17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXCLUSIV - Motivul pentru care PICCJ l-a pus sub invinuire pe expertul Catalin Grigoras: In 2006, a solicitat radierea expertilor din Clasificarea Ocupatiilor Profesionale din Romania-Grupa JURISTI, aceasta fiind o calitate oriunde in lume, si nu o profesie! Parchetul incearca, astfel, blocarea expertizelor audio ale lui Grigoras in marile dosare cladite pe interceptari!

Scris de: Adina A.STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

14 December 2011 16:26
Vizualizari: 11262

 

La Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie se „coace” un dosar impotriva lui Catalin Grigoras (foto) singurul expert audio video recunoscut international pe care l-a avut Romania ultimilor ani. Acesta, dupa cum se stie, a plecat scarbit din tara dupa ce la INEC s-au incercat tot felul de mizerii impotriva lui, iar conducerea Ministerului Justitiei n-a facut nimic impotriva neavenitilor pripasiti in institut. Grigoras este, de mai bine de un an, profesor la Universitatea din Denver, si seful catedrei unde preda cursurile de expertize audio-video. Colac peste pupaza, Catalin Grigoras a fost pus sub invinuire. Pistonat de mass media, care cerea detalii despre acest dosar scos din maneca, PICCJ a trimis o caricatura de comunicat, de cateva randuri, din care nu reiese, de fapt, nimic. Nici macar numele invinuitului. Silenzio stampa.


Cu toate acestea, Lumeajustitiei.ro a aflat care e ”vrajeala” din acest dosar. Un presupus abuz de la finele lui 2006. Ne intrebam daca nu cumva asta a fost misiunea procurorului Catalin Ceort cand a fost uns, recent, director la INEC: sa scotoceasca si sa gaseasca ceva care l-ar putea pune sub inviuire pe Grigoras, pentru o vreme, chiar daca dosarul n-ar avea nici o sansa de a ajunge in instanta. In acest mod, lui Grigoras i-ar fi sifonata imaginea si ar fi blocat sa faca expertize in marile dosare in care a fost numit ca expert pentru verificarea autenticitatii interceptarilor telefonice. Cititi si va cruciti!

Un dosar cusut cu ata alba

Plangerea penala pe care se bazeaza deschiderea dosarului, ne-au declarat surse judiciare, a fost facuta de cativa angajati din INEC, care pretind ca Grigoras, in urma cu sase ani (atentie, sase ani!) ar fi facut un abuz in serviciu care i-ar fi prejudiciat. De fapt, este vorba despre perioada in care Grigoras a ocupat functia de director adjunct si, in decembrie 2006, a solicitat Ministerului Muncii radierea din Clasificarea Ocupatiilor Profesionale din Romania-Grupa JURISTI a ocupatiei/profesiei de expert criminalist. Din datele pe care le detinem, Ministerul Muncii a considerat argumentatia acestei solicitari perfect legala si temeinica si ca atare, intr-un timp scurt, ianuarie 2007, a si dat raspunsul afirmativ si a scos, ulterior, pe expertii crimnalisti de la profesiile din categoria Juristi.

Procurorii nu au nevoie de prea multa documentare pentru a intelege ca aceasta plangere a fost una facuta ”la ordin„ si ca Grigoras nu a savarsit nicio nelegalitate intrucat oriunde in lume, intrucat expertul contabil, expertul medico-legal, expertul tehnic judiciar, expertul criminalist autorizat reprezinta CALITATI prevazute de OG 2/2000 si O.G.75/2000 care fac referire explicita la calitatea de "expert tehnic judiciar" si "expert criminalist autorizat". Meseria/profesia/ocupatia este de contabil, medic, sau inginer, chimist, biolog, etc. Ca atare, Grigoras, in calitatea pe care o avea in 2006, nu avea cum sa atenteze la profesiile reale pe care acestia le au si acum si care se regasesc in nomenclatorul profesiilor. Din abilitatile si experienta profesionala decurge calitatea lor de expert. In diverse domenii.

In aceeasi ordine de idei, trebuie mentionat ca nu exista nicaieri facultati sau universitati in urma careia sa iesi licentiat in expertize criminalistice. Conform practicii internationale, inclusiv CEDO, expertul este un martor, martor stiintific sau martor expert. Este evident ca ”martorul„ nu este echivalent cu o profesie. Iata de ce acest dosar in care urmarirea penala s-a inceput din ratiuni pe care doar Parchetul le cunoaste, nu are cum sa inventeze probe in sustinerea unui probatoriu in presupusul abuz in serviciu

Hotii striga ”hotul!”?

Aceleasi surse judiciare ne-au dezvaluit ca semnatarii plangerii penale sunt, culmea, persoane din INEC care au la activ diverse potlogarii cum ar fi: intalniri nelegale cu reprezentanti ai partilor, masluiri de expertize favorabile acestora, instantele dispunand anularea expertizelor dupa aflarea acestor aspecte, persoane cercetate penal pentru fals, uz de fals si contrafaceri de documente in INEC sau care ar fi fost identificate intr-un raport oficial de catre Ministerul Justititei din Olanda, in 2007, ca fiind cele care se opun reformei sistemului judiciar din Romania.

In mod suspect, conducerea MJ nu a tinut cont de aceste avertismente ale Ministerului Justitiei din Olanda si a numit in functii de conducere la INEC tot felul de personaje aciuate pe la INEC pe sistemul relational, iar Parchetul Inaltei Curti nu s-a sesizat nicodata pe dezvaluirile facute de presa despre ilegalitatile anumitor ”experti” din INEC.

* Cititi aici comunicatul lapidar al PICCJ despre acest dosar!

Comentarii

# maxu08 date 14 December 2011 17:02 +7

si daca primeste un mandat de aducere si nu mai poate veni in tara, cine il va mai propune ca expert parte? asta era si ideea, sa-l tina departe de idiotii de la INEC si sa nu isi mai bage nasul in dosarele baietilor cu ochi albastri.

# Zexe date 14 December 2011 17:40 +6

Ce susanea ieftina de dosar. E posibil sa fie lucratura lui Ceort, are experienta in potlogarii d-astea. 

# DOREL date 15 December 2011 04:53 +6


Citeza pe Zexe
Ce susanea ieftina de dosar. E posibil sa fie lucratura lui Ceort, are experienta in potlogarii d-astea. 
1. Dosarul este la ordinul Cotroceniului, unde s-a dus sa planga Morar ca Grigoras il lasa in offsaid, demonstrand ca t o a t e inregistrarile DNA sunt c o l a j e, Base i-a dat ordin duduii Kovesi (stiti care, aia pe care o au la mana cu RIL-ul cu ATLASSIB-ul, unde tatal duduii a primit de la Carabulea exact ce a primit si prim procurorul Apostu, da' numai Apostu - un nume ghinionist ! - a fost trimis in judecata ca prostu + ca DNA are inregistrarile dintre L C Kovesi si Apostu !), sa gaseasca repede ceva, duduia a dat ordinu' mai departe lu' Ceort, tot ce a gasit asta a fost aceasta penibila idiotenie ! 2. Ceort nu e de loc experimentat nici macar in golanii, daca veti citi lucrarile lui veti vedea ca e venit cu pluta si dus cu alelalte 3. Dosarul ar trbui inchis cat mai repede, demonstreaza politie politica : sa incepi urmarirea penal dupa 6 ani si dupa ce a. radierea a fost ceruta de la grupa "profesii juridice" (cand actualmente, expertii sunt orice numai juristi nu) ! b. Ministerul Muncii a fost autoritatea care a verificat legalitatea si a operat modificarile c. nimeni dintre "vatamati" nu a cerut in contencios anularea actului administrativ emis de Ministerul Muncii d. art. 44 C.p.p. - chestinui prealabile ordona procurorilor sa considere perfect legal un act administrativ necontestat in termen si imposibil de contestat la aceasta data e. dovada clara ca e ordin si totul e cusut cu ata portocalie e ce cauta dosarul la PICCJ, cum au ajuns plangerile "vatamatilor" la PICCJ, cine sau ce ar atrage competenta PICCJ, dosarul a fost preluat (daca da, de la cine si de ce ??) f. golania asta de dosar esuat va scoate la iveala altele care nu trebuiau scoase ! Bref: dovada de dementa senila a cuiva ...

# Nu e adevarat ! date 15 December 2011 09:37 +4

NU .... senila ... ci ... alcoolica ...

# June date 14 December 2011 23:09 +5

Este sectia unde a lucrat Bica, deci este normal sa fie dosar "comandat". Poate asa scapa si ea de sesizari ale abuzurilor pe care le pastoreste. Si sunt si fostii colegi ai lui Ceort. Deci tandem pe fata.

# Atomicul date 16 December 2011 06:39 +2

Este imposibil, Bica este in tandem cu Mirea Constantin, alias 'Limbricul', de la INEC, nu cu Ceort.

# Mihai date 15 December 2011 13:06 -4

Mai lasti-ne si cu Grigoras, ca numai aberatii scrie in rapoartele de expertiza. Nu are ncio metoda clara recunoscuta la nivel international pentru inregistrarile digitale audio-video, ci numai pt inregistrarile analogice pe banda magnetica. Asta-i adevarul daca nu-l stiati! Un sarlatan si asta, sa ia bani doar. Cine-i da gradul de profesor universitar mai ales la o universitate din SUA, daca el nic in Romanianu avea aceasta calitate???? Nici macar de preparator nu o avea! Sa fim seriosi!

# DOREL date 15 December 2011 15:35 +2

Mai draga, ai fost in schimbul de noapte sau ce-ai patit ? Grigoras - ne place sau ne roade invidia - are o metoda infailibila de depistare a contrafacerilor&editarilor (bazata pe analiza frecventei retelei de alimentare si compararea cu istoricul variatiei frecventelor), daca nu stiai. Cu metoda asta poate data la fractiune de secunda orice portiune din orice inregistrare care a avut de-a face cu reteaua (e adevarat, asta ar putea fi o limitare !). Dar nu e singura metoda, combinata cu celelalte (chiar si cu EdiTracker, daca place asa de mult !) poate fi identificata practic orice editare, asa ca se intelege inversunarea de a-l scoate din joc cu orice pret ! In ceea ce priveste titlurile si atestarile, ai vrea tu sa le ai pe ale lui, asa ca ma repet: daca nema putirinta, ce mai chichirez galceava ? Asa ca, daca ai alte argumente, te rog ...

# Toma date 16 December 2011 06:25 +3

'Mihai', macar te platesc bine SRI-ul si DNA-ul ca sa le fii purtator de cuvant pe acest site? Ma intreb si daca asta e numele tau conspirativ? S-au faci parte din Mafia din INEC care e santajata de aceste institutii ca le dati expertizele asa cum le comanda? Ia de vezi aici http://www.aes.org/e-lib/browse.cfm?elib=15502 si aici http://www.aes.org/e-lib/browse.cfm?elib=14835 doua metode ale lui Grigoras, si aici cam ce cred strainii despre ele http://www.theregister.co.uk/2010/06/01/enf_met_police/

# Agache date 16 December 2011 06:56 +4

Stimata doamna secretar de stat Alina Mihaela Bica, stiam ca sunteti un expert international in IQ comunitar, cu mult peste valoarea lui Grigoras, dar nu stiam si ca sunteti intratat de idioata incat sa trimiteti un astfel de comentariu cu pseudonimul "Mihai" de pe echipamentul de serviciu, care are IP-ul cunoscut. Nu aveti nicio vina dvs, vinovati sunt cei care v-au numit in aceasta functie si va sustin in continuare.

# Rafael date 15 December 2011 14:30 +2

Mihăiţă taică, dimineaţa când goleşti ţucalele, al cui e mai frumos - al lui Kovesi, al lui Morar sau al lui Papici ? La muncă, la bătut ţăruşi cu c...l, nu mai freca menta pe culoarele dna.

# Mihai date 16 December 2011 10:09 -3

DORELE, nu exista cuvantul "infailibil" in materie de expertize criminalistice audio digitale, mai ales digitale video. Aplica tu, daca poti, metoda lui Grigoras la o inregistare ambientala video descarcata pe un laptop (alimentat la bateria interna). :lol: si... compar-o cu istoricul variatiei frecventelor (daca gasesti si-ti pune la dispozitie cineva in romania, Electrica). :D Dorele, vorbim de video digital, lasa-ne cu separarea semnalului audio de cel video si analizarea lui astfel! Cat pentru ceilalti "comentatori" sa nu va deranjeze sa aflati adevarul.

# Tonola date 21 December 2011 23:59 +2

Coane "Mihai": 1. descarcarea pe laptop se face cu metode, programe si echipamente pe care INEC-ul nu le are; 2. vezi articolele lui Grigoras care-ti arata cum se aplica metoda lui si pe pe inregistrari facute 'la baterie'; 3. baza de date cu variatia retelei electrice in Romania este mentionata de Grigoras in articolele lui, si este cea mai veche din Europa si din lume; 4. semnalele audio si video coexista intr-o inregistrare digitala audio/video, vezi articolele lui Grigoras, cazul nr. 3, care-ti explica cum a aplicat metoda lui pe o astfel de inregistrare. "Mihai", nu-ti mai pierde timpul pretios pe acest site si continua sa dai limbile de rigoare la SRI si DNA in alt mod, si sub alt pseudonim, ca pe acest site nu tine. Si vezi ca faci toate aceste comentarii de pe computerul de la birou si din timpul tau de la serviciu pt care esti platita sa veghezi la bunul mers al justitiei, n-ai fost pusa secretar de stat ca sa distrugi expertiza criminalistica si sa-i platesti polite lui Grigoras.

# POPESCU GEORGESCU IONESCU POMPILIU date 22 January 2012 09:50 +3

MIREA CONSTANTIN CEL MAI MARE MINCINOS. Ministerul Justitiei ESTE INTOXICAT DE MINCIUNILE si ”vicleniile” lui MIREA.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva