3 October 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SEFII CURTILOR DE APEL SE REVOLTA IMPOTRIVA PROTOCOALELOR – Exclusiv: manifestul bomba adoptat de presedintii celor 16 Curti de Apel din Romania privind protocoalele semnate de PICCJ cu SRI: “Reprezentantii curtilor de apel au luat act cu ingrijorare de existenta unor protocoale al caror continut ridica probleme privind potentiala incalcare a normelor constitutionale, respectarea normelor de procedura penala si, implicit, a drepturilor omului” (Rezolutia)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

4 October 2018 12:04
Vizualizari: 17638

Lumea Justitiei publica in exclusivitate manifestul adoptat de presedintii Curtilor de Apel din Romania, impotriva protocoalelor semnate de Parchetul General cu Serviciul Roman de Informatii. Cele 16 Curti de apel din Romania, 15 civile si una militara, au adoptat in 28 septembrie 2018, o Rezolutie privitoare la efectul protocoalelor asupra actului de justitie in care isi exprima ingrijorarea fata de protocoalele care au aservit Justitia serviciilor secrete in ultimii 10 ani (vezi facsimil).

Rezolutia a fost semnata de catre presedintii celor 16 curti de apel in cadrul adunarii presedintilor Curtilor de apel din Romania, organizata in aceste zile la Muzeul Bucovinei din Suceava. La intrunirea au participat si ministrul Justitiei Tudorel Toader, presedinta CSM, judectoarea Simona Marcu, precum si judecatoarele CSM Lia Savonea, Nicoleta Tint, Andrea Chis, Gabriela Baltag si Evelina Oprina. De altfel, in cuprinsul Rezolutiei, presedintii curtilor de apel solicita Sectiei pentru judecatori din CSM sa adopte o pozitie fata de aceasta situatie, pozitie care, din informatiile noastre, nu va intarzia sa apara.


Rezolutia adoptata de sefii curtilor de apel este una extrem de importanta intrucat vine sa demonstreze ca judecatorii neaserviti Statului paralel si intereselelor Binomului, care nu raspuns comenzilor date prin protocoale, s-au saturat sa fie considerati slugi ale serviciilor de informatii, mai exact a SRI. Serviciu care, in ultimii ani, conform documentelor din dosare si a probelor de necontestat, a acaparat Justitia, considerand-o parte a "campului tactic" pana la solutionarea definitiva a unui dosar.

Lumea Justitiei prezinta in exclusivitate Rezolutia de la Suceava adoptata de presedintii Curtilor de apel din Romania:


In mod evident, manifestul judecatorilor de la Curtile de apel este indreptat, direct, impotriva semnatarilor protocoalelor existente din 2009 incoace, respectiv Laura Codruta Kovesi, George Maior, Florian Coldea.

Asa cum ne amintim, primul protocol scos la lumina a fost cel semnat in februarie-martie 2009 de fostul Procuror General Laura Codruta Kovesi, fostul director al SRI George Maior, dar si de fostul sef operativ al SRI Florian Coldea. Acel protocol a reprezentat actul prin care s-a perfectat cooperarea/colaborarea dintre procurori si ofiterii de informatii, fiind infiintate si deja cunoscutele echipe operative mixte (facsimil 1).


A urmat protocolul semnat, tot in 2009, in august-septembrie de SRI, PICCJ, dar si Inalta Curte de Casatie si Justitie, documentul avandu-i ca semnatari pe ex-directorul SRI George Maior, ex-procurorul general Laura Kovesi, dar si pe fostul presedinte al Inaltei Curti, judecatorul Nicolae Popa. Dupa aparitia teribilul protocol in care judecatorii supremi si-au vandut independenta prin contract, fostul sef al ICCJ, Nicolae Popa, a iesit public pentru a reclama faptul ca la data la care s-a semnat protocolul, acesta nu mai era judecator in cadrul Inaltei Curti, fiind pensionat, acuzand totodata ca semnatura nu ii apartine, fiind falsificata (fascimil 2).


O alta institutie din sistemul judiciar care a incheiat protocol de colaborare cu SRI a fost Consiliul Superior al Magistraturii, care in martie 2012, s-a angajat in fata SRI ca informeaza cu privire la cariera magistratilor, si ca este de acord sa primeasca, doar spre informare, date despre judecatori si procurori. Protocolul a fost semnat de presedinta CSM de atunci, judecatoarea Alina Ghica, de fostul director SRI George Maior, de fosta vicepresedinta CSM Oana Schmidt Haineala si de prim-adjunctul directorului SRI Florian Coldea (facsimil 3).


Cel mai recent protocol aparut in spatiul public, dar si ca data la care a fost semnat, este cel incheiat intre PICCJ si SRI in decembrie 2016. Semnatarii odiosului protocol care venea sa continue practicile vechilor protocoale au fost actualul Procuror General Augustin Lazar si directorul SRI Eduard Hellvig (facsimil 4).


Comentarii

# Luis date 4 October 2018 12:42 +12

In tara asta a nebuniei si prostiei nu se aude altceva decat puscarii, SRI, procurori, este o nebunie totala. Reduceti dracului la jumate numarul putorilor astora din justitie si servicii. Ro are cele mai multe servicii secrete si sristi de pe tot globul. Nu avem nevoie sa platim atatea putori care doar sapa tara asta. Nu se mai poate trai din cauza astora in propria-ti patrie. Anulati dracului odata toate dosarele din 2009 pana in prezent ca oricum sunt ilegale. Dati GRATIERE SI AMNISTIE ca doar la rejudecare banuiesc ca plateste statul toate cheltuielile inclusiv avocatii. Nu va e rusine sa continuati cu javreala asta de justitie cand totul s-a facut ilegal, bazat pe probe ilegale,interceptari ilegale si abuzive, coduri penale full de legi neconstitutionale si interpretabile,etc. Timmermans sa explice de ce in Ro se fac 7 ani de puscarie iar in alte tari mai mult de 9 luni pe aceeasi fapta nu se sta la puscarie??? Sa explice procurorii români ( caricaturi de procurori,corupti)

# KANT date 4 October 2018 12:43 +6

" Reprezentantii curtilor de apel au luat act cu ingrijorare de existenta unor protocoale ", nu zău, o parte dintre aceștia au judecat In "temeiul" acestora, și acum vin să prostească " prostimea " ?! Asta se întâmplă cănd nu ai simțul ridicolului !

# profesionalism date 4 October 2018 13:54 0

Perfect de acord! Poate ca e o legatura cu viitoarea lege a raspunderii magistratilor sau poate ca isi iau masuri pentru o eventuala schimbare de stapan. Oricum ar fi, lupul isi schimba parul dar naravul, ba. Cei manjiti nu pleaca din sistemul judiciar, raman acolo.

# ^^ date 4 October 2018 12:44 +3

Dauna totala dlui Timmermans. UE!

# Botomei Vasile, doctor in drept,0744191717 date 4 October 2018 12:58 +1

Botomei Vasile, doctor in drept,cere adoptarea unui manifest din partea presedintilor Curtilor de Apel din Romania si impotriva protocoalelor semnate de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania cu ICCJ, PICCJ,CSM, in baza caruia judecatorii au dat condamnari impotriva juristilor inscrisi ca avocati in barourile nou infiintate in temeiul unei hotarari judecatoresti. Efectul protocolului asupra actului de justitie se mentine in continuare prin asigurarea traficului de influienta de la UNBR la judecatori.

# Heiliger Geist von Edelweiss date 4 October 2018 13:59 +2

Rezolutia celor 16 Caizi ai CA-urilor nu are nici o valoare pana nu apare Fanfaronul Nepereche sa ne explice el cate ceva inspirat din putul gandirii Drojdierei bruxelleze. Ca doar el e singurul care are scoala multa si a sustinut examene grele.

# Stefan date 4 October 2018 14:32 +1

De atata amar de vreme au iesit la iveala aceste protocoale. De atata timp se stiu semnatarii acestora. S-a decis odata pentru totdeauna daca acestea au fost/sunt legale? Daca au fost si sunt ilegale, reprezentand abuzuri de netolerat asa cum declara unii sau altii, de ce atunci semnatarii nu sunt anchetati? Este pacat pentru toata aceasta poveste, caci, mi se pare, PANA IN ACEST MOMENT nu are nicio finalitate ! Toti politicienii puterii blameaza aceste intelegeri aparent oculte, dar nu inainteaza cu nimic sa scoata la lumina tot adevarul, sau sa faca ceva pentru a stopa efectele acestora. Multi juristi cu functii inalte in STAT blameaza la randul lor aceste protocoale, dar se pare ca nu fac mare lucru din functiile pe care le ocupa, pentru a indrepta situatia, mai ales, daca sunt atat de ilegale aceste protocoale, sa pedepseasca semnatarii! NU ! De ochii lumii unii dintre semnatari au fost schimbati din functii pe alte pos ramanand cu beneficii materiale extraordinare in continuare.

# Stefan date 4 October 2018 14:38 0

Altii au fost mutati peste hotare, chiar peste ocean, pentru asi continua dezmatul pe bani publici, fara sa-i mai bata cineva la cap (G.Maior), unii au fost pensionati (cu pensii URIASE) dar care activeaza in continuare tot la STAT (vezi Coldea), dar, cel mai grav, unii sunt inca in SISTEM, pe posture cheie (Lazar, Kovesi) . . . Asta este realitatea pe care o traim. Si colac peste pupaza, UE ne cearta pentru fara motiv, amenintandu-ne direct cu nu stiu ce articol. PARLAMENT, PUTERE, GUVERN: ce faceti ???!!! Caci presedintele nu este de partea Romaniei . . .

# AdiP date 4 October 2018 14:54 +3

Inca un pas de progres. Unul mic de tot dar simbolic. Tudorel este genial sau chiar diabolic, ambele in sensul bun al cuvantului. Da, cineva poate fi Diabolic atunci cand demosntreaza ca poate darama orice zid prin simpla stiintza de carte si integritate. Sper sa nu indrazneasca cineva sa puna mana pe el, chiar daca se numeste Dragnea(pe mofturile din ce in ce mai greu de inteles). Aici trebuie mers pana la capat pentru ca altfel nu ne mai vindecam niciodata. Mare lectie le-a dat tuturor moldoveanul nostru prin urmatoarea ordonanta de urgenta sprijinita de Curtea de la Venetzia. Cine nu vede asta ar trebui sa aiba dosar la DNA si bagat acolo unde stau atatia oameni condamnati pe cheful tortionarilor care eu condus Republica Procurorilor. Tot inainte!!! Hehehehe! Bravo MJ, singurul Superman din Romania. Nu e exaltare ci sperantza pe care putzin o pot da in acesta tara blestemata. Sanatate!

# Stan Patitul date 4 October 2018 15:19 +1

Va scriu cu nume si prenume adevarat pentru ca acest Manifes al Presedintilor de Apel nu este decat un show ieftin. Un fel de joc de v-ati ascunselea dupa visin. Daca ar fi atat de idignati si i-ar impinge cu adevarat constiinta de ce nu cer ferm lagislativului _ Dati putorilor de parlamentari lege /OUG/ ce o fi si anulati-le prin lege. Aaa !, vor zice . Pai stai Domnule ca numai pe calea contenciosului se pot anula. Ba nu se poate. Nu-s acte administrative. Scurt. Sunt infractiuni . Tot infractiuni sunt si Planurile de Actiune Comune facute de SRI- Parchete (chiar si la nivel de parchete de Tribunal ) si ANAF si acestea secretizate. Pornind de la protocoale , fabricarea si ticluirea de probe s-a facut prin Planurile Comune de Actiune.Va dau numarul de inregistrare al unui astfel de plan facut la nivel PT Constanta,. Are nr. inreg. la SRI S002616066. In acest Plan este nominalizat chiar si procurorul care va participa. Se cheama Nita Teodor, un adevarat Zdreanta de Constanta.

# Titu date 4 October 2018 22:53 +1

Chiar si presedinta Curtii de Apel Timisoara ...? A uitat cum isi certa si chiar pedepsea colegii care nu executau intocmai ordinele Sistemului ?

# Carcotas date 5 October 2018 00:54 0

Si la Brașov ? Acolo unde procurorii ies pe capete din asociația lor profesională pentru ca sefii din capitala au carmit corabia spre principiul legalitatii? Acolo unde judecatoarea sefa l-a paradit pe carpen dar l-a facut scapat pe prinsul pol? Acolo unde se audiaza prin mijloace video/audio martorii sub acoperire-sanchi vulnerabili ca asa vor procurorii- asistati de polițiști ? Vai, iNcredibil!

# secretaru' date 5 October 2018 09:30 0

Eeeh! aia era odaaataaa, de muuult. Si de fapt, mima ca ii dojeneste ...

# Rosca Mihai date 5 October 2018 11:57 0

Așa cum arat și pe pagina mea de Facebook și nu numai ... Mie , mi-au luat 10 din viața , din pix, fiind condamnat nevinovat ! Și cind am probat acest fapt CIT și falsurile , abuzurile și mușamalizările , magistraților, totul a fost mușamalizat de DNA in dosar nr 384/P/2016 Deci.....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 2.10.2023 – Predoiu e capul rautatilor. Actiuni impotriva procurorilor lui Soros

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva