18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DUSMANII SIIJ, FAVORIZATI LA CJUE – Adversarii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie vor avea la dispozitie aproape doua ore in care sa convinga CJUE de necesitatea desfiintarii Sectiei speciale. Aparator al SIIJ, CSM a primit doar 20 de minute. Magistratii activisti vor fi reprezentanti de Dragos Calin, “Veverita” Carmen Lancranjan si Bogdan Pirlog. Asteptand sa fie uns mare sef al PICCJ, procurorul Horatiu Razvan Radu pune umarul la distrugerea SIIJ

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 January 2020 14:34
Vizualizari: 10303

Va fi sau nu pe bune procesul de la Curtea de Justitie a Uniunii Europene in care magistratii activisti si Guvernul Orban forteaza desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, spre fericirea judecatorilor si procurorilor abuzivi? Ne punem intrebarea avend in vedere diferenta de tratament aplicata dusmanilor SIIJ si aparatorilor SIIJ.


 

Dupa cum Lumea Justitiei a anuntat deja in articolul “Pionul activist de la CJUE” (click aici pentru a citi), saptamana viitoare, in 20 si 21 ianuarie 2020, la CJUE vor avea loc dezbaterile si pledoariile in cauzele formate dupa ce Curtea de Apel Pitesti si Tribunalului Olt au admis solicitarile magistratilor activisti si au sesizat Curtea de Justitie a Uniunii Europene cu intrebari privind respectarea legislatiei europene de catre modificarile aduse Legilor Justitiei, printre care si infiintarea SIIJ, si obligativitatea rapoartelor MCV. Foarte ciudat este insa modul in care au fost alocati timpii pentru cele doua tabere. Ne referim la faptul ca dusmanii SIIJ beneficiaza de timpi de pledoarii de circa sase ori mai mari decat sustinatorii SIIJ.

 

Dusmanii SIIJ isi dau mana


Astfel, adversarii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie vor fi reprezentati in fata CJUE de figuri de marca ale magistratilor activisti, personaje care au condus revolta impotriva modificarilor aduse la Legile Justitiei, inclusiv impotriva infiintarii SIIJ. Surse avizate din interiorul CJUE au dezvaluit pentru Lumea Justitiei ca tabara anti-SIIJ va fi reprezentata de:

 

-judecatorul Dragos Calin de la Curtea de Apel Bucuresti (foto stanga);

-procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan, zisa “Veverita” (foto centru stanga);

-procurorul militar Bogdan Pirlog (foto centru dreapta).

 

De asemenea, celor de mai sus li se va alatura si adjunctul PICCJ Razvan Horatiu Radu (foto dreapta), care a criticat deja public SIIJ. Un procuror care asteapta in aceste zile sa fie numit la conducerea Ministerului Public, in functia de Procuror General, desi timp de 12 ani nu a lucrat nici macar un dosar, fiind delegat pe fel de fel de functii, inclusiv ca agent guvernamental la CJUE (click aici pentru a citi).

 

Un alt personaj de la care se asteapta sa infiereze Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie este actualul agent guvernamental al Romaniei la CJUE Emilia Gane, proaspat numita in functie de Guvernul Orban. Este evident ca aceasta va sustine pozitia regimului Iohannis in ceea ce priveste SIIJ, exprimata prin memorandumul pritocit de ministrul Justitiei Catalin Predoiu si aprobat de Guvernul condus de Ludovic Orban, in care se propune desfiintarea SIIJ.

Nu in ultimul rand, conform acelorasi surse de la CJUE, Guvernul Romaniei va mai avea un reprezentant direct in proces. Este vorba despre liberalul Cristian Bacanu, cel care a fost vehiculat la un momentat ca ministru de Justitie in Guvernul PNL, dar care a trebuit sa se multumeasca in final o functie de secretar de stat in MJ. In ceea ce priveste pozitia acestuia in legatura cu SIIJ, este limpede ca Bacanu este gand la gand cu magistratii activisti, dorind la randul sau desfiintarea Sectiei, spre usurarea procurorilor si judecatorilor abuzivi.

 

Adversarii SIIJ vorbesc aproape doua ore, sustinatorii SIIJ doar 20 de minute


Si acum sa vedem cum au fost alocati timpii in procesul de la CJUE. Potrivit surselor din interiorul Curtii, adversarii SIIJ vor avea la dispozitie aproape doua ore in care sa isi sustina argumentele pentru desfiintarea Sectiei. Vor lua cuvantul liderii magistratilor activisti Dragos Calin, “Veverita” Carmen Lancranjan si procurorul Bogdan Pirlog, dar si adjunctul PICCJ Horatiu Razvan Radu. Desigur, una dintre pledoarii va fi cea a agentului guvernamental Emilia Gane. Repetam, toti acestia beneficiaza de aproape doua ore ca sa incerce sa convinga CJUE ca SIIJ trebuie desfiintata.

De partea cealalta, de-a dreptul scandalos din punctul nostru de vedere, Consiliul Superior al Magistraturii, aparator al SIIJ si reprezentat la CJUE de avocatul Radu Chirita, a primit aproximativ 20 de minute. Asadar, dusmanii SIIJ vor vorbi aproape doua ore, iar aparatorii SIIJ doar 20 de minute. Curat murdar...

 

Judecatorul anti-SIIJ


Pe de alta parte, mai exista o problema in legatura cu procesul de la CJUE, pe care Lumea Justitiei a semnalat-o in 8 ianuarie 2020, in articolul “Pionul activist de la CJUE”. Ne referim la existenta in completul care va solutiona desfiintarea SIIJ a judecatoarei Camelia Toader, judecatorul roman la CJUE. Or, participarea Cameliei Toader la acest proces este una total contra naturii, atat timp cat ea s-a antepronuntat impotriva SIIJ, aflandu-se asadar intr-o evidenta stare de incompatibilitate si fiind obligata sa se abtina.

Concret, in februarie 2019, judecatoarea Camelia Toader le-a transmis profesorilor de la Facultatea de Drept din Bucuresti un mesaj de solidaritate, in conditiile in care acestia isi anuntau sprijinul fata de magistratii activisti si acuzau modificarile la Legile Justitiei, deci implicit infiintarea SIIJ:

 

Buna ziua tuturor,

Desi sunt in plan personal de acord cu continutul (amendat) al comunicatului, nu pot semna, avand in vedere ca pe rolul CJUE sunt pendinte cauze vizand exact aceste chestiuni. Deci, argumente tinand tocmai de independenta justitie (UE) ma impiedica sa semnez”.

 

* Cititi aici mai multe detalii despre starea de incompatibilitate a judecatoarei Camelia Toader

Comentarii

# Zeus date 16 January 2020 15:06 +3

E unul Tudoran zis și Zeus care trebuia săltat de Acu câteva luni, (unii au fost luați pentru lucruri mult mai putine ) , eficientă 0 la cei de la siij , așa ca vb aia ce-am avut și ce-am pierdut

# Neanae date 16 January 2020 15:09 +4

Cred ca reprezentantul/reprezentanții pro SIIJ trebuie sa reclame pentru diferenta de timp de expunere a argumentelor, si sa nu se prezinte DIN PROTEST. Nu au nimic de pierdut, oricum cei ce vor sa scoată Secția din funcție izbandesc in obiectiv cu 2 ore fata de 20 de minute. Asa se dovedește reaua credință a Statului Paralel, care iată ca exista ...Unde nu este egalitate de drepturi nu e cazul sa se mai piardă timp. Trebuie sa existe un For care sa țină cont de aceste MÂNĂRII MÂRȘAVE! TOTUȘI... M-as duce la pupitru, fără “buna ziua”, doar pentru a spune ca dăruiesc cele 20 de minute colegilor PREFERAȚI DE CJUE cărora 2 ore nu le pot fi suficiente pentru a distruge independenta justiției si a menține INJUSTITIA FĂRĂ RĂSPUNDERE. Numai cand primesc acelasi timp de expunere imi voi face pledoaria. LA REVEDERE!

# Procurorul date 16 January 2020 15:11 +8

Teoretic, trei (sau mai multe) nulități adunate (”a bunch of zeros”, pe limbajul CJUE) nu pot da decât tot o nulitate, egală în sine cu fiecare dintre cele 3 (sau mai multe). Dar, la gradul de degradare și disoluție la care a ajuns muribunda UE ( căreia i-a dat recent lovitura de grație parteneriatul strategic ruso-german, la care amușină și Macron al Franței), nu m-ar mira ca, în cazul de față, și matematica să fie compromisă definitiv.

# Neanae date 16 January 2020 15:38 +4

Hahaha, citii amu ca un anumit Crin Nicu Bologa, catindat la șefia DNA, cică SIIJ e o jignire la adresa magistraților cinstiti! Dom-leeeeee, îți dai seama catindatule șef la DNA ca ADMIȚI CA SUNT MAGISTRAȚI SĂRIȚI IN DEONTOLOGIE? Si ca vrei ca astia sa nu iasă din schema dementa a starpitorilor justiției? Pai omule, daca ești om si cu cap, de ce sa fie dom-le jigniți magistrații cinstiti, ca nu are nimic SIIJ cu ei. Le iei apărarea canaliilor? Ori matale crezi oare ca cei de SIIJ se comporta ca precum colegii pe care mneata îi pupi in frunte (ca mai jos nu poti ca doare schinarea) ? Adică SIIJ bagă nasoale ca voi din banda Portocala, Onea, MAN & Judecatori călăi fincă trebuie făcută norma dictata de binom? Fără supărare, daca ajungi șef la DNA ești mai tare ca basketbalista. La mai mare bre, vezi ce mai zici ca sa știm si noi ce poti. Desigur te așteaptă cai mari cu aste calități. Ferească Dumnezeu! Genial acest sălăjean, sa spună ce o fi băut ca sa nu se atingă alții slabi de înger.

# Valter Cojman date 16 January 2020 16:13 +10

UE = Al IV-lea Reich. Singura solutie demna pentru Romania este RoEXIT.

# VA DE CAPUL NOSTRU, CINE IMPARTE JUSTITIE !!! date 16 January 2020 16:43 +5

Ce lepre au ajuns pe-acolo , incredibil . :eek: Nu mai zic de securistele din Cretacic : Stanciu, Tarcea , Macovei ... :o

# imun/teanu date 16 January 2020 18:33 +1

Si, CJUE asta, e EUropeana? Cu balanta "zeitei" in mana? Ca "in patria nostra" 2/doua ore egale cu 20/douazeci de minute nu-i de mirare. Dar si CILIvizatia europeana ramificata tot in tentacule? Si si pe fata? Inseamna ca "la si veder" vinde cioburi de sticle colorate in loc pietrelor pretioase. Cu alte cuvinte numai "geambasi". Cu si caii furati? In catedralale mari, cand merg, e de iertat de pacate, sau tot cu ochii dupa furat?

# adrian date 16 January 2020 19:33 0

Dusmanii mei sunt: Horatiu Razvan Radu si Dragos Calin,cel care a scos cartea Ultrajul Judiciar.Oricum aceasta carte nu ii apartine.El preia fabulatiile Sistemului.

# santinela date 17 January 2020 07:23 0

Uitati-va la acesti nenorociti,la aceste nulitati care vor deveni mari sefi prin sistemul de justitie. CSM ar trebui sa protesteze fata de ce face CJUE,fata de prezenta altei TUTE din Romania care este in complet acolo,fata de mizeria de la curtea europeana!Bine fac Polonia si Ungaria care le spune astora,ia mai duceti-va la dracu !

# ovidiu date 17 January 2020 17:02 0

Nu inteleg cum de s-a ajuns pana aici, adica cum de CJUE pe de o parte si statul Roman pe de alta parte , accepta sa discute despre organizarea justitiei interne, despre o sectie X sau Y ?

# nulități haștag rezis obișnuite să facă gălăgie date 18 January 2020 23:12 0

Lăncrănjan, Pîrlog, Dragos Călin, nulități haștag rezist, obișnuite să facă gălăgie. Vorba e cît va mai fi permis fenomenul rezist în ceea ce a mai rămas din Justiție?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva