30 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EPPO REFUZA SA ANCHETEZE FRAUDELE STATULUI PARALEL – Uluitor! Procuroarea Ana Dana, adusa de Kovesi de la DNA la Parchetul European, refuza de pe coltul mesei sa ancheteze fraudele Statului paralel, denuntate de doctorul Lucian Duta, fost presedinte al CNAS. Desi efectele fraudelor se produc si azi, iar SRI este acuzat ca nu a predat Guvernului bazele de date pe care le foloseste in prezent la Big Brother, procuroarea Ana Dana sustine ca speta nu este de "competenta temporala a EPPO" (Documente)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

28 July 2021 18:45
Vizualizari: 8156

A inceput spectacolul la Parchetul European (EPPO)! Procuroarea Ana Dana (foto), adusa de procurorul sef european Laura Codruta Kovesi, fosta sa sefa la DNA, in Parchetul European pentru a sta de-a dreapta sa, refuza sa ancheteze acuzatiile de frauda la adresa Serviciului Roman de Informatii (SRI) si nu numai, pe motiv ca EPPO ancheteaza numai infractiuni savarsite dupa 20 noiembrie 2017. Ba mai mult, ca sa puna definitiv batista pe tambal trimite cauza la... Directia Nationala Anticoruptie. Si ca spectacolul sa fie complet, speta fata de care procuroarea Ana Dana "a decis sa nu initieze investigatia" si pe care a trimis-o la DNA este fix cauza pe care ea insasi a solutionat-o in vremea pe cand activa in DNA. Tare, nu?Incredibila situatie se petrece in dosarul medicului Lucian Duta, fost presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) acuzat de DNA de pretinse fapte de coruptie in legatura cu licitatiile pentru cardul de sanatate. Licitatii de care, astfel cum Lucian Duta ne-a dezvaluit in cadrul interviului acordat Lumea Justitiei, s-a ocupat Serviciul Roman de Informatii cu scopul clar de a obtine bazele de date ale cetatenilor romani pentru includerea acestora in programul Big Brother. Si le-a obtinut!


Medicul Lucian Duta: "Sistemul s-a facut sub pretextul ca este sistem public... L-au dat sub promisiunea ca nu este un proiect militar si va fi predat Guvernului Romaniei. Nu a fost predat si nu cred ca va mai fi predat"


Cu acel prilej, Lucian Duta ne-a dezvaluit si ca a intocmit o adresa pe care a transmis-o forurilor europene in care a reclamat modul in care SRI, institutie militarizata, a ajuns sa detina bazele de date ale romanilor, gratie unui proiect cu fonduri europene pe care Statul, prin Guvernul Romaniei, l-a accesat cu scopul crearii unui sistem integrat de date:

"Sistemul s-a facut sub pretextul ca este sistem public, s-a facut cu bani europeni, a fost prima minciuna spusa si de Guvernul Romaniei si de catre cei din SRI, si vorbesc despre niste persoane. Au accesat 40 de milioane de euro, au facut o licitatie, a castigat doamna Siveco impreuna cu o firma englezeasca BAE Systems, care sunt livratorii asa numitului motor de cautare care are un rol fundamental, la fel ca motorul Palantir din Cambridge Analytica care sondeaza instantaneu internetul si toate informatiile si construieste povestea fiecarui cetatean. Or, acest motor nu putea sa fie dat fara acordul Marii Britanii. L-au dat in final sub promisiunea ca nu este un proiect militar, ci este un proiect civil ce va fi predat Guvernului Romaniei. Acest proiect a fost finalizat in 2019, nu a fost predat si nu cred ca va mai fi predat" (Click aici pentru a citi).


Informatiile de mai sus se regasesc detaliat in adresa pe care medicul Lucian Duta a transmis-o in 18 iunie 2021 Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Comisiei Europeana, dar si Parchetului European condus de Laura Codruta Kovesi.


Ca un facut, la Parchetul European dosarul a fost repartizat spre solutionare procuroarei Ana Dana, aceeasi care a lucrat dosarul medicului Lucian Duta la DNA si a dispus trimiterea acestuia in judecata pentru pretinsele infractiuni de coruptie in legatura cu licitatia de la CNAS.


Procuroarea Ana Dana refuza sa se atinga de SRI la EPPO si informeaza DNA cu privire la sesizarea facuta de medicul Lucian Duta


Stupoare, dupa o luna si jumatate de la sesizare, miercuri 28 iulie 2021, procuroarea Ana Dana l-a informat pe medicul Lucian Duta ca nu va initia o investigatie in legatura cu sesizarea privind posibilele fraude comise de SRI cu bani europeni, desi aceasta continea date exacte despre cum "una sau mai multe entitati publice romanesti, impreuna cu colaborarea unei alte entitati private engleze, au folosit in mod abuziv fondurile UE in alte scopuri decat cele prevazute, in conformitate cu reglementarea aplicabila relevanta, pentru obtinerea fondurilor (de exemplu, scop non-civil)", prejudiciul fiind estimat la 25.000.000 euro.


Motivatia este totusi uluitoare: faptele sesizate de medicul Lucian Duta dateaza din 2016, iar EPPO ancheteaza doar fapte comise dupa 20 noiembrie 2017. Pe scurt, conchide procuroarea Ana Dana "infractiunile comise in 2016 nu intra in competenta temporala a EPPO".


Si nu doar atat! Procuroarea Ana Dana, in timp ce informeaza ca nu ancheteaza cazul privind posibilele fraude cu bani europeni savarsite de Statul paralel in scopul realizarii bazei de date a programului Big Brother, precizeaza si ca va trimite cauza la Directia Nationala Anticoruptie! Si acum intrebam si noi: cand vreodata DNA va ancheta SRI???


Intrebari pentru Ana Dana, EPPO, SRI si Guvern


Totusi, trecand peste articolele din Regulamentul EPPO pe care procuroarea Ana Dana le invoca pentru a refuza anchetarea posibilelor fraude comise de anumite persoane din cadrul SRI, raman insa cateva intrebari la care cineva ar trebui sa raspunda, respectiv:

-Care este raspunderea sefilor actuali din Serviciul Roman de Informatii pentru ca nu au asigurat intrarea in legalitate, nici dupa 2 ani, a programului realizat cu fonduri europene in scop civil, nicidecum militar?

-Cum se justifica faptul ca nici dupa 2 ani de la finalizarea programului realizat cu fonduri europene SRI nu a predat programul beneficiarului oficial, respectiv Guvernul Romaniei?

-De ce nu a cerut Guvernul nici pana in ziua de astazi programul pentru care s-a angajat la nivel european ca nu va fi folosit in scop militar?

-Daca s-au platit bani europeni pentru un program civil, care este in prezent folosit in scop militar, in loc sa fie folosit de catre Guvernul Romaniei asa cum era prevazut in programul realizat cu fonduri europene, nu cumva aceasta reprezinta un prejudiciu prezent pentru care cineva trebuie sa raspunda? Si daca raspunsul este da, cine raspunde?


Indiferent de motivatia procuroarei Ana Dana scoasa din regulamentele EPPO de a refuza investigarea acestor grozavii, efectele posibilelor infractiuni sunt prezente, la fel ca si prejudiciul realizat cu fonduri europene. Iar pentru aceasta cineva trebuie sa reactioneze ori sa si raspunda. Dar nu pe linia EPPO, ca ne-am lamurit si cu institutia asta de la primul dosar!


Iata ce contine raspunsul transmis de procuroarea Ana Dana in 28 iulie 2021 catre medicul Lucian Duta in dosarul nr. R 000608/2021 format la EPPO:

"Va facem cunoscut faptul ca Parchetul European a decis sa nu initieze investigatia cu privire la cazul EPPO nr. R 000608/2021 avand ca obiect raport trimis de dumneavoastra.

Va transmitem alaturat Decizia nr. R 000608/2021 a EPPO.


DECIZIA PROCURORULUI EUROPEAN DELEGAT PRIVIND NEINITIEREA UNEI INVESTIGATII


Avand in vedere Regulamentul (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere in aplicare a unei forme de cooperare consolidata privind infiintarea Parchetului European (Regulamentul EPPO), in special articolul 26 si Regulile de procedura interna (IRP) adoptate de Colegiul EPPO la 12 octombrie 2020, in special articolele 40-42,

Avand in vedere orientarile generale pentru execitarea competentei EPPO emise de Colegiu la 21 aprilie 2021,

Aband in vedere raportul primit in conformitate cu articolul 24, alineatele (1) si (4) din Regulamentul EPPO de la Lucian Duta, referitor la acuzatia de frauda care nu are legatura cu achizitiile, comisa in Romania, in 2016, constand in


In sesizare se sustine ca una sau mai multe entitati publice romanesti, impreuna cu colaborarea unei alte entitati private engleze, au folosit in mod abuziv fondurile UE in alte scopuri decat cele prevazute, in conformitate cu reglementarea aplicabila relevanta, pentru obtinerea fondurilor (de exemplu, scop non-civil).

Prejudiciul este estimat la 25.000.000 euro.


Dupa verificarea informatiilor in conformitate cu articolul 24 alineatul (6) din Regulamentul EPPO si articolul 40 din IRP, au rezultat urmatoarele:

 

-Conform informatiilor furnizate de persoana privata care a raportat, presupusa infractiune a fost comisa in 2016;

-Avand in vedere ca EPPO isi exercita competenta cu privire la infractiunile comise dupa 20 noiembrie 2017, rezulta ca infractiunile comise in 2016 nu intra in competenta temporala a EPPO;


Avand in vedere ca infractiunea raportata nu intra in competenta temporala a EPPO,

Pronunta prezenta


DECIDE sa nu initieze o investigatie cu privire la cazul nr. R 000608/2021.

In conformitate cu articolul 24 alineatul (8) din Regulamentul EPPO, EPPO va informa Directia Nationala Anticoruptie cu privire la aceasta decizie si ii va transmite toate documentele relevante.

EPPO va informa persoana privata raportoare, Lucian Duta, cu privire la aceasta decizie".


Comentarii

# MN date 28 July 2021 19:13 +54

Femeia asta mare ticaloasa a fost, intreb femeia asta o avea si ea copii, familie, parinti ca nu inteleg de unde vine atata dusmanie pe semeni tai, pe contribuabilul care te plateste. Cred ca procurorii comunisti erau mici copii pe langa nenorocitii astia de acum. Ma uit la Ana Dana femeie si ia sa faci atata rau eu personal nu inteleg nu gasesc raspuns...

# Lita date 28 July 2021 20:05 +54

Ancheteaza tintele alese in mod discretionar - pe cine, ce si cand vor ei. EPPO = European Political Police Office.

# Puie Monta de la SIE date 28 July 2021 21:42 +45

Eu de cand tot zic : SRI e dusmanul nr.1 al poporului , nu doar ca paraziteaza bugetul dar lucreaza exact pe dos cu fisa postului , impotriva poporului ! De ce dracu` ii mai platim ~ 9 miliarde pe an ? :eek: Pana nu se vor privatiza serviciile , nu va exista justitie doar circ , in colonie. Necalificatiilor le trebuie data sansa sa se califice intr-o meserie adevarata. Plavanul de cand a fost pus mare ghiaur prima data, el a promovat legile big brother , daca va amintiti desi smenozeli se faceau de pe vremea dihorului Petrov.

# Vamesul date 28 July 2021 23:07 +25

Nu cred ca o chema (doar) Ana Dana Banana ... Mai verificati ! Desigur ca-i a serviciilor , asta-i clar si pt. plavanul.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva