3 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA VANEAZA AGENTUL GUVERNAMENTAL – SIIJ demonteaza intoxicarile propagandei DNA, care a pretins ca sectia ar fi cerut abuziv dosarul agentului guvernamental la CEDO Viorel Mocanu, aflat in lucru la DNA: „SIIJ a fost investita cu o plangere... S-a sustinut ca, abuziv, procurori din DNA efectueaza urmarirea penala cu privire la pretins savarsite de agentul guvernamental, functie care se bucura de imunitate... Cauzele de la CEDO sunt consecinta modului in care DNA a efectuat urmarirea penala”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

26 iulie 2019 14:41
Vizualizari: 4257

DNA a inceput vanatoarea impotriva agentului guvernamental al Romaniei la CEDO, avocatul Viorel Mocanu (foto 2). Concluzia reiese citind precizarile facute vineri, 26 iulie 2019, de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, care a demontat cea mai recenta intoxicare lansata de propaganda DNA, disperata sa discrediteze sectia speciala, de teama careia tremura toti calaii din instante si parchete.


De data aceasta, trompetele DNA au aruncat pe piata informatia ca SIIJ ar fi cerut abuziv de la Directia Nationala Anticoruptie dosarul in care este vizat agentul guvernamental al Romaniei la CEDO, Viorel Mocanu. Realitatea este insa alta.

Asa cum se explica in comunicatul SIIJ, este vorba de fapt despre o plangere pentru abuz in serviciu care a fost depusa, in 15 iulie 2019, la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, in care se acuza ca procurorii DNA instrumenteaza un dosar privindu-l pe agentul guvernamental la CEDO Viorel Mocanu, cu incalcarea imunitatii de care acesta se bucura, imunitate stabilita de prevederile CEDO si protocoalele la aceasta conventie. De asemenea, SIIJ subliniaza ca a solicitat in copie, si nu in original asa cum propaganda DNA a sustinut, actul de sesizare, ordonanta de incepere a urmaririi penale in rem, precum si ordonantele in baza carora, in perioada 03 iunie 2019 – 03 iulie 2019, s-au solicitat dosare CEDO agentului guvernamental. Nu in ultimul rand, conform comunicatului SIIJ, intrucat cauzele aflate pe rolul CEDO si care se pretinde ca fac obiectul urmaririi penale in dosarul penal instrumentat de DNA sunt consecinta directa a modului in care chiar parchetul anticoruptie a efectuat urmarirea penala, s-a solicitat sefului Directiei Calin Nistor sa comunice daca in dosarele invocate de agentul guvernamental urmarirea penala a fost efectuata de Directia Nationala Anticoruptie, prin structurile sale teritoriale sau prin sectiile care functioneaza la nivel central. Atat si nimic mai mult.

Povestea din spate este insa una mult mai complexa si cu bataie mult mai lunga. Surse judiciare au declarat pentru Lumea Justitiei ca asistam de fapt la o actiune prin care DNA ar incerca sa puna presiune pe agentul guvernamental la CEDO in contextul plangerii depuse de inculpata Laura Kovesi la CEDO in legatura cu felul in care a fost revocata de la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie. Totodata, aceleasi surse ne-au dezvaluit ca s-ar face cercetari inclusiv in legatura cu modul in care a fost numit, de catre prim-ministrul Viorica Dancila, avocatul Victor Mocanu in functia de agent guvernamental la CEDO.

Altfel, din informatiile pe care le detinem, procurorul care a semnat adresele prin care s-au cerut dosarele de la CEDO este nimeni altul decat Marius Bulancea (foto 1), fostul consilier al Laurei Kovesi, in prezent seful Sectiei a II-a din DNA.

Vedeti mai jos comunicatul integral al SIIJ:

Referitor la informatiile aparute in mass-media, sub titlul: 'SURSE Adina Florea de la Sectia Speciala a cerut DNA, prin ridicare de inscrisuri, dosarul agentului guvernamental la CEDO / Viorel Mocanu e vizat de DNA pentru ca, in loc sa apere statul roman, il apara pe Dragnea la Strasbourg', informatii furnizate de Directia Nationala Anticoruptie – Structura Centrala, facem urmatoarele precizari:

Informatiile aparute in spatiul public sunt total neadevarate, fiind de natura sa incalce independenta procurorilor din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie in efectuarea activitatii de urmarire penala si contravin caracterului nepublic care ar trebui sa guverneze aceasta faza a procesului penal.

Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie a fost investita cu o plangere penala pentru efectuarea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu in forma continuata, la data de 15 iulie 2019.

S-a sustinut ca, in mod abuziv, cu incalcarea atributiilor de serviciu ce le revin in conformitate cu Legea 78/2000 si OUG 43/2002, magistrati procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie efectueaza urmarireea penala cu privire la infractiuni pretins savarsite de agentul guvernamental pentru CEDO, functie care, prin natura atributiilor sale si a prevederilor CEDO si a protocoalelor la aceasta conventie, se bucura de imunitate.

Pentru lamurirea aspectelor sesizate de catre titularul plangerii penale, la data de 23 iulie 2019, cu respectarea disp. art. 170 alin. 1 Cod procedura penala, procurori din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie au solicitat, in copie certificata (si nu in original, astfel cum, in mod fals, s-a promovat in spatiul public), actul de sesizare, ordonanta de incepere a urmaririi penale in rem, precum si ordonantele in baza carora, in perioada 03 iunie 2019 – 03 iulie 2019, s-au solicitat dosare CEDO agentului guvernamental.

Totodata, intrucat cauzele aflate pe rolul CEDO si care se pretinde ca fac obiectul urmaririi penale in dosarul penal instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie sunt consecinta directa a modului in care insasi Directia Nationala Anticoruptie a efectuat urmarirea penala, s-a solicitat procurorului-sef directie, domnului Nistor Calin, sa se comunice daca in dosarele invocate de agentul guvernamental urmarirea penala a fost efectuata de Directia Nationala Anticoruptie, prin structurile sale teritoriale sau prin sectiile care functioneaza la nivel central.

Apreciem ca informatiile furnizate presei sunt in contradictie cu principiile legalitatii si impartialitatii, principii care ar trebui sa guverneze activitatea de urmarire penala desfasurata de toate structurile de parchet si este de natura sa impieteze asupra independentei procurorului care efectueaza urmarirea penala, ca urmare a plangerii cu care a fost investit la nivelul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie”.

Sursa foto Mocanu: Sursazilei.ro

Comentarii

# imun/teanu date 26 iulie 2019 17:50 +7

Dar pana cand! In DNA, sub VREREA personala a dnei. Codrutza a fost instituit (si functionat!) in DNA un "ceva". In afara reglemetarii legale de functionare. Deci ilegal! Nicio problema. Face mai departe bine-mersi, pe bunurile placuri cu "experiente" deja. In schimb, functionalitatea reglementata legal, si constatat constitutionala, este "blamata". Mai abitir de 'societatea tzivila", in frunte cu "un" Vasilica. Si in porbagaj si in roaba tot Vasilica are dreptate. Cu si "o" Camelie, "telepata". Cu si "o" Livie Stanciu. Si "o" Trepcea. Si si... Nu doar "armata celor 12 maimute", ci intregul sistem. In rest, cetateanul. Omul!, adica. La cine sa incline celebra balanta din mana femeii legata la ochi?!, la ins de pe strada sau la o (cate sunt!) "persona grata"! problema, deci, e simplu de rezolvat. In rest vorbe, ca nu doare gura. Cu, generala, complicitate. Neavand canalizare, "prvata" pute inevitabil. Si, sa persiste putoarea, este vitala desfiintarea SIIJ.

# DODI date 26 iulie 2019 18:06 +9

BULĂ-nceai și toți pupincuriștii de la DNA nu fac în prezent decât ceea ce au învățat de la slujire. Adică să calce cu bocancii pe legi, cutume sau convenții numai pentru interesul lor personal sau al slujirii în special. Doar că acum lumea s-a mai deșteptat, inclusiv cei de afară, pe câtă vreme troglodiții din DNA nu știu altă lecție. Decât asta învățată pe de rost și fără rost. Au învățat de la sluijire să stea cu kurul pe dosare și să coasă foile din dosare cu ață. Doar că ața lor e albă (se vede de la o poștă), e subțire (se rupe la prima scuturare de către un judecător onest) și este refolosită (deci șansele de a mai fi utilă sunt nule). Corect Parlamentul ar trebui ca să transforme DNA în secție și SIIJ în direcție. Atunci s-ar face dreptate în sistemul de justiție și acesta nu ar mai fi un apendice al SRI.

# Jess date 27 iulie 2019 10:27 +4

De ce nu se investigheaza modul in care cererea LCK a fost comunicata de urgenta + intalnirea dintre ea si judecatorul roman de la CEDO cu doua luni inainte de eveniment + afirmatiile din presa ale avocatei care aratau ca dispunea de informatii din interior?

# Din lumea justitiei date 27 iulie 2019 14:30 +1

Aveti dreptate Luju dar sa nu uitam ca Mocanu nu excela nici in avocatura. El apara mai mult manelisti, racketi...Profesionistii dreptului au fost socati de numirea avocatului Mocanu in functia de agent guvernamental la CEDO. Cred ca Dancila a numit un om dupa chipul si asemanrea sa...Nu se compara nici pe departe cu fostul agent guvernamental. Nu spun ca nu este avocat bun dar pana la a fi agent guvernamental la CEDO este cale lunga. Ganditi-va numai la faptul cala CEDO ne-a reprezentat prof. Barsan. Diferenta dintre cei doi ar egala cu diferenta dintre cartierul Ferentari si Monaco.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 146
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 2.06.2020 – PNL a vrut sa dea lovitura cu Tudorel (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva