4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DICTATURA TICALOSILOR – Monstruos: toate drepturile si libertatile romanilor vor putea fi abolite prin hotarare de Guvern, nu prin lege, cum impune Constitutia. Mizeria a fost introdusa de senatorii PNL-USR-PLUS-UDMR in proiectul legii de aprobare a OUG 68/2021 privind certificatul verde. Sub pretextul pandemiei, amendamentul batjocoreste toate drepturile si libertatile fundamentale ale romanilor nevaccinati (Documente)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

23 September 2021 14:35
Vizualizari: 9856

O monstruoasa tiranie se cladeste pe muteste, in spatele perdelei de fum a luptei dintre actualul si fostul premier – Florin Citu (foto dreapta), respectiv Ludovic Orban (foto stanga).Nu mai devreme de miercuri, 22 septembrie 2021, Senatul a votat – cu 71 de optiuni „pentru”, 11 „impotriva” si 41 de "abtineri” – proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta nr. 68/2021, care transpune in legislatia romaneasca asa-numitul „Certificat digital” (sau „Certificat verde”) votat in Parlamentul European, care, pe scurt, introduce o serie de restrictii in libertatea de miscare a persoanelor nevaccinate.

Ca si cum nu ar fi fost suficient de abuziva regula pe care ne-o impune UE, senatorii PNL-USR-PLUS-UDMR au dus bataia de joc pe culmi inimaginabile, introducand restrictii pentru romanii nevaccinati in ceea ce priveste toate drepturile si libertatile – nu doar libertatea de miscare. Da, ati citit bine: toate. Deci inclusiv dreptul de a vota, dreptul de a merge la scoala sau la doctor. Si nu prin lege (asa cum impune art. 53 din Constitutie, intarit de Decizia CCR 157/2020), ci prin norma infralegala – respectiv prin hotarare de Guvern (adoptata la propunerea CNSU). Din fericire, aceasta bataie de joc poate fi pusa in opera doar pe perioada starii de alerta. Din nefericire, dupa cum vedem, nimeni nu opreste Guvernul sa prelungeasca la nesfarsit starea de alerta, care dureaza deja de aproape un an si jumatate.


Iata ce contine alineatul 3 al articolului 4/1 din OUG 68/2021:


In considerarea analizei factorilor de risc prevazuti la art. 3 alin. (4) (n.r. din Legea nr. 55/2020), la propunerea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, prin hotarare a Guvernului adoptata in temeiul art. 4 (n.r. tot din Legea 55/2020), pe durata starii de alerta se poate institui obligatia prezentarii certificatului digital prevazut la alin. (1) pentru asigurarea exercitarii drepturilor si libertatilor fundamentale, in interesul protejarii sanatatii publice si in scopul exclusiv al combaterii raspandirii epidemiei COVID-19. Conditiile privind prezentarea si verificarea certificatului digital prevazut la alin. (1), precum si categoriile de persoane care au obligatia prezentarii acestuia se stabilesc la propunerea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta prin hotarare de Guvern adoptata conform art. 4 (n.r. din Legea 55/2020)”.


Incheiem, precizand ca in Camera Deputatilor lucrurile nu stau cu nimic mai bine decat in Senat, PNL-USR-PLUS-UDMR avand si acolo majoritate. Iar majoritatea este chiar mai solida decat in Senat, nedepinzand de voturile deputatilor UDMR.


* Cititi aici forma actuala a OUG 68/2021

* Cititi aici amendamentele votate de comisiile de sanatate, respectiv aparare si ordine publica ale Senatului

* Cititi aici forma proiectului votata de Senat si trimisa la Camera Deputatilor

Comentarii

# VIKY date 23 September 2021 14:59 +183

Dar cei 41 de ghiocei din Senat de ce s-au abtinut si nu au votat?. Sa le dea D-zeu celor 45 de gunoaie care au semnat pentru, lor si familiilor lor atata sanatate cat le doresc ei romanilor. Nu uitati gunoaie umane din Parlament si GuWernerul Meu ca: "Dumnezeu nu intarzie, nu se grabeste, dar vine la timp". Publicati lista cu aceasta pleava din Senat, sa vada orbii pe cine au trimis acolo, este dreptul lor sa stie cine sunt soldatii nazistului.

# Marius date 23 September 2021 16:35 +61

ce cauta ONG _ul udmr la guWernare si mai sles de ce i se permte sa existe si sa voteze !?

# Jonny date 23 September 2021 17:04 +5

Cititi Psaltirea cetatenilor pe capul lui Cîțu, Arafat, Johanis, Ghiorghita, Tătaru si toți care susțin progonirea poporpului Român Psalmul 34

# Irinel date 23 September 2021 17:15 +35

Lui Catzu i s a aratat Lumina, Sunt de parere ca in Instoria noastra monerna n-a existat o guvernare asa slugarnica sa ae faca ghiocel in fata discatorii mondiale, in Romania e numai lapte si miere ... Eu nu sunt dezamagit, n am votat pocitaniilr astea infecte, problem mea e gloata... din cauza lor avem toti de suferit

# Pintea date 23 September 2021 18:10 +32

Sanatatea publica, inseamna sa nu numai sa previi dar sa si tratezi. Vaccinarea are la baza principiul voluntaritatii. Chipurile, ei se ocupa de preventie, dar in spitale, oamenii mor, deoarece nu exista tratamentele specifice anti-COVID. Au cheltuit si au alocat sute de milioane de euro pentru vaccinuri, dar pentru tratamente medicamentoase sau pentru afectarea unor zone speciale COVID in spitale, nu s-a facut ni-mic. Au devenit obsedati de un vaccin ineficient, care mai mult imbolnaveste. Intreaga vară, activitatea guvernamentala s-a redus la congresul PNL. Au permis masuri de relaxare demente, cu concerte in care staruri au fost vaccinatii, care sunt transmitatori. Ma mir ca vaccinatii au voie sa locuiasca in casă cu nevaccinatii! Sa interzică si asta! Sa faca lagăre! Sa pună sârmă ghimpată pe strazi, sa fie culoare pt nevaccinati.

# Lita date 24 September 2021 07:19 +41

E razboiul parlamentului "meu", guwernului "meu", justitiei "mele", cozilor de topor din mass media si de peste tot impotriva propriilor cetateni pasnici si toleranti.

# Andrei date 24 September 2021 10:38 +44

Adio pnl!!!Pentru noi ai devenit istorie ca si pntcd.Ce bine ar fi ca sa nu mai intre in parlament acesti tradatori de neam si tara.Va reamintiti ca orban si autodeclaratul succesor nazist,dobanditorul de case cu acte false si participantul din functia de primar la vanzarea de copii romani,au solicitat "alungarea cu parul" a celor alesi legal din PSD precum si disparitia PSD,catalogat "ciuma rosie"?Ce ar fi ca acum sa ler urmam sfatul pentru distrugerea tarii si a fiintei nationale a poporului roman si nu sa le platim lefuri si salarii nerusitate si indemnizatii vesnice pentru raul facut.Trezeste-te romane si actioneaza pana nu va fi prea tarziu!!!.

# nae din dealul feleacului date 24 September 2021 18:56 +9

Corect #Marius,chiar asa ce cauta la guvernarea Romaniei un ONG cultural denumit UDMR?Unde scrie in Constitutia RO aceasta posibilitate?Marius,mai mult decit atit toate legile votate cu sprijinul UDMR-ist sunt lovite de nulitate absoluta pt.ca sint pronuntate cu incalcarea legii fundamentale!Dar ce sa vezi deunazi la asa zisul congres al UDMR-ului(de cind o organizatie culturala tine congrese ;poate la Sala de Congrese a Martorilor lui Iehova s-a mai pomenit asa ceva)au participat si au cintat Imnul Secuiesc toata FLOAREA CEA VESTITA a politichiei romanesti in frunte cu VESTITUL Ciolacu.I-a priviti mai atent STEMA si veti vedea,in segmentul Transilvania,insemnele UNIO-TRIUM-NATIONUM (vuturul secuiesc si cetatile sasesti)si nimic romanesc.Pai ,pe buna dreptate majoritatea romaneasca e PROSTI!Cine vrei sa repare?Un sas,un ungur,un bolborosit ce suge cuvintele,un inghesuit de Ciorolacu...Poporul trebuie sa repare !Pt.asta trebuie sa fie intelept,educat,patriot,credincios si muuulte altele

# maxtor date 25 September 2021 02:58 0

abolite prin gura:53 e pentru stare de razboi.

# Lita date 25 September 2021 09:34 +18

SOS *** Lumea Justitiei, Avocatul Poporului si doamna senator Diana Sosoaca *** Ordonanta de Urgenta nr. 68/2021 este lovita in integralitate de neconstitutionalitate, pentru ca nu poate avea ca domeniu de reglementare drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie. Constitutia Romaniei: " Art. 115 – Delegarea legislativă ..."(6) Ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in domeniul legilor constitutionale, nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie, drepturile electorale"...

# VIKY date 26 September 2021 11:13 +9

"Acum partidul își va uni toate forțele împotriva adversarului nostru, PSD”, a spus nazistul-radical Florin Cîțu...Acesti tradatori de tara au intrat la guWernare prin frauda pentru a lupta cu PSD si a vinde tara. Daca ieri au avut un simulac de congres PCR, cu 5000 de gunoaie, in frunte cu dictatorul tarii, azi se ocupa de impartirea cadourilor cu 2000 de gunoaie tot la Romexpo, pentru lingaii cismelor naziste. Voi de ce nu iesiti in strada sa va aparati drepturile si libertatile?.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva