17 ianuarie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REVOLTA DUPA MIZERIA MCV – Judecatoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea acuza: “Comisia Europeana ascunde sub pres abuzurile impotriva romanilor facute de o justitie care s-a subordonat serviciilor secrete... Raportul MCV este scris cu o atata rea credinta si dispret fata de respectarea normelor democratice si drepturilor omului incat pe orice cetatean care a avut contact cu justitia stramba a ultimilor ani nu poate decat sa il ingretoseze total si sa il revolte absolut”

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 noiembrie 2018 12:22
Vizualizari: 6117

Judecatoarea Florica Roman (foto) de la Curtea de Apel Oradea, victima unor abuzuri infioratoare comise de DNA intr-un dosar pe care procurorii anticoruptie i l-au fabricat si pe care tot procurorii anticoruptie i l-au inchis, se revolta dupa mizerabilul raport MCV fabricat de Comisia Europena, care practic cere actualei coalitii de guvernare sa blocheze orice reforma in sistemul judiciar astfel incat Justitia sa ramana in continuare sub controlul serviciilor secrete si sa fie condusa de personaje care au girat nenumarate incalcari ale drepturilor omului. Florica Roman acuza ca prin ultimul raport MCV, Comisia Europeana nu face altceva decat sa ascunda sub pres abuzurile comise impotriva romanilor de o Justitie subordonata serviciilor de informatii.


Intr-o analiza intitulata “Raportul MCV pe 2018 este dovada dispretului birocratilor bruxelezi fata de abuzurile evidente din Justitia romaneasca”, postata pe site-ul propriu floricaroman.wordpress.com, judecatoarea de la Curtea de Apel Oradea arata ca raportul MCV este scris cu atat de multa rea credinta si cu atat de mult dispret la adresa normelor democratice si a respectariii drepturilor omului incat ingretoseaza si revolta orice persoana care a avut de-a face cu Justitia stramba din ultimii ani. Roman catalogheaza raportul MCV drept o rusine pentru Comisia Europeana, fiind o batjocura adusa oamenilor din sistemul judiciar si celor din afara Justitiei.

Iata analiza judecatoarei Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea:

“Raportul MCV pe 2018 este dovada dispretului birocratilor bruxelezi fata de abuzurile evidente din Justitia romaneasca

Raportul MCV publicat de Comisia Europeana pe data de 13.10.2018, privind 'progresele' din justitia romaneasca, este scris cu o atata rea credinta si dispret fata de respectarea normelor democratice si drepturilor omului in Romania incat pe orice cetatean care a avut contact cu justitia stramba a ultimilor ani nu poate decat sa il ingretoseze total si sa il revolte absolut.

Contrar sustinerilor unor politicieni romani ca acesti birocrati nealesi de nimeni ar fi 'dezinformati' ori ca nu cunosc realitatea din Romania, cuprinsul Raportului MCV demonstreaza vadita rea credinta a acestora, fiind o batjocura adusa oamenilor din justitie sau din afara ei care ii cunosc mecanismele, sunt de buna credinta si mai cred intr-o justitie impartiala si dreapta pentru toti romanii.

Toate criticile formulate cu privire la CSM, Inspectia Judiciara, infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, intruziunea nelegala si dovedita a serviciilor secrete in justitie, dreptul cetatenilor de a critica abuzurile cu care iau contact in actul de justitie, numirile in functiile de conducere atat in parchete cat si in instante, sunt nu doar nefondate, iar unele vadit nedocumentate, dar sunt de-a dreptul tendentioase, frizand evidenta.

Chiar fara studii juridice, orice persoana de buna credinta si interesata de cunoasterea adevarului poate desfiinta aproape fiecare critica din raport printr-o simpla informare si documentare pe internet. Zilele urmatoare voi scrie punctual despre aberatiile pe care acest raport le contine.

Comisia Europeana sustine prin raportul MCV, in esenta, ca justitia cum a functionat pana in 2018 a fost intr-un 'progres' extraordinar, laudabil, o justitie functionala, demna de un stat membru al Uniunii Europene, dar ca, dintr-o data, absolut tot ce s-a modificat in legile justitiei si incearca sa se modifice in codurile penale este un 'regres' al sistemului judiciar, un atac la independenta justitiei, la statul de drept, motiv pentru care orice modificari trebuie imediat sa inceteze.

Comisia Europeana ascunde sub pres, in spatele unui limbaj de lemn si a unor sloganuri parca inspirate din comunism, mizeria si abuzurile impotriva romanilor facute de o justitie care s-a subordonat serviciilor secrete, dar care se plange Europei ca i se incalca independenta daca Parlamentul a legiferat sa i se ia bocancul serviciilor de pe grumaz.

Toate mizeriile facute de justitie in ultimii ani, cetatenii carora li s-au incalcat dreptul la aparare si la viata privata prin scurgerea in presa a unor interceptari cu scopul de a-i umili si dezarma, anchetele care au abuzat de catuse, prezentarea publica a celor anchetati ca fiind vinovati, terfelirea celor cercetati in presa cu concursul larg al anchetatorilor si institutiilor care ar fi trebuit sa se sesizeze si sa interzica astfel de practici, toate au incalcat grav prezumtia de nevinovatie. Culmea este ca MCV-ul, in timp ce tace cu privire la aceste abuzuri evidente, critica Romania ca nu a implementat inca directiva europeana privind tocmai prezumtia de nevinovatie.

Ignorarea completa si totala a abuzurilor facute de justitie in ultimii ani este, de fapt, tema principala a raportului MCV.

Societatea romaneasca este, in anul centenarului, extrem de scindata, principala cauza fiind modul cum functioneaza justitia, abuzurile petrecute in ultimii ani si rezistenta din interiorul sistemului de a aduce justitia cu adevarat la standarde moderne democratice.

De o parte, exista o serie de politicieni, magistrati, organizatii neguvernamentale si jurnalisti care sustin ca nimic nu trebuie schimbat in justitie pentru ca aceasta functioneaza foarte bine, ca nu exista abuzuri decat izolate pe care tot justitia trebuie sa le gestioneze.

De cealalta parte, sunt cei care expun abuzurile, sunt scandalizati de ele, cred ca nici un abuz nu este tolerabil si daca s-a intamplat vreun abuz, magistratii trebuie sa raspunda pentru el. Tot in acest grup sunt si cei care sustin ca justitia trebuie sa fie libera de orice influenta a serviciilor de informatii.

Intre cele doua tabere este o falie imensa pe care ultimul raport MCV tocmai a largit-o.

Raportul ignora complet abuzurile si sustine neconditionat tabara din Romania care pana acum a incitat si instigat la ele. Aceeasi tabara acum ignora total abuzurile sau face referire la ele folosind conditionalul optativ, de genul 'ar fi' or 'pretinsele' abuzuri.

In loc ca Uniunea Europeana, prin puterea si influenta care o detine, sa faca demersuri pentru reconcilierea celor doua tabere, a ales cu acest raport sa largeasca falia si sa radicalizeze cele doua tabere.

Cei a caror pozitie este sustinuta de raport vor fi si mai radicali, vor ignora si mai abitir abuzurile si le vor incuraja, sprijinindu-se pe pozitia Uniunii Europene si pe continutul raportului MCV.

In acelasi timp, cei preocupati de abuzuri sau care au suferit abuzuri se vor radicaliza la randul lor, condamnand, argumentat de altfel, ipocrizia birocratilor Comisiei Europene si orbirea acestora fata de abuzurile din Romania, prin aceasta atitudine respectivii birocrati demonstrand ca nu le pasa nici de drepturile romanilor si nici de principiile in jurul carora Uniunea Europeana s-a format: demnitatea umana, cu drepturile si libertatile individuale, respectul fata de lege, egalitate in fata legi.

Efectul acestei atitudini obtuze si sfidatoare a birocratiei bruxeleze fata de nerespectarea drepturilor omului in Romania va fi alimentarea curentului eurosceptic ori incurajarea unor pozitii chiar mai radicale.

Pe scurt, ultimul raport MCV arata nu doar cat de paralela si oarba este birocratia de la Bruxelles cu ce se intampla in Romania, dar chiar naste suspiciuni rezonabile ca agenda UE este straina si chiar divergenta de cea a cetatenilor romani.

Ca judecator ma simt ofensata de aberatiile din acest raport, motiv pentru care le voi desfiinta in perioada ce urmeaza.

Acest raport este o rusine pentru Comisia Europeana care pretinde ca apara valorile fundamentale pe care s-a construit Uniunea Europeana”.

Comentarii

# Aventura Europeana conduce spre Renationalizare Socialista date 14 noiembrie 2018 12:38 +11

Germania si Franta curteaza deja Rusia care detine 30.7% din rezervele estimate de gaz ale Pamantului. Iran 14.8%, Qatar 9.3%, Arabia Saudita 4.0%, Emiratele Arabe Unite 3.9%, Restul Planetei 37.3%. Romania mai dispune de resursele naturale energetice proprii, inclusiv cele din Marea Neagra, pentru aproximativ 10-12 ani. Dupa care, fara Paduri, Gaz sau Petrol revenim la Carbune? Construim reactoare nucleare? Latifundiarii pot exporta berbecuti contra gaze in ARABIA insa lipsa resurselor, preturile mari, o iarna aspra, frigul din case, vor aduce romanii in strada. Propaganda desantata, fanfaronii politici, falsa justitie, serviciile secrete vor riposta violent sau vor fugi din tara? Olandezii probabil ca se vor repatria repejor iar Romania va intra in Noua Era de Prietenie cu Moscova. Reorientarea catre resurse - catre EST - va relansa socialismul,  prin 2030 incepe un nou ciclu Kondratiev? Banca Mondiala, FMI anunta o criza - o "iarna Kondratiev" care alunga capitalismul? Plauzibil?!?

# Repatrierea Rezervelor de aur ale Germaniei din SUA date 14 noiembrie 2018 13:46 +7

Reprezinta un semnal clar al racirii relatiilor dintre cele doua maluri ale Atlanicului. Germania a analizat probabil implicatiile si, din punct de vedere economic, ce decizii sunt necesare pentru asigurarea aprovizionarii continue cu resurse energetice (gaz). Orientarea catre Rusia in contextul in care Uniunea Europeana sau Statele Unite nu dispun de suficiente resurse energetice naturale proprii este practic impusa de nevoile economiei reale. Brexitul apare acum ca o consecinta evidenta la aceasta orientare a principalelor state europene: Franta si Germania. Dupa aventura sa Aventura euro-atlantica Romania este prinsa cu fundul in doua luntrii!! Nemultumirea romanilor generata de jaful continuu la care a fost supus tara in ultimii 30 de ani, determina cancelariile Uniunii Europene sa sa adopte hotarari dictatoriale precum cea rusinoasa din 13 Noiembrie 2018 - fara indicarea exacta a unor articole de lege incalcate de Romania. DICTATURA EUROPEANA E LA VEDERE! UE e pe calea URSS...

# François date 14 noiembrie 2018 12:52 +12

O analiza simpla si corecta. Abuzurile nu-l intereseaza pe Timm. El este doar cu business-urile companiilor din tara lui, fie ele si penale...pentru care intervine si la Monica Macovei si aceasta la filiera ei din Romania ca sa-i scape de dosare. Romanii sunt prostii de serviciu, care sunt calariti de procurorii macovisti si de strainii cu intereseze pecuniare. Tradatoarea Macovei si filiera ei sunt in stare de orice, chiar si de murdarirea la nesfarsit a Romaniei doar pt binele lor..folosindu-se de cuvinte ca democratie sau lupta anticoruptie... de care habar nu are. Are o atitudine de tip nazist.

# Magister date 14 noiembrie 2018 12:56 0

Nu ati inteles NIMIC,pana ACUM,dna. magistrat.Pe CE (ca in orice multinationala) nu intereseaza decat efectele.Modul cum ATI facut voi magist justitia cu protocoale, participantii la protocoale, nu este treaba lor,e a noastra.Va sburliti ca Chitic-ul de ieri,care nu a inteles ca petrolul, gazul,...etc. au fost vandute romaneste,numai si numai de catre romani. La fel si in justitie, ori cat ai moderniza-o, oricat ai SRIza-o,oricat.., ea este facuta intr-un mod romaneste, numai si numai de catre romani!Puneti mana pe carte si nu va mai vaicariti!Invatati sa aflati adevarul,invatati sa va argumentati "capodoperele" in feluri ce nu vi le poate rasturna nimeni, si mai presus de toate:munciti,munciti si iar munciti,ca tot ce s-a intamplat,se intampla si se va intampla este din cauza puturoseniei ,ce a impins magistratii sa apelze la altii,pt. metode de aflare a adevarului,prin mijloace blamabile,voi stand cu fundu' pe scaun si umflati de salarii,fara plati la sanatate.Da' salaru'dna?Salaru?

# DLWSS date 14 noiembrie 2018 13:16 +1

RRÖEMENIKA BABUINIZATĂ SE ASEAMĂNĂ CU O STÂNĂ FĂRĂ CÂINI, PĂRĂSITĂ DE PĂSTORI DAR CONDUSĂ DE MĂGARI!

# belgianca date 14 noiembrie 2018 13:36 +4

TREBUIE SA RIPOSTAM IN FATA ACESTOR IMPOSTORI CARE NU RESPECTA NIMIC DECIT SA FIE CEIA CE VOR EI LA COS DE GUNOI CU TOATE ACESTE IDEII DE CIN ALTII INTERVIN IN SUVERANITATEA SI CONSTITUTIA TARII DE CIND SI PINA UNDE ACEST MARE TIMMERMAN DA LECTII ALTOR TARI CA SA NU RESPECTE CONSTITUTIA LUI NU II SE IMPUN SINICI TARII LUI LUI CE SA FACA DE CE ACEST MCV SE MAI TINE CONT CIND NORMAL NU MAI ESTE VALID DIN 2010 DECI CU EL DIRECT LA ****** .ROMANIA SI ROMANI TREBUIE SA ISI RESPECTE LEGILE SI CONSTITUTIA .RUSINEEEEEEEEEE CEL CITI ASA ZIS ROMANI EUROPARLAMENTARI CARE VOTEZA CONTRA TATII LOR .NICI ODATA IN ISTORIE NU SA INTIMPLAT ASA CEVA SA ITI SABOTEZI TARA TA RUSINE DAR DACA EI SINT PLATITI DEA1LTI CARE VOR EI SA CONDUCA ROMANIA IAR ROMANI SA FIE SLGILE SI ROBII LOR.INTREB DE CE NU EUROPALAMENTAR CARE A FOST VOTAT DE 5%DIN ELECTORATUL TARII LUI IAR AI NOSTRI AU FOST VOTAT CU 46% CE SPUNETI ESTE ACELASI LUCRU DECI MCV LA ****** CU TOTI CEUI CARE LAU VOTAT NU SINTEM ULTIMI SCLAVI AI EUROPEI

# Teodor date 14 noiembrie 2018 14:03 +6

Uniunea s a constituit pe valori economice, nu democratice. Uniunea funcționează pe baza unui liberalism sălbatic. Noua ni se flutură pe sub nas principii democratice iar în spatele acestei retoricii suntem sortiți a fi o piață de consum. Putin le pasa de libertăți democratice, ccesul la resursele noastre e miza.

# simplu date 14 noiembrie 2018 15:46 +2

Ca si restul magistratilor,cu mentiunea ca totusi luati atitudine, nu intrati in fondul problemei ! Despre ADEVAR ! De ce nu sant bune legile justitiei? Poate ca acea conditie de vechime la promovare intrzie ajungerea pe functii de conducere a tinerilor promovati de ong-uri progresist marxiste? Sau codul penal!? Cat mai trebuie sa treaca pana cand magistratii vor vorbi de articolele din cp care nu mai sant acolo? Adica abuzul si altele. Cum se judeca pe fapte care" nu sant prevazute de legea penala"? Ca doar pentru asta exista "represiune nedreapta"! Ca uite asa, santem tara corupta fara corupti , corupatori sau mituitori, ca asta a voit lumea buna! Adevarul domni judecatori!

# Dorina date 14 noiembrie 2018 17:29 -1

Va consider pe toti niste lichele… Ati acceptat cu totii lucrurile intamplate si modul de actiune… Tot voi le-ati comis… Cei de la care de fapt trebuia sa luati banii va dadeau ordine! Ati fost si sunteti complici… din incapacitate profesionala! Va admiram! Am descoperit insa ca sunteti impreuna cu serviciile o tagma de mizerabili! Va doresc sa simtiti ceea ce simt eu… Sa treceti prin ceea ce am trecut eu… Si sa fiti supusi la aceleasi lucruri! Dar mai ales dezonorati, angrenati in lucruri ce nu le sunt specific... ce nu le-au droit! Asa sa va ajute Dumnezeu pe toti!

# Bravo Florica Roman ! date 15 noiembrie 2018 17:22 0

Pai unde sunt protocolalele in MCV ? Si daca nu-s ...., atunci cum de acesti prapaditi se amesteca in procesul de llegiferare al tarii ? Marsh ma ******narilor ! Ia faceti niste controale la produsele ce vin din Holanda sa vedem , au toate actele, nu-s lalelele cu paraziti cumva , etc ? 8)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.01.2022 – Operatiunea "Buda in Cotet" a intrat in linie dreapta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva