18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DOCUMENT SENZATIONAL – In ziua asasinarii, Ion Iliescu a emis un decret de comutare a pedepsei cu moartea, in detentie pe viata pentru Elena si Nicolae Ceausescu! A jucat dublu?

Scris de: | pdf | print

9 December 2010 13:56
Vizualizari: 29640

Un document senzational ajuns in posesia Lumeajustitiei.ro, in urma unei investigatii ample realizata impreuna cu Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti, condusa de Teodor Maries, demonstreaza ca in Sfanta Zi a Craciunului, cand Ion Iliescu, generalul Victor Stanculescu si complicii lor, i-au asasinat pe sotii Nicolae si Elena Ceausescu, prin mascarada de proces desfasurata intr-o unitate militara din Targoviste – acelasi Ion Iliescu isi pregatise portite de scapare. Astfel, tot in data de 25 decembrie 1989, Ion Iliescu a emis un decret prin care a comutat pedeapsa capitala aplicata Ceausestilor, prin simulacrul de proces, in detentie pe viata. Textul documentului a fost citit in premiera joi de catre presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Maries, intr-o conferinta de presa, iar actul propriu-zis il puteti vedea integral la finalul articolului. Iata continutul integral al documentului (vezi facsimil):

 

 

Presedintele Consiliului Frontului Salvarii Nationale, asigurind interimatul functiei de Presedinte al Romaniei,

Examinind dosarul nr. 1-SP/1989 si sentinta Tribunalului Militar Exceptional pronuntata astazi 25 decembrie 1989.

Luind in consideratie faptul ca in vederea stoparii varsarii de singe condamnatul CEAUSESCU NICOLAE a luat parte activa la incetarea luptelor din partea tuturor trupelor de securitate printr-un ordin ferm dat in acest sens,

DECRETEAZA

Art. 1 – Se comuta pedeapsa capitala privind condamnatul CEAUSESCU NICOLAE la detentie pe viata.

Art. 2 – Se comuta pedeapsa capitala privind condamnata CEAUSESCU ELENA la detentie pe viata.

Art. 3 – Dispozitiile art. 1 si 2 nu aduc nici o alta atingere dispozitivului sentintei nr. 1 din 12 decembrie 1989 privind sus-numitii condamnati.

Bucuresti, 25 decembrie 1989

Presedintele

Consiliului Frontului Salvarii Nationale

ION ILIESCU

De ce a intocmit Ion Iliescu acest decret?

Documentul de mai sus contine inadvertente majore in raport cu realitatea, care ridica mai multe ipoteze asupra scopurilor in care Iliescu l-a scris. Ion Iliescu nu putea sa-l scrie pe baza unor fapte reale, intrucat sotii Ceausescu au fost executati miseleste in curtea unitatii de la Targoviste, de catre capitanul de parasutisti Ionel Boeru, prin surprindere, la ordinul direct al generalului Stanculescu, putin dupa orele 15.00 ale zilei de 25 decembrie 1989. Dupa ce i-a scos din sala de proces, in curte, legati cu mainile la spate, capitanul Boeru s-a dat brusc in spate doi pasi si a tras de la nivelul soldului o rafala de pistol mitraliera, la picioare, secerandu-i pe Ceausesti. Acesta este si motivul pentru care Nicolae Ceausescu a sarit din reflex in sus, iar apoi a cazut pe spate cu picioarele indoite sub el, iar Elena Ceausescu a lesinat de durere. Dupa Boeru au tras si ceilalti parasutisti, sotii Ceausescu fiind practic impuscati mortal (ciuruiti) pe cand erau cazuti la pamant.

Era imposibil ca in intervalul dintre pronuntarea sentintei de condamnare la moarte prin impuscare si momentul executarii – care a fost de maxim 5 minute – Ion Iliescu aflat in Bucuresti sa fi putut vedea dosarul de la Targoviste, asa cum pretinde in decret, ori sa fi examinat dosarul si sentinta (care nici macar nu era redactata).

Este evident pentru oricine ca acest decret a fost facut pro-cauza intr-un scop necunoscut inca, dar pe care putem sa-l intuim.

Ipotezele Asociatiei 21 Decembrie 1989 si Lumeajustitiei.ro

Presedintele Teodor Maries a avansat joi la conferinta de presa mai multe ipoteze, discutate impreuna cu noi, tinand cont de un element extrem important – Iliescu nu a mentionat ora decretului:

1 - este posibil ca Ion Iliescu sa fi asteptat pana in ultima clipa ordine, de la stapanii lui, care nu erau din tara, daca sa-l asasineze sau nu pe Ceausescu, inainte de a prelua Puterea. Motiv pentru care avea deja pregatite cel putin doua planuri. Primul de asasinare, iar al doilea de transformare a pedepsei cu moartea, in detentie pe viata, pentru ca, in caz ca dictatorii s-ar fi intors la Putere, sa-si poata salva pielea, aratand ca el i-a salvat de la executarea prin impuscare;

2 - este posibil ca ordinul concret de asasinare in curtea unitatii militare sa fi fost dat, peste capul tuturor, chiar de catre generalul Victor Stanculescu (despre care anumite surse sustin ca a furat agenda cu parolele conturilor secrete ale lui Nicolae Ceausescu, el devenind in mod suspect, dupa Revolutie, milionar in dolari). Se cunoaste ca dupa ce a incasat de la Inalta Curte pedeapsa definitiva cu inchisoarea pentru asasinatele comise la Revolutie, Stanculescu a scapat de necaz porumbelul: “Si i-am avut in mana pe toti!” Fara Stanculescu, care l-a adus pe Ion Iliescu in fata tuturor generalilor din MApN, ca acestia sa-l recunoasca de sef, cel din urma nu ar fi avut nicio autoritate asupra Armatei, fiind un simplu cetatean (director al Editurii Tehnice). In aceasta varianta, daca cineva s-ar fi intors impotriva asasinilor lui Ceausescu cu vreun proces penal, Ion Iliescu sa se poata apara dovedind cu Decretul ca el nu a aprobat impuscarea sotilor Ceausescu, ci altii au facut-o peste capul lui;

3 - a treia varianta, apropiata de cea anterioara, ar rezida din caracterul las, de vanzator de oameni, al lui Ion Iliescu, care desi a ordonat constituirea tribunalului ilegal pentru lichidarea lui Ceausescu, sa poata sa se eschiveze pe viitor ca nu el este autorul moral al asasinarii, pozand intr-o persoana umanista. Caracterul de vanzator de oameni al lui Ion Iliescu a fost demonstrat de acesta prin asasinarea sotilor Ceausescu, in fapt binefacatorii lui, care l-au numit in doua randuri prim-secretar PCR de judet, alaturi de care iesea la iarba verde, la jocuri si chefuri. Aceasta ultima varianta ar sta in picioare daca Decretul dat de Ion Iliescu ar fi fost scris executarea prin impuscare!

Iliescu pretinde ca documentul este o provocare si ameninta cu judecata

Asociatia 21 Decembrie 1989, prin Teodor Maries (foto 2), l-a invitat inca de miercuri pe Ion Iliescu sa participe la conferinta de presa de joi si sa explice documentul. Ion Iliescu nu a dat curs solicitarii, in schimb a dat declaratii unor institutii de presa negand ca ar fi autorul documentului. Iata ce a afirmat pentru site-ul http://www.e-politic.ro: “E o provocare si o diversiune nenorocita! Teodor Maries asta este un provocator cunoscut, un impostor, care e contestat si de revolutionari, care s-a instalat in fruntea acestei asociatii care, la origine a fost constituita de cei care au fost pe baricada in 21 decembrie! El nu a fost acolo! Si tipul asta se tine numai de provocari si de diversiuni! Pai, pe 25 decembrie s-a desfasurat procesul si a avut loc executia. Eram cu totii impreuna, nucleul de baza al cetatenilor, cui sa-i treaca prin cap asa o chestiune? E o provocare ordinara! Nu exista asa ceva. Este o minciuna si este o practica obisnuita a acestui individ, un provocator! Sa demonstreze ca au documentul! Pentru asa ceva pot sa fie si dati in judecata pentru minciuna si pentru sperjur! O asemenea decizie, daca ar fi existat, ramanea fara urmari? E o provocare ordinara pur si simplu!

Nici nu ne asteptam ca Ion Iliescu sa recunoasca ceva. Acest personaj a mintit intotdeauna in legatura cu venirea sa la Putere (nimeni nu crede ca a venit cum spune el, in pulover, la Televiziune, ca orice om de pe strada, si toata lumea l-a aplaudat si l-a implorat sa accepte sa fie conducatorul Revolutiei - el un comunist notoriu).

Ion Iliescu poate spune orice, deoarece el nu a fost niciodata cercetat efectiv in vreun dosar penal pentru crimele de la Revolutie, chiar daca generalul Dan Voinea a inceput in urma cu cativa ani urmarirea penala impotriva sa. Procurorul General al Romaniei, Laura Kovesi a pus capac peste dosarul lui Ion Iliescu si a complicilor lui.

Generalul Dan Voinea confirma autenticitatea documentului

Generalul magistrat Dan Voinea, fostul procuror din procesul sotilor Ceausescu, a dezvaluit presei, joi, ca decretul prin care Ion Iliescu a comutat pedeapsa cu moartea a sotilor Ceausescu, in cea cu inchisoarea pe viata a fost redactat in biroul de la MApN al generalului Victor Stanculescu: ”Eu am aflat de acest document recent. Probabil ca mai stiau de el toti cei care atunci au fost alaturi de Ion Iliescu si generalul Stanculescu in biroul acestuia din urma: Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu”.

* Cititi aici Decretul lui Ion Iliescu din 25 decembrie 1989 privind comutarea pedepsei cu moartea, la detentie pe viata pentru sotii Ceausescu!

* Cititi aici Decretul lui Ion iliescu din 24 decembrie 1989, prin care a ordonat constituirea Tribunalului Militar Exceptional!

Comentarii

# pompiliu bota date 9 December 2010 14:54 0

FELICITĂRI!

# killerul de mafioti date 10 December 2010 03:03 0

..mi-aduc aminte ca vroiam sa-i implantez un glonte-n cap acestui mafiot comunist numit generic Iliescu inca din primul an de cand a ajuns la ciolan..Regret nesupus ca n-am facut-o cu atat mai mult cu cat acum,daca as face-o,l-as scuti de mizeria ce il paste (si inca nu stie).D-le Maries,respectele mele pt efortul depus si cu curajul afisat in lupta cu acesti "lingai vechi cosmetizati New Age".Va asigur ca viitorul va suna bine pentru intreaga umanitate..,2 ani de acum inainte.Doamne-ajuta!!!

# VERA date 10 December 2010 03:32 +2

DE CE, TOV. ILIESCU ION, NU-L RECUNOASTE?

# mariusmioc date 10 December 2010 06:33 +3

O dezvăluire dubioasă: Pretinsa anulare a condamnării la moarte a lui Ceauşescu. Explicaţii pe care asociaţia "21 Decembrie" le datorează http://mariusmioc.wordpress.com/2010/12/10/o-dezvaluire-dubioasa-pretinsa-anulare-a-condamnarii-la-moarte-a-lui-ceausescu-explicatii-pe-care-asociatia-21-decembrie-le-datoreaza/

# krudus date 12 December 2010 10:18 +12

D-le Mioc, sincere felicitari !!!...ma stptam ca si dvs sa dati crezare acestui impostor,cel mai mare grevist al foamei din toate timpurile, eroul care nu a muncitit niciodata in viata lui,"justitiarul frustrat" Doru Maries.Asta este inca o revista de scandal.Sunt dezamagit de acesta lansare cu laturi.Credibilitate ZERO.

# eva date 10 December 2010 08:21 +1

rabo. normal ca Iliescu nu e prost sa recunoasca ceva. poate in fata Marii Adunari Nationale.... :D :D :D :D

# eva date 10 December 2010 08:22 -1

scuze, vroiam sa scriu BRABO la inceput si a iesit altceva! :-)

# eva date 10 December 2010 08:23 -1

BRAVOOO! ;-)

# ionescu v. date 10 December 2010 13:13 +3

Sunt terminat(bulversat) la aflarea si studierea acestui articol ! De aici si pana la pragul de-a o lua razna, nu-i decat un singur pas ! De ce ? Simplu, se nasc mai multe intrebari: 1)Dece a aparut asa tarziu ? 2) Era necesar ? 3)Ce fac(facem) cu viata si timpul pierdut pana acum ? 4)Cand se va termina cu rautatea si cu acesti(comunistii) din tara ? 5)Oare mai sunt documente de acest gen ? 6) Vor aparea ? 7)Ce se poate face, macar pentru posteritate si cei tineri ? 8)De ce umbla in Tara, Dreptatea cu Srambatatea(brat la brat) si are capul spart ? Cu respect, MULTUMESC, autorului acestui articol !. :sad: :cry: :sigh: :-*

# stelian date 11 December 2010 15:33 +1

Este un subiect extrem de interesant dar pentru credibilitate autorilor articolului si a "lumii justitiei" este esential sa se prezinte originalul documentului procurorului general al Romaniei. Asta pentru ca de exemplu in facsimilul "documentului" prezentat in ziar cuvantul presedinte este scris "presidinte""...

# stelian date 11 December 2010 15:37 0

corectie : este scris "presidente" in loc de presedinte..

# Dixit date 11 December 2010 21:25 +2

Cati naivi (a se intelege comunisti) sunt in tara asta ca sa admita o asemenea aberatie? E o facatura pe care nu o ingurgiteaza nici o minte lucida. Daca ar fi fost adevarat, stirea aparea la inceputul anilor '90 si nu dupa 21 ani de la eveniment. Mi-e sila de atata mani******re. Iliescu trebuia sa plateasca pt multe si pe langa el atatia altii!

# andras date 12 December 2010 06:38 -2

poate foarte bine sa nu fie o facatura si iliescu a scris-o in ziua aia, inaint ca tribunalul ala de ...exceptie,,,,sa dea sentinta, si pe urma tov iliescu s-a luat cu evenimentele si a uitat-o pe undeva sau a pus mana pe ea cineva. orice e posibil, n-ati vazut cate documente in copie s-au dovedit a fi reale in timp???? :-*

# Anghel Gheorghe date 6 November 2011 16:18 0

*NICIODATĂ NU ESTE PREA TÂRZIU* pentru ca cei vinovați să plătească pentru nelegiuirile premeditate și mai ales pentru foștii torționari și impostori care cu ajutorul conducerilor unor asociații de revoluționari în cârdășie cu unii din conducerea S.S.P.R. sau transformat peste noapte în autentici revoluționari primind pe nedrept alocați și drepturi necuvenite.Eu aștept de 22 de ani să mi se acorde certificatul de revoluționar ,certificat pe care IORDAN RĂDULESCU la transformat în duplicat blocându-mi dreptul meu și trecând pe același certificat datele unei alte persoane, un impostor pe nume Calotă Tănase. Am ajuns cu dosarul de judecată 524/42/2010 la Înalta Curte de Casație și Justiție a ROMÂNIEI,care a dat pronunțare politică și nu justițiabilă ca *acțiune nefondată*,pronunțare care nu mi sa comunicat în scris chiar dacă am solicitat-o prin 3 cereri trimise recomandat și cu confirmare de primire. Au trecut 4 luni ,iar eu aștept încă comunicarea în scris a pronunțării.

# xCucusong date 22 December 2011 04:37 -1

Nu vreau sa fac un comentariu anacronic; data publicarii de catre Lumeajustitiei.ro este Joi 22 Decembrie 2011, deci azi, dar documentul senzational este datat "Joi, 9 decembrie 2010 13:56 | Scris de A.A.S - R.S |" , precum si comentariile, sunt din decembrie 2010. Cum se face ca a trebuit sa treaca un an pentru aceasta dezvaluire? Iliescu trebuia in acest timp sa fie arestat, cercetat si judecat. Daca era gasit vinovat sa-si ispaseasca pedeapsa, daca nu, NU! Dar sa stim si noi, avem dreptul suprem de cetateni romani, de a afla adevarul. Nimeni nu e mai presus de lege. Cum a fost judecat Ceausescu, sa fie si Iliescu judecat, nu e cu nimic superior lui Ceausescu. Faceti dreptate, pana cand nu e prea tarziu!

# xCucusong date 22 December 2011 05:23 -1

Deci, Iliescu a dat ordin ca Ceausescu sa fie judecat, prin Decretul din 24 Dec., probabil ca avea intelegerea cu Moscova pentru astuparea gurilor ceausiste, prin condamnare la moarte. . Iar al doilea "decret" din 25 Dec., de comutarea pedepsei, a fost redactat sub infuenta unui "president", probabil de la Washington, care dorea sa-l tina viu pe Ceausecu, ca altfel nu-mi explic cum de s-a balbait asa, de s-a scris cu "president(ele)"

# moldo date 27 July 2012 16:47 0

:lol: traiasca sprijinitorii loviturii de stat KGB si revolutiile din Europa de Est Filed under: dosare ultrasecrete,Opinii,Recomandări,Scandalos — Alex @ 23:49 Tags: AVO, Bucuresti, Ceausescu, CIA, DECEMBRIE 1989, Erich Honecker, FSB, GRU, Ion Iliescu, kgb, Lech Walesa, revolutia, romania,STASI, STB, UDB, Vaclav Havel 1 Votes Probabil ca numai in Romania anatomia comuna a evenimentelor istorice din anul 1989 continua sa fie – vorba poetului – lung prilej de vorbe si de ipoteze. In Occident, ca si in restul statelor Europei de Est, evenimentele din 1989 sunt de mult clarificate. Faptul ca multimile au fost atrase in strada de perspectiva ispititoare de a scapa de comunism a fost infatisat de Iliescu & Co drept o explozie po******ra, spontana. Trecandu-se, ca de obicei, sub tacere evenimentele care au facut posibila eliminarea, printr-o lovitura de stat, a clanului Ceausescu. Altii insa, ca presedintele Havel, n-au ascuns propriului popor adevarul legat de planul rasturnarii comunismului

# Bau-Max date 27 July 2012 20:04 0

stimate moldo, sistemul securist-comunist PDL format din Macovei Monica, Basescu & Co, cu sprijinul impostorului de revolutionar Maries, care nu a participat in nicio zi la revolutie si care este complice la emiterea de certificate de revolutionar false cu Costin, arestat in acest moment, si cu sprijinul spionului UTC-ist Ungureanu, nu fac decat sa instaureze sistemul comunist in Romania. in rest este Can-Can...

# Popa Nicolae date 17 November 2012 18:07 0

De ce nu mai faceti revolutie si acum ca o ducem mai rau ca pe timpul impuscatului ? A fost revolutie sau lovitura de stat cu structurile lui Pacepa si colegii lui din sistem ? lasati glumele ! Cu revolutia ca sunt revolutionari si azi, nerecunoscuti, iar indivizi care au servit sistemul informational sunt revolutionari. Lasati vrajeala ca oamenii mor de foame si jaful national s-a facut de toti care sunt la putere,iar revolutionarii dorm,dorm si iar dorm. Despre ce revolutie vorbiti domnilor ? Nu vedeti ca oameni o duc mai rau ca inainte ? Pa!...

# mirica a gheorghe date 13 April 2015 18:47 0

in timpul mandatului de ministru al transporturilor l-am contactat fara sa vreau raminind blocat in lift in casa poporului in bucuresti inpreuna cu domnul traian basescu si citiva camaremani , m-am facut ca nul cunosc si am deschis o discutie referitor la transpoarte la care eu l-am scuzat pe domnul traian basescu ca el raspunde doar pentru cele pe orizontala , ca de noi ramasesem blocati pe verticala intro discutie domnul traian basescu cu tiberiu nitiu acesta ia adresat o intrebare confundunduma cu el aparent seman cu el dar tiberiu nitu nu ia confirmat mai nimic invirtinduse ca pisica in jurul cozi jucinduse cu ia cert traian basescu il numeste sef probabil din confuzia discuti mele cu el , nu nimic tot el vine si confirma ca tot revolutionar este deaceia este sef din confuzie sanatate si numi purtati pica nu mai va dati mari pentru ce nu ati facutTRAIASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMAN MOARTE TIRANILOR , TIBERIU NITU A FACUT ARMATA CU CATALIN DIN PLOIESTORI SI AU ZIS INPREUNA CU EL RASPUS DE LA COMANDANT ,, DECIT SA PLINGA MAMA MAI BINE SA PLINGA MASA ASTAS CUVINTELE LOR CELOR CARE AU TRAS DIN PLOIESTI DOII SANATATE

# mirica a gheorghe date 13 April 2015 18:50 0

lasati comentarile de vreti un adevar

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva