21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

FARA PRECEDENT: INSTANTA PE AVARII – Ramasa fara jumatate din personal, Judecatoria Constanta isi reduce activitatea: “Intrucat instanta isi va desfasura activitatea cu 50% din numarul judecatorilor prevazut in organigrama, s-a stabilit un numar maxim de 50 de dosare pentru fiecare sedinta de judecata in materie civila, respectiv un numar maxim de 35 de dosare in materie penala pentru fiecare sedinta de judecata”

Scris de: G.T. | pdf | print

13 March 2023 12:45
Vizualizari: 7509

Situatia devine tot mai grea in instante dupa valul urias de pensionari care a lovit magistratura in ultima perioada. O situatie fara precedent din cate cunoastem noi poate fi intalnita la Judecatoria Constanta.


 

Conducerea Judecatoriei Constanta a decis sa isi reduca activitatea si sa impuna o limita de dosare pentru fiecare sedinta de judecata. Este vorba despre 50 de dosare in materie civila si 35 de dosare in materie penala. Masura este cauzata de deficitul de personal cu care se confrunta instanta, Judecatoria Constanta activand de la 1 martie 2023 cu doar 50% din numarul de judecatori prevazut de organigrama. Mai exact, in cadrul sectiei civile functioneaza 23 de judecatori dint-o schema de 46 de judecatori, iar in cadrul sectiei penale activeaza sase judecatori dintr-o schema de zece judecatori.


Redam anuntul Judecatoriei Constanta privind reducerea activitatii:


“In atentia participantilor la procedurile judiciare de pe rolul Judecatoriei Constanta

Conducerea Judecatoriei Constanta va informeaza ca incepand cu data de 01.03.2023, vor functiona in cadrul sectiei civile 23 de judecatori, raportat la schema de 46 de posturi, iar in cadrul sectiei penale 6 judecatori raportat la schema de 10 posturi.

Intrucat instanta si-a desfasurat activitatea de la inceputul anului 2023 cu un numar redus de judecatori, iar incepand cu data de 01.03.2023 isi va desfasura activitatea cu 50% din numarul judecatorilor prevazut in organigrama Judecatoriei Constanta, in vederea asigurarii calitatii actului de justitie, prin Decizia Presedintelui Judecatoriei Constanta nr. 08/09.01.2023 adoptata in baza Hotararii nr. 2225/03.11.2022 emisa de catre Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, s-a stabilit, cu titlu de recomandare, un numar maxim de 50 de dosare pentru fiecare sedinta de judecata in materie civila, respectiv un numar maxim de 35 de dosare in materie penala pentru fiecare sedinta de judecata.

Va rugam sa manifestati intelegere in ceea ce priveste termenele de judecata acordate in cauzele aflate pe rolul instantei, avand in vedere situatia exceptionala cu care se confrunta in prezent Judecatoria Constanta.

 Cu deosebita consideratie,

Conducerea Judecatoriei Constanta”

Comentarii

# santinela date 13 March 2023 14:01 +3

Asta-i rezultatul "politicii" ministerului de justitie condus de cel mai insalubru ministru pe care l-a avut Romania vreodata. Ciumpalacul,impreuna cu sefimea PNL si cu von Snitel au reusit sa faca praf sistemul judiciar din Romania.

# Jan date 13 March 2023 14:55 +16

Este si politica haotica a presedintei Curtii de Apel Constanta si a presedintei Tribunalului Constanta, pensionabila au ba, care, fara discernamant au luat oameni cu nemiluita de la judecatorii. Dee, asta e, sa munceasca astia ce mama naibii…

# ileana date 14 March 2023 20:12 +1

presedinta curtii de apel constanta este o penibila. si da, politica de ei de personal a dus judecatoria constanta in starea actuala. gasesc insa ca vina este si la facultatea de drept din constanta, care numai juristi nu produce.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva