6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA, PUSA LA PLATA – Comisarul sef de politie Radu Obreja a castigat procesul cu parchetul anticoruptie. Tribunalul Suceava a obligat DNA la plata unor daune morale de 10.000 lei pentru scurgeri de informatii dintr-un dosar care il viza pe Radu Obreja, inclusiv cu aspecte privind viata privata. Comisarul sef solicitase daune morale de 500.000 euro (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

2 May 2022 13:02
Vizualizari: 3285

Victorie in instanta impotriva Directiei Nationale Anticoruptie. Succesul ii apartine comisarului sef de politie Ionut Radu Obreja (foto), fost sef al Compartimentului Regim Permise de Conducere si Examinari din Suceava, trimis in judecata de DNA in mai multe dosare.


 

DNA a fost obligata la plata unor daune morale de 10.000 lei catre comisarul sef Obreja. Decizia a fost pronuntata saptamana trecuta, vineri, 29 aprilie 2022, de Tribunalul Suceava.

Obreja a dat in judecata parchetul anticoruptie, in octombrie 2021, pentru scurgeri de informatii dintr-un dosar care il viza, inclusiv cu aspecte ce tin de viata privata. Comisarul sef solicitase, potrivit publicatiei glasulsucevei.ro, daune morale de 500.000 euro.

Sentinta Tribunalului Suceava nu este definitiva.


Prezentam minuta Tribunalului Suceava din 29 aprilie 2022 (dosar 4195/86/2021):


“Solutia pe scurt: Admite exceptia lipsei capacitatii de folosinta a paratului Serviciul Teritorial Suceava -Directia Nationala Anticoruptie. Respinge actiunea formulata in contradictoriu cu paratul Serviciul Teritorial Suceava-Directia Nationala Anticoruptie, ca fiind introdusa impotriva unei persoane fara capacitate procesuala de folosinta. Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice. Respinge actiunea formulata in contradictoriu cu paratul Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice, ca fiind indreptata impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva. Respinge ca nefondata exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Parchetul de pe langa ICCJ - Directia Nationala Anticoruptie.

Admite in parte actiunea precizata. Obliga paratul Ministerul Public-Parchetul de pe langa ICCJ - Directia Nationala Anticoruptie sa plateasca reclamantului suma de 10.000 lei cu titlu de daune morale si dobanda legala calculata de la data formularii cererii de chemare in judecata, respectiv 28.10.2021 si pana la momentul platii efective. Obliga paratul Ministerul Public-Parchetul de pe langa ICCJ - Directia Nationala Anticoruptie sa plateasca reclamantului suma de 100 lei cu titlu de cheltuieli de judecata.

Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Suceava. Pronuntata astazi, 29.04.2022, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei. Document: Hotarare 680/2022 29.04.2022”.

 

Foto: glasulsucevei.ro

Comentarii

# santinela date 2 May 2022 14:56 +79

10000 de lei,adica 2000 de euro este o gluma a judecatorului dupa ce omul si-a pierdut functia,a suportat oprobiul public ? Nici idiotul de procuror nu pateste nimic,nici DNA nu plateste,ci tot noi astia cu impozitele.In rest traiasca nulitatile de la DNA,sa-si incaseze purcoiul de bani sub forma de salariu (pentru nimic) sau aia cu pensiile !

# M date 2 May 2022 20:16 0

Pe mine cineva ma intfebat daca sunt deacord sa platesc din taxele mele, bani munciti din vreu sa platesc abuzurile acestor nenorociti?, cum sa platesc eu din munca mea cinstita despagubiriile acestor ticalosi ordinari. Eu chiar nu inteleg cum sa platim noi abuzurile unor ticalosi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva