22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

EI SUNT PROCURORII CARE VOR SA ANCHETEZE MAGISTRATI – Exclusiv. Iata cine sunt procurorii care s-au inscris in procedura de desemnare pentru noua structura care va instrumenta dosarele cu infractiuni comise de magistrati. Printre ei, Ioan Sandru de la PICCJ, procurorul care a inchis dosarul “Casele lui Iohannis”. Mihaiela Iorga Moraru este pe lista, alaturi de o alta fosta procuroare SIIJ (Tabelul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 April 2022 18:22
Vizualizari: 9694

Lumea Justitiei dezvaluie in exclusivitate cine sunt o parte dintre procurorii care s-au inscris in procedura de desemnare in cadrul noii structuri care va cerceta dosarele cu infractiuni savarsite de magistrati.


 

Astfel, surse avizate din PICCJ au dezvaluit pentru Luju ca printre cei care doresc sa investigheze in viitor dosarele cu magistrati se numara procurorul Ioan Sandru din PICCJ, nimeni altul decat cel care a inchis dosarul “Casele lui Iohannis” (click aici pentru a citi). Interesant este insa ca pe aceeasi lista se regaseste un alt procuror implicat in acelasi caz privind casele lui Iohannis. Este vorba despre procurorul Cristi Lazar, in prezent la Parchetul Curtii de Apel Timisoara, cel care a instrumentat in prima faza cauza privindu-l pe presedintele Romaniei si sotia sa Carmen Iohannis, inainte ca ea sa ajunga la Ioan Sandru si sa se dea solutia de clasare.

De asemenea, conform acelorasi surse din cadrul PICCJ, in procedura de desemnare s-a inscris si procuroarea Mihaiela Iorga Moraru (foto) de la Parchetul General, care a activat si la fosta Sectie de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ). Tot la fel a facut si fosta procuroare SIIJ Adina Petrescu.

 

Totusi, este foarte probabil ca lista cu procurorii care doresc sa cerceteze infractiuni cu magistrati sa fie mai mare. Mai ales ca fiecare parchet de curte de apel din tara isi poate trimite in procedura trei procurori. Nu trebuie omis nici faptul ca CSM poate desemna direct in noua structura orice procuror de la Sectia de urmarire penala si criminalistica (SUPC) din PICCJ.

 

Iata numele procurorilor care s-au inscris in procedura de desemnare in noua structura care va instrumenta dosarele cu magistrati:

 

Ioan Sandru

Mihaiela Iorga Moraru

Adina Petrescu

Mihai Eduard Ilie

Mihai Alexandru Hondor

Gina Magirescu

Cristian Lazar


Vom reveni cu noi nume.

Comentarii

# M date 3 April 2022 20:10 +30

cum dracu se gasesc numai unu si unu, din nou proc. Morar mai trebuia si prietenul ei Nicolae Marin, restu sunt din acelasi aluat pusi sa candideze, sa claseze sau invers dupa interese...vai mama noastra, cunoaste cineva ce dosare a solutionat Iorga Morar si pe ce aluat salariu timp de 3 -4 ani?

# dragos barna date 3 April 2022 22:27 +75

Draga M, am avut si eu mai multe dosare la SIIJ , dar.vreau sa ti spun ca in afara.de.doamna Morar, nimeni nu a avut timp si multa rabdare sa ma audieze si sa stea ore in sir pe dosare.complicate pe fonduri europene, garantii bancare pe legi straine, contencios, puscarie ulterioara prescriptiei raspunderii penale. Nu s au apucat de audieri pe dosare pt. ca unele cred ca sunt f complexe si cred ca nici nu aveau resurse fizic sa le finalizeze, Asta a fost interesul unora, incercarea unora de temporizare . Si apoi stiu si ei ca se lovesc inca de coruptia cvasigeneralizata de la.ICCJ si se pot trezi cu surprize precum in cazul inocentului Portocala, cand ICCJ constata ca rechitoriul n are o virgula si il restituie. Pana.nu se rezolva treaba de la cap mai avem un pic de asteptat, apoi speram sa se miste, pacat ca politicienii nu inteleg prea mult din ceea ce se intimpla si asa fiind nici nu pot lua masuri legale limiteze aceste derapaje majore ale unora.

# Bogdan Gyuse date 4 April 2022 12:39 +114

Foarte a bine! Sa-i ancheteze odata, ca sunt cel putin 6.500 de plangeri penale pe la SIIJ. Colcaie justitia romana de infractori, atat procurori cat si judecatori. Sa fie judecati si condamnati la 25 de ani puscarie.

# Poescu date 4 April 2022 14:07 +57

Aceeași Marii cu alte pălării !De ex ile nu face distincție între fapta nu exista ( 0 zile îngrijiri medicale ) și fapta nu este prevăzută de legea penală ! El NUP indiferent dacă sunt sau nu zile de îngrijiri E greu ABC ul penal!

# dragos barna date 4 April 2022 22:43 +2

Bogdan, e greu dar nu imposibil, artrebui s avem niste politicieni ca lumea,.care sa inteleaga de ce se afla.la cantina parlamentului, niste partide responsabile, oameni competenti, ca sa facem ceea.ce au facut evreii cu nazistii, sa aratam pe toti adeptii #ai lui Petrov & co.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva