4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DILEALA ABSOLUTA – Continua deciziile aberante ale CSM referitoare la incompatibilitatile magistratilor. Judecatorii si procurorii nu pot face parte din comitetul de parinti al clasei. Comisia de lucru CSM a hotarat: “Functia de judecator sau de procuror nu este compatibila cu calitatea de membru in cadrul comitetului de parinti al clasei sau presedinte al acestui comitet” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 October 2023 16:37
Vizualizari: 4635

La Consiliul Superior al Magistraturii, indiferent de componenta, continua deciziile aberante, de genul celei care a stabilit ca judecatorii si procurorii nu au voie sa scrie carti referioare la alimentatia bebelusilor. O hotarare din aceeasi categorie a fost adoptata in unanimitate marti, 17 octombrie 2023, de Comisia de lucru a CSM nr. 1 (reunita) - “Legislatie si cooperare interinstitutionala”, condusa de judecatoarea Denisa Stanisor (foto).


 

Fiti atenti, ce nebunie: judecatorii si procurorii nu au voie sa faca parte din comitetul de parinti al clasei, si nici nu pot ocupa pozitia de presedinte al respectivului comitet. Asta intrucat o asemenea calitate ar fi incompatibila cu functia de magistrat:

“Comisia si-a insusit punctul de vedere al DLDC si a decis ca functia de judecator sau de procuror nu este compatibila cu calitatea de membru in cadrul comitetului de parinti al clasei sau presedinte al acestui comitet”.

De ce un magistrat nu ar putea face parte din comitetul de parinti al clasei, calitate evident neremunerata, nu este deloc limpede. Oricum, din punctul nostru de vedere este o nebunie doar simpla punere in discutie a unei asemenea probleme, ca sa nu mai vorbim despre pierderea timpului pentru luarea unei decizii prin care magistratilor sa le fie interzis sa faca parte din comitetul de parinti al clasei, unde se decide ce valoare va avea fondul clasei si ce cadou va primi doamna diriginta.

 


Alte decizii de tot rasul


Asa cum precizam insa la inceputul articolului, acesta decizie nu face decat sa continue seria hotararilor aberante privind incompatibilitatile magistratilor. Desigur, cea mai celebra este decizia aceleasi Comisii nr. 1 comuna - „Legislatie si cooperare interinstitutionala”, dar a fostului CSM, care, in 23 noiembrie 2021, a stabilit ca: „functia de magistrat nu este compatibila cu cea de autor al unei carti referitoare la alimentatia bebelusilor, o asemenea lucrare neavand caracter literar sau stiintific”.

Ca sa mai oferim un exemplu din trecut, in 15 martie 2022, tot Comisia nr. 1 comuna a CSM a hotarat ca un procuror nu poate fi diacon in cadrul Cultului Crestin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolica de Romania:

“Comisia si-a insusit punctul de vedere al DLDC si a decis transmiterea unui raspuns catre solicitant, in sensul ca functia de procuror este incompatibila cu calitatea de diacon in cadrul Cultului Crestin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolica de Romania”.

Comentarii

# Bup date 17 October 2023 16:55 +7

Cu un președinte ca Grădinaru, ne putem aștepta, să nu mai avem nici calitatea de a sta la coadă la casă orice supermarket.

# Unii ingropati in dosare/altii aduna incompatibilitati date 17 October 2023 18:11 +9

Când au atâta timp pentru activitati extracuriculare, de tot se lovesc de incompatibilitati? Dacă activitățile nu sunt remunerate nu ar fi o problema în sine, dar CSM ul încearcă sa ii tina pe magistrati departe de potențiale probleme. Atât sunt de iubiți în societate magistratii,incat nu sunt excluse plângerile penale pentru deturnare de fonduri facute de alti parinti sau pentru punerea în primejdie a sănătății bebelușilor. Bănuiesc ca magistratul care a intrebat de carte nu era și doctor. Cum ar fi o carte scrisa de un magistrat prin care recomanda alimentație vegana pentru bebeluși?

# basicuta date 17 October 2023 23:42 -27

auzi ce-i doare: incompatibilitatea in comitetul de părinti!!! noaptea minții!! dar pt miile de prescripții cu prejudicii de melioane, nu găseste CSM niște sanctiuni pt magistratii care stau cu curu pe dosare și nu muncește nemic...

# santinela date 18 October 2023 07:37 +6

Pai mai deunezi il aveati invitat pe seful CSM-ului si nulitatea se lauda ca ce bine merge institutia asta,ca este altfel decat "ailalti" si bla,bla,bla ! Auzi, sa ai un "comitet" in cadrul CSM-ului care sa hotarasca aberatii din astea,de rad si curcile,inseamna "ca ca sef" esti zero barat.Mai punem si sectia Nufarul a parchetarilor,care este bomboana pe coliva, si avem imaginea exacta a acestei Institutii care,cica ,conduce justitia !

# cetatean de moda veche date 19 October 2023 10:33 0

Institutia in sine este doar interfata( ca peste tot in tara). Elementul OM, este problema. Nu institutia conduce, ci oamenii ALESI, adica cei IMPUSI PRIN VOT AL MEMBRILOR CARE FORMEAZA SISTEMUL DE JUSTITIE. Ceea ce "SE FACE" se face IN NUMELE INSTITUTIEI SI ESTE GENERALIZATA LA NIVEL NATIONAL NU NUMAI IN JUSTITIE ci si INSTITUTIILE DE "FORTA" SI ADMINISTRATIE( ca la noi se confunda). In acest context, nu institutia "spala" de la "banalele" neindepliniri ale sarcinilor de serviciu(indiferent de efecte ca tot "vulgul " suporta(?) si pana la complicitati de natura infractionala grava. Cand spun acesta ma refer la consumul de droguri de mare risc, imposibilitatea JUSTIFICARII unor sume de bani sau bunuri, condamnari pentru "cumintirea" "vulgului" limitat si inept, de COMPLICITATI de SISTEME. Eh.. "rasfatul concediilor tropicale". Dar ce vorbesc , acestea sunt apanajul "MINTILOR LUMINATE" ca parca deunazi "UN"clasic in viata asa califica componenta umana din "sistem".

# maria maria date 19 October 2023 11:32 0

Prejudiciile de ,,melioane`` din prescripții nu sunt cauzate de magistrați, ci de politicienii care au dat legi proaste și le-au menținut ani de zile și după deciziile CCR prin care li s-a spus asta- tocmai pentru a se scăpa ei de dosare și a arunca pisica în curtea magistraților! Or fi și aștia vinovați de multe, dar la treaba cu precripția, hai sa fim serioși! Nu mai fiți ipocriți cei ce știți cum stau lucrurile dar le prezentați fals, iar cei ce nu știți nu aveți o scuză, informați-vă mai bine și apoi vorbiți!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva