10 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ROMANI, PUNETI-L LA PUNCT PE AMBASADORUL SUA – Adrian Severin face apel la demnitari sa se coalizeze pentru interzicerea imixtionarii ambasadorului SUA, Hans Klemm, in treburile interne al tarii. Fostul ministru al Afacerilor Externe ii propune lui Klaus Iohannis ca interdictia sa fie extinsa si asupra “reprezentantilor diplomatici ai altor state care apeleaza la procedee similare”, precum Germania, Marea Britanie sau Olanda

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

6 July 2016 15:06
Vizualizari: 4462

Presedintele Klaus Werner Iohannis (foto 1 stanga) este somat sa ia masurile necesare pentru ca ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Hans Klemm (foto 1 dreapta), dar si ceilalti diplomati americani acreditati sa respecte prevederile Conventiei de la Viena si sa se abtina “de la a face consideratii publice de orice fel referitoare la treburile interne ale Romaniei”. Apelul este facut de fostul vice-prim ministru si ministru al Afacerilor Externe, Adrian Severin (foto 2), care i-a transmis Presedintelui Iohannis o scrisoare deschisa in care il informeaza ca sprijina demersul initiat de fostul premier al Romaniei, Adrian Nastase, in cursul zilei de marti 5 iulie 2016.


Adrian Severin opineaza in scrisoarea sa ca solicitarea facuta de fostul premier, Adrian Nastase, trebuie extinsa si asupra reprezentantilor diplomatici ai altor state care procedeaza la fel ca oficialii americani, dand exemplu reprezenti ai Germaniei, Marii Britanii sau Olanda.

Totodata, fostul europarlamentar apreciaza ca se impune ca si alti fosti demnitari romani implicati de-a lungul timpului in conducerea actiunii externe a Romaniei si care in prezent nu detin functii executive de natura a le impune o atitudine rezervata, sa se alature public acestor apeluri, in vederea indeplinirii datoriei constitutionale de a apara suveranitatea, demnitatea si securitatea statului roman.

In scrisoarea sa, Adrian Severin mentioneaza ca demersul sau nu are caracter antiamerican, insa urmeste sa clarifice relatiile strategice dintre Romania si SUA, care nu prevad imixtionarea reprezentatilor americani in treburile interne ale Statului roman, intrucat ar pune in pericol “arhitectura de securitate europeana” si “ar periclita securitatea nationala a Romaniei”.

Prezentam in continure scrisoare deschisa a fostului europarlamentar, Adrian Severin, adresata Presedintelui Romaniei Klaus Werner Johannis:

"Domnule Presedinte,

La data de 5 iunie 2016, fostul Prim Ministru si Ministru de Externe, prof. dr. Adrian Nastase, v-a trimis o scrisoare deschisa prin care va solicita sa luati masurile necesare spre a-i determina pe Ambasadorul SUA la Bucuresti si pe ceilalti diplomati americani acreditati aici, sa respecte prevederile Conventiei de la Viena privind relatiile diplomatice dintre state si sa se abtina de la a face consideratii publice de orice fel referitoare la treburile interne ale Romaniei, precum si la aspectele concrete ale relatiilor bilaterale americano-romane. Potrivit Conventiei amintite toate aceste teme trebuie discutate exclusiv cu Ministerul Afacerilor Externe sau cu un alt minister desemnat de Guvernul roman.

Am onoarea de a va aduce la cunostinta pe aceasta cale acordul meu total cu punctul de vedere exprimat de domnul Nastase, precum si sustinerea integrala a demersului sau, cu urmatoarele doua precizari:

1.Acest demers nu are caracter antiamerican ci dimpotriva, este menit sa sustina parteneriatul strategic romano-american eliminand amenintarea proiectata asupra sa de sentimentele tot mai extinse de americanofobie si occidentalofobie ale romanilor, alimentate de comportamentul contrar prevederilor dreptului international al diplomatilor americani acreditati in Romania. Respectivul comportament a fost, de altfel, criticat si de distinsi reprezentanti ai diplomatiei americane. Prin subminarea bazelor populare ale relatiei strategice dintre Romania si SUA, el pune in pericol arhitectura de securitate europeana, la care tara noastra a lucrat cu sarg in ultimele decenii, si, pe cale de consecinta, pericliteaza securitatea nationala a Romaniei.

2.Solicitarea domnului prof. dr. Adrian Nastase trebuie extinsa si asupra reprezentantilor diplomatici ai altor state care apeleaza la procedee similare (ex.: Germania, Marea Britanie, Olanda).

Ma folosesc de acest prilej pentru a-i incuraja pe toti ceilalti fosti demnitari romani implicati de-a lungul timpului in conducerea actiunii externe a Romaniei (sefi de stat si guvern, ministri de externe si ai apararii etc.), si care in prezent nu detin functii executive de natura a le impune o atitudine rezervata, sa se alature public acestor apeluri, facilitandu-va astfel, domnule Presedinte, indeplinirea datoriei constitutionale de a apara suveranitatea, demnitatea si securitatea statului roman.

Cu cele mai distinse sentimente,

Prof. dr. Adrian Severin

Ex Vice-Prim ministru si Ministru al Afacerilor Externe

Bucuresti / 06.07.2016"

Comentarii

# Aura date 6 July 2016 15:37 +25

N-ai sa vezi asa ceva de la " dulapul indolent ' !

# Nea Traso date 9 January 2017 17:48 0

Ba, salam sasesc !

# Camp tactic date 6 July 2016 16:24 +6

Grav este ca gentlemenul din Corbeanca (ala care da din ochii) sustine pe fata pozitia unor ambasade straine.

# mesaje acceptate de ţările gazdă sînt cele formale date 7 July 2016 16:28 +4

În nici un caz un ambasador nu are în caietul lui de sarcini exprimarea publică a unor astfel de puncte de vedere referitoare la problemele interne ale ţării unde activează! Singurele mesaje acceptate de ţările gazdă sînt cele formale, ocazionate de sărbători naţionale, de momente tragice, cînd transmite condoleanţe în numele ţării sale şi altele de acelaşi fel. În rest, un ambasador are o prezenţă discretă. Observăm însă la noi o atitudine incredibilă de slugărnicie faţă de orice ambasador care ne trage de urechi cînd i se scoală lui vreo idee despre politica din România.

# Exceptia intareste regula date 7 July 2016 16:47 +2

Ambasada Franței a miruit binomul Ko-Co. Nici nu e mirare că Legiunea de Onoare a devenit faimoasă, de la o vreme, mai mult pentru refuzul ei de către mari personalități, decît pentru acceptare. La urma-urmei, încă de acum vreun secol, marele compozitor francez Erik Satie spunea: ”Nu este totul să refuzi Legiunea de Onoare. Trebuie mai întâi să nu o meriți”.

# SUA se amesteca pe orice căi date 10 July 2016 11:26 +2

Infiinţand premiile "Femei Curajoase din întreaga lume", SUA isi permit sa se amestece in politica altor tari. In necunostinta de cauza, micuta ex-baschetbalista fu poreclita femeie curajoasa, 11.04.2014.

# furculision date 12 July 2016 08:53 0

"Dacă procurorul șef al DNA n-ar fi trecut dreptul constituțional ca vodă prin lobodă" = "Perioada sportiva intensa nu v-a deturnat de la studiile dumneavoastra”. http://www.cotidianul.ro/daca-procurorul-sef-al-dna-n-ar-fi-trecut-dreptul-constitutional-ca-voda-prin-loboda-261036/

# diplomații dau avertismente României date 7 July 2016 16:49 +4

Legea dării în plată, care a ajuns pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, a încins spiritele, iar băncile reprezentante din România și-au trimis ambasadorii țărilor din care provin pentru a face lobby împotriva adoptării acestei legi. Diplomații străini au argumentat că este necesar ca proiectul să fie respins, susținând chiar că aplicarea legii ar putea avea consecințe pe plan european pentru România, anunță profit.ro. Diplomații străini au prezentat argumente de natură juridică și economică împotriva formei actuale a legii, dar au recurs și la avertismente. "Ambasadorii au recurs chiar la avertismente, deloc voalate, în care arătau că, dacă legea dării în plată va fi aplicată, țara noastră ar putea suferi repercusiuni în cadrul Uniunii Europene".

# GHINION la nesansa date 9 July 2016 08:59 +2

Santem colonie - austriecii ne-au luat padurile si petrolul, francezii cimentul, englezii si rusii siderulgia etc. iar americani ne spun pe cine ar trbui sa votam. Suntem colonie . Vorba dlui profesor Serbanescu santem o colonie. GHINION ar spune un ilustru politician dambovitean. Ghinion pentru noi spun eu ca nimeni dintre politicienii tarii si cu atat mai mult dragul nostru presedinte SI AL SAU GUVERN nu iau atitudine. Curat GHINION.

# PESTELE DE LA CAP SE-MPUTE date 10 July 2016 08:49 -1

Subiectul e minor. Altminteri Ciolannis s-ar fi implicat - „O să fiu un președinte serios, fiindcă toată viața mea am fost om serios“.

# pelin date 12 July 2016 13:02 0

Nu mai este mult pana cand vom primi oficial titulatura de COLONIE,​ ​pt.​ ​care se fac serioase pregatiri,​ ​acceptate cu drag de faimosul nostru presedinte​. D​e aici pleaca si relele tratamente la care adesea suntem supusi,​ ​mai ales pe zona justitiei.​ ​Totul se petrece cu largul concurs a unor AMBASADORI,​ ​care fatis se amest​e​ca in treburile interne,​ ​dep​a​sindu-si prerogativele limitate de lege,​ ​pe care ar trebui sa le ​respecte​ un dipl​o​mat,​ ​indiferent din tara care provine!​ ​Ma gandesc ca intreaga aceasta stare de fapt​ ​face parte din programul si proiectul LUCRULUI BINE FACUT,​ ​eticheta lipita de K.W.IOHANNIS!!!!!!!!!!

# ROMÂNIA = COLONIE? date 12 July 2016 18:31 0

"Există nişte principii şi protocoale internaţionale care arată limita de acţiune a unui ambasador, dincolo de care, oricînd, el poate fi expulzat dintr-o ţară fără prea multe explicaţii!" Dintr-o ȚARĂ , nu dintr-o COLONIE.

# să ni se dea lista celor care trebuie arestati date 9 July 2016 11:44 +1

'o mulţime de miniştri condamnaţi sau anchetaţi, o altă mulţime de parlamentari aflaţi în puşcărie sau sub anchetă. A dat cineva vreo medalie pentru România? Nici vorbă, au fost decoraţi procurorii Kovesi şi Morar! Dacă aceste condamnări aduc un folos României, atunci să ni se dea pe hîrtie lista celor care trebuie să fie arestaţi şi, ca o adevărată colonie ce tindem să devenim, să ne supunem şi să-i ducem direct la Jilava, fără anchetă, fără proces. Sau, dacă este mai simplu, să fie arestaţi parlamentarii înainte de începerea mandatului, astfel încît să nu mai scape nimeni de acest fel de puşcărie patriotică!' cuvantul-ortodox.ro

# Scăpăm de monitorizarea perfidului Albion? date 12 July 2016 13:28 0

"Ambasada britanică monitorizează evoluţiile din domeniul justiţiei, inclusiv deciziile Parlamentului în ceea ce priveşte imunitatea parlamentară." 25.03.2015.

# autoritatile in moarte cerebrala date 9 July 2016 08:44 +4

Cert este că acceptarea unor astfel de depăşiri ale atribuţiilor din partea ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti trebuie să înceteze. Iar pentru asta e nevoie de reacţia fermă a instituţiilor statului, căci, oricît de necrezut ar părea, chestiunea aceasta ţine de siguranţa naţională, întrucît nu este normal să sărim toţi la gîtul unui ungur care cere autonomia Transilvaniei, dar să ne băgăm sub masă cînd un ambasador joacă în picioare Parlamentul! Aşa nenorocit cum îl consideră unii, el este, ca în oricare altă ţară, organul reprezentativ al poporului român, rezultat din voinţa liber exprimată la alegeri. Şi trebuie să fie respectat inclusiv de către ambasadorii acreditaţi la Bucureşti, fie ei reprezentanţi ai licuricilor mari, fie ai celor mai mititei. http://www.cotidianul.ro/ambasadele-din-bucuresti-isi-depasesc-atributiile-si-autoritatile-noastre-tac-chitic-264312/

# Goe date 9 July 2016 17:15 +3

Ce treaba au ambasadele cu sistemul de justitie romanesc, cu activitatea parchetelor? Unde intr-o altă țară membra a UE isi permit ambasadorii asemenea amestec grosolan in activitatea judiciara? Cum sa aiba sprijin un sef de parchet de la ambasade?Este ABSURD.

# liderii de opinie = fripturiști la ambasade? date 9 July 2016 12:11 +3

... ziariştii ce obligaţii au de nu îndrăznesc să spună clar ceea ce se ştie în toată lumea: că ambasadorii n-au voie să iasă în public cu atacuri la unul sau altul dintre partidele din ţara unde ei se află cu serviciul? Dar poate că este adevărat ce se zice prin piaţă, că unii lideri de opinie din presă se duc cam des pe la anumite ambasade pentru a-şi prezenta rapoartele… cuvantul-ortodox.ro

# LA NOI E PUTRED MĂRUL date 10 July 2016 11:06 +2

Între maimuțele din presă se declanșează o întrecere sîngeroasă: Cine sună primele la ambasadele occidentale de la București pentru a întreba: Cutare lider politic a făcut și a dres. Ce părere aveți dumneavoastră despre asta? evz.ro

# greață + vomă date 10 July 2016 11:03 +3

Anterior, se apucase să ne dea lecții ambasadoarea Finlandei, o cucoană tupeistă, care nici mai mult nici mai puțin poruncea Parlamentului României să renunțe la imunitate. Finlandezii, ca număr cît un sfert din poporul român, sunt faimoși prin faptul că se îmbarcă pe cîte un ferry spre țările baltice, unde băutura e mai ieftină și se îmbată ca porcii, de-i iau autoritățile, la revenire, cu targa de pe vas. Ce-ar fi dacă ambasadorul nostru la Helsinki ar declara presei finlandeze că spectacolul acesta îl face să vomite? evz.ro

# funny date 6 July 2016 16:41 -4

acest domn Adrian Severin :-) :-) :-)

# Nea Traso date 9 January 2017 17:52 0

Acest Domn Severin, e mai patriot decat tine, mai streang !

# Gandalf date 6 July 2016 16:43 +20

In sfarsit cineva ia atitudine.... ,,Desteapta-te Romane"...unde este demnitatea nationala???....Nu se poate face o petitie nationala??? v-ati mira cate semnaturi se vor strange...

# ALT SEVERIN date 6 July 2016 21:32 -19

Am citit scrisoarea deschisa a d-lui. Severin (fost jurisconsult ICRAL). De ce oare nu a adresat-o inchisa direct destinatarului, eventual cu AR ? Scrisoarea s-a vrut scrisoare sau "circ" ? Domnia sa nu este un condamnat penal in prima instanta ? Oare nu era mai interesanta publicarea "deschisa" a sentintei sale de condamnare ? Sau aia vine de la basescu / Iohannis etc ? Daca ar durea nesimtirea, cred ca autorul ar urla nesfarsit in strada, dar nu cred, pentru ca ei stau cat mai rasfirati ... (pour les connaisseurs, biensure !).

# Nea Traso date 9 January 2017 17:59 0

Alt Turnu Severin: repede inscrie-te pe lista ptr sufleu sub coada, ca mos agrafa pleaca acasa curand-curand, ca nu-l inghite big blond.

# Ciolannis mimeaza gindirea date 7 July 2016 11:00 +5

Ciolannis: „Urmăresc cu atenţie şi preocupare..."; “Mai bine sluga americanilor decat a rusilor”...

# Să-i plagiem pe turci date 7 July 2016 12:25 +7

H. Haber, ex-ambasador UE în Turcia: ''Avem un proverb: 'Să începi ca un turc și să închei ca un german'. Dar aici s-a întâmplat invers. S-a început ca un german și s-a încheiat ca un turc''. V. Bozkir, ministrul turc pentru afaceri europene: ''Nici un ambasador nu are dreptul să umilească poporul unei țări în care el se află și să spună ceva despre președintele său. Aceasta este prima regulă a diplomației''. Nediplomatul ambasador a demisionat.

# Bravo, R. MOLDOVA date 8 July 2016 16:37 +2

„Am fost insultați! Cum adică să faci film despre Moldova și moldoveni și să nu filmezi nici o scenă măcar în țara noastră? Regizorii din SUA zic că moldovenii nu au internet. Să se ducă americanii iștea la Orhei și să vadă că peste tot este Wi-Fi gratuit! Azi am semnat decretul privind expulzarea din Moldova a ambasadorului SUA, James D. Pettit. L-am sunat și i-am zis drept în față: Jimi, tu nu mai ai ce căuta la noi în republică”, a declarat Nicolae Timofti

# Ciolannis mândru că-i slugă date 9 July 2016 14:44 +3

24 ianuarie, Iași, un localnic: „Iohannis, ai ajuns sluga americanilor, bă!” Klaus Iohannis: „Decât a rușilor, tot e mai bine așa!” Când vorbește liber, președintele spune adevărul. Este mândru că-i slugă.

# ARGUS date 9 July 2016 19:58 +2

Bravo,amice!Ai prins ideea cu sluga.Esti bun tipule,esti bun!

# TOȚI VĂ VOR BINELE. NU VI-L LĂSAȚI LUAT! date 10 July 2016 08:40 +1

Nu ne folosește la nimic de lăudați postacul or " dulapul indolent '. Ceva pe tema articolului, de credeți că nu e benefic NEOCOLONIALISMUL ROMÂNIEI, strașnic sprijinit de cozi de topor.

# de pildă... date 12 July 2016 07:45 0

Un postac zise că stilul dv. e de vechi securist. Luminați-ne: Legea interzice magistratilor sa colaboreze cu serviciile de informatii. Diplomatii din ambasade sunt prezumtivi ofiteri acoperiti.

# ambasador = «amic» al concetățenilor evazioniști date 7 July 2016 11:11 +8

„De exemplu, un ambasador «periat» și lăudat de presa progresistă a venit la mine în birou, însoțit de un om de afaceri din țara pe care o reprezenta, un evazionist notoriu, presîndu-mă să dispun deblocarea rambursării TVA într-un caz de evaziune (cca 20 milioane euro), pe care îl aveam în instrumentare. La cîteva minute după ce a ieșit din biroul meu am anunțat instituțiile abilitate. În zilele următoare, citeam iarăși prin presă o serie de elogii aduse aceluiași ambasador, cunoscut în spațiul public drept un adversar al intrării României în Schengen, exact de jurnaliștii care promovează valorile occidentale și care îl dădeau ca exemplu de bune practici și onestitate pe acest «amic» al concetățenilor evazioniști. Ani de zile a fost o practică constantă intervenția ambasadelor, în principal din spațiul UE, pentru susținerea intereselor marilor companii cu capital străin în relația cu Fiscul..." Gelu Diaconu

# candiano popescu date 7 July 2016 12:09 +3

Dar despre care ambasador e vorba? Era tare daca apuca sa inregistreze conversatia. Oricum sa se duca un ambasador la seful fiscului sa-i ceara sa faca evaziune...

# ciocu mic date 8 July 2016 16:30 +2

"Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la afirmațiile făcute în spațiul public de doamna judecător Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea. Inspectorii urmează să efectueze verificări pentru a stabili dacă există indiciile săvârșirii vreunei abateri disciplinare", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspecției Judiciare, Alin Alexandru. http://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/se-cere-arestarea-ambasadorului-sua-judecatoarea-florica-roman-de-la-curtea-de-apel-oradea-a-facut-plangere-penala-la-dna-impotriva-lui-hans-klemm-si-valeriu-zgonea-pentru-cumparare-si-trafic-de-influenta-trebuie-sa-aveti-in-vedere-influenta-pe-care-cei-d

# xxx date 13 July 2016 11:41 0

Mr Klemm are imunitate diplomatică. Nu poate fi cercetat de autorităţile judiciare din România. Chiar şi dacă ucide pe cineva în România, are parte de aceeaşi procedură pe care a avut-o cel care l-a ucis pe Teo Peter.

# Vladi Mârrr...!!! date 13 July 2016 11:49 0

Asta da celeritate: Inspectia Judiciara s-a sesizat din ospiciu ca a fost atacat ambadadorul marelui licarici, fără a aștepta provincia !!! Brovos națiune, halal să le fie ... !!!

# saha date 13 July 2016 12:07 0

Nu cred ca un ambasador poate fi arestat preventiv. Mai ales cel american.Legile SUA prevad ca nici un american nu poatem fi judecat pentru infractiuni etc decât dupa legile SUA si in SUA. In schimb MAE are dreptul sa-l declare PNG (persona non grata) si sa ceara rechemarea sa, conform uzantelor internationale. Cu Zgonea e alta caciula.

# Cristian Moldoveanu date 13 July 2016 12:20 0

Evident ca aceasta plangere penala e "retorica" sa spun asa. Doamna judecator nu se astepta la un rezultat pozitiv, ci face un exercitiu de "justitie romaneasca". Adica pe sistemul "suspiciuni rezonabile", sau "lansarea temerii ca justitia e nefunctionala", ca motivare a arestului preventiv, sau "nu exista dovezi directe, dar inculpatul trebuie dat exemplu", etc. Cred ca o pot tine in ritmul asta pana maine. Totusi, desi ramane doar un exercitiu, e bine ca cineva il face. Si chiar daca va ramane fara rezultat, exista niste adevaruri de necontestat in acuzatiile din acesta plangere, care e posibil sa aiba niste urmari interesante, daca nu acum, poate candva in viitor. https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2016/05/14/zgonea-si-klemm-sau-gitenstein-2-0/

# ATITUDINE VERTICALA date 7 July 2016 11:19 +4

"Iar principalii noştri factori de decizie politică ar trebui să ia exemplu de la omologii lor din Ungaria, Polonia şi Cehia, mai nou, care au început să adopte o atitudine mai verticală şi în slujba intereselor naţionale în raporturile cu aliaţii din NATO şi partenerii din Uniunea Europeană. Parteneriat să fie, dar cu respectarea principiilor consacrate de drept internaţional ale egalităţii în drepturi şi avantajului reciproc.", senator VM, premiat cu dosar penal pt. publicistica sa ('Fara Codrut si Codruta. Demiterea procurorului general al Romaniei si a procurorului sef al DIICOT','Laura Codruta Kovesi, procuror general din mila si mita portocalie', 'Cum s-au impartit parchetele in 2013', 'Controlul statului si al societatii in regimul Basescu', 'Daca procurorul sef al DNA n-ar fi trecut dreptul constitutional ca voda prin loboda', 'Autosesizarea si sesizarea PICCJ, DNA si DIICOT in legatura cu marea coruptie si crima organizata in perioada 2006-2012'...).

# BABUINU date 9 July 2016 08:52 +2

Atata timp cat guvernul SUA prin reprezentantii sai in lume, de la ambasadori pana la tanchistul care ne priveste prin vizor, are convingerea ca este singurul detinator al dreptatii absolute, asemnea interventii vor avea loc. Diferenta dintre Romania si alte state membre NATO sau nu , este ca noi suntem creuzetul in care se testeaza noile politici. Asta pentru ca suntem cel mai lipsit de reactie popor, condusi de mumii care se numesc politicieni, reprezentati de ambasadori care au o singura grija - sa incaseze la timp diurna si sa astepte pensionarea. In afara de reactia unor jurnalisti (unii pupau clantele ambasadei cu pricina cu doar 2 ani in urma, la fel cum pupa babutele microfonul) cine mai are ceva de spus? Suntem babuini dar nimeni in afara de noi nu este vinovat pentru acest lucru. Ne indignam pe facebook, ne revoltam pe instagram, ne dam atotstiutori pe twitter si dupa ce inchidem calculatorul ne intoarcem satisfacuti in ...Romania!!!

# Zimba date 11 July 2016 09:22 +1

OARE in Germania, Franta, Italia, Olanda, Danemarca, Suedia, Elvetia etc - Ambasadorul SUA face astfel de mîrlănii? Se ocupa Ambasadorii cu administrarea statului in care sunt oaspeti??? Cum ar fi daca Ambasadorul Romaniei ar susține unele modificari legislative, chiar de bun simt, catre Congresul SUA, s-ar supara un pic politicianu americanu nu-i asa?

# diplomatie americana demodata date 9 July 2016 11:42 +1

,,Noi am privit cu simpatie Partidul Național Țărănesc în țară, după război. Dar asta nu însemnă că noi am legat întreaga noastră politică în mod exclusiv și definitiv de aceste partide sau de un grup cele controlează sau de cei ce pretind că sunt adevărații reprezentanți ai acestor partide, moștenitorii lor." Concluzia documentului rămâne absolut memorabilă:,,Este sarcina poporului român de mâine să decidă despre partide’’. http://jurnalul.ro/editorial/inalta-lectie-morala-a-diplomatiei-americane-din-1948-perfect-valabila-si-azi-712831.html

# MODA RETRO in diplomatie date 9 July 2016 15:22 +1

SUA practica diplomatia din epoca feudala. Ambasadorii italieni în secolul XVI primeau două serii de instrucțiuni, primele erau oficiale, iar celelalte secrete. Li se recomanda să se orienteze la condițiile locale în limitele prudenței, să se amestece în intrigile de la curte, să dobândească prieteni influenți prin intermediul mituirii.

# MITUIRE MODERNĂ date 9 July 2016 16:51 +1

PE BANII MARILOR AMBASADE – Freedom House, organizatia de suflet a Monicai Macovei, finantata de marile ambasade, instruieste varfurile Justitiei romane care fac partie la Ambasada SUA. Toata floarea cea vestita a DNA participa la “training-urile” Freedom House unde se gandesc legi. Laura Kovesi, Livia Stanciu, Oana Haineala, Bogdan Licu, Camelia Bogdan, Daniel Morar, Cristi Danilet sunt numai cateva dintre numele care raspund invitiatiilor lui Guseth. Unii incaseaza bani - luju.ro

# DODI date 12 July 2016 09:10 +1

Ambasadorii ar trebui să studieze ce înseamnă România și românii când vin la noi, să-și vadă de fișa postului și să nu mai dea lecții. Ar trebui să știe acești jandarmi mondiali că românii au o istorie de mii de ani, nu câteva sute ca ei. De asemenea ar trebui să știe că prezumția de nevinovăție primează și că nu ei sunt cei mai în măsură să ne dea nouă lecții. Este drept că mai avem unele probleme ca popor, precum deraierea DNA și SRI de la locul și rolul lor stabilit de legile țării. Dar și la acestea soluțiile vor fi tot românești. Poporul român este mai deștept de cum cred oficinele SRI, DNA și unele ambasade, și alege în cunoștință de cauză. Nu micile abateri prezentate de aceste gazete de perete ne caracterizează. Și nici acest om politic-cabotin care ocupă vremelnic și nemeritat scaunul de la Cotroceni (parașutat fiind tot de ei). Când vom avea și țara condusă de adevărații români, patrioți și cu bun simț, atunci vom da noi lecții acestor ambasadori amatori.

# dosare de pedepsire a unor politicieni date 9 July 2016 11:49 +1

Ce se prefac, însă, că nu ştiu ambasadorii este faptul că la noi se deschid dosare penale pentru fapte de drept comun unor persoane care trebuie să fie pedepsite pentru atitudinea lor politică! Este imposibil să nu fi aflat ei ce ştie toată lumea pe aici, că deseori se folosesc dosare pentru a-l determina pe un politician să treacă de la un partid la altul sau să-şi ţină gura. În astfel de cazuri trebuie să intervină cenzura parlamentară, căci acesta este motivul pentru care Constituţia prevede acest filtru la arestarea unui parlamentar, ca nu cumva să se facă abuzuri în numele legii...Parlamentul nu poate opri o anchetă a procurorilor! S-a spus de mii de ori acest lucru, iar ambasadorii o ţin langa că Parlamentul împiedică Justiţia să-şi facă treaba! Ce naiba, e chiar aşa de greu de văzut că, prin arestarea cu cătuşe zornăite la TV, se urmăresc deseori scopuri politice clare? cuvantul-ortodox.ro

# Diplomatii vor circ cu catuse date 14 July 2016 08:56 0

„Periodic, apar diversi ambasadori straini, de obicei aceiasi, in sir indian, si in momente specifice trimit declaratii in care precizeaza ca nu comenteaza cazuri individuale dar 'imunitatea nu trebuie folosita ca un scut'... Nu comentez cazuri individuale dar ma intreb de ce il macina pe un anume ambasador daca un parlamentar impotriva caruia A INCEPUT urmarirea penala este bagat sau nu si in lanturi” A. Nastase

# Sa nu ne miram... date 9 July 2016 12:01 +1

Ţara care are ca simbol „Statuia libertăţii” ne-a arătat şi în 2015 o simpatie exagerată faţă de şefii unor instituţii care, prin natura lor, îngrădesc libertăţile oamenilor. Astfel, deşi este foarte cunoscut Cazul „Rarinca vs. Stanciu&Kovesi” s-au aflat în curtea Ambasadei americane toţi şefii Parchetelor, îmbrăcaţi în haine de gală, în frunte cu Laura Codruţa Kovesi, decorata din anii trecuţi! Ne aşteptam ca, măcar simbolic, să fie invitată şi Mariana Rarinca, devenită un adevărat „simbol al bătăliei pentru libertate” în România, care a fost achitată după ce a stat în puşcărie 191 de zile, însă Ambasada americană i-a preferat pe Livia Stanciu, preşedinta ÎCCJ, cea care a generat acest caz dramatic, şi pe Marius Iacob, adjunctul şefei DNA, cel care a dispus începerea urmării penale în acest caz chiar în ziua depunerii plîngerii la DNA!

# Adrisant necunoscut date 9 July 2016 16:55 +1

„Cand este vorba de interesul personal, Livia Stanciu admite sa fie incalcate legile daca acest lucru ii este favorabil, chiar daca rolul este tocmai acela de a aplica legea in mod echitabil... Aceasta este persoana pe care dumneavoastra o felicitati pentru realizari in Justitia din Romania” - scrisoarea dnei MR diplomatului Klemm. A procedat bine trimitand scrisoarea ambasadorului; acesta o poate "parcurge" intr-o pauza la cafea apoi ... ramane cum am stabilit. Hai sa fim seriosi !! Din 2006 suntem o colonie precum Insulele Antile față de Olanda. Deosebirea ca noi (Romania) avem mai multi stapani.

# ne rugăm de ei să se poarte cu noi ca cu niște slugi date 7 July 2016 11:35 +4

„Mai nou, în ultimul timp, nu se mai urinează în capul nostru șefii de stat și de guverne ai unor țări occidentale. Se urinează în capul nostru ambasadorii acestor țări. (…) E mai mult decît semnificativ pentru obrăznicia acestor ambasadori faptul că e a nu știu cîta oară cînd ambasadorul Olandei, o țară fără nici un loc între marile puteri europene, se grăbește să ne tragă de urechi, să ne spună ce să facem, să strige la noi, să ne dea flegme. La el în țară, tipul n-ar avea curaj să strige la cameristă sau la cicisbeul neveste-si. La noi, unde se simte ca într-o colonie de babuini, iși permite să strige la Parlamentul României. Nu ei sînt de vină, pentru că se poartă ca un soi de Guvernatori. Dacă ambasadorul Olandei ar face așa ceva în Franța, ar fi luat imediat de turul nădragilor și aruncat peste graniță. Se poartă așa la noi nu numai pentru că le permitem, dar și pentru că ne rugăm de ei să se poarte cu noi ca cu niște slugi.” evz.ro

# Olanda ne poartă de grijă date 7 July 2016 13:32 +5

„Din date certe rezultă că după recenta reuniune la nivel înalt a NATO de la Bruxelles, guvernul Olandei preconizează următoarele orientări privind relaţiile cu România: „…. intensificarea campaniei propagandistice de denigrare a realităţilor din România şi stimularea prin toate mijloacele, inclusiv prin posibilităţile Ambasadei Olandei la Bucureşti, a elementelor protestatare din ţara noastră; sprijinirea în continuare a organizării în Olanda de manifestări antiromâneşti, îndeosebi pe tema pretinsei nerespectări adrepturilor omului şi a programului de modernizare a localităţilor; tolerarea pe mai departe a activităţii grupurilor iredentiste-maghiare din Olanda.” (D.S.S./SIE/ Nota raport 00286 din 11.11.1989)

# Ambasadorii Olandei&UK îl cultivau pe Dan Deșliu date 7 July 2016 16:24 +2

Stork se împrieteneşte cu Hugh Arbuthnott, ambasadorul​ UK​. „El m-a pus în legătură cu contactele sale, oameni foarte interesanţi precum familia Dinescu, Mariana Celac, Dan Deşliu şi alţii. Am stabilit contacte şi legături permanente cu aceşti disidenţi, îi invitam deseori duminica la reşedinţa mea, să servim masa împreună. Pentru mine, aceste întâlniri erau foarte importante, şi cred că şi pentru ei”, declara Coen Stork într-un interviu acordat revistei „22″ în anul 2007.

# Olanda ne rezolvă prioritatea priorităților date 7 July 2016 22:52 +3

Ministerul de Externe al Regatului Olandei dă 107.000 EURO pt. consolidarea (institutionalizarea si profesionalizarea) miscarilor de emancipare “gay and lesbian” din Romania si Bulgaria, stimularea cooperarii regionale dintre organizatii de gay si lesbiene din Europa Centrala si de Est, crearea unui model regional de intercomunicare si enculturatie (schimb de cunostinte, asimilare reciproca de valori) care sa duca la emanciparea lesbienelor si gay-lor si la structurarea miscarii lor, pe baza exprimarii diversitatii umane, pluralismului social si egalitatii si crearea de aliante si coalitii sociale si politice cu alte organizatii dedicate emanciparii din Romania, Bulgaria si Europa de Vest.

# „Drepturile sexuale și reproductive, drepturi ale tuturor” date 8 July 2016 10:15 +1

La 10 decembrie 2013, Ambasada Olandei organiza, alături de mai multe ONG-uri, atelierul „Drepturile sexuale și reproductive, drepturi ale tuturor”. Cu acest prilej, Matthijs van Bonzel a acordat un amplu interviu pentru hotnews.ro, în care elogia „modelul olandez de educaţie sexuală în școlile publice”: „Olanda oferă o abordare cuprinzătoare de prevenţie pentru persoane și pentru școli. (…) Serviciile sunt favorabile tinerilor: sunt confidenţiale, disponibile 24/7 și la preţuri accesibile. Deși cele mai multe școli au oferit deja educaţie sexuală, începând de anul acesta toate școlile au obligaţia să facă acest lucru. (…) Guvernul Olandei urmărește cu interes implementarea în România a recomandărilor ONU cu privire la îmbunătăţirea drepturilor sexuale și reproductive. Până în prezent, guvernului olandez nu i-a fost solicitată asistenţa însă, dacă guvernul român ar cere sprijin prin expertiză sau schimb de bune practici, noi cu siguranţă am fi dispuși să le acordăm.”

# ambasadorii pidosnicilor date 13 July 2016 16:30 0

„Ambasada SUA la Bucureşti este foarte dezamăgită de protestul care a avut loc la Muzeul Ţăranului Român şi a împiedicat proiecţia unui film furnizat de Ambasadă pentru sărbătorirea lunii istoriei comunităţii lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT). ONG-ul Accept şi Muzeul Ţăranului Român au avut un acord pentru proiecţia acestui film câştigător a numeroase premii internaţionale în cadrul cinematografului muzeului”

# Ambasada SUA a impus-o pe Ko date 9 July 2016 11:55 +1

"Băsescu și Coldea au impus-o pe Kovesi în funcția de procuror șef al DNA în 2013, reușind să înfrângă opoziția inițială a primului ministru Victor Ponta cu ajutorul pupilei prezidențiale Elena Udrea și al ambasadei SUA la București." http://meritocratia.ro/2015/02/dezvaluiri-uluitoare-acum-se-intelege-ce-se-afla-spatele-evenimentelor-judiciare-din-ultima-vreme/

# Ambasada fără ambasador date 9 July 2016 16:47 +1

Nici n-a fost nevoie de ambasador :P (SUA nu avură ambasador în Românika între 15 dec. 2012-20 sept. 2015).

# O_MISIUNE a ambasadei w/o ambasador date 10 July 2016 10:50 0

Ziua Internationala a Libertatii Presei, mai 2015, ocazie pentru Ambasada SUA de a reaminti, pe obisnuitul ton de superioritate morala, ca “libertatea presei se afla sub asediu”. Ce a uitat sa spuna Ambasada este faptul ca aceasta libertate nu se simte deloc bine nici in SUA: in indexul libertatii presei pe anul 2015 SUA este inregistrata abia pe locul 49, o scadere de trei locuri fata de anul anterior. Iar trendul este descendent, mai cu seama de la 11 septembrie incoace, dupa cum arata The Intercept: U.S. DROPS TO 49TH IN WORLD PRESS FREEDOM RANKINGS, WORST SINCE OBAMA BECAME PRESIDENT. In 2013, pentru prima oara, Comitetul pentru protejarea jurnalistilor a acuzat administratia SUA de practici de intimidare care pun in pericol tocmai aceasta libertate. Persecutarea unor jurnalisti, indeosebi a celor care se ocupa de subiecte sensibile precum programele de supraveghere ale NSA, revoltele stradale cu conotatii rasiale din orasele americane...

# Ko are alergie la dosarele Revolutiei si Mineriadelor date 9 July 2016 17:22 +1

Cum isi mai permit anumite ambasade, ONG-uri si politicieni aiuriti sa sustina ca Laura Kovesi e singurul procuror in stare sa conduca anticoruptia, cand aceasta nu a fost in stare sa ia masuri in cele doua mandate de Procuror General (peste 6 ani) sa se dea o solutie in Dosarele Revolutiei si Mineriadelor? Iar ca sefa a DNA nu ia masuri sa se deschida dosare procurorilor vinovati de musamalizare! De ce nu isi da demisia Laura Kovesi din functie in raport de aceste realitati? LUJU.RO

# Ko face ca maimuța date 9 July 2016 17:25 +2

Doamna Kovesi are 6 ani de Procuror General, 3 ani de procuror sef DNA. Daca faci declaratii ca marea problema a Romaniei este coruptia, unde Dumnezeu ai fost tu in astia 9 ani? Pai ai fost Procuror General al Republicii, deci n-a existat niciun progres? Nu s-a diminuat la nivel inalt, la nivel mediu, nicaieri nu s-a diminuat coruptia? Problema este ca am intrat in jocul ambasadorilor, si cand spune ambasadorul nu stiu carui stat occidental trebuie sa fac eu, ca procuror sef sau Procuror General, ca maimuta si sa spun ‘da, e o coruptie extraordinara la noi’ ..BASESCU, 10 NOV 2015

# escu date 7 July 2016 11:45 +4

Foarte bine. Mă bucur că mai avem oameni politici care iau atitudine, deși cam târziu, când ei nu prea mai contează în politică, deoarece cineva a avut grijă să-i compromită. Obrăznicia unor ambasadori care confundă ROMÂNIA cu bantustanele africane întrece orice măsură. Atâta timp cât oamenii politici, care ne cer votul, nu iau atitudine vom cunoaște astfel de imixtiuni. Cei care bat tot timpul drumul la ambasada SUA, pentru firman, sunt o rușine națională. Înțeleg cooperarea, parteneriatul etc., etc., dar până la a încălca demnitatea națională este prea mult. Pentru așa zișii politicieni români ș.a., amintesc un vers din IMNUL NAȚIONAL: „Deșteaptă-te române, din somnul cel de moarte.”

# Mr Klemm se amesteca unde nu-i fierbe oala date 8 July 2016 16:34 +1

"Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloș că acțiunea ANAF nu a influențat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acționat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp de recuperare a unor bunuri obținute prin acte de corupție și furate de la poporul român", a spus ambasadorul american, pe Facebook - See more at: http://www.covasna.e-vocearomaniei.ro/partide/klemm-sunt-de-acord-cu-ciolo-aciunea-anaf-nu-a-influenat-dreptul-antenei-de-a-emite#sthash.JXEuR2x2.dpuf

# M. Guest ne trage de urechi date 8 July 2016 20:22 +1

“S-au terminat conflictele de interese? Daca nu, ce progrese au determinat pana acum masurile luate? Declaratiile de avere pe care oficialii trebuie sa le completeze, asa cum se procedeaza in prezent, oglindesc cu adevarat averile acestor oficiali? Se poate vedea, datorita acestor masuri, daca se abuzeaza de functiile publice pentru avantaje personale? Sunt privatizarile suficient de transparente chiar si acum? Am vazut vreo inculpare la nivel inalt, in ciuda tuturor acuzatiilor de coruptie, care abunda, sau vreo declaratie a P.N.A. ca aceste acuzatii au fost verificate si a reiesit ca sunt nefondate?” - Michael Guest, 2 februarie 2004.

# M. Guest se spovedește date 10 July 2016 11:53 +1

"Nu am simţit personal niciun fel de discriminare. Nu că m-aş fi aşteptat să mă confrunt cu aşa ceva, eram ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti şi oamenii cu care mă întâlneam mă tratau foarte bine. Au fost ocazii în care am auzit lucruri spuse în spatele meu referitoare la faptul că eram gay. Vă amintiţi desigur de atacurile publice împotriva mea proferate de Vadim Tudor şi de alţii ca el din acea perioadă, dar la care establishmentul politic a răspuns solidarizându-se cu mine şi şi-a cerut scuze pentru ce acesta a spus. Am călătorit prin ţară, uneori cu partenerul meu sau fără, oamenii erau foarte ospitalieri şi m-au făcut să mă simt bine primit, ca acasă." E mîndru de statutul său, în ton cu BUCHAREST PRIDE, făcîndu-ne părtaș șa fericirea sa cu iubițelu - v. poza: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/06/06/guest-casatorii-homosexuale-gay-fest-bucuresti/

# A cobit TRIBUNUL... date 10 July 2016 12:23 +1

M. Guest, primul homosexual declarat confirmat in functia de ambasador al SUA si primul care s-a prezentat la post impreuna cu partenerul sau, s-a retras din serviciul diplomatic dupa o cariera de 25 de ani, a relatat "The New York Times". In discursul de retragere, sustinut in Sala Tratatelor a Departamentului de Stat, in prezenta unor oficiali de rang inalt, a colegilor si a prietenilor, Guest a declarat ca paraseste o cariera la care tine foarte mult, intrucat demersurile sale de a asigura pentru partenerii diplomatilor homosexuali un tratament egal cu cel al sotiilor sau sotilor diplomatilor heterosexuali au esuat. "In ultimii trei ani, am cerut cu insistenta secretarului (de stat, Condoleezza Rice, care nu a participat la eveniment) si echipei sale de conducere sa remedieze politicile care ii discrimineaza pe angajatii apartinand comunitatii gay sau lesbiene. Dar nu am obtinut nici un rezultat, iar eu m-am simtit silit sa aleg intre obligatiile fata de partenerul meu..."

# Mr G, ex-ambasador SUA date 7 July 2016 12:00 +3

Mr G: ​"mentorul meu, ma consult mereu cu ea"​ - doar că 1/4docta Macovei fusese azvîrlită din justiție de ceva timp. Dreptu-i că a contribuit la refacerea economiei SUA semnînd ilegal o notă de fundamentare = un artificiu utilizat cu scopul de a justifica susținerea păstrării de către Bechtel a sumei de 40.000.000 EURO.

# Mr Gitenstein e naiv ori de-a dreptul corupt? date 7 July 2016 12:41 +2

http://inpolitics.ro/scandalul-astra-si-o-intrebare-legitima-ambasadorul-gitenstein-naiv-ori-corupt_18431435.html

# puterea răspunzătoare date 7 July 2016 16:18 +3

Mr G i-a mulțumit lui Băse pt. reinvestirea Luluței - „(...) numirea Laurei Kovesi demonstrează angajamentul de a ţine puterea răspunzătoare." , 5 oct. 2009. Că CSM a respins personagiul - NU contează.

# Ko_adă de topor date 9 July 2016 17:32 +2

D-na Kovesi este bratul lung al justitiei americane care incarcereaza sau suprima orice persoana ce ataca instrumentele puterii marelui licurici pe teritoriul Romaniei. Datorita existentei unei persoane ca d-na Kovesi suntem scutiti de prezenta lunetistilor pe acoperisuri. Domnul Gitenstein a spus-o cu gura proprie pe timpul unor proteste de sezon in plina iarna basesciana, acum cativa ani.

# pelin date 7 July 2016 12:06 +6

Nu exista mare deosabire fata de trecutul Basist,in prezent e mare agitatie judiciara,in special la DNA,care cauta solutii pt.ai agata pe PSD-sti cu predilectie pe PONTA.In rest nu s-a scimbata nimica!Mintile intunecate oline sau ofline,par mai multe ca niciodata.E indeajuns sa deschizi internetul sau televizorul,ori sa casti urechile in jur ca sa te inspaimanti.Ura curge valuri,valuri,neincrederea e o stare de fapt,inversunarea e omniprezenta in discurs,fie el public sau privat.Din afara parem o natiune pe picior de razboi.Un razboi cu toata lumea si cu nimeni.Aici ne-a adus Iohannis(plin de ura)si guvernul sau,sprijinit necontenit de ambasadorul SUA!Intrebarea ce se va intampla cu viitorul nostru?!!!!!!!

# Amasadori nediplomați date 7 July 2016 12:38 +1

Legea dării în plată, care a ajuns pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, a încins spiritele, iar băncile reprezentante din România și-au trimis ambasadorii țărilor din care provin pentru a face lobby împotriva adoptării acestei legi. Diplomații străini au argumentat că este necesar ca proiectul să fie respins, susținând chiar că aplicarea legii ar putea avea consecințe pe plan european pentru România, anunță profit.ro. Diplomații străini au prezentat argumente de natură juridică și economică împotriva formei actuale a legii, dar au recurs și la avertismente. "Ambasadorii au recurs chiar la avertismente, deloc voalate, în care arătau că, dacă legea dării în plată va fi aplicată, țara noastră ar putea suferi repercusiuni în cadrul Uniunii Europene".

# Dinescu află de fuga dicatatorului de la 1 diplomat date 7 July 2016 12:50 +2

Diplomatul olandez a fost foarte activ în zilele Revoluţiei. Pe 21 decembrie 1989, când evenimentele au luat amploare şi în Bucureşti, Stork a fost pe străzi până la miezul nopţii, la baricada de la Intercontinental şi în cele mai fierbinţi puncte din Capitală. „Am vorbit cu românii din stradă, am luat numele, numerele de telefon şi adresele unor oameni”, spune diplomatul. Dimineaţa de 22 decembrie i-a găsit pe mai mulţi diplomaţi occidentali în sediul Ambasadei SUA de la Bucureşti, unde spre prânz au şi aflat vestea evacuării lui Ceauşescu, cu elicopterul, de pe Comitetul Central. Aşa cum „Adevărul” a scris în episodul precedent al serialului „Misterele Revoluţiei”, de la Ambasada SUA, Coen Stork s-a dus glonţ la Mircea Dinescu, acasă, şi l-a anunţat de fuga dictatorului. Poetul a plecat apoi la Televiziune, unde a dat naţiunii marea veste, devenind un simbol al Revoluţiei. Drumul de acasă până la Televiziune l-a parcurs pe un tanc, la invitaţia lui Domokos Geza.

# Caramitru se milogește... date 7 July 2016 13:00 +2

Ambasadorul olandez a organizat chiar şi o chermeză pentru a sărbători căderea lui Ceauşescu. „Totul a culminat cu Revelionul. Am organizat o petrecere, fără ceilalţi diplomaţi şi fără colaboratorii mei, acasă la mine, cu toţi prietenii, vechi şi mai recenţi: familia Dinescu, André Glucksmann, câţiva jurnalişti, Domokos Geza, o mulţime de oameni fascinanţi. Ion Caramitru a venit şi el şi m-a rugat să-i dau o sticlă de şampanie ca să o bea cu o femeie frumoasă pe care a întâlnit-o, şi i-am dat”.

# perfidu ALBION date 7 July 2016 16:22 +2

Caramitru a declarat, în faţa Comisiei Senatoriale pentru Cercetarea Evenimentelor din Decembrie 1989, că diplomatul britanic i-a facilitat o vizită la Londra cu puţin timp înainte de Revoluţie.

# LA NOI...fură CODRI VERZI date 7 July 2016 23:57 +3

Mai multe ambasade ale Austriei au primit scrisori despre practicile companiei Schweighofer. De asemenea, scrisori au fost trimise și clienților firmei austriece. http://www.romaniacurata.ro/diaspora-contraataca-mai-multe-ambasade-ale-austriei-au-primit-astazi-scrisori-despre-practicile-companiei-scwheighofer-de-asemenea-scrisori-au-fost-trimise-si-clientilor-firmei-austriece/

# Ciolannis ne taie craca date 8 July 2016 09:22 +1

Domnule Iohannis, ati intors in Parlament legea defrisarilor ilegale, ca nu cumva partenerii austrieci sa nu mai poata taia in voie padurile tarii. In loc de treaba aceasta, puteati pleda pentru o lege in care cel putin 50 de ani sa nu se mai taie nici un copac din Padurile Romaniei in afara de cei bolnavi, in felul acest ati fi aratat ca va pasa, dar nu, ati dovedit inca odata ca va pasa doar de interesele celor de afara. https://vremuritulburi.com/category/klaus-iohannis/

# Defrișările ilegale nu-s prioritare date 8 July 2016 10:40 +1

DNA pritocește dosarul defrișărilor ilegale. C. Bâlc, fost şef al Districtului Silvic nr. 3 din cadrul Ocolului Silvic Someşul Rece, a făcut dezvăluiri pentru Neuer Weg. „Am făcut şi eu parte din ceea ce se numeşte ‘mafia lemnului’. Nu am nimic de ascuns. Am făcut şi eu parte din asta. La început nu mi s-a să părut aşa extraordinar. Mici furtişaguri au început deja după Revoluţie. Toţi am pus în buzunar. Am fost părtaş. După o vreme, nu am mai suportat. Prea s-a întins ‘ţigănia’. La început se fura mai puţin. Dar apoi se venea deja cu pretenţii cu zeci de mii de euro. Ni se spunea: ‘Trebuie să ajutaţi campania electorală’. Ei ştiau că eu, în calitate de şef de district, îi pot ajuta (cu bani) în campania electorală”, a declarat Bâlc. El a făcut autodenunț la DNA în 2013. http://www.gandul.info/stiri/un-padurar-din-cluj-recunoaste-ca-a-facut-parte-din-mafia-lemnului-si-ca-a-fost-platit-de-schweighofer-daca-vezi-ce-e-pe-teren-faci-infarct-14345177

# LA MODA: STANDARDE DUBLE DE MEDIU date 8 July 2016 00:07 +1

Ambasada Austriei, cu societatea civilă, despre standarde duble de mediu în investițiile austriece în România http://activista.ro/societatea-civila-de-vorba-cu-ambasada-austriei-despre-schweighofer-omv-petrom-si-michrohidrocentrale/

# ce mi-e BUCURESTI, ce mi-e BUDA&PESTA date 8 July 2016 09:38 +1

Vizitînd Romania, H. Clinton ne-a acuzat de antisemitism. Așa i-o fi șoptit diplomatul SUA. “Antisemitismul le aduce bani, de aceea spun că în România e anitsemitism”, a afirmat Eli Caufman, rabin şi istoric de origine română. Să fim înțelegători, tante Haș avu probleme la creier. https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2013/01/02/the-political-reality-of-hillary-clintons-health/

# Mr K sustine incompetenta date 8 July 2016 17:08 0

"Sustin in totalitate munca doamnei Kovesi.”. Își însușește, involuntar, erorile Luluței! "Persoana care a făcut expertiza în acest dosar este acreditată pe domeniile pe care a făcut expertiza". Poate aţi acreditat-o dumneavoastă în ultima perioadă. În anul 2008 doamna Aurelia Nicolae nu era decât specialist in niciun caz nu era expert în evaluarea valorii de piaţă a societăţilor comerciale. Pentru a evalua o societate comercială este nevoie de un expert contabil, un expert în studiul pieţelor specifice, un expert financiar şi un jurist. O astfel de evaluare este un proces de durată şi nu se poate face în cinci zile. Tot ce spuneţi este o mare minciună. Încercaţi să induceţi ideea că apăraţi persoanele care lucrează în cadrul DNA. Dacă luaţi apărarea unei persoane care a produs un mare fals economic pe baza căruia 12 persoane sunt condamnate, nu face decât să decredibilizaţi instituţia pe care o conduceţi. Ascundeţi cu intenţie, falsul şi incompetenţa." www.dcnews.ro

# Mr K bate voios cîmpii date 8 July 2016 18:06 +1

"Pentru a suda legăturile dintre cele două ţări este obligaţia mea ca ambasador să mă întâlnesc cu guvernanţii, liderii economici şi culturali din România". Deci biata vădană, Bobocika dnei Gâscă Berlineză, V. Zgonea fac parte din elită. Să te c... de rîs :P :P :P

# I-auzi braul: Ro lipsita de coruptie date 8 July 2016 20:11 +1

'Lăsați-i pe acești imigranți să devină parte a acestei noi Românii pe care o creați, una lipsită de corupție, în care principiile statului de drept se aplică tuturor cetățenilor și fiecăruia în parte și în care fiecare membru al societății are ocazia de a contribui la vibranta cultură și economie a României.' Frumos musiu Klemm da’ cati refugiati a primit pana acum SUA? Ca e bogata si si-ar permite…Klemm asta ma face sa regret perioada cand Romania n-avea ambasador american…

# Mr K sa fie generos cu mexicanii date 9 July 2016 08:38 +1

"Cum să nu te revolți atunci când îl vezi pe ambasadorul american că îți vorbește sfătos despre statul de drept, în timp ce încalcă fără remușcări normele dreptului internațional codificate în Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice dintre state?! Cum să nu te cuprindă o sfântă indignare când același domn te îndeamnă să îi primești cu căldură și chiar să îi naturalizezi cu generozitate pe imigranții arabo-musulmani, la numai câteva săptămâni după ce tot el ne explica cu aceeași convingere că ridicarea vizelor de călătorie pentru români în SUA este exclusă și în timp ce țara sa a înălțat un zid (asemănător celui construit de comuniști la Berlin în timpul Războiului Rece) pentru a opri imigrația mexicană!? (Imigrație care înseamnă de fapt revenirea mexicanilor pe pământurile de unde au fost izgoniți prin forța armelor de nobilii înaintași ai dlui Klemm.)" A. Severin

# Andrei Muresan date 9 July 2016 12:09 +1

Am fost invitat de multe ori la Ambasada Americana de la Bucuresti, in special de "Ziua Americii", dar si la alte intalniri protocolare de exceptie. Erau invitati in mod special doar cei care faceau ceva din mediul privat pentru Romania, nicidecum oameni de stat sau indivizi si individe din Justitie, armata, etc. Guvernarea Romaniei era tinuta la distanta si era normal, America nu intervenea in procesul de conducere. Acum, vad ca situatia este total diferita: America invita toti fii si fiicele comunistilor si securistilor. Incredibil!? Ce pot acesti tortionari stalinisti face pentru Tara si ce lagatura are ambasada cu astfel de indivizi si individe? Este stiut ca aceste cozi de topor nu fac decat rau legaturii cu America, pentru ca ei sunt proveniti din structuri securiste. Daca as fi invitat astazi de Ambasada la astfel de intalniri, as refuza politicos si as raspunde cu urmatorul mesaj: "sunt de plans, sa vad acolo pe Kodruta".

# Un cetatean de aiurea date 12 July 2016 09:00 0

Pai, daca nu mai suntem cetateni romani, atunci sa vina americanii sa-si infiga steagul aici sa fim declarati teritoriu american, macar sa stim o treaba. Dar si sa vina cu investititii morman, sa construiasca autostrazi, scoli, spitale, industrie, agricultura etc. Un nivel de trai ca la ei. Acum, lasand la o parte fantezia, eu sunt de acord ca e vorba doar de interese, sa ciupeasca si el, sa se scoata pe cat se poate, cum s-ar zice, ca si aia dinaintea lui si ca si ceilalti ambasadori. Daca tot au loc si li se permite... Ba, chiar sunt invitati!

# Domnul Klemm a coborât în ochii unora date 8 July 2016 18:08 +1

"Dar cel mai grav mi se pare să admiţi acest mijloc în lupta anticorupţie. Adică o manevră puturoasă, o manevră tipică a politicianului corupt din România, adică a-l folosi pe acest impostor... Este un impostor. Este individul cu declaraţiile alea... Ciocănarul de la Roger Waters, care stătea cu ciocanul acolo să spargă zidul Casei Poporului. Care, de altfel, a fost părtaş la toate nefăcutele PSD-ului în materie de antijustiţie, începând cu 2012. Ce, a făcut vreo opinie separată? Până la proba contrarie, (întâlnirea dintre Hans Klemm şi Valeriu Zgonea – n.r.) este o prostie. Cred că a fost greşit informat că trebuie să facă treaba asta. Sau e o confuzie. E unul din cele mai frumoase nonsensuri pe care le-am văzut în ultima vreme. Ce să rezulte de aici? Nimic. Domnul Klemm a coborât în ochii unora ca mine, de exemplu - şi cred că nu sunt singurul -, prin acest gest. Singurul efect a ceea ce a făcut domnul Klemm este degradarea în imagine a domniei sale”, a declarat CTP.

# Mr K se făcu de cacao date 8 July 2016 18:11 +1

NÉPSZABADSÁG (Ungaria), 16 mai 2016 – "În zadar s-a implicat demonstrativ ambasadorul SUA de la Bucureşti în favoarea preşedintelui social-democrat al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pentru a nu fi schimbat din funcţie."

# CTP despre binomu KLEMM&ZGONEA date 9 July 2016 11:35 0

"Domnul Zgonea este un persoană care nu are nicio cădere, nicio putere cu privire la problemele pe care le-a enumerat domnul Klemm. Din poziţia de preşedinte într-un picior de scaun, domnul Zgonea nu poate să rezolve nimic din tot ce a enunţat domnul Klemm. (...) Ne aflăm în faţa unei discriminări. A ales un politician aflat într-o conjunctură cât se poate de specială în momentul de faţă să iasă cu el într-o conferinţă de presă. Nu se justifică după părerea mea sub nicio formă".

# Vihar egy pohár vízben date 13 July 2016 11:39 0

Mr Klemm nu are parte de considerația ce i se cuvine - presa internațională nu a băgat de seamă în ce rahat a călcat.

# Mr K, colectionar de gafe date 8 July 2016 18:13 +1

Un ambasador care a facut o gafa si si-a dat seama, poate renunta la post. DEMISIA DE ONOARE, de-o fi având așa articol de lux :P

# avocat traditional date 8 July 2016 18:20 +3

Zicea smecherul asta de ambasador, ca el nu vorbeste in numele lui ci al Guvernului SUA. In atare situatie este grav,foarte grav. Oare Obama ori Ministrul de justitie din SUA stiu ce prostii debiteaza Klemm? Secretarul de stat i-a dat voie sa se amestece in treburile noastre? Parerea mea este ca acest Klemm (oare ce o fi de meserie?) vorbeste fara de el iar cei din SUA accepta aceste prostii.

# Mr K, lipsit de maniere date 9 July 2016 08:49 0

"De ce-si permite ambasadorul american astfel de exercitii de ghiortan care se urineaza direct in farfuria gazdei care l-a invitat la cina, dupa care ii ciupeste nevasta de fund, grohaind porceste?” I. Cristoiu

# mesaj sincer date 12 July 2016 08:32 0

„Ambasadorul SUA nu intelege ce se intampla aici. El vorbeste fara mandat de la Departamentul de Stat. Ei nu mandateaza un ambasador sa vorbeasca atat de multe prostii”. T. Băsescu

# DEFORMATIE PROFESIONALA date 12 July 2016 23:10 0

Așa s-o fi purtat Mr K în Timorul de Est și Trinidad Tobago :P

# Salvamar date 9 July 2016 11:37 0

Ambasadorul Klemm ne spune in clar ca o echipa formata din cel putin 10 persoane de la FBI, Secret Service si ambasada sunt in permanenta la dispozitia DNA; de altfel FBI are si un birou in DNA. Adica nu e legal ca dosarele sa se faca cu sprijinul SRI, dar este legal ca DNA sa lucreze cu servicii secrete straine si sa le ofere informatii despre politicienii romani si oamenii de afaceri romani. Va mai mirati ca DNA distruge mediul de afaceri romani si ca le da informatii care pot fi folosite de americani pentru a santaja politicieni romani in favoarea intereselor SUA si pentru a elimina de pe piata afacerile romanesti?

# Salvamar date 10 July 2016 11:22 +1

O sa cred in ONORABILITATEA afirmatiilor noului ambasador al SUA in Romania, cand vor cerceta si in SUA, pentru coruptie, pe fostul ambasador Mr G, care a sustinut cel mai corupt sistem din ultimii 27 de ani din Romania si pe capo del tuttti capi - Basescu. Uita domn Ambasador ca Doamna Kovesi era procuror general in perioada marelui jaf a Romanii produs sub guvernul Boc? De ce acel mare jaf nu este anchetat de DNA? Anchetarea PSDistilor si a Elenei Udrea este suficient pentru ambasada SUA? Ocolim ”marele jaf” pentru ca atunci s-ar ajunge la coruptii din Ambasada SUA? Asta este lupta impotriva coruptiei? Adica avem ”corupti buni” pe care ii acopera ambasada SUA si ”corupti rai”, care se dau pe principiul circ si nu paine? Nu vad guvernatii de la Washigton ca asa reusesc sa isi piarda popularitatea si respectul romanilor?....sau nu le pasa? Am si eu o nedumerire...Conform caror legi romanesti FBI ancheteaza in Romania?

# Vladi Mir date 9 July 2016 11:52 +1

Sa fi uitat oare acest mic mascarici al Marelui Licurici de cele mai elementare cutume diplomatice ?! Sau cand intri intr-o neocolonie nu mai trebuie sa te stergi pe picioare ?! Imi imaginez cam cum s-ar intorce inot si taras domnul ambasador Maior daca, de exemplu, si-ar exprima public ingrijorarea fata de neputinta guvernului licurician de a pune stavila la tot mai desele atacuri armate din campusurile universitare si scolile americane, soldate cu un numar din ce in ce mai mare de morti si raniti !

# Mesterul date 12 July 2016 09:19 0

Acest ambasador se baga in viata politica a tarii noastre, daca nimeni nu il urecheaza. Dle. Ambasador in SUA aveti alegeri, dati indicatii acolo cum sa voteze popiulatia nu in Romania, nu suntem colonie inca. Unde o fi Presedintele acestei tarii stie cineva ?

# UMILIREA e a noastra, a tuturor date 9 July 2016 09:05 +2

Interventia brutala a lui Hans Klemm in treburile interne ale Romaniei: „Umileste nu doar autoritatile statului roman ci si pe fiecare dintre noi... Aceasta actiune obedienta a incurajat ambasadorii americani sa incalce toate normele acceptate ale diplomatiei” - A. NASTASE

# Catalin Racaceanu date 11 July 2016 09:15 0

Da vreo reactie a ministerului afacerilor externe avem la spusele ambasadorului.... Sau mai bine reformulez...minister de externe mai avem?

# BULĂ date 13 July 2016 11:45 0

MAE o face pe mortu-n papusoi - n-ar strica un comunicat profesionist, sa nu mai batem noi voiosi campii. Se cunoaste ca nu mai au in subordine pe LULUTA, cea cu exilu' de aur :P

# Ziua SUA fara biata vadana date 9 July 2016 09:19 +1

Si in acest an, la Ambasada SUA au dat buluc capii Justitiei si ai serviciilor secrete. Toti s-au incolonat si au asteptat cuminti sa dea mana cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, si sa fie bagati in seama de reprezentantul „Marelui Licurici” in Romania. Evident, de la evenimentul organizat de Ambasada SUA la Bucuresti nu putea sa lipseasca sefa DNA Laura Kovesi.

# epistolă desuetă date 9 July 2016 14:59 +1

„Cand este vorba de interesul personal, Livia Stanciu admite sa fie incalcate legile daca acest lucru ii este favorabil, chiar daca rolul este tocmai acela de a aplica legea in mod echitabil... Aceasta este persoana pe care dumneavoastra o felicitati pentru realizari in Justitia din Romania” - scrisoarea dnei MR diplomatului Klemm. A procedat bine trimitand scrisoarea ambasadorului; acesta o poate "parcurge" intr-o pauza la cafea apoi ... ramane cum am stabilit. Hai sa fim seriosi !! Din 2006 suntem o colonie precum Insulele Antile față de Olanda. Deosebirea ca noi (Romania) avem mai multi stapani.

# schimb de idei mondene date 11 July 2016 17:51 +1

Nefirescul unor astfel de intalniri, arata profesorul Ion Popa sta in faptul ca "ambasadorii sau ceilalti diplomati straini nu sunt juristi, oameni de drept in sensul stiintei dreptului, cu care reprezentantii justitiei romane sa poata eventual schimba idei profesionale ori sistemice, ci au cu totul alte profesii ori insarcinari, straine sau nefamiliarizate cu ceea ce presupune organizarea judiciara, statutul magistratului ori corelarea acestora intr-un sistem coerent specific stadiului de dezvoltare actual al societatii romanesti". luju.ro Pentru aceste intalniri, judecatorul Ion Popa ii gaseste responsabili nu pe cei care aleg sa participe la astfel de intaniri, ci chiar pe decidentii politici romani care nu au nicio reactie sau dorinta de a clarifica scopul acesotr practici.

# Mr K tufa de VENETIA in drept date 12 July 2016 23:26 +1

Klemm a absolvit Indiana University cu o licență în economie și istorie și Stanford University cu un masterat în Politici internaționale de dezvoltare. wikipedia

# L bis date 12 July 2016 07:50 0

Oare la fel se încoloneaza sa-l felicite si pe ambasadorul din Angola (de exemplu), de ziua nationala a tarii sale?

# DODI date 12 July 2016 07:56 +1

Când nu ai coloană vertebrală, ai grave deficiențe de caracter, ai doar reminiscențe de profesionalism, iar mersul în patru labe îți este specific, nu contează dacă persoana din fața ta, reprezentant sau nu al marelui licurici, are competențe juridice, atâta timp cât acceptă, cu o plăcere sadică, pupincurismul magistraților români, îndemnându-i să nu își piardă acest ”exercițiu”.

# flaviu date 12 July 2016 12:56 0

Cum a spus si domnul Dodi mai sus: patrupezi, gata sa te muste la comanda, daca stapanii lor ticalosi le dau o bucatica de mancare. Ling tot, scheauna si se gudura pe langa ticalosiile, vomele de pe peste ocean. Mai au o caracteristica: sunt castrati. Fara barbatie, fara curaj, fara sentimente, fara nimic. Sunt un intenstin lung cu gura intr-o parte si rect in cealalta. Imi aduc aminte de chinezii medievali care se castrau cu buna stiinta, ca sa prinda si ei un loc langa "imparatu". Identici

# Outsider date 9 July 2016 09:41 +1

Mr K face trafic de influență pe față, la adăpostul imunității diplomatice, fără ca CSM să protesteze pentru afectarea independenței Justiției și Herr Ciolannis să-i ceară să respecte cutumele diplomatice.

# Pe Mr K îl strîng budigăii date 9 July 2016 14:36 +1

"Imunitatea parlamentara nu poate fi abuzata pentru a-i proteja pe indivizi de raspundere in fata legii”, comunicat Ambasada SUA, 17.02.2016. „Nu comentez cazuri individuale dar ma intreb de ce il macina pe un anume ambasador daca un parlamentar impotriva caruia A INCEPUT urmarirea penala (pentru ca nu mai are imunitate din 2003, conform Constitutiei modificate atunci) este bagat sau nu si in lanturi, asa cum, spre exemplu, se intampla in coloniile olandeze, pe vremuri? Sau daca el va sfarsi pe scut sau sub scut” - A. Nastase

# Aplaudaci MADE IN USA date 9 July 2016 12:03 +1

Diplomații SUA se amesteca in justitia romaneasca cu laude necontenite la adresa DNA, careia nu i se retin niciodata vaditele abuzuri (sutele de achitari, anchetele unilaterale, santajul la judecatori, distrugerea premeditata a imaginii politicienilor si oamenilor de afaceri romani, prin plimbarea lor in catuse, prin comunicate care incalca prezumtia de nevinovatie si cu incalcarea jurisprudentei CEDO si directivelor UE).

# 2OCHI ALBASTRI date 9 July 2016 12:06 +1

Ambasada SUA a recunoscut oficial implicarea in treburile interne ale DNA, in reactia referitoare la Ordonanta Prunei pe interceptari: „Parteneriatul Strategic SUA-Romania a condus la o cooperare din ce in ce mai stransa si mai importanta intre instituțiile de aplicare a legii in sprijinul luptei impotriva criminalitatii organizate internationale, coruptiei, criminalitatii cibernetice si terorismului”. Desigur, nu este prima confirmare de acest gen, existand de-a lungul timpului oficiali inalti americani care au vorbit despre sprijinul pe care SUA il acorda DNA. Practic, vin din ce in ce mai multe confirmari oficiale ca Romania nu mai este condusa de romani si ca am ajuns o colonie impartita intre marile puteri. Iar lucrurile vor continua in acest fel si in viitorul apropiat, cu aceleasi actiuni de distrugere a capitalului economic autohton si de decredibilizare a clasei politice romanesti, timp in care sefii din Justitie se vor ploconi pe la ambasade. luju.ro

# Mr K ignorat de ROMÂNI date 12 July 2016 09:06 0

Alegerea unor primari acuzati de posibile fapte de coruptie de catre DNA reprezinta o lovitura si pentru ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, cel care prin declaratiile si actiunile sale se comporta, in opinia noastra, ca un adevarat stapan al Romaniei. Cu cateva zile inainte de alegeri, calcand in picioare orice prezumtie de nevinovatie, Hans Klemm a indemnat romanii sa nu ii voteze pe candidatii cu dosare penale la DNA: „Eu incurajez partidele politice sa selecteze candidati care nu sunt acuzati de acte de coruptie si, de asemenea, incurajez romanii sa nu voteze candidati care au fost acuzati de coruptie”. Mesajul trimisului SUA la Bucuresti nu a avut insa niciun efect, Hans Klemm fiind ignorat de romanii care s-au saturat de catusele Laurei Kovesi. luju.ro

# dima c. date 13 July 2016 12:30 0

Domnule George Maior, In calitatea dumneavoastra de ambasador al Romaniei in SUA, va rugam sa adresati poporului american un mesaj prin care sa-i aratati "calea cea dreapta" pentru alegerea presedintelui SUA din toamna acestui an, eventual pe Trump si asta ca reciprocitate la ceea ce face dl.Klemm in Romania. Si poate le dati public si niste sfaturi privind Justitia americana. Poate ca americanii vor avea altfel de reactii decat politicienii romani. Responsabil cu politica externa a Romaniei, parca era presedintele!

# SCUZE CU ȘIRA SPINĂRII RUPTĂ date 13 July 2016 16:19 0

Nici pomeneală! VICEVERSA!! Ghiță n-are așa instrucțiuni!!! http://www.telegrafonline.ro/scuze-diplomatice-romanesti-pentru-jigniri-americane

# ȚINTIȘOARE POLITICE date 13 July 2016 16:39 0

Fostul sef al US Secret Service pe Europa de Est, Darren White: „Deseori oamenii pe care ii vezi anchetati de DNA, DIICOT sunt tinte politice... Acele structuri, SIE si SRI, sunt deseori folosite in scopuri politice”. Dupa cateva ore de tacere, Binomul si-a revenit si a pus cainii maidanezi sa schelalaie la americanul care a rupt lanturile omertei. Cica a fost dat afara din Serviciul Secret american, n-a plecat la cerere. Daca a stat 5 ani in România intr-o functie speciala, in cadrul Ambasadei, omul este bine informat despre realit​a​tile din tara noastra. Nici nu mai conteaza ca nu mai este functionar american.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 9.08.2022 – Incurcatura in legea lui Predoiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva