2 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FACIAS cere PICCJ si DNA sa se sesizeze cu privire la abuzul europarlamentarei Monica Macovei. Lumeajustitiei.ro a publicat hotararea Plenului CSM prin care s-a constatat ca Macovei a comis “o ingerinta in activitatea de urmarire penala” printr-un mail trimis Laurei Kovesi

Scris de: L.J. | pdf | print

4 septembrie 2012 18:03
Vizualizari: 8714

 

In urma articolului publicat de Lumeajustitiei.ro referitor la Hotararea Plenului CSM din 22 mai 2012 prin care s-a constatat ca europarlamentarul Monica Macovei a comis ”o ingerinta in activitatea de urmarire penala, de natura a aduce atingere independentei si impartialitatii procurorului", Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a solicitat, azi, 4.09.2012, prin intermediul unui comunicat de presa, ca Parchetul General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Directia Nationale Anticoruptie sa se autosesizeze in cazul abuzului comis de fosta sefa a Justitiei din Romania. De asemenea, FACIAS cere public Monicai Macovei demisia din functia de europarlamentar.

Apel la declaratiile lui Barosso cu privire la independenta Justitiei

Conform comunicatului FACIAS, ”pe data de 22 mai, plenul Consiliului Suprem al Magistraturii a constatat ca Monica Macovei a comis “o presiune asupra procurorului investit cu solutionarea dosarului”. In fapt, desi aceasta nu avea nicio calitate procesuala, europarlamentarul PDL a solicitat Procurorului General al Romaniei sa preia un dosar aflat in curs de solutionare la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov pentru a fi instrumentat la PICCJ. Avand in vedere principiile institutiilor europene, recent reconfirmate prin vocea presedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Durao Barroso, conform carora politicienii sunt responsabili sa asigure respectarea independentei justitiei si garantia lipsei oricui tip de imixtiune in infaptuirea actului de justitie, demisia Monicai Macovei din functia de europarlamentar roman este un act firesc.

Cu atat mai mult cu cat abuzul comis a fost deja constatat si confirmat de plenul Consiliului Suprem al Magistraturii care a concluzionat ca,in acest caz, presiunea exercitata de Monica Macovei, prin cererea formulata la PICCJ “constituie o ingerinta in activitatea de urmarire penala, de natura a aduce atingere independentei si impartialitatii procurorului de caz”.

In egala masura, FACIAS considera ca ar putea fi util pentru DNA si Parchetul General sa afle numele partilor si obiectul dosarului aflat in cercetarea Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov, informatii care pot explica presiunile pentru preluarea dosarului instrumentat de procurorul Negulescu”.

Povestea prescurtata a unui abuz premeditat!

CSM a analizat in sedinta de plen din de 22 mai 2012 rezultatele verificarilor Inspectiei Judiciare ca urmare a cererii unui procuror din Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, Mihai Negulescu, care s-a plans Consiliului ca fostul ministru al justitiei, Monica Macovei, prin demersurile sale, a incercat sa-i stirbeasca independenta si reputatia profesionala. Monica Macovei, solicitase Procurorului General al Romaniei sa preia un dosar aflat in curs de solutionare la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov pentru a fi instrumentat la PICCJ, ca sa fie solutionat "mai rapid" si "profesionist". Evident, procurorul care lucra in acest dosar, Mihai Negulescu, a considerat ca aceasta este o ingerinta crasa in activitatea sa independenta si a cerut CSM sa-i apere aceasta independenta si s-a adresat Inspectiei Judiciare a CSM.

In urma verificarilor, Inspectia Judiciara a concluzionat ca Ministerul Public nu a dat curs solicitarii europarlamentarului Monica Macovei - pe care nu stim ce a determinat-o sa faca presiuni pentru preluarea dosarului instrumentat de procurorul Negulescu la Brasov, mentionandu-se ca implicarea in cursul unui dosar a unei persoane care nu are calitate profesionala poate fi considerata ca o "ingerinta in actul de justitie, concretizata intr-o presiune exercitata asupra procurorului investit cu solutionarea dosarului". Plenul CSM, intrunit in 22 mai 2012 pentru a dezbate admiterea cererii de aparare a independentei, impartialitati si reputatiei profesionale a procurorului brasovean a concluzionat ca, in acest caz, presiunea exercitata de Monica Macovei, prin cererea forumulata la PICCJ, desi nu este parte in acest dosar, "constituie o ingerinta in activitatea de urmarire penala, de natura a aduce atingere independentei si impartialitatii procurorului".

 

Comentarii

# BERCEA MONDIAL: ,,durere și manevra la frații miei,, date 4 septembrie 2012 18:43 +12

                                        DENUNȚ      Subsemnatul BERCEA MONDIAL, 55 ANI DIN BUCUREȘTI, CNP 1580702400682, față de articolul de mai sus formulez prezentul                                            DENUNȚ,      prin care solicit efectuarea de cercetări față de doamna europarlamentar MONICA MACOVEI, cu datele de identificare cunoscute, sub aspectul următoarelor infracțiuni:      1. Înșelăciune - art. 215 alin. 1,2,3,      2.Abuzul în serviciu contra intereselor publice - art.248 C.p.,      3.favorizarea infractorului - art. 64 C.p,,      4.falsul în declarații - art/ 292 C.p..      5.genogidul - art. 357 C.p.,      6.  infracțiunea de prostie și deținere ilegală de creier, art. C.p.,      7.Înșelăciune la infracțiunea de ,, LOVITURĂ DE STAT ,,, ETC

# naivi mai sunteti.... date 4 septembrie 2012 19:55 +17

Degeaba. Daca nu cereti Parlamentului European sa o suspende, cum a facut cu Severin, va adresati degeaba. Cui v-ati gandit voi sa va adresati?! PICCJ si DNA?! Dar sunteti tare naivi! Ce credeti ca o sa faca aceste doua anexe gospodaresti cu sesizarea dvs?....Exact.

# Istratie date 4 septembrie 2012 20:12 +14

Aceasta femela mistret (sus scrofa attila) are infinite disponibilitati de a se disimula in scoafa domestica, luptatoare (aiurea, la prosteala) pentru diverse drepturi. Bunioara, dreptul d-sale, exclusiv, de a suge "bibironul" langa f-ca de lapti (pardon, lapte - mneaei, respectiva stie ce spun) dreptul de a intrebuinta, dupa mintea ei nevoiasa, aparatul justitiei, dreptul de a fi, iremediabil, tembela si sufocanta, de a fi maimuta care isi arata curul in biserica, de a spurca izvoarele si de a speria pruncii, de a huli Cele Sfinte, de a fi Ingerul Satanei. In rest, e "euro" deputata. Dracu o mai voteaza! Daca nici asta nu va infunda parnaia, voi milita pentru sanctificarea lui Ramaru.

# ana date 4 septembrie 2012 21:05 +12

ce sugestiva e acasta fotografie! :-x

# lili date 4 septembrie 2012 22:50 +7

Aceasta satana cu chip humanoid a creat o intreaga retea de magistrati-criminali. La noi, la Tg.Mures, a readus-o pe coana Ciuca. Impreuna cu ea si o alta echipa de javre cu toga cioclului tip Adrian Bereczki, Ioana Onea, Sonia Deaconescu, Mihaela Moldovan-"jucatori ai Tribunalului, a format o haita care fura bruma de avere a omului de rind, adica: apartamente, case,terenuri si tot ce se poate fura. Jigodia asta nu-si va da niciodata demisia pt.ca-i place luxul si desfriul, bautura, drogurile si tot ce exista mai abject pe lume. Uitati-va la fata ei puhava de bautura, la expresia ei dinozaurica!

# lili date 4 septembrie 2012 22:52 +5

Aceasta satana cu chip humanoid a creat o intreaga retea de magistrati-criminali. La noi, la Tg.Mures, a readus-o pe coana Ciuca. Impreuna cu ea si o alta echipa de javre cu toga cioclului tip Adrian Bereczki, Ioana Onea, Sonia Deaconescu, Mihaela Moldovan-"jucatori ai Tribunalului, a format o haita care fura bruma de avere a omului de rind, adica: apartamente, case,terenuri si tot ce se poate fura. Jigodia asta nu-si va da niciodata demisia pt.ca-i place luxul si desfriul, bautura, drogurile si tot ce exista mai abject pe lume. Uitati-va la fata ei puhava de bautura, la expresia ei dinozaurica!

# votatdemis date 5 septembrie 2012 09:01 +8

o grupare de desantati, asta este pedeleul in frunte cu cetateanu demis si uzurpator. da explicatii ce este statul de drept si ei il calca in picioare zi de zi. S-au obisnuit cu luxul si cu bani multi pe spinarea noastra, masini scumpe, toale scumpe de firma, sic, ies pe ecran sa fie vazuti si o gloata de idioti inca ii mai crede ca sunt "fecioare". POPOR ROMAN scoala-te si trantestei de pamant pana nu iti ia ei si sufletul

# patrik date 5 septembrie 2012 14:10 +2

javrele bretonate si girafele prostute care n-au invatat ca in jungla , pentru a supravietui, trebuie sa fii drept, corect, cinstit pentru ca altfel esti mancat de lei. Or,leii parese ca sunt din ce in ce mai multi si mai flamanzi....aviz amatoarelor

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.07.2022 – Zi caniculara pentru Vasilica

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva