17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOSARELE LUI BASESCU ZAC LA PICCJ – Procurorii de la Parchetul General au in instrumentare 7 dosare in care este implicat fostul presedinte Traian Basescu. Acuzatiile sunt de spalare de bani, abuz in serviciu, fals, amenintare, santaj, inselaciune si conflict de interese. A trecut mai bine de 1 an de cand Basescu si-a incheiat mandatul, insa niciun procuror nu s-a atins cu adevarat de fostul presedinte, in pofida faptului ca in unele cauze probele sunt evidente (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 January 2016 13:33
Vizualizari: 6151

La mai bine de un an de cand si-a incheiat mandatul de presedinte al Romaniei, Traian Basescu este in continuare un personaj ocolit de procurori. Cine spera ca odata cu plecarea de la Palatul Cotroceni, Traian Basescu va ajunge sa dea socoteala in dosare precum „Flota”, „Tranzactiile cu Costel Casuneanu” sau „Casa din Mihaileanu” s-a inselat. Cu o singura execptie, cea din cazul amenintarii senatoarei Gabriela Vranceanu Firea, Basescu nu a fost deranjat de procurori. Dosarul „Flota” a fost inchis de catre DNA-ul Codrutei Kovesi la scurt timp dupa incheierea mandatului de presedinte, iar alte cauze care il privesc pe Basescu zac in continuare in sertarele procurorilor, desi, credem noi, in unele exista probe cat se poate de evidente privind comiterea de catre Basescu a unor infractiuni. Ceea ce arata, in opinia noastra, ca Traian Basescu nu a predat puterea cu adevarat, sistemul la varful caruia se regasesc procurorii pe care chiar el i-a numit in functie ocolindu-l cu gratie.


In momentul de fata, Traian Basescu este vizat in 7 dosare, toate aflate in instrumentarea procurorilor de la Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Iar cele 7 dosare vizeaza nu mai putin de 11 acuzatii. Acest lucru a fost dezvaluit de PICCJ intr-o adresa trimisa jurnalistului Radu Tudor si prezentata, duminica seara 10 ianuarie 2016, la emisiunea „Punctul de intalnire” de la Antena 3.

Astfel, conform Parchetului General, procurorii instrumenteaza 7 dosare care privesc acuzatiile de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fals in declaratii, abuz in serviciu, abuz in serviciu contra intereselor publice, uz de fals, inselaciune, conflict de interese, neglijenta in serviciu, spalare de bani, amenintare, santaj.

Iata adresa PICCJ:

Ca urmare a cererii pe care ati adresat-o institutiei noastre, prin e-mail, inregistrata la Biroul de informare si relatii publice sub numarul de mai sus, va comunicam urmatoarele:

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au in instrumentare 7 cauze care vizeaza persoana mentionata de dumneavoastra, persoana impotriva careia au fost formulate sesizari sau plangeri sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fals in declaratii, abuz in serviciu, abuz in serviciu contra intereselor publice, uz de fals, inselaciune, conflict de interese, neglijenta in serviciu, spalare de bani, amenintare, santaj”.

Praf in ochii romanilor

Problema este insa ca dosarele zac la PICCJ de mai bine de un an. Traian Basescu si-a incheiat mandatul de presedinte in decembrie 2014, iar de atunci niciun procuror nu s-a atins de el. A existat, asa cum mentionam ceva mai devreme, o singura exceptie. Este vorba despre dosarul de amenintare deschis dupa plangerea senatoarei PSD Gabriela Vranceanu Firea, dosar in care Basescu a fost audiat la PICCJ si inculpat, dosar in care probabil Basescu va scapa doar cu o amenda, in cel mai rau caz pentru el cu o condamnare cu suspendare. Restul dosarelor continua sa fie tinute in birourile procurorilor, iar situatia nu credem ca se va schimba prea curand. Practic, in opinia noastra, Basescu va ramane intangibil atata vreme cat la sefia marilor parchete vor continua sa se afle procurorii pe care fostul presedinte i-a numit in functii.

Pe de alta parte, trebuie spus ca din cele 7 dosare instrumentate din PICCJ doar doua putem sa spunem ca sunt cu adevarat serioase. Este vorba despre dosarul privind afacerile imobiliare cu Costel Casuneanu si dosarul privind casa din Mihaileanu. In rest, cauze precum cea in care Basescu este acuzat ca a mintit cand a spus ca isi va da demisia in 5 minute, nu pot convinge pe nimeni ca procurorii intr-adevar au declansar anchete serioase impotriva fostului presedinte.

Asteptam clipa in care procurorii se vor pune cu adevarat pe treaba si vor deschide dosare grele care l-ar putea privi pe Traian Basescu. Le dam un singur exemplu: cazul ALRO.

*Cititi aici adresa PICCJ prezentata de jurnalistul Radu Tudor

Comentarii

# Petrache Lupu date 11 January 2016 13:36 +6

Marinarul stie multe despre fiecare si de aceea nu se dau la el.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 11 January 2016 16:53 +5

o sa sara multi si vor zice pentru ceea ce scriu ca n/are legatura cu articolul. unui arab ,,audi,, i s/a dat cistig de cauza intr/un proces la curtea internationala,si a fost despagubit cu 11 mil de eur caci justitia minunat DE MERMELITA de catre mermelitoriA MERMELIT CAUZA(basca diriguitorii avas la indemnurile ,,progromului,, ).mare discutie pe realitate,pastia,cu araboiaca aia economica si o patachina de avocata(nu avea habar de capul ei) ideea centrala era ca ARABUL era de vina ca a dat mermelica in judecata la instanta INTERNATIONALA,SI CA MERMELICA NU S/A APARAT SI CA DE VINA/I ARABUL CA A APELAT LA JUSTITIA INTERNATIONALA. o secunda papagalii realitatii nu si/au pus problema ca nea audi a fost jecmanit de bucatarii chinezi.papagalii o dadeau ca din cauza precedentlor a fost condamnata mermelica(???!!)bai papagalilor ,, irealisti,, acum vin la art de mai sus LUATI EXEMPLE DE CE ESTE CONDAMNATA MERMELICA CACI LEGILE SINT CONTORSIONATE CA LA CIRC vezi imperiul raului.continuar

# unul din lumea cea mare date 11 January 2016 17:21 +4

continuare//o clipa sa nu/i treaca prin mintea zoofila cuiva ca/i tin parte lui nea ,,audi,, caci stiu din sursele mele ca are BUBE,.DAR UNA/I UNA SI ALTA/I ALTA!!!!!!!!(SI CA SA VA DOVEDESC CA STIU DESPRE CE /I VORBA rodipetul a fost luat DIN CAUZA imperiului raului de catre nea audi ,si voiculescu a vrut sa/l cumpere dar A PIERDUT ADJUDECAREA)

# unul din lumea cea mare date 11 January 2016 17:04 +4

continuare// bai pastia si asociatii din studiou VOI VORBITI PE ,,NAS,, ,CUCIT O SA SE LINGA MAI TARE JUSTITIA SI PROGROAMELE (8 SERVICII SECRETE) CU ATIT MAI MULTE CONDAMNARI INTERNATIONALE VOR FI.toti s/au prins cit de zoofili SINT BUCATARII CHINEZI AI INJUSTITIEI LA CAP(sa zic si de fratii necula -despagubiri 300 milioane $-,rifai taci dracului din gura ca scoti numai prapastii ca si avocata fraiera).eu de ce am apelat la justitia internationala??? caci mermelitorii de bucatari chinezi nu au mai citit ce scriau alti JUDECATORI(nezoofili),crezind ca voi accepta ilegalitatile imperiului raului.bai!!!!! IREALISTILOR TREZITI/VA SI COMENTATI CORECT,NIMENI DIN JUSTITIA INTERNATIONALA NU IA SPAGI SI NU CONTORSIONEAZA LAGEA CA SI CONTORSIONISTII LA CIRC!!!!!,ai de vor sa sara cu rosu ,uitati/va cum se contorsioneaza dosarele imperiului raului si cum kovesi mermeleste,prost este voiculescu ca nu da in judecata international,atunci sa vezi TIPETE DE ZOOFILI ,,CALCATI,, DE TAUR(sper s

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 12 January 2016 01:14 +3

PTR LUJU// te rog ca pe viitor dupa ce le cenzurezi postarile ,sa le publici dupa ORA. multumesc de cenzura

# Un necunoscut date 11 January 2016 14:55 +6

Basescu e omul cu o mie de fete . Isi schimba identitatea dupa stiri, incat nici el nu mai stie cine este . Omul asta are curajul sa se uite in oglinda?

# Vladi Mir date 12 January 2016 12:04 +5

Te-asteptai ca-n vremuri grele / Basestii niste lichele / "Flatuland" numai belele / Sa miroasa-a micsunele ?!?!

# adi date 11 January 2016 15:00 +5

Eu zic ca in fiecare zi pina se apuca procurorii de la Parchetul General de treaba , sa se trimita un e-mail catre parlament ,resedentie si PICCJ ,DNA cu intrebarea:"cind se incepe instrumentarea celor 7 doasare ale lui TB?"...ca poate ei nu stiu....

# Georgfischer date 11 January 2016 16:07 +5

Cine-i tata la dosare! Ca el nimeni nu are  :lol: Le-a dat clasa la tigani I-a lasat doar in itari!

# dodi date 11 January 2016 18:32 +6

Câtă vreme ciolanis este la mâna lui hăhăilă (dosarele nu le-a cărat după el degeaba 10 ani!) justiția noastră este dictată de sistem și nu de legi. Așa încât la noi mai importante au fost dosarele cu voturile date la referendum nu miliardele de euroi delapidate de clanul condus de hăhăilă. Dacă mergeți în istorie în România nu a fost pedepsit nici unul care a furat cu vagonul, ci doar fraierii care au furat doi știuleți. La noi se dă la funduleț: na, na!, dar se fură la NANA și nimeni nu vede marele hoț. 

# Charlie date 11 January 2016 18:39 +1

De ce nu va intrebati cine i-a propus?Sau ce hram poarta seful institutiei care tine dosarele in nelucrare?Chiar va lasati orbiti?Au fost propusi si numiti exclusiv oamenii lui base.De omul infiltrat in PSD!!!Ca sa-l distruga precum USL si PNL. Acum isi face fundatie dupa modelul sefului agenturii.

# Hot.Cedo 17034/03,obligatii executate incomplet. date 12 January 2016 10:57 +3

Sunt beneficiarul drepturilor castigate la CEDO,drepturi prevazute in dispozitivul hot.17034/03.Ma declar profund indignat ca de 6 ani nici un guvern(BOC-PONTA)nu au dus la indeplinire obligatiile internationale ce decurg din aceasta hotarare.Un stat care se pretinde de drept,democratic si membru al UE.care nu pune in aplicare executarea unei hot.CEDO este un stat nedrept.De atata timp Guvernul Romaniei cat si Ministerele de resort din subordine, tolereaza tergiversarea achitarii soldului final inregistrat in extrasul de cont al trezoreriei operative centrale,banca platitorului MFP..Aceasta hot.CEDO 17034/03,executata in mod incomplet de catre autoritatile statului Roman,fapt constatat de catre parchet,va insemna un criteriu de referinta in materie de executare a unui titlu executoriu European,cat si a incalcarii drepturilor fundamentale ale omului.garantate de Conventiile internationale.

# Hot.CEDO 17034/03,obligatii executate incomplet. date 12 January 2016 10:59 +3

De 1 an si 9 luni PICCJ nu a dat nici o solutie,procurorul de caz avand obligatia,sa cerceteze,sa audieze si in final sa dea o solutie in speta,intr- un termen rezonabil!Aceste raspunsuri date de Guvernul Romaniei,emise de aceeasi functionarii pe perioada guvernelor anterioare si nu numai,pun intr- o lumina negativa institutia Guvernului decredibilizand-ul.Am facut toate demersurile posibile in aceasta tara pentru a mi se achita toate drepturile acordate de catre CEDO,am sesizat de nenumarate ori Presedentia Romaniei,Guvernul Romaniei,Ministerul Afacerilor de Externe,directia Ag.Guv.pentru CEDO,Ministerul Finantelor Publice,Ministerul de Justitie,Procurorul General al Romaniei,PICCJ,CSM-ul,Parlamentul Romaniei,Avocatul Poporului,totul in zadar,instituindu-se legea tacerii.Rog pe aceasta cale pe Premierul Dacian Ciolos sa se implice personal,din punct de vedere legal si sa rezolve definitiv aceasta problema grava folososind chiar si corpul de control.

# Hot.CEDO 17034/03,obligatii executate incomplet. date 12 January 2016 11:01 +3

Este inadmisibil ca statul Roman sa-mi foloseasca abuziv aceste drepturi ce mi se cuvin.Daca un cetatean nu i -si plateste taxele si impozitele.ori ratele la banca vreme de 6 ani,ce masuri va lua Domnule Premier Dacian Ciolos,autoritatile impotriva acestuia pentru al sili sa-si plateasca datoria???Am convingerea ca ratiunea domniei voastre cat si demersurile legale efactuate vor sta la baza rezolvarii acestui caz!!!NIMENI NU POATE FI MAI PRESUS DE LEGE!!!

# pavel date 12 January 2016 11:16 +1

poză pentru România ! epitaf  :zzz

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva