23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOSARELE PRIVIND CREDITELE IN FRANCI ELVETIENI, DEBLOCATE – Inalta Curte a decis deblocarea dosarelor privitoare la creditele in CHF, suspendate de mai bine de un an de instantele de drept comun. Decizia cu valoare de precedent a fost obtinuta de avocatii Stan Tirnoveanu si Valentin Moroeanu de la Zamfirescu Racoti & Partners

Scris de: L.J. | pdf | print

8 February 2017 15:16
Vizualizari: 9866

Dosarele privind CHF din instante sunt deblocate. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis la inceputul lunii februarie 2017 respingerea ca inadmisibila a sesizarii primite din partea Tribunalului Dolj, retinand ca problemele de drept cu care fusese sesizata au primit deja o dezlegare in practica si nu mai prezinta elementul de noutate cerut de lege pentru initierea procedurii pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept. Decizia reprezinta un succes pentru avocatii de la Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) intrucat are ca efect deblocharea tuturor cauzelor privitoare la creditele in franci elvetieni. Potrivit unui comunicat de presa al ZRP, de mai bine de un an, instantele de drept comun dispusesera suspendarea solutionarii dosarelor ce priveau imprumuturile in CHF, asteptand dezlegarea de catre Instanta Suprema a unor chestiuni de drept privind intinderea obligatiei de informare si limitele aplicarii principiului nominalismului.


”Din punct de vedere juridic, efectul acestei hotarari este acela ca multimea de dosare suspendate de instante, care au asteptat dezlegarea problemelor de drept, isi vor relua cursul, astfel incat judecatorii sa se pronunte pe situatia de fapt si de drept din dosar”, spune Stan Tirnoveanu (foto stanga), avocat asociat senior Zamfirescu Racoti & Partners.

Solutia Inaltei Curti este una echilibrata si oarecum previzibila. Sesizarea formulata de Tribunalul Dolj privea aplicarea legii in raport de anumite situatii faptice concrete, iar nu dezlegarea unor veritabile probleme de drept” a explicat Valentin Moroeanu (foto dreapta), avocat colaborator coordonator in cadrul Zamfirescu Racoti & Partners.

Echipa ZRP, coordonata de Stan Tirnoveanu (avocat asociat senior), a fost compusa din: Valentin Moroeanu (avocat colaborator coordonator), dr. Laura Retegan (avocat colaborator senior) si Irina Craciun (avocat colaborator).

***

Despre Zamfirescu Racoti & Partners

Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business si al consultantei fiscale.

ZRP are o echipa de 51 de avocati, dintre care opt asociati – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu si Antoniu Obancia (asociati).

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva