Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

PRESEDINTELE PARALEL – Iohannis nu a inteles ce are Tudorel Toader cu Laura Kovesi. Cu acelasi ranjet sfidator si fara sa fi citit Raportul complet al ministrului Justitiei, Iohannis anunta ca nu are temeiuri pentru revocare. Presedintele ignora incalcarile Constitutiei de catre Kovesi si nu da doi bani pe dramele oamenilor nenorociti de DNA. Bomba, Iohannis a recunoscut ca Laura Kovesi este o miza politica: "Daca legea spune ca presedintele revoca atunci este chestiune de oportunitate politica"

Vineri, 23 februarie 2018 12:49 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Fabuloasa prima reactie a lui Iohannis in scandalul revocarii Laurei Kovesi de la conducerea DNA! Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis nu intelege ce are ministrului Justitiei Tudorel Toader cu sefa DNA Laura Kovesi si anunta ca nu a gasit, din citirea in dunga a Raportului, temeiuri pentru revocarea acesteia din functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Prezent la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles de vineri 23 februarie 2018, presedintele Klaus Iohannis a criticat prestatia de joi seara a lui Tudorel Toader, pe care a gasit-o lipsita de claritate si de motive temeinice care sa justifice revocarea lui Kovesi, desi ministrul a vorbit extrem de rar si clar cat sa inteleaga toata lumea. Adica, pentru Klaus Iohannis incalcarea repetata a Constitutiei Romaniei si a deciziilor CCR de catre sefa DNA Laura Kovesi, asa cum insasi Curtea Constitutionala a stabilit, precum si dramele prin care au trecut oamenii din cauza abuzurilor procurorilor DNA nu reprezinta temeiuri pentru presedinte sa o revoce pe Kovesi. In schimb, Iohannis a anuntat ca o sustine in continuare pe Laura Kovesi si activitatea DNA.


Daca atitudinea lui Iohannis fata de revocarea lui Kovesi din DNA nu este surprinzatoare, apreciem intr-adevar relevant ceea ce a declarat Klaus Iohannis cand a fost intrebat daca poate refuza revocarea. Probabil fara sa realizeze, presedintele Romaniei a recunoscut ca Laura Kovesi este o miza politica, iar indiferent de textul de lege care spune imperativ ca presedintele revoca procurorul sef la propunerea ministrului Justitiei, totul inseamna de fapt "oportunitate politica". Chiar asa, s-a ajuns in situatia in care in Romania se recunoaste public faptul ca un procuror reprezinta "o oportunitate politica", iar revocarea se face in functie de anumite interese politice?

De precizat, ca, la final, atunci cand a fost intrebat daca DNA inseamna Laura Kovesi, Klaus Iohannis a raspuns: "Va multumesc! O zi buna!"

Prezentam in continuare declaratiile presedintelui Klaus Werner Iohannis sustinuta inainta de participarea la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles de vineri 23 februarie 2018:

"Este o procedura care va mai dura. M-am exprimat aseara institutional, cum au constatat mai multi analisti, dar asta este parerea mea. Nu am vazut raportul, nu l-a vazut nimeni Raportul pe care s-a bazat domnul ministru, insa prestatia pe care a avut-o aseara, sincer, nu mi-a placut. Iar ceea ce a prezentat, nu stiu in ce masura cele prezentate acolo reflecta raportul sau nu, dar ce a prezentat domnul ministru a fost total lipsit de claritate si la o prima citire pe diagonala a fost lipsit si de temeinicie. Nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea. Spun acest lucru fiindca legea prevede destul de detaliat ce anume se urmareste cand se intocmeste un astfel de raport. Mai mult, astazi nu o sa va spun si nici nu as avea ce sa va spun. Mult promisul Raport nu a aparut pe site-ul Ministerului, nu a aparut la Administratia Prezidentiala si atunci cand vom avea acest raport probabil vom incerca sa il deslusim si atunci se va putea discuta mai mult.

Am spus acest lucru si aseara. Da o sustin, o sustin si pe doamna Kovesi, sustin si activitatea DNA . M-am exprimat in repetate randuri ca DNA face o treaba buna si conducerea DNA face o treaba buna. Iar ceea ce am auzit aseara nu a fost de natura sa imi schimbe opinia.

Am avut o discutie (n.red. - cu Tudorel Toader), dar nu mi s-ar fi parut corect sa il intreb, nici lui nu i s-a parut necesar sa ma informeze. Am avut o discutie mai degraba principala, fara sa discutam in prealabil acest aspect.

(n.red. - puteti refuza revocarea?) Am auzit aseara, printre multe lucruri care nu m-am convins, si un lucru care pare interesant exact in aceasta conjunctura. Daca legea prevede o posibilitate sau tradusa o oportunitate atunci ea nu poate sa fie cenzurata. Deci daca legea spune ca presedintele revoca atunci este chestiune de oportunitate politica daca revoca sau nu revoca si doar presedintele poate sa hotarasca acest lucru.

(n.red. - cine va face evaluarea raportului?) Noi avem la Administratia Prezidentiala departamente de specialitate si oamenii aceia sunt foarte bine pregatiti si pe juridic si pe constitutional si vor face o analiza foarte serioasa. Atata vreme cat nici nu am vazut vreun raport, chit ca a fost promis, mi-e greu sa fac o evaluare. Va dura un pic.

(n.red. - ce vor intelege partenerii europeni din revocarea sefei DNA, desi in MCV este laudata activitatea Directiei?) Este clar ca unii vor fi nedumeriti, altii probabil isi vor pune si alte intrebari si cu siguranta acest demers nu va duce spre imbunatatirea imaginii Romaniei?

(n.red. - pe de alta parte, DNA inseamna doar Laura Codruta Kovesi?) Va multumesc! O zi buna!"

Accesari:6131

Comentarii

# Edelweiss - Horus de Bukowina date 23 februarie 2018 14:27 +20

Moamă ce ne place, ne place, ne place, place, place! ( by ROA https://www.youtube.com/watch?v=dih729_02oM ) Ce ne place DISPERAREA cu care ies la combat forumistic tot felul de canalii, lichele și secături năimiți ai PUTERILOR OSTILE ROMÂNIEI. Un guguștiuc cu musteață furculision, cunoscut sub sintagma de „fanfaron nepereche al systemului judiciar” se bulbucă cu spume pe blogul lui să ne explice despre „primcipiul simetriei” numirii și revocării. Adicătelea clămpăul-sclav vrea să ne vrăjească precum că simetri numirii și revocării nu se referă la palierul decizional, la autoritatea competentă să produică cele două acte administrative, ci se referă ȘI LA METODOLOGIA DE NUMIRE / REVOCARE. În mintea minusculă a saltimbancului de la Tribunalul Cluj se conturează ideea că dacă la numirea în funcție s-a stat în poziția „în genunchi” - tipică felației administrative din Walachia, atunci la revocarea nu e permisă în poziția „autumn doggy style” ci e musai să se reediteze felația numirii.

# Edelweiss - privitor galeș la clanța de la facultă date 23 februarie 2018 15:54 +4

Așadar, lăsând deoparte aberațiile abulice ale clovnului-saltimbanc, cum acest site este al Rarincilor și Rarincelor care nu au văzut în viața lor nici clanța de la ușa facultății de drept, ian să grăim noi oleacă despre cum vede po_pulimea OAMENILOR CINSTIȚI principiul simetriei actelor juridice. Apăi, NOI credem că în cazul particular al numirii / revocării dintr-o funcție de conducere, principiul simetriei fiind un principiu de drept privat, nu-și poate avea aplicabilitate universală în dreptul public. O spun clar și limpede chiar Oamenii Mari, cu Carte, cu Barbă, mustăți și Responsabilități , cu Ochelari firoscoși, cu ciocănel de-al lui Thor- Constituționalul , de exemplu în decizia referitoare la instituția constituțională a demiterii președintelui prin referendum. Ei bine, Curtea stipulează că principiul simetriei numirii / revocării poate avea aplicabilitate practică în dreptul public DOAR în ceea ce privește autoritatea competentă să decidă asupra numirii / revocării.

# Edelweiss - privitor galeș la clanța de la facultă date 23 februarie 2018 15:56 +4

În ceea ce privește detaliile tehnice, metodologice ale procedurii de revocare versus procedura de numire, Curtea stipulează că acestea nu sunt incidente principiului simetriei, ci din contră, asimetria prevederilor legale ce reglementează procedura de numire / revocare a diferitelor persoane de conducere este întru totul constituțională. Grăirea lungă e sărăcia omului și belșugul pochilor și al danileților: Principiul simetriei numiri / revocării se referă DOAR la AUTORITATEA STATLĂ, administrativă, instituțională, ÎNDRITUITĂ SĂ IA ACESTE DECIZII și în nici un caz nu se referă la modalitatea concretă, metodologică, procedurală, de efectuare a acestor acte juridice DE DREPT PUBLIC. And nothing else matters! p.s. Fanfaronule nepereche al systemului judiciar, stipendiat abscons cu 30 de guldeni de argint, Rarincii și Rarioncele, (neduși pe la spiru haret, dunărea de gios, hyperion, etc. ) îți transmit un fierbinte, tovărășesc și cordial: „MEHJ MUJE, Herr Danileatz!”

# unul din lumea cea mare date 23 februarie 2018 17:45 +5

asta nu poate sa mai fie acuzat de comportament MAFIOT ca dupa discursul in care semana cu maimutele mafiote ,ca nu aude,nu vorbeste ,nu vede ASTA NALT CA BRADUL SI PROST CA GARDUL SI CU MUCII PE PIEPT CARE SE LAFAIE INTR/UN DORMITOR DE 600 DE MP TREBUIE ACUZAT DIRECT DE NAZISM SI ASTA CA HITLER DIN GENELE LUI SUB FALSE PRETEXTE A PORNIT UN RAZBOI IN MERMELICA IMPREUNA CU MERMELITORII LUI.MERMELACILOR HAI SA IESIM IN STRADA CA ALTFEL VOI IESI MINJITII STATULUI IN ROBE SI CU TOPOARE

# Edelweiss - Horus de Bukowina date 23 februarie 2018 14:35 +13

O altă creatură Stalinistă - drojdieră vocațională cu apucături de politkomisar NKVD, face spume la gură despre „ILEGITIMITATEA” deciziei ministrului de justiție de a declanșa procedura de revocare a Huidumei de la Mediaș. Auzi la caricatura sovietică ce e-n stare să aiureze în stare de sevraj etilic: „cererea în sine nu are bază legală şi este ilegitimă”. :o ???? :o Și doară i-a precizat ministrul, ca la prostovan, tălâmb sau kretin că „În temeiul prevederilor art. 54 alineatul 4 coroborat cu 51 alineatul 2 litera b din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor,...”. Dar asemenea elemente concrete, exprese, cum sunt cele dintr-un NORMATIV ÎN VIGOARE, scapă puterii diluate de înțelegere a dionysiacilor cu mințile zăpăcite de consumul exagerat de „mitilic” de proveniență ucrainească. În fapt, dacă stăm bine și cugetăm, consumul de mitilic (n.a. alcool metilic) produce o stare de demență temporară, evidentă mai ales prin balele vineții dimprejurul gurii delirante.

# gelu date 23 februarie 2018 14:40 +10

Luju luati mai bine la puricat retrocedarile catre Forumul German pe care Johannis le-a facut in mod ilegal si penal pe cand era Primar al Sibiului. Si nu-i mai analizati spuse deoarece Johannis ca sef al statului paralele fascist si anti-constitutional doreste s-o mentina pe Kodrula in fruntea DNA pebtru ca aceasta impostoare penala sa deschida in continuare dosare de politie politica adversarilor care i se opun nemtalaului. Chiar nu intelegeti acest lucru??? De aceea Johannis o tine cu dintii lui mari si lati pe Luluta de fund in fruntea DNA.

# ?????? date 23 februarie 2018 14:56 -1

Lenuțo, ce faci fată ?

# Sargent date 23 februarie 2018 14:58 +4

Iohannis a recunoscut ca Laura Kovesi este o miza politica: "Daca legea spune ca presedintele revoca atunci este chestiune de oportunitate politica"... cum? Am auzit bine? Nu justitie independenta bazata pe legi? Ah... doar la Dragnea si Tariceanu... pentru el e ok justitie politica deoarece el e obiectiv ca Moise in desert...

# ?????? date 23 februarie 2018 15:00 0

Te-au lăsat Elena Udrea și cu Tăriceanu "de gardă", la Cotroceni ?

# Vivi date 23 februarie 2018 15:00 -1

Mafia cea mai mare se afla in DIICOT SRI PARCHETE POLITICA si Apoi DNA. este uimitor cum se tin in prim plan toate canalele de stiri ocupate doar despre DNA respectiv DNA ploiesti . Crede cineva ca daca DNA ploiesti nu mai este gata toate problemele Ro vor fi rezolvate? Nu. Mafia va fi in continuare intrucat mafia si ilegalitatile sunt in absolut TOATE INSTITUTIILE STATULUI fara nici o exceptie. Iacata ce a votat" preaiubitul "nostru senat , este clar ca se vrea doar scaparea politicienilor de dosare si probleme ,omul de rand poate sa crape, nu conteaza https://www.activenews.ro/stiri/Senatul-a-adoptat-un-proiect-care-permite-defrisarile-in-zonele-cu-paduri-virgine-149437

# Geo date 23 februarie 2018 15:06 +10

Lui Johannis ii tremura izmenele din cauza dosarelor nevestesii care stau la prafuit, banii obtinuti ilegal i-a mai returnat statului? Si johannis e tot un penal ca si ceilalti doar ca are imunitate, ati mai auzit ceva de promisiunea acestui neica-nimeni ajuns presedinte cu ajutorul secu cu privire la declaratia sa cum ca va renunta la toate imunitatile? Imunitatile sunt nasoale cand e vorba de altii. Oricum trebuia revocat la pachet si celalat procuror, taica Lazar, alt complice la infractiunile lui Negulescu si compania, parca asa spune legea, ca poti fi complice si prin inactiune.

# Maria date 23 februarie 2018 15:07 +6

Ma bucur ca Tudorel Toader a luat aceasta decizie. In felul asta a pasat acest cartof fierbinte in gradina beneficiarului direct al activitatii Kovesi-DNA. Indiferent ce decizie va lua, Iohannis va fi pierzatorul. Parerea mea e ca nu o va revoca pentru ca are nevoie ca de aer de ea si de Lazarica pentru a-si face partie spre Cotroceni si a ramane drept "marele luptator pentru Justite" in fata celor din afara tarii (de unde vine, in fapt, sustinerea lui). Dar, daca in fiecare zi vor exista dovezi despre abuzurile, falsurile si ilegalitatile faptuite de "smecherii justitiari" sansa unui al doilea mandat se va duce spre zero, el fiind cel care si-a asumat-o pe Kovesi (in loc de a a proteja institutia absolut necesara societatii, DNA.

# Iulian date 23 februarie 2018 15:09 0

Comunisto!

# biet roman saracu' date 23 februarie 2018 17:36 0

Te referi la Codrula?

# DAN date 23 februarie 2018 15:10 +9

Pe dragul nostru presedinte nu-l leaga sentimental de Romania decat cele cateva "casute". Pe masura ce pierde dintre "casute", aceasta legatura se dilueaza si trebuie sa-si indulceasca suferinta cu alte jucarii cum sunt "guwernerul meu" si "treaba buna pe care o face D.N.A.". Si ce gust bun are treaba mare facuta de D.N.A.!

# nu iohannis e presedinte date 23 februarie 2018 15:15 +1

kovesi e presedinte,se vede de la distanta ca votul romanilor a fost deturnat.asta e un nimeni controlat prin dosare "neamtul" asta.

# Lucan date 23 februarie 2018 15:24 +2

Gandind la rece, stiind ca frau Carmen a calcat pe bec, singurul lucru pe care-l poate face e sa o faca pe prostu ca nu pricepe ce si de ce. Problema e sa nu ramana blocat in pozitia asta sau poate asa arata si nu ne-am dat seama de realitate

# biet roman saracu' date 23 februarie 2018 17:37 +1

"Nu fa prea mult pe prostu' , ca ramai asa." Folclor romanesc

# Aka date 23 februarie 2018 15:46 +1

Ce mai cauta impostorul Retardis Ranjila la Cotroceni ? Trebuie sa demisioneze pana nu-i prea tarziu si sa-l ia si pe Lazar s-o viziteze pe Kovesi la puscarie , o data la 10 ani macar. :-)

# ANONYMOUS date 23 februarie 2018 15:57 0

Daca vrea sa isi vada visul implinit cu o suspendare atunci sa o faca !!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

# 1 date 23 februarie 2018 16:55 +5

Oare la cate zile legale de concediu are dreptul un presedinte? La cum vorbeste, pare mai mult plecat din tara.

# sandu date 23 februarie 2018 16:57 +5

Privesc cu stupoare/spre comportamentul si conduita manifestata de Klaus Fraus(sasul de la Cotroceni)care critica prestatia ministrului justitiei de joi seara,gasind-o lipsita de claritate.INTERESANT,pt.a putea face o analiza corecta,trebuie sa dispui de unele conditii precum:studii de specialitate(juridica),experenta relevanta in domeniu,ca jurist sau avocat de preferinta in domeniul firmei,cunostinte aprofundate de drept civil,comercial si dreptul muncii,cunostinte si simt economic.Oare in lipsa acestora ce analiza mai poti face????Nu pot crede ca un profesor de fizica poate face asa ceva!Se poate insa face de tot rasul!!!!!!!

# Gilu date 23 februarie 2018 17:04 +3

Niznaiule , orice ezitare se va deconta in subtierea sanselor la al doilea mandat. Colac peste pupaza, Nefertiti iti va redeschide si dosarele caselor din Sibiu ...." si celor care ne _ au numit " Cand o sa redevii " pe.he.na " sa nu zici ca n- ai fost prevenit !

# livia date 23 februarie 2018 19:35 +6

Cand v-am spus ca e..., poate nu m-ati crezut. Acum v-a spus-o chiar el: nu i-a fost clar raportul ministrului, pentru ca nu l-a citit, si chiar daca l-ar fi citit, nu ar fi inteles nimic din el, pentru ca nu il duce capul.

# Pintea date 23 februarie 2018 20:01 +3

El oricum ar fi e depasit de orice situatie. In lipsa oricarui discurs politic, pentru ca el nu are niciunul, doar scrasneste din dinti si spune:”penalii”, ceea ce tine la un segment mic al populatiei, ramasite din perioada basesciana. Un presedinte atat de limitat si ingust la minte, parca e analfabet din acela care stie sa citeasca, dar nu intelege textul. Analfabet functional. Acum poate ca el este ingrijorat si de soarta dosarelor lui cu casele, Kovesi i-o fi promis ca are ea grija, dar daca pleaca, cine stie in mainile cui cad!

# MN date 24 februarie 2018 09:25 +3

Acest presedinte este si mai nemernic si mai ticalos decit tot ce am avut pina acum. Nu zimbeste ci RINJESTE. Scrisneste din dinti, pina scoate 2 vorbe. Ce analize, ce verificari, ce bun simt, ce logica, ce respect ? Pe toate le calca in picioare aceasta caricatura de presedinte

# Traian date 24 februarie 2018 09:32 +1

Sunt curios ce va zice daca seful liberal o sa fie condamnat.Daca s-ar face pariuri eu as paria pe un an cu suspendare,ca doar nu degeaba linge sistemul la toate balamalele.Oricum si o astfel de decizie il trimite pe Orban,in decor.Daca o sa fie cu executare,sigur se va da detinut politic,primul detinut al sistemului pe care il apara,ca doar nu o sa auzim din gura lui ca a fost victima vreunui abuz.

# Gore date 24 februarie 2018 12:20 +1

Uuuuuu, Traiane...ar fi ca cireasa de pe tort asta cu condamnarea lui Orban! Macar 6 luni, 2 zile...cu suspendare, dar sa-i dea ceva; sa-i vedem dupa acea pozitia de "penal"- aparator DNA.

# mariana date 25 februarie 2018 12:35 +1

Mi-ati fericit duminica prin postarile pe care le-am citit astazi. Am ras cu lacrimi, caci nu se poate altfel, de cele scrise de Domnul Edelweiss cu privire la Danilet. Dar am apreciat si celelalte postari pline de ironie si sarcasm. Domnule, Edelweiss,am citit azi, in Cotidianul, un articol al lui Spanu, care, la fel, m-a fericit. Se trateaza de Iohanis "penal" ( cu document) Mi-ar place foarte mult daca, in stilul d-voastra inconfundabil ati dezvolta subiectul....

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ce se va intampla in cazul audierii lui Carmen Iohannis in “Dosarul Caselor”?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 10.12.2018 – SUA dau liber la amnistie si gratiere

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER