20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

FIVE TO GO – Judecatoarea CAB Alina Nadia Gulutanu a egalat-o pe Daniela Panioglu. Gulutanu a fost trimisa in judecata disciplinara in cel de-al cincilea dosar, pentru exercitarea functiei cu rea-credinta: “Informarea participantilor la procesul penal ca are 'o maniera proprie de a interpreta codul de procedura penala'... Dirijarea unor declaratii in scopul confirmarii faptelor expuse de catre Ministerul Public... Informarea aparatorilor ca nu o intereseaza 'ce zice Inalta Curte'”

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 November 2023 15:18
Vizualizari: 6411

Judecatoarea Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti a egalat-o pe colega sa Daniela Panioglu in materie de rechizitorii disciplinare. Gulutanu a fost trimisa in judecata disciplinara in cel de-al cincilea dosar, atingand astfel performanta Danielei Panioglu.


 

Inspectia Judiciara (institutie condusa de judecatoarea Roxana Petcu - foto) o acuza pe Alina Nadia Gulutanu de comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. s teza I din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, abatere constand in exercitarea functiei cu rea-credinta. Acuzatiile Inspectiei Judiciare sunt extrem de grave si privesc atat modul in care Gulutanu intelege sa efectueze cercetarea judecatoreasca, dar si respectul acesteia fata de lege si Inalta Curte.

Astfel, Gulutanu ar fi informat partile dintr-un proces ca are o maniera proprie de a interpreta Codul de procedura penala, transmitandu-le avocatilor si ca nu o intereaza “ce zice Inalta Curte”.

De asemenea, Gulutanu ar fi dispus continuarea cercetarii judecatoresti desi inculpatii nu aveau aparatori, ar fi interzis adresarea de intrebari martorilor audiati, dar in schimb ar fi dirijat declaratiile astfel incat sa fie confirmate acuzatiile procurorilor.

Amintim ca judecatoarele CAB Alina Nadia Gulutanu si Daniela Panioglu detin recordul de excluderi din magistratura. Cele doua au fost date afara din sistem de patru ori, dar cele patru hotarari ale Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a fostului CSM au fost desfiintate de fiecare data de Inalta Curte. In mod curios, ICCJ nu doar ca le-a tinut in magistratura pe cele doua, dar nu le-a aplicat nici macar o alta sanctiune.

Pe langa cele patru dosare in care a fost data afara din magistratura de CSM, Daniela Panioglu este judecata la Sectia pentru judecatori a CSM intr-o a cincea cauza (click aici pentru a citi), fiind, asa cum spuneam, egalata mai nou de Alina Nadia Gulutanu.

De asemenea, trebuie spus ca judecatoarea Alina Nadia Gulutanu a fost protagonista unui episod halucinant, fiind inregistrata in timp ce urla la cei prezenti in sala de judecata (click aici pentru a asculta inregistrarea).


Prezentam comunicatul Inspectiei Judiciare privind cel mai nou dosar in care judecatoarea Alina Nadia Gulutanu a fost trimisa in judecata disciplinara:


“Actiune disciplinara – GULUTANU NADIA ALINA din cadrul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I Penala pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. s teza I din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Fapta judecatorului GULUTANU NADIA ALINA din cadrul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I Penala, care, prin exercitarea functiei cu rea-credinta, concretizata prin intregul comportament procesual manifestat de magistrat pe durata cercetarii judecatoresti, constand in:


– informarea participantilor la procesul penal ca are 'o maniera proprie de a interpreta codul de procedura penala';

– decizii arbitrare de continuare a cercetarii judecatoresti la termene de judecata in care inculpatii nu beneficiau de apararea obligatorie;

– interzicerea adresarii de intrebari martorilor audiati;

– audierea martorilor nu prin adresarea de intrebari, asa cum obliga dispozitiile procesual penale, ci prin construirea de ipoteze faptice care se dorea a fi confirmate sau infirmate de catre persoana audiata;

– dirijarea unor declaratii in scopul confirmarii faptelor sau imprejurarilor de fapt expuse de catre Ministerul Public prin actul de sesizare ca având valente penale;

– respingerea ca pretins nerelevanta a administrarii probei cu expertiza de specialitate financiar – contabila, care sa stabileasca, printre altele, chiar existenta sau inexistenta prejudiciului;

– informarea aparatorilor ca nu o intereseaza 'ce zice Inalta Curte',


a urmarit vatamarea intereselor procesuale ale partilor si a generat un sentiment de neincredere in actul de justitie si o deteriorare a respectului participantilor la proceduri judiciare si opiniei publice fata de functia de magistrat, cu consecinta afectarii imaginii justitiei ca sistem si serviciu public”.

Comentarii

# Cetateanul date 12 November 2023 15:28 +57

Acum ceva ani culmea tot la cab una tranca îi spunea unui mare profesor de drept de la cluj tot la fel, ba chiar îl admonesta pe profesorul șocat de ce vede că în sala ei ea zice ce scrie la lege. Acum nu îi bai că dacă nu o pățit nimic aia nu o păți nici asta. PS Zice lumea că dama aia o fost chiar promovată la coteț. Deci se poate :lol:

# DODI date 12 November 2023 15:47 +58

Câtă vreme cotețul nu este dispus să taie în carne vie (a se citi eliminarea indolenților, a neprofesioniștilor și a celor care s-au cățărat în sistem prin cumpărarea de diplome sau utilizând cărarea bătătorită de părinții lor securiști!) nu se poate face nimic bun în sistemul judiciar. O poamă stricată și menținută în coșul juridioc nu este izolată de celelelate poame ci, dimpotrivă, le strică și pe cele bune fiind... un ”bun” exemplu de urmat. Acest fapt este perfect valabil și pentru indolentul de 150 de kg cu șoricul gros care nu a a avut bunul simț de a-și da demisia, dimpotrivă, îi acuză colegii că nu l-au apărat de 2 amărâți miliȚIANI.

# S-ar putea sa va scape ceva date 12 November 2023 16:09 +39

Stimate domn Tarata, in ultimele doua săptămâni cred că ați prezentat în jur de 6-7 articole cu cazul Panioglu-Gulutanu, doamnele fiind de notorietate. In acest timp, madam judecătoare Mazilu Gabriela Cristina, aia cu 6 milioane în buzunar nejustificate a ajuns la Curtea de Apel București de la Tribunalul Municipal..Pierdeti in vedere escrocii care le fac "pă șest". Așteptam cu interes noutăți despre Gabi :eek:

# Io date 12 November 2023 17:20 +76

Ba, chiar ar trebui sa o intereseze ce zice ICCJ. Mai ales in dosarul dumneai.

# santinela date 13 November 2023 07:53 +8

Sa fi trimisa in judecata de 5 ori pentru "exercitarea profesiei cu rea credinta" si sa nu patesti nimic fiindca 5 TUTE si TUTI de la ICCJ asa gandesc cu singurul neuron,si ala plecat cu vaca,este de noaptea mintii. Imbuibatii astia ( cu bani) din asa zisa "magistratura" mai cer respect si onoare pentru ei din partea romanilor.Buna gluma ! In viata "civila" cand iti exerciti profesia cu rea credinta esti dat afara in secunda DOI . Nu mai este nici o speranta in a se indrepta situatia in conditiile in care majoritari la ICCJ sunt TUTE si TUTI ca cei de mai sus !

# cetatean de moda veche date 13 November 2023 08:17 +1

Nu le cunosc pe D-ne. Dar"o vorba" circula nu numai pe plaiuri mioritice( fara invataminte se pare),anume: "daca iti spune cineva ca esti beat, il poti injura, daca iti spun 2 de duci si te culci". Deci, prezenta "vorba" din popor ar fii portita de salvare a JUSTITIEI. Este prezentarea "nuantata" pe care CSM (ICCJ), ar trebui sa o aplice. Daca se continua in "modul" impamantenit in anii postrevolutionari, ma intreb de unde respect sa nu mai vorbim de onore. Continuand cu "cainii latra satra trece" ca si pana in prezent si aplicand "EU POT SA FAC ORICE"( forta unor legi "votate" de un numar mic de cetateni in beneficiul lor) este jenant in opinia mea. Mai este nevoie de cetateni romani in romania? Circul, painea din E-uri si taxele exorbitante(de la "aer" la intabulari, mosteniri pe care tot "statul-?"(?) Nuu.. ia "imozitele" din salarii si pensii(jenante) "majorate( puterea de cumparare "-") in timpul jocului". Vine nationalizarea in folosul celor"putini" si "flamanzi"saracii ? Becul?

# Toamnei Praporgescu date 13 November 2023 08:35 +46

Gulutanu a fost adusă să facă "curat" după Tudoran care, printre altele, a dispus repunerea părților în situația anterioară într-un dosar, respectiv dărâmarea ambasadei partenerului strategic. Tot la Gulutanu au fost repartizate, absolut "aleatoriu", toate dosarele DNA în care distinsa doamna jude a făcut MACEL! Dosarul CNAS făcut de alta poama (Mirică ciocolata la ghișeu mai nou promovată la PICCJ), dosarul lui Oprescu in care a făcut echipă chiar cu Panioglu și altele. Sigur, pe nimeni nu a mirat cum un judecător adus peste noapte de la TMB este mult mai experimentat decât unul cu ani grei la CAB, astfel încât toate dosarele cu indice mare de complexitate ajung DOAR la Gulutanu și absolut TOATE făcute de DNA. Daca in celelalte dosare poate era vorba despre "speculații", in acest nou dosar este fara putință de tăgadă sa sfidezi realitatea, mai ales că pe înregistrările audio LEGALE ale ședințelor de judecată (dosar CNAS) este vocea doamnei judecător. Așadar, dacă "scapă" ... E clar.

# Mai sta mult judecatoare? date 14 November 2023 00:31 -6

Asa ceva mai rar si in capitala acestei tari. Ar trebui data afara urgent

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva