6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DIVERSIUNE - Rectorul Corina Dumitrescu, desemnat ca ministru al Educatiei, nu este in stare de incompatibilitate, intrucat ANI nu a finalizat lucrarea bazata pe sesizarea fostului presedinte al CSM! Pe scurt, daca incompatibilitatea nu a fost certificata de ANI, ea nu exista!

Scris de: A.A.S. - R.S. | pdf | print

4 May 2012 19:40
Vizualizari: 12056

 

Stirea de ultima ora prin care se forteaza „extirparea” din Guvernul Ponta a rectorului Universitatii Crestine ”Dimitrie Cantemir”, Corina Dumitrescu, conform careia aceasta ar fi incompatibila intrucat Agentia Nationala de Integritate (ANI) are in lucru o sesizare de acest gen, nu sta in picioare din pucnt de vedere juridic. Surse oficiale din cadrul conducerii ANI au explicat, pentru Lumeajustitiei.ro, ca „la acest moment, Corina Dumitrescu nu este in stare de incompatibilitate legata de detinerea concomitenta a functiilor de membru CSM si de rector”. In continuare, sursele citate au aratat ca situatia se prezinta astfel intrucat ANI nu a concluzionat pana acum ca exista aceasta stare de incompatibilitate, acealeasi surse oferindu-ne si variantele ”de lucru„ pentru viitor.


Autorul sesizarii la ANI in cazul Corinei Dumitrescu este fostul presedinte al CSM, Horatius Dumbrava. CSM, prin purtatorul de cuvant al institutiei, Monica Prejmereanu ne-a declarat ca, intr-adevar, ”sesizarea domnului Dumbrava exista, ea a fost facuta in iulie anul trecut, inainte de validarea domanei Dumitrescu ca membru CSM. Pana acum nu exista niciun raspuns din partea ANI”. Ne-am interesat si la ANI, unde ni s-a spus ca aceasta este o lucrare nefinalizata, deci la aceasta ora nu eâsme poate vorbbi de o stare de incompatibilitate pe segmentul dat de âvreme ce nu exista o concluzie.

Ca atare, variantele, pe viitor, sunt urmatoarele: daca ANI va constata – pentru situatia „rector si membru CSM” incompatibilitatea, Corina Dumitrescu va avea posibilitatea sa conteste aceasta decizie la instanta, pe doua tronsoane, Curte de Apel si Inalta Curte. In cazul in care castiga, nimic nu se schimba. In cazul in care ea pierde, atunci starea de incompatibilitate va fi certificata si interdictia de trei ani de a detine functii sau demnitati publice ar intra in vigoare. Numai ca, in acest caz, daca Corina Dumitrescu isi da demisia din functia de membru CSM (ceea ce este obligata sa faca daca va fi validata ministru), atunci ea va ramane cu interdictia de a detine functie sau demnitate publica si abia atunci se va putea pune problema inlocuirii ei imediate din Guvern. Dar un astfel de proces dureaza mai mult de sase luni, cat este ”viata„ acestui Guvern, pana la alegeri. Pe de alta parte, daca ar fi gasita incompatibila si acest lucru va ramane definitiv la instanta, sursele ANI spun ca ”starea de incompatibilitate nu ar atrage anularea votului decizional in CSM pe care aceasta l-ar fi dat in toata perioada sa de mandat”.

O a doua varianta este aceea ca ANI sa nu constate o incompatibilitate, si atunci Corina Dumitrescu nu va avea nicio problema de viitor decat cea legata de functia de rector pe care nu o va putea detine cata vreme este ministru. Ea va trebui sa se suspende imediat din functia de rector.

 

 


Comentarii

# Curat murdar, coane Luju date 4 May 2012 19:40 +2

Auzi Luju, dar cu CV-ul cum e? Mai citim si noi, ne mai documentam sau tragem cu urechea pe holuri cum obisnuiam in trecut? Ca sa va parafrazam e un articol "placinta cu varza" sau "placinta cu carne" sau "sarmalute in foi de vita" sau "gogosi cu branza". Va dorim pofta buna!

# ne stiuram iar alde ai nostri date 4 May 2012 21:16 +1

:cry: oare cum se simteau unii mai saraci cu duhu cand in fata erau unii prea destepti ... acuma vezi pupaza si este bine :P :P

# gogu date 4 May 2012 23:23 -6

pai ce sa-ti spuna luju despre CV? Ati auzit-o pe madam Ghica si madam Haineala ca un angajat dobitoc al lor a batut pe calculator si a postat CV-ul. deci, ce pielea mea nu e clar?????

# Curentul date 5 May 2012 16:00 -1

"CSM nu trebuia să ofere niciun fel de explicații în legătură cu CV-ul doamnei Corina Dumitrescu, întrucât documentul „disecat“ de presă era luat de pe site-ul Senatului , fiind completat în iunie 2008, când soția deputatului PSD Cristian Dumitrescu a fost propusă pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii, din partea societății civile."

# Cucoana nu stie nici macar ce reprezinta in CSM date 6 May 2012 09:50 0

"Acest CV nu a fost tehnoredactat de mine, imi asum insa raspunderea pentru faptul ca nu l-am verificat ulterior. Acest CV a fost depus, initial, la dosarul meu de candidat pentru un loc de reprezentant al societatii civile in Consiliul Superior al Magistraturii, la Senatul Romaniei. Personal, am acceptat aceasta candidatura la limita timpului in care actele urmau sa fie depuse. Initial, refuzasem aceasta candidatura la CSM din partea PSD-ului, fiind o persoana foarte ocupata si numai din acest motiv. Dar, la finalul termenului in care se putea depune candidatura, liderii PSD mi-au facut din nou aceasta propunere pe care, in cele din urma, am acceptat-o", a explicat Corina Dumitrescu.

# Atentie lume! Tinutul Hoover organizeaza cursuri! date 6 May 2012 11:22 +1

In momentul de fata, a continuat Dumitrescu, profesorul care a coordonat acest stagiu de formare profesionala la care am participat, la Universitatea Stanford, tinutul Hoover, California, se afla in Europa, fiind dispus sa intervina in calitate de martor in acest "proces moral ad-hoc" pentru a confirma ceea ce am declarat.

# Jak date 4 May 2012 21:01 -14

PDL-isti fac tot felul de jocuri murdare pt.a compromite un om de o valoare deosebita cum este D-na Corina Dumitrescu. Sa va fie rusine infractorilor din PDL.Pentru voi se va construi,pana in primavara urmatoare, un nou penitenciar!

# he, he, he date 5 May 2012 08:39 +6

asta e cea mai tare :-|

# Plagiat? date 5 May 2012 15:51 +3

Unul dintre cele mai contestate nume de pe lista miniştrilor propuşi de Victor Ponta pentru a forma viitorul guvern este implicat într-un nou scandal. După greşelile de ortografie din CV, urmate de întrebările ridicate asupra studiilor la Universitatea Stanford, Corina Dumitrescu este acuzată, acum, de plagiat. Din primele informaţii, Octavian Manolache, autorul mai multor cărţi de drept, a dat-o în judecată pe Corina Dumitrescu pentru plagiat. Dosarul de plagiat îl vizează şi pe soţul ministrului propus de Victor Ponta să ocupe funcţia de ministru al Educaţiei. Octavian Manolache, profesor conferenţiar doctor în drept, absolvent summa cum laude şi premiat de Academia Română pentru una dintre lucrările sale de drept, a declarat că "procesul a avut multe termene, demne de CEDO, însă, doamna Dumitrescu nu s-a prezentat niciodată. Nu m-am întâlnit cu ea, doar cu avocaţii dumneaei".

# FARA STIL date 4 May 2012 21:18 +10

Sa mearga la un stilist s-o sfatuiasca -freza de CIOCANITOARE WOODY n-o prinde!

# CVistul date 4 May 2012 22:01 +10

Corina, Ghica si Haineala cele 3 ciocanitori din tara! Hahah

# Mate Punct Info semnat date 4 May 2012 22:03 +4

http://mate.info.ro/UploadedMaterials/Mate.Info.Ro.2059%20CORINA%20DUMITRESCU%20-%20CURRICULUM%20VITAE.pdf

# lache luciano date 4 May 2012 22:04 +7

eu am auzit ca ar fi pasionata de "innot" :D

# Mafiotzu date 4 May 2012 22:18 +11

Ba, dar chiar asa sa va radeti de doamna Ministru, profesor universitar doctor cursant international master rector-membru-ministru? Se face?

# Hultima hora vere! date 4 May 2012 22:21 +9

Corina, se pare ca s-a sucit Victoras, la presiunea la masele populare. Sa vezi mama ca asta te-a folosit si acu se leapada de tine!

# Pulimea Taichii date 4 May 2012 22:55 +3

Io zic ... că acest guvern ... se va "inneca" luni ... la malul de la Cotro ... cu toate că o are în componenţă ... pe această tanti ... pasionată de "înnot" ;-) P.S.: Vouă nu vi se pare ... că includerea în CV ... a unor informaţii nereale ... privitoare la studii ... sună a tentativă ... la infracţiunea de înşelăciune ? Şi invers ... nu vi se pare ... că un premier desemnat ... care ia de bune ... informaţiile din CV-ul unui ministeriabil ... fără a-şi face verificările proprii ... este neglijent ... într-o măsură ... inacceptabilă ? :sad:

# Ezoteric date 4 May 2012 23:43 +2

Nu am o parere de madam,dar ani astia sunt niste frustrati care nu au fost primiti in dna ca nu erau decat prosti si nu erau si schizofrenici. Si s a facut o alta mini securitate,un fel de liga a doua a inutililor,care uite ca sunt si ei utili. Ia sa i desfiinteze si sa ii reorganizeze in balamuc de securisti,ca oricum nu fac nimic concret. Cand sare dulaul mare pe unul,adica dna,vine si catelul asta de ani si il apuca de pantalon. Pana atunci,nu au nimic cu nimeni,cum are unul probleme apare si cotarla asta raioasa si se baga in seama. 

# Update date 5 May 2012 07:09 +7

Institutul Hoover, unde Corina Dumitrescu susţine că a făcut un stagiu de pregătire în 1996, nu are cursuri. Altfel spus, Corina Dumitrescu nu ar fi putut studia la acest institut care ţine de Universitatea Stanford, potrivit Realitatea.net. "Institutul Hoover nu susţine cursuri, aşa că această persoană despre care ne-aţi scris nu ar fi putut studia aici, cel mult poate a vizitat Institutul în altă calitate", se arată în e-mailul trimis ca răspuns la solicitarea Realitatea TV.

# ROBERT HORVATH SUA date 5 May 2012 12:55 -1

ZIARISTUL ROBERT HORVATH ARE O AUDIENTA LA DIRECTORUL FMI.SUBIECTUL DISUSCUTIEI - BANII LUI CEAUSESCU. CEA MAI MARE EXCROCHERIE FINANCIARA DIN ISTORIE. BANII FURATI DE DAN VOICULESU APARTIN STATULUI ROMAN ! FMI International Monetary Fund, 700 19th Street, N.W., Washington, D.C. 20431email: publicaffairs@imf.orgDoama Director Cristine LegardeMa numesc Kiyoko Horvath si sunt jurnalist de investigatii.Reprezint impreuna cu sotul meu media japoneza la ONU.Sunt vicepresedintele Devartes Film Internationa Tpkyo New YorkVa rog sa-mi acordati o audienta. Subiectul Romania. Conspiratie politica la toate nivelele statului pentrua impiedica preluarea de catre statului Roman a banilor lui NicolaeCeausescu. Asistam la cea mai mare excrocherie din istorie.Cateva miliarde de dolari au fost transferati catre Dan Voiculescu , fost general in serviciul secret Ceausescu si contabilul personal al acestuia.ROBERT HORVATH DEVA BLOG

# Tzundrea date 6 May 2012 10:07 0

Macovei stie de banii lui Ceausescu. Stimate ziarist, nu trebuie sa mergi la directorul FMI, este deajuns sa o intrebi pe procurorul ceausist Macovei Luisa Monica. Voiculescu nu are legatura cu asta.

# Alberto Kurtyan date 5 May 2012 13:13 +5

Starea de incompatibilitate poate exista inainte ca ANI sa se pronunte. ANI constata aceasta stare, dar ea poate exista dinainte si poate fi atat de evidenta incat obliga decidentii politici sa poate judeca si ei singuri fara sa mai astepte opinia ANI. Cand vezi un om in fundul gol pe mijlocul strazii nu ai nevoie de o hotarare judecatoreasca sau decizie ANI pentru a refuza sa mergi cu el la brat la plimbare in parc. Ministrii trebuie sa se bucure de integritate si la nivel de aparenta, nu doar integritate constatata in instanta. De ex.: a vorbi ca un birjar nu este o infractiune sau impediment, dar nu poti numi un ministru care vorbeste in jargonul interlopilor. Il auzeam si pe infantele Alistar ca el dpdv juridic este curat. O fi, dar tot incompatibil este. Moral, cel putin. Iar un guvern trebuie sa ia in considerare aceste lucruri.

# Corina Dumitrescu loveste iar date 5 May 2012 15:45 +3

Autorul unor cărţi de drept a dat-o în judecată pe Corina Dumitrescu şi pe soţul ei, ambii profesori la Universitatea Dimitrie Cantemir, pentru plagiat. Profesorul Octavian Manolache se luptă în instanţă încă din 2007 pentru a cere daune, după ce, spune el, soţii Dumitrescu au folosit informaţii din cărţile sale, pe care şi le-au atribuit.

# Scoala de farfurii zburatoare date 5 May 2012 18:29 +1

Auzi Luju? E plina toata presa de rautati. Spune tu cum a fost cu Stanfordu si cu Huvarul, ce a facut tanti asta pe acolo. Ca poate de fapt a fost la Hovercraft, la scoala de farfurii zburatoare pe perna de aer! Ia intreab-o si filtreaza roz informatia si pentru noi. Baga repede un articol favorabil si slugarnic.

# helas date 5 May 2012 18:45 -1

daca nu-ti convine nimic, de ce nu citesti tu doar evz care filtreaza portocaliu totul? ca si acolo e ~plina presa` de alte rautati....de ce n-a mai iesit Horica georgescu, ca la Alistar, sa zica ceva de incompatibilitate? pentru ca...are dreptate luju. de data asta, asta e. iar cu Stanford, acolo au particpat la anumite cursuri si altii, nu numai Corina Dumitrescu. multi, multi, multi...PARTICIPANTI.

# Ezoteric date 5 May 2012 22:58 -1

Pana la urma de ce nu poate fi asta ministru? Da presedintele romaniei ar putea fi ? Sau presedinte la camera deputatilor ? Aoleu,am uitat,acolo se ajunge cu ' vot liber exprimat'. Votul vine de la elvetienii aia seriosi care pt un kil de zahar si 5o ron il voteaza si pe stalin. 

# elvis date 6 May 2012 19:33 0

pai dupa varza de bruxelles ala de funeriu, care era agramat tot timpul in direct si i se sufla de catre madam Badea tot ce spunea si nu intelegea de la sufleor cum e corect, tanti asta e PARFUM! CREDETI-MA.

# Aya date 30 May 2012 14:43 0

MONICA MACOVEI A FALSIFICAT DOCUMENTELE DE TRANSPORT IN OPERATIUNEA “TIGARETA II” CU SPRIJINUL LUI VASILE TOCU – DESEMNAT DE TRAIAN BASESCU SA CONDUCA ANCHETA IN CAZUL “TIGARETA II” (TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC ARMAMENT, continuare 4) Monica Macovei a falsificat documentele de transport in cazul operatiunii Tigareta II (desfasurata pe Otopeni militar in 16/17 aprilie 1998) pentru a mistifica realitatea si a acoperi o operatiune de mare criminalitate transfrontaliera organizata, in care au fost implicati Traian Basescu- avand autoritatea ministrului Transporturilor- si traficantul de armament Viktor Bout- vechi colaborator, in materie, al lui Traian Basescu. Monica Macovei era, in epoca, avocat al firmei Business Woman. Monica Macovei a falsificat documentele in cazul Operatiunii Tigareta II fiind PREZENTA pe aeroportul miliar Otopeni, cand se descarcau tigarile (ea este femeia care a fost filmata in zona respectiva in acea noapte- si a carei identitate a fost ascunsa cu inversunare, in pofida faptului ca s-a insistat asupra prezentei femeii in acel loc, in acea noapte). Documentele falsificate de Monica Macovei au fost predate organelor de cercetare penala de catre Traian Basescu – in calitate de ministru al Transporturilor – devenind proba in Operatiunea “Tigareta II”.. In fapt, Monica Macovei a falsificat Cargo manifest pentru zborul Air Sofia (prin care au ajuns pe Otopeni militar, in noaptea 16/17 aprilie 1998, tigarile destinate trocului tigari- armament). Pentru intocmirea falsului in acte, Monica Macovei a folosit si un formular tipizat, apartinind companiei de transport aerian de stat Olympic Airways, pe care l-a completat de mana, incercand sa lase impresia ca ar fi fost completat de un angajat al firmei de handling Interservice S.A. de pe aeroportul din Atena. Monica Macovei, prin acest fals intocmit cu propria sa mana, a vrut sa simuleze ca tigarile veneau de la Atena (in realitate, transportul venea de la Sofia). Dincolo de faptul ca Olympic Airways are propriul serviciu de handling si nu “imprumuta” formulare pentru Interservice- si ca nici Interservice nu recunoaste ca acel Cargo manifest ar fi completat de angajatii sai: Prin intermediul cui a intrat Monica Macovei in posesia formularului (in alb) tipizat, apartinand companiei OLYMPIC AIRWAYS – mai exact de la biroul companiei din Aeroportul International Bucuresti Otopeni? Cel care i-a furnizat Monicai Macovei formularul (in alb) tipizat apartinand companiei OLYMPIC AIRWAYS (in vederea falsificarii documentelor de transport si, astfel, acoperirii unei operatiuni de mare criminalitate organizata) este Vasile Tocu. Vasile Tocu, devenit inspectorul sef al Aviatiei Civile, este cel care, prin ordinul nr. 220/25.04.1998, a fost desemnat de Traian Basescu sa conduca ancheta cu privire la evenimentul din 16/17.04.1998 de pe Otopeni militar- “eveniment” cunoscut sub numele “Tigareta II”. Colaborarea legata de operatiuni de mare criminalitate organizata intre Vasile Tocu si firma Business Woman- al carei avocat era Monica Macovei- este anterioara momentului “Tigareta II”. In fapt, contrabanda cu tigari (in vederea operarii traficului tigari-armament) desfasurata de Jamal-al Atm si de generalul Florica au “beneficiat” de sprijinul lui Vasile Tocu, cel care avea si sarcina de a-i furniza Monicai Macovei tipizatele necesare pentru falsificarea datelor in vederea mistificarii realitatii contrabandei. Acesta este “secretul” promovarii lui Vasile Tocu din functia de comandant adjunct la AIBO (pe care o ocupa in 1996) pe functia de inspector sef al Aviatiei Civile (doi ani mai tarziu). In fapt, traficul tigari- armament -si descarcarea tigarilor din avion fara a fi vamuite se petreceau “intamplator” in turele lui Vasile Tocu (ceea ce a fost proba “fidelitatii” sale). Tigarile cu destinatia Business Wiman erau descarcate din avion fara a fi vamuite si, apoi, incarcate in autovehicule- actiunea desfasurandu-se la platforma cargo a AIBO, la 10 m de sediul punctului vamal. Documentele de transport erau falsificate de Monica Macovei- avocat al firmei Business Woman- care era prezenta in zona respectiva.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva