZE MISCARI DE STRADA SI TOT ACOLO O SA AJUNGETI CU BATRANUL VOSTRU CARE V-A CONDUS PENTRU O PUNGA CU TALERI SI PUTERE RAU INTELEASASA NU MAI MIZATI PE SPRIJINUL UNOR STRAINI CA EI VOR FI CU ALTII CARE VIN LA PUTERE SI VA VOR ABANDONA CAT AI ZICE PESTE

# GINO date 2 August 2014 07:53 +3

Sunt un vecin dintr-un bloc alaturat cu doamna procuror NICOLAE .Nu am vorbit niciodata cu dansa . AM vazut-o mereu carand sacose ca orice gospodina si margand cu metroul dimineata cand ma duceam la servici.Toata lumea stie ca baiatul ei este bolnav si cerea bani de la vecinii din bloc si din cartier SPUNEAU ALTI BAIET CA A FOST INTERNAT DE MAI MULTE ORI IN SPITAL SI CAND IESEA O LUA DE LA CAPAT Dansa nu e infractoare baiatul i-a facut numai necazuri TOTI vecinii stiu ca i-a vandut lucruri din casa . Era singura si nu s-a plans niciodata .NU E CORUPTA , ALTII SUNT SI ISI VAD MAI DEPARTE DE TREBURILE LOR

# Tanti Aglaie date 2 August 2014 08:14 +3

Ma mama, de ce nu te- ai facut tu altceva cantareata la opera , actrita ,ca in poza esti frumoasa de pici . Nu vezi ce necazuri ti-a facut kovesi ?. Eu vreau sa se intoarca roata si sa primeasca si ea vreo 12 ani de puscarie sa simta si ea cat rau a facut la oameni nevinovati Gino are dreptate vom iesi in strada si toti strainii ce o sa spuna , o sa puna tunurile pe noi?Ca nu ei ne conduc tara . Vrem ca Ponta sa faca dreptate ca e tanar si poate, pentru ca el isi da seama de abuzurile lui Kovesi HAI PONTA ODATA.

# MARIAN date 2 August 2014 08:53 +3

Doamna Angela Nicolae indraznesc sa va fac o sugestie . Eu va vad in continuare o femeie energica, activa care ar putea intra in politica . EU sunt unul din sustinatorii dvs , care v-am citit toate articolele si credeti-ma ca aveti o multime de sustinatori ca mine E,i fruntea sus ca va fi bine"Tanti Aglaie nu mai vine bre PONTA ODATA CU BAIETII AIA BUNI DRAGNEA, OPREA , BOTOS?

# PAVEL date 2 August 2014 17:46 +2

CRED CA LA EXPERIENTA EI AR PUTEA FI CEL MAI BUN MINISTRU AL TURISMULUI IAR CIUREA SEF LA DNA AR FI TARE DE TOT SA SE SCHIMBE ROATA ASA DE CE SA NU SE MAI INTOARCA IN ACTIVITATE ?. AMANDOUA SUNT FETE DESTEPTE SI MAI AU MULTE DE SPUS .JOS KOVESI SI CEILALTI BASISTI CARE AU JEFUIT TARA SI AU FABRICAT DOSARE LA ALTII MULT MAI CORECTI SI MAI DESTEPTI DECAT EI .AVEM INCREDERE IN CELE DOUA ANGELE

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.03.2023 – Cami a primit a doua sansa. Intra pe spalarea banilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva