30 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

POLITIA POLITICA DEMASCATA DE SOTUL VICTORIEI NULAND – Raportul Henry Jackson Society recunoaste abuzurile infioratoare ale procurorilor DNA si presiunile SRI asupra anchetelor penale. Henry Jackson Society a fost fondata de sotul Victoriei Nuland de la Departamentul de Stat al SUA, cea care a sustinut practicile DNA. Se recunosc abuzurile DNA din cauza ca Administratia Trump pregateste retragerea ambasadorului SUA Hans Klemm? (Raportul)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

6 January 2017 19:41
Vizualizari: 42948

Henry Jackson Society, asociatie fondata in Cambrige de Robert Kagan - sotul asistentei secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, o sustinatoare a sefei DNA Laura Kovesi si a practicilor anticoruptie din Romania - care lupta pentru principiile care mentin societatile libere, a realizat un Raport devastator despre Romania si modul in care functioneaza institutiile de forta in statul de drept. Principalul subiect de analiza al Raportului semnat de David Clark de la Henry Jackson Society il reprezinta DNA si lupta anticoruptie, fiind retinute in cuprinsul documentului acuzatii de o imensa gravitate despre modul de actiune si operare al DNA si SRI. In aceeasi perioada in care a fost dat publicitatii Raportul “Combaterea coruptiei cu trucuri: Asaltul Romaniei asupra statului de drept” realizat de David Clark de la Henry Jackson Society presa americana a anuntat ca Administratia Trump pregateste retragerea ambasadorilor care nu i-au acordat votul de incredere la alegerile prezidentiale, ambasadorul SUA la Bucuresti Hans Klemm fiind unul dintre ei. Pe langa aceasta, Hans Klemm a fost si unul dintre cei mai aprigi sustinatori ai Laurei Codruta Kovesi si actiunilor desfasurate de Directia Nationala Anticoruptie.


Henry Jackson Society precizeaza ca scopul Raportului este de a avertiza factorii de decizie politica si alti observatori interesati cu privire la amenintarea pe care o constituie coruptia in Romania post-comunista, in conditiile in care Parlamentul European a ignorat aceasta problema, sustinand in schimb ca Romania face progrese in combaterea coruptiei: "La un deceniu dupa aderarea la UE, coruptia ramane o problema importanta pentru Romania si o importanta sursa de ingrijorare pentru partenerii sai internationali. Indicele de perceptie a coruptiei, publicat de Transparency International, arata ca, in 2015, Romania ocupa locul 58 din 168 de tari intr-un clasament al celor mai corupte state.Doar doua tari din UE - Italia si Grecia - au fost considerate mai corupte".

Pe de alta parte, Raportul mai releva ca la 25% dintre romani li s-a cerut mita in 2013, media Uniunii Europene fiind de 4%.

Prezentam mai jos unele dintre cele mai importante constatari si concluzii retinute in raportul “Combaterea coruptiei cu trucuri: Asaltul Romaniei asupra statului de drept” realizat de David Clark de la Henry Jackson Society:

-Corelatia puternica intre cei vizati de urmarirea penala si interesele celor de la putere este dovada unei justitii politizate. Cazurile au fost adesea insotite de campanii publice concepute pentru a maximiza impactul lor politic. Departe de a fi deasupra politicii, Directia Nationala din Romania (DNA) este un participant activ in luptele sale partizane.

-Cu toate ca statul de drept impune sistemului judiciar sa functioneze independent de guvern, exista dovezi clare de intelegeri secrete intre procurori si executivul din Romania. Este evident ca politicienii continua sa exercite o influenta operationala considerabila asupra DNA-ului, folosind controlul lor prin numiri - cheie si ca investigatiile de profil inalt au fost directionate politic.

-Metodele folosite in mod obisnuit de DNA au condus la abuzuri grave, care ar provoca indignare in majoritatea tarilor democratice. Printre acestea se numara cei care defileaza arestati in catuse in beneficiul mass-mediei, amenintand rudele suspectilor cu punerea sub acuzare ca o forma de parghie, oferind suspectilor imunitate in schimbul implicarii pe cineva mai in varsta si de actualitate, internarea in detentie pentru inculpati perioade lungi de timp, in scopul de a pedepsi si de a le stigmatiza si scurgerea sistematica de informatii in mass-media pentru a preveni un proces echitabil.

-Metodele lui Macovei au fost controversate. Cei pusi sub acuzare in timpul mandatului sau au fost predominant din partea partidelor politice rivale; Macovei a ocolit Parlamentul pentru a putea decide prin ordonante de urgenta care este permisa supravegherea electronica a suspectilor fara mandat; si ea a fost criticata de procurori pentru ca si-a depasit autoritatea si a intervenit in activitatea lor. Cu toate acestea, nici una dintre aceste actiuni nu au fost mentionate de UE in rapoartele de monitorizare.

-Evaluarea guvernului SUA a fost la fel de pozitiva, cu oficiali care au laudat cu regularitate activitatea Laurei Kovesi si si-au folosit influenta pentru a sustine DNA. Ambasadorul american la Bucuresti a facut apel la partidele politice din Romania sa renunte la candidati acuzati de coruptie.

-Valurile de arestari sunt, de obicei, insotite de campanii de denuntare retorice care vizeaza maximizarea efectului lor politic si stabilirea vinovatiei lor in fata opiniei publice.

-Dovezi ca sistemul juridic romanesc nu functioneaza ca instrument neutru al justitiei pot fi, de asemenea, gasite in ratele de condamnare caracteristice in regimurile autoritare precum China si Rusia, decat o democratie europeana normala. Cu mai mult de 90% din inculpati gasiti vinovati, este clar ca instantele functioneaza pe baza unei prezumtii puternice in favoarea urmaririi penale.

-Probe de timpul urmarire penala, inclusiv stenograme ale interceptarilor telefonice, sunt apoi scurse selectiv in mass-media cu scopul de a consolida impresia de vinovatie. Politicienii, si chiar judecatorii, fac comentarii negative cu privire la comportamentul inculpatului intr-un mod care sugereaza ca procesul in sine va fi o simpla formalitate. Dupa ce a fost deja marcat ca un criminal, inculpatul este transformat intr-un proscris in societate. Nu este de ajuns pentru a pedepsi presupusul raufacatorul. Scopul acestui circ este de a ataca si discredita ceea ce reprezinta apartenenta lor politica, opiniile sau afacerile - si sa se asigure ca daca nu se va da o condamnare in instanta s-arajunge la proteste publice.

-Dreptatea trebuie sa serveasca interesele propagandei.

-Principalele domenii de preocupare se numara politizarea justitiei, intelegeri secrete intre procurori si executive, implicarea sub acoperire a agentiei de informatii interne (n.red. - SRI), atacurile asupra independentei sistemului judiciar si abuzurile din procese realizate de DNA.

-Evaluarea oficiala a Comisiei Europene este ca Romania face progrese in lupta impotriva coruptiei si ca DNA actioneaza ca un "procuror energic si impartial". Dupa cum vom vedea, aceasta hotarare optimista este in contradictie cu faptele. Modelul urmaririi penale asupra ultimilor 12 ani pare sa aiba o relatie clara cu soarta diferitelor partide politice. Pe scurt inainte de alegerile parlamentare si prezidentiale din 2004, Traian Basescu a fost acuzat de DNA de fapte de coruptie cu privire la actiuni din timpul mandatului sau de ministru al transporturilor in anii 1990. Dupa ce a devenit Presedinte, cele mai semnificative figuri politice puse sub acuzare au venit din partea Partidului Social Democrat (PSD) si Partidului National Liberal (PNL), decat Partidul Democrat Liberal al lui Traian Basescu.

-DNA trebuie sa fie privita ca parte integranta a caruselului mereu turnanta a aliantelor, intereselor si dusmaniilor care definesc politica romaneasca. Sa-si imagineze ca este impartial doar pentru ca este capabil de a lovi in mai multe directii simultan tradeaza o anumita naivitate despre modul in care functioneaza tara.

-Serviciul Roman de Informatii (SRI) este descendentul Securitatii, dupa ce au luat asupra infrastructurii sale si cea mai mare parte a personalului sau in 1990. Preocuparea SRI s-a axat mult timp pe comunicatii, operatiuni de supraveghere. (...) Interceptarea convorbirilor telefonice fara un mandat pentru investigatii anticoruptie a fost resuscitata de Monica Macovei si DNA a devinit dependent in mare masura de sprijinul serviciilor de informatii in furnizarea de probe de la interceptari.

-Revelatia ca SRI priveste sistemul juridic ca un "camp tactic" de operatiuni, in care pastreaza un rol activ in timpul sedintelor de judecata, ofera o paralela directa cu trecutul. In comun cu politia secreta a altor regimuri comuniste, Securitatea s-a infiltrat in sistemul judiciar ca modalitate de cresterea controlului asupra societatii si au existat suspiciuni de lunga durata, practica ce a continuat in epoca democratica.

-Cu alte cuvinte, SRI actioneaza ca o parte activa in proces, actiune care este strict interzisa prin lege. Un exemplu si mai sinistru de incercare a SRI sa intre in sistemul judiciar a venit in ianuarie 2015, cand Curtea Constitutionala a respins un proiect de lege de securitate cibernetica, care ar fi dat serviciilor de informatii un acces fara precedent la datele de calculatoare personale.

-Relatia dintre judecatori si procurori este un alt domeniu in care separarea puterilor este subminat in mod regulat. Rata de condamnare in cazurile trimise in judecata de DNA este uimitoare, de 92%. Acest lucru poate fi realizat numai daca balanta dreptatii este inclinata puternic. In acest scop, DNA utilizeaza diferite tactici de intimidare pentru a se asigura ca judecatorii coopereaza in a mentine rata de condamnare cat mai mare posibil. O metoda pentru DNA este de a deschide anchete impotriva judecatorilor care decid achitarea inculpatilor. Acest lucru creeaza un climat de teama ce denatureaza luarea unor decizii corecte. Coruptia din cadrul sistemului judiciar este, fara indoiala, o problema in Romania si combaterea a devenit o prioritate mai mare pentru DNA in ultimii ani. Cu toate acestea, exista intrebari cu privire la rolul sau in calitate de autoritate de investigare in cazurile de coruptie judiciara, creeandu-se un conflict de interese.

-Conform estimarii lui Kovesi, pana la 42% din toate cazurile DNA privesc abuz in serviciu, ceea ce sugereaza ca o mare parte din infractiunile pe care le ancheteaza nu reprezinta cazuri de coruptie, asa cum este definit termenul.

*Cititi aici integral Raportul Henry Jackson Society

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 6 January 2017 20:02 +47

si human rights watch azi a bestelit justitia romaneasca,si procurorii ,aratind ca procurorii impreuna cu judecatorii fac dosare masluite si ca sint condamnati la puscarie oameni nevinovati.acestia atrag atentia ca mii de persoane sufera ca pe vremea stalinista .deasemeni atrag atentia organizatiilor profesionale ale judecatorilor si procurorilor sa nu mai sprijine romania(adica cireacii lor din ro)!!!!!!baaaaaa!!!!!judecatorilor si procuratorilor mermelecari baaaaa!!!!!!v/ati facut de toata minunea!!!!!!!!iordache,cu toata stima si aprecierea ti/o spun(si o sa citeasca si dragnea)NU O SA REUSESTI ANUL ACESTA SA RIDICI MCV/UL!!ba nenorocitilor de judecatori si procurori cu hahalerele alea din boul(am vrut sa scriu noul dar nu mai indrept greseala) csm si cu coana victorita in frunte,ba tupeistilor care VROIATI SALARII MAI MARI PE DE/A MILOAGA SI ILLEGAL V/ATI FACUT DE TOT RAHATUL!!!!!!!!HUOOOO !!!!!!!RATIA SI NAPALMUL DUPA VOI!!!!!!!!!!NENOROCITII DRACULUI CA ATI NENOROCIT O TARA

# Cetateanul date 6 January 2017 20:53 +32

Lulusel, porti pantaloni maro? Atunci e bine  :P Pai bine, bre, chiar sotul lu' doamna sa va faca asa un mare deranj? Ea, care va pupa labutzele? Nu e frumos ce face domnul asta  :eek: E big tristesse la DNA. Noroc cu alegerile din CSM, ca i-au mai bagat o gura de oxigen... Ca doamna Baltag, dupa ce si-a smuls hainele de grija justitiei, dupa ce s-a vazut pe scaunel a zis ... sictir! Si hai pa! Trai nineaca pe banii babachii! Poate tot americanii sa ne mai salveze... Ca sclavilor li se mai da cate o coaja de paine din cand in cand ca altfel o mierlesc si se pierde investitia... Ce ticalosi! 

# DODI date 6 January 2017 22:15 +41

Păcat că nici cei de la PNL și nici ciolanis nu știu citi. Dacă nu ar fi intoxicat de ură și ar fi citit acest raport ar fi înțeles și cleptomanul imobiliar că românii sunt mai deștepți decât el și că voturile primite de PSD i se datorează în mare parte. Dar atât ciolanis cât și PDL (nu mă pot obișnui cu PNL când văd doar foști pedeliști în acest partid) au cultivat o ură viscerală indusă la pedeliști de hăhăilă și efectul s-a văzut. PNL și ciolanis dacă vor continua să meargă pe această cărare vor da de fundătura pe care s-a rătăcit și PNȚCD.

# Statul de drept date 8 January 2017 11:53 +3

Pentru Coldea, kovesi, Basescu, Stanciu, Morar, Haineala, pentru toti cei care au patat ideea de stat de drept si de justitie in Romania - poate inteleg si ei ca nimeni nu e nemuritor pe lumea asta si poate afla ca cimitirele sunt pline de oameni care s-au crezut la vremea lor de neinlocuit!

# Carcotas date 6 January 2017 20:20 +35

Pe principiul aplicabil afaceristilor "nu ma intreba cum am facut primul milion", si oamenii din penal isi orienteaza conduita: nu ma intreba cand am inclinat prima oara balanta in favoarea acuzarii din frica, din calcul sau din interesul de a fi bine vazut! Drumul spre varf trece prin mlastina coruptiei morale, unde individul e sacrificat pentru ca deja e dubios de cand i s-a deschis d.u.p.. nu conteaza probele, pe avocati ii pui la punct ca doar la tine e puterea in sala, important e sa nu superi sistemul

# Lexus date 6 January 2017 22:36 +49

ambasadorii SUA din timpul administratiei Obama au fost niste derbedei, care au compromis increderea romanilor in americani. Smecherul de Gitenstein care s-a pus la Fondul Proprietatea ar trebui urmarit penal

# capcaun date 8 January 2017 01:10 +1

vrei sa spui punerea in miscare a actiunii penale ...

# Luca date 7 January 2017 00:03 +50

Doamna Baltag, sunteti o dezamagire din prima zi. L-ati lasat pe individul cocotat in varful statului sa rosteasca mizeriile acelea despre democratie, rolul justitiei bla, bla, bla.....Nu i-ati sanctionat comportamentul arogant si sfidator, l-ati lasat sa-i umileasca pe cei prezenti la sedinta CSM, pe noi toti. Toti v-ati comportat cu o obiedienta incompatibila cu demnitatea de magistrat. Am crezut in onestitatea dvs si am crezut ca sustineti cu buna-credinta justitia din tara asta, drepturile si libertatile noastre, reputatia si demnitatea judecatorilor. M-ati dezamagit din momentul in care v-am vazut ca nu luati atitutudine fata de conduita acelui individ si fata de enormitatile pe care le rostea. Trebuia sa fie prezenta doamna Mona Pivniceru ca ea nu inghitea un comportament arogant si sfidator.

# Emma Schwartz date 7 January 2017 10:35 +18

Stimate domnule Luca, Aveți perfecta dreptate ! Regret ca dna BALTAG nu a ripostat ! Regret ca nici un membru al noului CSM nu a ripostat ! Dureroasă - îngrijorătoare a fost/este însă tăcerea rușinoasă a dlui IORDACHE - noul nostru ministru al Justiției !? Sa speram ca a fost vorba doar de un minor accident de parcurs !?

# Luca date 8 January 2017 13:06 +3

,,Ziua buna se cunoaste de dimineata", stimata domna Emma. Nu-mi ofera o perspectiva luminoasa nici ministrul la care v-ati referit si nici noua conducere a CSM. Pentru o schimbare din temelii, o schimbare de esenta, este nevoie de oameni de o calitate mde orala si profesionala de exceptiem de necontestat, si de curaj, mult curaj. V-ati intrebat de ce nu mai vor sa se intoarca ,,la munca de jos" cei care au fost in CSM?

# Aici se incadreaza kovesi si restul date 7 January 2017 03:00 +26

Art. 394 Trădarea Fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin: b) subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului; c) aservire faţă de o putere sau organizaţie străină; se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Aici se încadrează Kovesi, Klaus, Cioloș, Băsescu, Coldea și multi alții din justiție și alte organizații. Lista e foarte lunga. Ei ar trebui sa ocupe locurile în pușcării și nu sa apară la TV dând lecții despre lupta justitiei...ei au distrus și vândut tara pe nimic, afectând libertatea și nivelul de trai al populației.

# Boyca- de luat aminte- desteptarea! date 7 January 2017 04:41 +19

Problema noastră este că oamenii sunt obedienți atunci când închisorile sunt pline de hoți mărunți și marii hoți ne conduc țara. Asta este problema noastră!” – Howard Zinn (1922-2010)

# Salvamar date 7 January 2017 06:23 +15

sa nu se sperie DNA, ca vine in curand raportul MCV si il curata de scuipaturile din acest raport si va repune aceasta institutie pe piedestal, iar vreo ambasada care are interese pentru vreo multinationala care a calcat pe bec o sa o decoreze oe Codruta.

# carcotescu date 7 January 2017 14:32 +13

daca MAE va pune piciorul in prag, cerand ambasadelor sa respecte cutuma de a interactiona cu societatea romaneasca prin intermediul MAE, asa cum se face la ei acasa, sau va protesta la incalcarea acestei cutume, s-ar putea sa le mai scada apetitul de a se comporta in Romania ca membri de facto ai Guvernului Romaniei... totul depinde de cata sfoara libera vor primi de la noul guvern, ca de la tehnocrati, pontisti si basisti au avut liber total... oricum, cel mai malign dintre ei isi face valizele, nu mai are timp sa-i faca respiratie artificiala (gura la gura) lulutei... multumim Doamne ca nil-ai luat!

# GOGUȚĂ date 7 January 2017 21:45 +3

Adică mai există MAE, cu niște salariați cu mînecuțe, repetînd refrenul VREMEA TRECE, LEAFA MERGE?

# Vladimârrr...!!! date 7 January 2017 07:36 +18

Se pare ca marele stapanul de la apus va da in sfarsit cu matura si prin Colonia Romania, dupa care va lasa sa se asterne din nou colbul democratiei sale deSinteresate peste Tara lui Foaie Verde, unde se canta Desteapta-te romane, dar se practica "CAPUL PLECAT SABIA NU-L(and) TAIE !" In Polonia, in Ungaria nu prea le merge, dar la noi, In Gradina Raiului, Dumnezeu cu mila si hotul de case Iohannis cu paru' ... Sunt lucruri in lumea asta pe care o tara le poate pierde usor si sunt aproape imposibil de recastigat iar INDEPENDENTA si SUVERANITATEA sunt pe primele !!!

# pt Luca date 7 January 2017 08:29 +21

Ai dreptate Luca....deplorabil ceea ce s-a întâmplat în ședința CSM...niciun magistrat judecător nu a luat poziție împotriva derapajului inadmisibil al șefului statului. La procurori nu avem așteptări...dar judecătorii au tăcut și au fost de acord. Așa vom merge și de acum înainte.

# escu date 7 January 2017 09:58 +18

Cam târziu, dar e bine și acum că ne lămurim despre binefacerile SUA în România prin ambasadorii din ultimii ani, pornind de la accidentarea mortală a lui Teo Peter, Ghițăștin și Klampă. Aș vrea să o vîd pe Țurcana cum iese în public, bagă, capul în TV și combate cu mânie proletară cu este cu „penali”. Iată, și la americani se mai schimbă optica privind mersul treburilor prin lume, recunoscând că unii și-au băgat nasul cu nesimțire în politica internă a României. Și când li se spunea unor lingăi, sugători de licurici, că amestecul în treburile interne ale ambasadorilor occidentali (alții nu aveau curaj, că ar fi fost declarați persona non grata) înseamnă depășirea cu mult a uzanțelor diplomatice, ne luau de antiamericani.

# pelin date 7 January 2017 11:28 +17

Klein a dat dovada de un comportament lamentabil(vicios)la sedinta CSM,asa cum o face si la rarele conferinte de presa programate fara o anume logica,mai mult pt.a adanci conflicte si nelamuriri.Klaus Fraus,ne-a avertizat ca vrea sa faca un alt model de politica,decat predecesorul Basescu.Cei doi se deosabec prin cantitatea de propozitii slobozite dar au acelas obiceiuri,anume de-a folosi metode oculte,aranjamente de culise si partizanat incrancenat.Practic Iohannis este copia fidela a lui Basescu.De obicei insa copia este mai slaba decat originalul.Cele doua personaje absolupt maligne ne-a umpult de "respect"din nefericire mai avem suferit!Desi prezidentul mai spera spunand adesea"Imi DORRRESSC UN PNLLL-u PUTERRRNNIC.Sigur acest lucru se va intampla cand zboara porcul,acum dupa ce i-a ingropat de tot ajutat de Ciolanis!!!!!!!

# mishugitza date 7 January 2017 14:02 -23

În calitate de tânăr magistrat, îmi manifest dezaprobarea fermă față de mizerabila campanie orchestrată împotriva sistemului judiciar onest din România, împotriva instituțiilor ce asigură stabilitatea democratică a statului de drept. Eu, ca tânăr magistrat, nu vreau să fiu pus în situația de a discerne valoarea juridică a fiecărei file din nenumăratele volume ale unui dosar penal. Eu vreau să fiu ferm încredințat asupra justeței celor afirmate de colegii procurori de la structurile teritoriale, DIICOT sau DNA. Eu am foarte mare încredere în temeinicia acuzațiilor dintr-un dosar atâta timp cât respectivele acuzații sunt susținute și de probele colegilor profesioniști de la SRI. Eu nu am timpul fizic necesar pentru a citi toate filele dosarelor, însă sunt ferm decis să aplic întocmai deviza ce ne-a fost enunțată de profesorul nostru de drept penal de la INM „Țării cât mai mulți pușcăriași! Nu contează argumentația pedepsei, lasă că știu inculpații mai bine pentru ce au fost închiși!”.

# DUCU date 7 January 2017 16:32 +15

Chiar ești magistrat? Sau ai zis și tu ceva retoric? Dar oricum in cazul ,,magistraților'' descrisi de tine ar fi bine sa renunțe imediat la aceasta stupida și nedreapta mentalitate. Caci pentru TOTI care gândesc în modul asta, a venit timpul  amintit de tine,,tarii cat mai multi puscariasi'' sa umpleți voi pușcăriile nu cei bagati pentru nimicuri fara probe sau cu dosare ,,fabricate'' vorba ta sa fie multe dosare și nedrepte ca doar asa pot ajunge și eu mare magistrat...

# mishugitza date 7 January 2017 19:26 -24

Da, sunt magistrat și sunt foarte mândru de această uluitoare realizare, inaccesibilă la 99% dintre cei ce comentați pe site-uri fără să aveți cel mai elementar bagaj de cunoștințe juridice. Eu am parcurs 4 ani de facultate și alții 2 la INM ca să ajung în poziția în care sunt acum. Am susținut și am promovat examene grele la care voi, cei ce vă manifestați frustrarea față de magistrați, nu ați fi în stare nici măcar să obțineți 20 de puncte la un test grilă. Consider că ar trebui interzise cu desăvârșire, prin lege, dezbaterile publice pe teme juridice, dezbateri promovate de novici care nu au citit sau văzut, în viața lor umilă, o carte de drept. Dezbaterea problemelor juridice trebuie să fie apanajul doar a magistraților, singurii care stăpânesc terminologia și noțiunile specifice. Voi, plebea, ar trebui să faceți ciocul mic; nu aveți dreptul să vorbiți despre chestiuni pe care nu le înțelegeți.

# unul din lumea cemare date 7 January 2017 19:51 +11

ptr mi******tza//sa mori tu mi******taza!!!!!!!poate voi stapiniti terminologia si notiunile specifice dar,NU VA STAPINITI PE VOI IN FATA SPAGII SI A EXECUTARII COMENZILOR CA NISTE SLUGI CARE ,,stapiniti terminologia si notiunile specifice,, ba ala misu ghita (ghita nume de porc)poate ai facut 2 ani la meteorologie (inst nat de meteorologie-inm) dar la inemeaua ta,unde ai intrat pe spaga(hai incearca sa ma contrazici ca sa/te trimit la arhiva luju) NU AI INVATAT DE FORTA ,,PROSTILOR,,!!!!!!!!si dacade data asta dragnea(guvernarea dragnea tariceanu) NU REUSESTE,cu toata inemeau ta o sa fiti judecati de PROSTI,atunci sa te mai vad ma porcul dracului la ce o sa/ti mai foloseasca inemeau ta spaguita,rati ai dracului de porci spaguiti!!!!!!!!

# Vladimârrr...!!! date 7 January 2017 20:11 +13

Bai nesimtilă, geaba-i terminologia si notiunile specifice fara cei SAPTE ANI DE-ACASA, pe care dovedesti cu prisosinta ca nu-i ai nici tu si nici cei de teapa ta, care profitati porceste de cumsecadenia acestui popor care va tinut atatia ani pe la studii scumpe si acum va ingrase nemeritat din truda lui si caruia vreti sa-i luati pana si elementarul drept de a va cere socoteala pentru investitia facuta in tartita voastra cu care le judecati necazurile, multe din ele pricinuite chiar de voi. Dar si CAND NU VOM MAI PUTEA RABDA ... !!! 

# capcaun date 8 January 2017 01:06 +5

mishugitza baietel, Ideile pe care le propagi sunt lovite de nulitate absoluta. Cum vine mai baietel treaba asta? sa nu mai avem voie/ dreptul sa comentam? Cine te crezi tu mai baietel? "Baietei" ca tine au distrus Romania, inhaitati cu infractori...

# remember date 7 January 2017 17:08 +18

Mishugitza, eu tratez cele scrise de tine mai sus ca o satira la adresa judecatorilor dobitoci, de tip Danilet.Sunt si din astia prin instanta dar ca procent nu sunt majoritari.Procente mult mai mari aduna juzii spagari, cei ce judeca dupa spaga primita sau juzii "aliniati", cei ce raspund comenzilor procurorilor securisti.Dar cei mai numerosi magistrati compromisi sunt procurorii aserviti sistemului securist. Chiar si dupa evenimentele politice in curs, cei mai numerosi procurori stau cu mana la chipiu si asteapta ordine. Procentual, numarul lor se ridica la peste 70%. Motiv pentru care eu as milita pentru scoaterea procurorilor din randul magistratilor.Pateaza onorea putinilor judecatori cu prestanta profesionala.

# Dany date 7 January 2017 20:09 +9

Pai dacă ești chiar magistrat e foarte grav după felul in care gândești,  ești doar un simplu îngâmfat care are o mentalitate total eronata și nedreapta - de fapt EȘTI UN IMPOSTOR care crede ca este ,,cineva'' in realitate ești un nimeni, desigur după felul în care înfăptuiești tu actul justitie ești doar un INFRACTOR PLATIT CU DIPLOMA. Crede-mă ca vremea ta și a celorlalți tine a trecut iar în curând vei fi plati scump și vei fi un doar muritor de foame, RUȘINE INFATUATULE, -habar nu ai despre studiul in materie de drept -marș la puscarie!!!

# ADEVARUL date 8 January 2017 11:41 0

SARCASM TRAGIC,DEDICAT NEOCOMUNISMULUI TORTIONAR DE FACTURĂ MAFIOTĂ-MAMA RUSIE ACTIONÂND CU MIJLOACELE UNUI ALCAPONE CONTEMPORAN,IN JUSTITIE DOAR MARIONETE,FARA MINTE-SI RUSIA ACTIONAND DUPA BUNUL PLAC PRIN ACESTE INSTITUTII,INCLUSIV AMERICANII ASCUND MIZERIA SUB PRES...DACA NU AR LIPSI FLOTA,COMBINATELE SI JUSTITIA MAI CA LE-AR CREDE MIZERIILE SI UNU DIN LUMEA CEA MARE,DAR ASA...CINE SA NU-I VADAĂ PE ACESTI TORTIONARI ?

# Lucan date 7 January 2017 14:23 +9

Am gasit o postare interesanta despre HJS. Cu certitudione binomul a iesit din gratiile celor carei dirijeaza. intrebarea e cine le va lua locul si daca vor plati pentru tot binele pe care l-au facut Roaniei http://www.nafeezahmed.com/2014/05/who-hell-are-henry-jackson-society.html

# IOAN DUSCAS date 7 January 2017 16:49 -6

LULUTZA A BAGAT MANA IN CUIBUL DE SHERPI ADIKA INTRE CELR MAI P[ERICULOASE GUNOAIE SECURISTO-MAFIOTE FAPT PENTRU CARE AR TREBUII SA RAMANA LA CONDUCEREA DNA CEL PUTIN PANA LA FINALIZAREA DOSARULUI DIPI ! TOATA TEVATURA DIN PREZENT REPREZINTA TEHNICILE DIPI DE A SCAPA DE DESECRETIZAREA ACTIUNILOR CRIMINALO MAFIOTE DERULATE ! ACUM ORI NICIODATA !

# mishugitza date 7 January 2017 16:57 -21

SRI și DNA nu au ca dușman decât infractorii și corupții. Președintele a acționat foarte corect. Președintele trebuie susținut masiv, de toată lumea. La fel, Șefa DNA – Doamna Laura Kovesi trebuie să fie susținută masiv, de toată lumea. Articolele aberante împotriva Președintelui, împotriva Șefei DNA, împotriva Justiției în ansamblu sunt atacuri privind siguranța națională.

# ione date 7 January 2017 17:40 +11

ca tänär magistrat habarnist si visätor, träiesti in lumea irealului. päi nu ai decät valooarea unui manechin mizerabil imbräcat in roba de judecätor. asta e valoarea ta. dä-ti haina jos, si esti bun pentru groapa  de gunoi.

# Zamolxis date 7 January 2017 18:40 +10

Mai mishugitza... vezi ca o dai în diseară.asa s-a distrus Romanik pana acum. Nu prea vezi ca tara asta e Varza?  PLUS CA AI UITAT CA E DEMOCRATIE.ȘI FIECARE ARE UN CUVÂNT DE SPUS FIE CA E DE BINE FIE CA E DE RĂU.  ce ? Vrei sa pui pumnu în gura la toată Lumea asa cum se doreste?  Și problema se pune ca 90% din cei care încă sunt (deocamdata) In justitie au făcut ei înșiși ilegalități căzând în acord sau dezacord cu hoții asa cum ii numesti tu , toate astea numai în interesul și numai pt buzunarul lor. Fii mai atenta sau atent ce postezi și nu mai dezinforma

# mishugitza date 7 January 2017 18:54 -19

NU SUNT DE ACORD CU ÎMPĂCAREA PĂRȚILOR! Consider că instituţia împăcării pune într-un real pericol apărarea valorilor sociale, putând constitui o formă de încurajare a infractorilor la săvârşirea unor astfel de infracţiuni, ştiind că atât timp cât vor repara prejudiciul produs pot evita tragerea la răspundere penală. De asemenea, împăcările dintre persoana vătămată şi inculpaţi, în special cei cunoscuţi cu antecedente penale, survin în multe cazuri urmare a presiunilor directe sau indirecte exercitate de aceştia din urmă sau de membrii familiilor acestora, de multe ori persoanele vătămate fiind de acord să se împace fără măcar să fie despăgubite pentru prejudiciile suferite, fiindu-le teamă să depună noi plângeri penale, mulţumindu-se doar să nu mai aibă de a face cu inculpaţii. Un magistrat adevărat, dedicat profesiei sale trebuie „să aibă la cingătoare scalpurile” a cât mai multor infractori condamnați la pedeapsa închisorii cu executare. Sute de ani dacă e posibil.

# cetateanul neturmentat date 7 January 2017 19:53 +9

tinere mishugitza,tu esti sanatos la cap?Sa ne fereasca Dumnezeu de un judecator tanar si cu idei ca ale tale.Tu nu ai nici minte,nici stiinta de carte si nici caracter.De fapt ,calitatile necesare judecatorilor de sistem.

# Danilet date 7 January 2017 20:40 +8

Mishughitza e bolnav psihic daca nu glumeste (pentru binele acestei tari sa speram ca glumeste). Daca e magistrat, e Danilet sau Dorel (asta a dat examene de miliarde de ori pana a intrat) Nu poate fi nici macar Camelus sau Tranca, ca astea se afla in faza incipienta de delir... desi ati vazut ce bine "mimeaza" Camelus. Doamne-ajuta sa sa trateze si sa devina sanatosi acesti indivizi! Sau sa fie scosi la pensie din motive medicale, ca nu i-as trimite chiar la puscarie, data fiind lipsa de discernamant... As dori datele de identificare ale expeditorului (IP) caci CSM, daca postacul e magistrat real, ar trebui sa faca cercetari serioase... totusi niste oameni sunt judecati de asa ceva... inclusiv in penal, probabil... unde cica nu ar citi dosarelr :sigh:

# avocat traditional date 7 January 2017 19:14 +7

Mishugitza de la prima postare nu este cel de la a doua.In prima postare respectivul glumeste cu situatia iar in cea de-a doua ,alt postac,vorbeste serios.Din pacate sunt foarte multi care gandesc intocmai ca ultimul.

# mishu sughita date 8 January 2017 08:50 +4

Pentru toti cei care v-ati ostenit sa-i raspundeti lui mishugitza: Voi chiar nu v-ati prins ca asta a gasit o metoda inedita de a-si bate joc de actuala "Justiție în ansamblu"...? Expresia cheie este „să aibă la cingătoare scalpurile”. Pai, asa ii invata pe ei la scoala?! Pe de alta parte, un absolvent cu 6 ani de studii nu poate ocupa (pt. inca cel putin 6 ani ) decat o pozitie de grefier (cu tot respectul pt. grefieri), cel mult, asistent judiciar pe langa niste judecatori adevarati, integri si cu experienta (cati or mai fi ei...).

# cg date 7 January 2017 20:21 +3

Transparency International este o masinarie corupta care este folosita in doua sensuri primul sens este de a musamaliza coruptia din tarile bogate iar cel de al doilea este de a decredibiliza tari de la care sa se fure industria si economia pe motivul coruptiei.. https://transparencyinternationalsweden.wordpress.com/

# Crixus date 7 January 2017 22:52 0

cautare dupa cuvintele „instituţia împăcării pune într-un real pericol apărarea valorilor sociale” opsss! https://www.monitorulsv.ro/Local/2016-03-08/Hoti-cercetati-in-zeci-de-dosare-penale-au-scapat-de-raspundere-prin-impacarea-partilor

# nae girimea date 8 January 2017 06:52 +3

Ia mai dati-i dreak pe americani ! Nu ei , cu complicitati interne , ne-au in situatia aceasta ? E acceasi tactica de la politie : politistul bun si politistul rau . Care lucreaza impreuna , dar aplca tactici diferite . Trebuie sa ne vedem de interesele noastre lasindu-i pe oricare sa latre .

# ADEVARUL date 8 January 2017 11:35 +2

POLITIA POLITICA E UNA SI SISTEMUL TORTIONAR AL MAFIEI JUDICIARE BASISTO-PUTINISTE,CU TOTUL ALTCEVA.JIGODIILE ACESTEA AU BLOCAT SI ASERVIT ECONOMIA INTERESELOR STRAINE,AU VIOLAT SI BATJOCORIT DUPĂ CUM AU AVUT INTERESUL JUSTITIA.NISTE PROSTI,NISTE MARIONETE-MIZERABILI.

# Oprea Vasile date 8 January 2017 13:34 +3

La puscărie si Kovesi si Coldea. Abia astept să-i văd plimbați cu cătușe prin fața ziariștilor, mai ales a celor plătiți din fondurile DNA si SRI!

# unul din lumea cea mare date 8 January 2017 16:56 +1

ptr oprea vasile//nea oprea iti zic eu si garantez si tin pariu cu tine,,CA NU CRED CA O SA/I POATA PLIMBA,,!!!!!!!!!!!!!VOR FI ATITIA ZIARISTI CA II VOR TINE PE LOC PINA POZELE VOR FACE INCONJURUL PLANETEI,SI TOTI II VOR INTREBA CU DELICATETE SI IN SOAPTA ,,ATI ARANJAT DOSARE,ATI BAGAT OAMENI NEVINOVATI LA PUSCARIE,CUM COMENTATI CA AJUNGETI LA PANDAIMOS,O SA VA PLINGETI CA NU VI SE RESPECTA DREPTURILE IN JUSTITIE????!!!!!!!!!!!,,

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva