luju luju luju

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

UZURPATORII – Exclusiv. Plangerea depusa la CCR impotriva protocoalelor secrete PICCJ-SRI din 2009 si 2016, care au provocat un conflict juridic intre parchete si Parlament: “Procurorii General Laura Kovesi si Augustin Lazar au uzurpat competenta Parlamentului... PICCJ s-a comportat ca un legiuitor interferand in atributul exclusiv al Parlamentului... Ministerul Public a creat norme procedurale penale secrete cu valoare de lege” (Sesizarea)

Marţi, 9 octombrie 2018 14:32 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Fosta sefa a DNA Laura Kovesi (foto centru) si actualul Procuror General al Romaniei Augustin Lazar (foto centru) au uzurpat competenta Parlamentului de unica legiuitoare, in momentul in care au semnat protocoalele secrete cu SRI. Este vorba despre cele doua protocoale date publicitatii, cel din 2009 - semnat de Laura Kovesi, George Maior (foto stanga) si Florian Coldea (foto, al doilea din stanga), si cel din 2016 - semnat de Augustin Lazar si Eduard Hellvig (foto dreapta). Aceasta este acuzatia cuprinsa in sesizarea pe care Camera Deputatilor, prin deputatul Florin Iordache, a depus-o la CCR in vederea constatarii existentei unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public, pe de o parte, si Parlamentul Romaniei si Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte. Un conflict cauzat tocmai de actiunile prin care Kovesi si Lazar au uzurpat competenta Parlamentului de unica autoritate legiuitoare.


In sesizarea pe care Lumea Justitiei o publica in exclusivitate, Camera Deputatilor arata ca Ministerul Public, prin semnarea protocoalelor secrete cu Serviciul Roman de Informatii, in 2009 si 2016, si-a incalcat propriile competente constitutionale si le-a uzurpat pe cele ale Parlamentului, investind practic SRI cu atributul de a desfasura activitati specifice organelor de cercetare penala, fapt interzis in mod expres de legiuitor prin Legea 42/1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii. De asemenea, prin incheierea protocoalelor secrete, ce au permis SRI sa interfereze in urmarirea penala si sa actioneze asemenea unui organ de cercetare penala, PICCJ s-a comportat ca un legiuitor interferand, in mod discretionar, in atributul exclusiv al Parlamentului ca “unica autoritate legiuitoare a tarii”, asa cum este reglementat in art. 61 alin. (1) din Constitutie.

Nu in ultimul rand, Ministerul Public este acuzat ca a adus atingere si atributului constitutional al Inaltei Curti de Casatie si Justitie si al celorlalte instante de judecata, de infaptuire a justitiei, asa cum acesta este definit de art. 124 si art. 126 din Constitutie. Asta intrucat prin protocoalele PICCJ-SRI, Ministerul Public a interferat in activitatea de judecata intr-un mod pe care judecatorii nu aveau cum sa il cunoasca, cat timp aceste protocoale erau secrete. In sesizarea catre CCR se arata ca Ministerul Public a determinat judecatorii sa se supuna nu doar legii, ci si unor protocoale de cooperare secreta cu SRI, acestia judecand, in fapt, fara sa cunoasca, in baza unor probe adunate in temeiul acestor protocoale secrete, care scapa cenzurii judecatorilor, desi cuprind atat proceduri situate in afara legii, cat si proceduri contrare legii, respectiv Codului de procedura penala.

Iata sesizarea Camerei Deputatilor depusa la CCR impotriva Protocoalelor PICCJ-SRI:


Accesari:13931

Comentarii

# DODI date 9 octombrie 2018 14:46 +24

Încă un motiv pentru ca tractoristul șef să fie trimis pe ogoarele patriei sau, de ce nu, la ocnă. Tot este el un tip nesărat. Va avea ocazia să se corecteze din acest punct de vedere.

# Anabel date 9 octombrie 2018 15:34 +14

VOLUMUL, INTENSITATEA ŞI ABSURDUL ILEGALITĂȚILOR DIN FALSA JUSTIȚIE este extrem de grav DAR CEI DIN SISTEMUL SECURIST IMPREUNĂ CU ANUMIȚI IDIOȚI DIN JUSTIȚIA STALINISTĂ CONSIDERĂ CA TOȚI PARADITORII NU NECESITA  PEDEAPSA CI REPUŞI IN ALTE FUNCȚII BINE PLĂTITE... Dacă parlamentul nu"rade" fără milă nici acum mizeria asta mafiotă din justițieÎ VOR FI ŞI EI PĂRTAŞI SI VINOVAȚI. ALO!Toader :-x Nu o mai scălda doar în TEORII PERFECTE CI TRECI LA ÎNȚEPAT INIMA SISTEMULUI NU DOAR LA TĂIAT VREO 2 CAPETE ŞI ALEA DOAR PE JUMĂTATE !!

# Mariana date 10 octombrie 2018 15:08 0

În timp ce țara geme în chinuri şi dezbinare Comantantul Suprem al adevăraților penali "o arde la relaxare ...În acest caz...O poză face cât un milion de cuvinte :D Ia să-l vedem pe penalu'Werner cu cine pune țara la cale? :D că de acest fel de oameni crminali are nevoie Johannis ca sa-şi pună şi impună"guvenul meu"... poate mai "trebuie" să moară oameni ca să pice guvernu şi are nevoie de oameni criminali practicanți la propriu, că poate cei din servicii nu mai vor să se umple de sânge? http://www.justitiarul.ro/klaus-von-strudel-cu-un-puscarias-ca-intre-penali/

# SILE SPERIATU date 10 octombrie 2018 09:49 +1

Incompetență crasă la vîrful justiției! NU fură în stare să-și facă norme de aplicare a legilor, pasară, în MARE SECRET, sarcina elaborării... metodologiilor noii SECU! Să fie securiștii de tip nou experți în drept comparativ cu 1/4dokta MIKA PLAGIATOARE și Lăzărică Gîngavu?

# handicapatu date 9 octombrie 2018 14:51 +14

Ticalosii! Astia au distrus Romania si poporul roman din 1990 pana in prezent! Si va mirati de ce nu au iesit prostii la vot! S-au desteptat si au aflat ca indiferent pe cine voteaza votul lor nu conteaza. Pana nu vor fi bagqati la puscarie totii magistratii care au furat si distrus Romania din 1990 pana in prezent, statul roman nu exista!

# !!! date 9 octombrie 2018 16:05 +4

Problema este cine îi va cerceta și judeca pe cei vinovați !?!?!?. Importăm procurori și judecători, sau apelarea direct la C.E.D.O. ?????

# Canarul date 9 octombrie 2018 16:29 +5

O să ia o mare freză. Raportor va fi fosta paraditoare șefă de ÎCCJ și hai pa pa. Doi, protocolul nu este act administrativ conform jurisprudenței instituite de prea înalta și trei, în cel mai bun caz, deja noii prieteni ai Sistemului de la CC vor scrie că e nasol da că se aplică pentru viitor. PS Atât de looseri ca ăștia de doar zic că au puterea ... mai rar. Bre dacă nu știți ce să și cum să faceți cu ea chemați-l pe boc, blaga, băse, macovei, prună, cioloș...că știu ei ...și repede

# Statu-Palma-Barba-Cot date 9 octombrie 2018 17:08 +7

Din datele prezentate în plângerea către CCR,cu referire la perioadele 68-89 și de după 89 pana în prezent, rezulta fără dubiu modul în care un grup criminal organizat a bolsevizat justiția.Parlamentul României ar trebui sa facă demersurile necesare pt a avertiza atât Parlamentul European cât și Administrația Trump ca ,dacă acest grup criminal organizat nu va fi destructurat, e foarte posibil ca modul lor de operare sa fie importat discret și în tarile lor.Aceasta “cooperare” bolnăvicioasa dintre serviciile secrete și justiție este fff tentanta oriunde în lume (ceva asemănător da bătăi de cap lui Trump).Tot Parlamentul ar trebui sa ceara ajutor calificat constând intr-un numar de magistrați cu mare experiență pt a ne ajuta la destructurarea acestui grup dar și pt aducerea lui în fata unui tribunal internațional care, prin sentintele date, sa descurajeze pe viitor orice tendința, a oricărei grupari de oriunde din lume ,de a se folosi de același mod criminal de operare .

# KANT date 9 octombrie 2018 17:42 +6

Lipsește un personaj din acest tablou, și, nu cred că s-a dus să bea apă !

# Gilu date 9 octombrie 2018 17:47 +4

FETELE. TACERII ! Ai zice : Oameni respectabili , ca si noi ! Doar ca ticalosia e in suflet ; ea nu se tradeaza pe fata ...Cine au scris " Uomo Criminale " nu avea dreptate ! Omul lombrozian este o fictiune .. . Ticalosii amabili care distrug destine , cu zambetul pe buze , traiesc printre noi ...

# Av Obirsanu Carmen date 9 octombrie 2018 23:13 +2

Perfect de acord cu cele enuntate in petitia de sesizare a SRI insa apreciez ca nu acest acord este cel care a distrus vietile oamenilor Adevaratul acord care trebuie dat publicitatii si care reprezinta cheia de acces in barlogul diavolului este acordul SRI- Instantele de judecata. Ganditi-va ca judecatorii aveau posibilitatea si dreptul (ei nu erau parte in acest acord) sa solicite parchetului probele secrete iar daca parchetul nu le prezenta le putea inlatura dar nu o faceau. Daca Camera Deputatilor vrea dreptate trebuie sa ceara acordul SRI-Instante de judecata pentru ca numai cu devoalarea acestui acord se poate obtine o eventuala revizuire a hotararilor judecatoresti. Acordul ilegal SRI -Instante de judecata exista. Un judecator a comentat sub identitate ascunsa cum erau prelucrate acordurile de colaborare la Curtea de Apel Timisoara.

# un roman date 10 octombrie 2018 09:03 +1

Si nemernicii astia, pentru tot raul, chiar nu pot fi trasi la raspundere? In ce tara traim daca ticalosii astia fac ce vor, daca isi bat joc de romani?

# Stefan date 10 octombrie 2018 09:21 0

Laudabil demersul Parlamentului catre CCR! Insa, de atata vreme se vorbeste de aceste PROTOCOALE. Se stiu semnatarii lor (inca in functii foarte inalte in Statul Roman!!!!). Se stie continutul acestor protocoale. Atunci de ce nu se stabileste clar daca au fost sau nu ilegale, iar daca au fost si sunt ilegale, de ce nu sunt trasi la raspundere semnatarii acestora?!?! In premiza in care aceste protocoale sunt ilegale, tergiversarea anchetei asupra lor si, implicit, intarzierea tragerii la raspundere a semnatarilor protocoalelor reprezinta o complicitate clara a actualei puteri in toata aceasta poveste.

# Gheo date 10 octombrie 2018 09:47 +2

Astia , si nu-s toti , sunt cancerul RO (cu o mica rezerva pt. Helvig) ! Unul mai nenorocit ca altul . Normal ar fi ca toti sa fie arestatati , si asta , rapid . De aia il admir cateodata pe Erdogan !

# SILE SPERIATU date 10 octombrie 2018 10:30 +1

MICA dv. rezervă privindu-l pe HELLVIG SOROSISTU e dată de performanțele sale? V-a dat gata cum sapă la temelia STATULUI NAȚIONAL? "Desigur individul numit Eduard Hellvig poate face propagandă politică pentru cine dorește: nu doar pentru mentorul progresismului internaționalist: Karl Popper (care e un Marx al progresismului globalist) şi implicit pentru implementatorul progresismului globalist: George Soros (care este un Lenin al progresismului globalist). O poate face direct pentru Marx, Engels şi Lenin dacă în asta crede sau pentru cine vrea el. DAR nu din funcția de şef al SRI funcție din care NU se face politică şi NU se face propagandă diverselor inginerii sociale neomarxiste sau de alt fel. Pentru că a făcut acest lucru cerem să fie demis imediat." stiri-extreme.ro

# REMEMBER date 10 octombrie 2018 10:33 -1

HELLVIG SOROSISTU nu s-a putut stăpîni să nu-și exteriorizeze bucuria că e ANARHIE în țară, cu ocazia protestului NEAUTORIZAT condus de GEACA ROȘIE. Adică primul securist face politică?

# SANCHI date 10 octombrie 2018 10:37 +2

Sunteți adeptul SECRETOMANIEI? Bossul SRI bătu voios cîmpii cînd fu întrebat de dosarul PENAL al lui Lazăr: „Ce vă tot ascundeți după articole de lege, hotărâri, decizii etc.! Noi NU v-am solicitat să devoalați secrete de stat. Noi v-am cerut să spuneți adevărul: că la data la care era analizat pentru eventuala numire în funcția de procuror general, Augustin Lazăr avea dosar penal deschis la DNA pentru fapte de corupție. Doamnelor și domnilor conjurați cât timp credeți că veți putea să ascundeți sub preș imensa mizerie?” http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/sri-afacerea-lazargate-este-de-domeniul-sigurantei-nationale-52167.html/

# VORBEȘTE, MEMORIE! date 10 octombrie 2018 10:42 +1

Numirea lui Hellvig la SRI a fost o mică bombă. NU se știa că e omul de casă a hoțului de case Ciolannis. 'Mai mult chiar, informatiile „scapate“ pana la aceasta ora duc la o poveste despre diaspora si campania electorala a lui Klaus Iohannis sustinuta de pe meleaguri spaniole. Afacere de ale carei ite nu ar fi strain nici actualul sef al SRI. Totodata, la ce vremuri nebune traim, este greu de prognozat daca aceasta ancheta se va si finaliza cu trecerea la „next level“ sau daca macar exista ceva indicii rezonabile in acest sens. Doar ca a inceput sa se vorbeasca pe acest subiect. Ca si despre „prinderea“ lui Klaus Iohannis intr-o viitoare serie de dezvaluiri cu privire la „agatarea“ sa de catre DIE inca de dinainte de 1989, vorbindu-se inclusiv de o gramada de microfilme pastrate inca de atunci si care ar arunca in aer clasa politica romaneasca.' national.ro

# belgianca date 10 octombrie 2018 10:42 +2

traim cu speranta pt caeasta moare ultima..EI BINE TREBUIE SA FIE TOTI ABSOLUT TOTI NU INDEPARTATI SI BAGATI DIRECT LA PUSCARIEEEEEEEEEE NICI O ZI IN PLUS LASTI IN LIBERTATE DACA EI AU FACUT LEGEA DUPA BUNUL PLAC DE CE NU SE TREZESTA NIMENI SA APLICE LEGE CUM TREBUIE MA INTREB UNDE ESTE EVALUAREA LUI LAZARICA CACARICA???? NU MAI APARE ???? DE CE CUCUVEAUA LULUTA NU A FOST ARESTATA SI JUDECATA PINA ACUM????? SI A FOST RETROGRADATA DAR CUM CU O FUNCTIE DESTUL DE MARE SEFA PAESTE SEFI UNDE CATELUSUL SEF PG STA IN PATRU LABE SI LINGE LABELE CUCUVELEI INCLINAT SI ASCULTA TOATE ORINELE DE LA EA SI DE LA CILANIS PE CARE TREBUIE SA IL ASCULTE .PT CA EL LA UNS SEF LA PG SERVICIU CONTRA SERVICIU LAZARICA CACARICA LA AJUTAT IN PROCESUL CU CASELE IAR CIOLANIS LA FAC CIOBAN SEF PESTE LUPI DIN JUSTITIE DESTEPTATIVA ROMANI IN CEL DIN URMA MOMENT NU MAI LASATI SACALI SA PROFITE LA STUFARIS IN DELTA CU EI

# santinela date 11 octombrie 2018 08:08 0

Priviti aceasta poza ,ce figuri sinistre,gretoase chiar. Acusica "sistemul" isi va da duhul si toti astia,dar aboslut toti din fotografie vor infunda puscaria pe ani buni de acum incolo !

# ?????? date 12 octombrie 2018 02:01 0

@Opinați că ăia ce au formulat documentul știu și legislația ce a fost votată în parlament pentru funcționare instituțiilor menționate în document ? Și cum să se supună judecătorii unor ''protocoale secrete'', deci pe care nu le cunoșteau, dacă ei au obligația stabilită și prin textul Constituției de a se supune numai legii ? Remarcați totuși că documentul contestă și o modificare la Codul Penal ,făcută de parlament ,care ar fi contibuit la întocmirea protocoalelor ,cu consultanță din partea FBI și CIA , după cum afirma Traian Băsescu ?

# ?????? date 12 octombrie 2018 01:36 0

@Opinați că termenul "abrogat" folosit în documentul publicat nu are valoarea de exprimare cuvenită procedurii folosite pentru declasaficarea documentelor cu regim special încheiate între instituții ?

# ?????? date 12 octombrie 2018 02:15 0

@Remarcați și faptul că protocoalele încheiate între instituții nu sunt documente supuse expertizei instanțelor de judecată , pentru aplicarea lor, colaborarea interinstituțională fiind reglementată prin acte normative, unele dintre ele votate și prin parlament ?

# ?????? date 12 octombrie 2018 02:38 0

@Documentul prezentat în articol susține și faptul că disjungerile cauzelor constituie impedimente în realizarea judecăților obiective ?

# ANONYMOUS date 17 octombrie 2018 13:53 0

Astea sun naparcile sistemului ticalosit.Sa fie si astia pedepsiti sa simta ce inseamna sa fi dus in catuse prin fata sediului DNA sa ii vada o tara intreaga.Huooooooooooooooooooooo !!!!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Vor reusi magistratii activisti sa obtina desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 26.06.2019 – "Dictatul" Comisiei de la Venetia uneste Opozitia si rezistentii din Justitie. Ban si Barna, prietenie de tinut sub lupa

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER