20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DIICOT A PARADIT PARTENERIATUL STRATEGIC – Scandalul MIG-urilor Armatei defectate din cauza kerosenului livrat de JetFlyHub Ploiesti s-a dovedit o facatura a procurorilor DIICOT. Judecatorii au constatat lipsa totala de probe pentru pretinsele acte de diversiune. Rezultatul facaturii: firma romaneasca JetFlyHub, careia i-a taiat panglica ambasadorul SUA la Bucuresti a fost scoasa de pe piata, iar Armata plateste altora 200 USD in plus pe tona de kerosen. SRI ce pazeste?

Scris de: LJ | pdf | print

6 November 2022 15:07
Vizualizari: 7522

 

La finele anului 2020, procurorii Serviciului Teritorial Ploiesti ai DIICOT au lansat pe piata un dosar de mare impact, avand ca tema defectarea unor MIG-uri din dotarea Fortelor Armate Romane din cauza combustibilului (kerosen) de proasta calitate livrat de o firma romaneasca JetFlyHub SRL Ploiesti, apartinand omului de afaceri Dan Florin Berendel. Ca un facut, la scurt timp, in presa oficioasa care livreaza pe nemestecate “prajiturelele” oferite pe sest de marile parchete, s-a raspandit informatia ca firma romaneasca JetFlyHub SRL Ploiesti a produs nenorociri avioanelor de lupta ale Armatei, cu consencinta blocarii activitatii acesteia din cauza imaginii publice negative create.

 


 

Important in acest caz este faptul ca JetFlyHub SRL detine in Ploiesti un terminal special de carburant, de mare capacitate, ultramodern, gard in gard cu cel de la Lukoil, la inaugurarea caruia panglica a fost taiata personal de ambasadorul SUA la Bucuresti Hans Klem (vezi foto).

De remarcat ca JetFlyHub SRL si administratorul acesteia Dan Berendel au primit la inceputul anului 2022 aprecierile oficiale ale Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord – NATO, pentru suportul si dedicatia oferite armatei SUA in eforturile militare ale acesteia din Romania,

 

Desi JetFlyHub SRL a avut de ani de zile o buna colaborare cu oficiali inalti americani, societatea a fost supus unui atac subversiv concertat, fiind in ultimii ani tinta a nu mai putin de 74 de controale din partea tuturor institutilor romane posibile, de la ANAF, la Mediu s.a.m.d., controale care nu au retinut nimic relevant, si care au culminat la un moment dat cu retragerea abuziva a autorizatiei de antrepozit, decizie care a fost atacata de JetFlyHub SRL in instanta si anulata irevocabil.

 

Ca si cand aceste controale nu ar fi fost suficiente, atacurillor impotriva JetFlyHub SRL Ploiesti li s-a pus cireasa de pe tort la finele anului 2020, cand impotriva acestei societati si a actionarului Dan Berendel s-a deschis dosarul penal 278/D/P/2020, sub acuzatiile de acte de diversiune (art. 403 Cod penal), constituire de grup infractional organizat, inselaciune si fals, legate in principal de o serie de livrari de combustibil special (kerosen) pentru MIG-urile 21 LanceR din dotarea Fortelor Aeriene Romane. Mai precis, procurorii DIICOT au nascocit acuzatia ca o serie de defectiuni care au aparut la cateva avioane de vanatoare MIG s-ar fi datorat combustibilului de proasta calitate furnizat de JetFlyHub SRL. Incredibil, dar adevarat, anchetatorii DIICOT au pus in sarcina JetFlyHub defectiuni ale unor avioane survenite, atentie, in perioade de timp de dinainte ca JetFlyHub SRL sa fi semnat la 28.02.2018 si derulat contractul cu Ministerul Apararii Nationale – UM 01836 Otopeni de licrare de kerosen. In plus, e bine de stiut ca in practica afacerilor comerciale de acest tip, este practic imposibila livrarea de combustibil neconform, intrucat unitatile militare nu platesc un leu si nu receptioneaza fizic nicio cantitate de combustibil pana nu il testeaza in laboratorul propriu si dau acceptul de primire. Sunt operatiuni standart obligatorii, care efectiv nu pot fi eludate, un reprezentant al unei societati comerciale neputand intra fizic intr-o unitate militara sa livreze ceva.

 

Asta nu l-a impiedicat la 12 iulie 2021 pe procurorul DIICOT Ploiesti Ioan Lalu sa emita ordonanta de retinere a actionarului Dan Berendel sub acuzatiile adacabrante de acte de diversiune, constituire de grup infractional organizat si altele. Odata cu retinerea, procurorul a solicitat si arestarea preventiva a lui Dan Berendel, alaturi de fratele sau Cristian Berendel, administrator al JetFlyHub SRL, sub acuzatia ca defectiunile avioanelor de lupta survenite ca urmare a folosirii combustibilului neconform “au dus la degradari, toate aceste lucruri au avut un impact major in detrimentul securitatii nationale... au avut perioade de inactivitate, aceste aparate avand si rol de aparare a tarii si mai mult, rol strategic, Romania fiind si membru NATO” - (vezi facsimil 1)

Prin Incheierea nr. 1 din 13 iulie 2021 (Dosar nr 456/42/2021) judecatorul Mihai Viorel Tudoran de la Curtea de Apel Ploiesti a respins cererea DIICOT Ploiesti de arestare preventiva, dispunand punerea de indata in libertate a lui Dan Berendel si Cristian Berendel, fara sa stabileasca niciun alt fel de masura preventiva!!! Acest fapt releva el insusi lipsa totala de probe din cauza.

 

In motivarea Incheierii, judecatorul Mihai Viorel Tudoran i-a facut praf pe procurorii DIICOT:

Raportat la textele de lege se constata ca in ciuda vastului material de urmarire penala care formeaza pana in prezent dosarul cauzei, in realitate lipsesc exact acele probe sau indicii temeinice din care sa rezulte acea suspiciune rezonabila ca cei doi inculpati au savarsit infractiunile ce le sunt imputate (…) simpla insiruire a unor ipotetice paliere pe care aceste cinci persoane si-ar fi desfasurat activitatea in cadrul prezumtivului grup nu este nici pe departe suficienta pentru a se putea concluziona in sensul urmarit de organul de urmarire penale... din stenogramele convorbirilor selectate de catre procuror nu se desprinde sub nicio forma comiterea sau dorinta de comiterii unor infractiuni... doar interpretarile date de catre organul de urmarire penala acestor discutii dorindu-se a-i incrimina pe acestia (…) din materialul analiza NU se desprinde ideea ca in mod anume combustibilul livrat de catre firma JetFlyHub SRL este acela care ar fi condus – din cauza proprietatilor necorespunzatoare – la defectarea unor componente ale aparaturii militare, defectare constatata de catre unitatea de service SC Aerostar Bacau... printre multe inscrisuri asemanatoare, se afla actul tehnic nr. 8.17.1776 din data de 30.05.2017 intocmit de aceeasi unitate aviatica cu privire la o defectiune a unui avion apartinand UM 01912 Borcea... ceea ce este important de retinut cu privire la actul tehnic mai sus mentionat este ca respectivul inscris a fost intocmit la data de 30.05.2017, deci cu aproximativ 1 an inainte de pretinsa livrare de produs petrolier neconform efectuata de catre JetFlyHub SRL” - (vezi facsimil 2)

Procurorii DIICOT au formulat contestatie impotriva Incheierii Curtii de Apel Ploiesti, persistand sa ceara arestarea preventiva, in pofida lipsei vadite a probelor.

 

Prin Incheierea nr. 673 din 22 iulie 2021 (Dosar nr 456/42/2021) judecatorii Alin Sorin Nicolescu si Stefan Pistol, de la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, au respins ca nefondata contestatia DIICOT.

 

In motivare, judecatorii ICCJ au subliniat acuzatia aberanta a procurorilor DIICOT: “Inalta Curte – Complet de 2 judecatori de drepturi si libertati are in vedere si faptul ca, intocmai cum a retinut si judecatorul de drepturi si libertati de la prima instanta, probleme similare au fost inregistrate si in cursul anului 2017, anterior efectuarii primelor livrari de carburant de catre JetFlyHub SRL, asa cum rezulta din actul tehnic nr. 8.17.1776 din data de 30.05.2017 intocmit de aceeasi unitate aviatica cu privire la o defectiune a unui avion apartinand UM 01912 Borcea... (vezi facsimil 3)

Iata asadar cum au fortat procurorii DIICOT Ploiesti arestarea pe acuzati complet nedovedite a celor de la JetFlyHub. De atunci si pana in prezent dosarul penal pornit cu atata pompa mediatica sta la sertar si nu este inchis, desi acuzatiile s-au prabusit ca un castel de carti de joc.

Scopul celor care au pus in opera atacut judiciar-mediatic impotriva JetFlyHub SRL a fost atins.

In urma dosarului penal deschis si scandalului ultra mediatizat, Ministerul Apararii Nationale a reziliat unilateral, la 31 iulie 2021 (taman la o saptamana-doua dupa cererile de arestare preventiva) contractul cu JetFlyHub SRL. Motivul comunicat oficial a fost “din cauza intarzierilor repetate in livrarea cantitatilor de combustibil contractate”. Dar oare cine mai livra marfa strategica unei firme care aparea in toata presa ca fiind urmarita penal? Convingerea noastra, si nu doar a noastra, este ca exact asemenea acuze inventate si scurse in presa (desi trebuia sa se asigure secretul anchetei) au dus la eliminarea de pe piata strategica a JetFlyHub SRL, in pofida faptului ca aceasta era agreata de NATO si ca la inaugurarea terminalului special al JetFlyHub au taiat panglica oficiali americani de prim rang (ambasadorul SUA si generali ai armatei SUA).

Ce mai conteaza ca in octombrie 2022, dupa ce facatura s-a fasait, MApN a comunicat oficial catre presa: “In perioada 2018 – 2021 nu au existat intervale de timp in care flota de aeronave MIG 21 LanceR sa fi fost consemnata la sol din motive tehnice cauzate de calitatea combustibilului utilizat. Relatia contractuala cu SC JetFlyHub SRL Ploiesti s-a derulat in perioada 01.03.2018 – 31.07.2021, procedura de atribuire fiind licitatie deschisa, cu respectarea prevederilor legislatiei incidente”...

 

Contractul de kerosen a fost dat altora. Dar pe bani mai multi!

Dupa data de 31 iulie 2021 – data rezilierii unilaterale de catre MApN a contractului cu firma romaneasca JetFlyHub SRL (ca urmare a uriasului scandal creat), contractul de livrare de combustibil pentru avioanele Formelor Armate Romane a fost continuat cu o alta societate, care aduce combustibilul din Kazahstan si pentru care se plateste mai mult cu circa 200 dolari/tona. Adica milioane de euro in plus, anual. Pe care tot noi, contribuabilii trebuie sa-i suportam, pentru ca unii au inventat o poveste cu combustibili neconformi, ca sa fie eliminata din circuit o firma romaneasca. Deocamdata nimeni nu raspunde!

 

Ce fac serviciile noastre de informatii, care au agenti acoperiti si colaboratori peste tot, cu precadere in presa si in marile parchete? Sa intelegem ca o firma romaneasca, apreciata de NATO si de americani, poate fi scoasa de pe piata cu aceleasi metode din vremurile de glorie ale Binomului?

 

Comentarii

# DODI date 6 November 2022 15:19 +116

Răspunsul la întrebarea din articvol (SRI ce păzește?) este simplu: SRI păzește ca DIICOT să dea cu dedicație contractele! Oligofrenul din capu la stat știe de ce!

# maxtor date 6 November 2022 16:36 -21

pare ceva in genul "lactatelor Bradet"(despre decesul copiilor din Arges pus initial pe seama fabricii de lactate Bradet; mai multe #vaccin,#olivia steer)

# Bula date 6 November 2022 17:47 -56

Deci e clar ca procurorii DIICOT lucrează pentru Kazahstan, iar firmele acreditate de ambasadorul american sunt date afara din Romania, deci lucrează pentru Rusia. NU mai zic nimic decât ca mereu ruși cu americanii se bat mereu pentru contracte. Bechtel al americanilor a sifonat zeci de milioane, acum e rândul sa sifoneze si rușii ceva. Romanii sunt doar găinile cu oua care fac Miau!

# pe 8 si-o fura biden big time date 6 November 2022 18:13 +13

Firmele fomanesti sunt in general vinovate pentru ca exista. Din cauza lor au fost creeate strutocamilele numite diicot si dna adica au fost creeate 2 structuri mafiote aflate la dispozitia strainezilor cu care sunt falimentate firmele romanesti, si sunt impinse pe piata firmele straine care fac export de capital, ca deh, asa e viata la colonie. Armata ar fi trebuit sa-i reclame pe cei care fac intretinerea ca probabil au spalat cu detergent fuselajul si s-a dizolvat gainatul care tinea laolalta tabla avioanelor sa nu se destrame.

# maxtor date 7 November 2022 09:17 0

@bula:vaccinu care a cauzat decesul mai multor sugari tot din Khazakstan a fost, pe filiera franceza.....(aviz amatorilor de bio-laboratoare americande de prin ucraina)

# santinela date 7 November 2022 10:18 +3

Au timpit si astia de la DIICOT dupa aia de la DNA care sint timpiti de muuult de tot.Acum firma respectiva sa le puna-n circa toate pierderile suferite iar pe berbecul de procuror-parchetar sa-l gratuleze cu multa stima,de indicat intre ochi daca se poate !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva