18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LINISTE IN SALA! – Tambalau la Curtea de Apel Bucuresti. Ascultati, dragi justitiabili, cum zbiara in sala judecatoarea Alina Nadia Gulutanu cand isi iese din fire: “Liniste in sala!” Lumea Justitiei prezinta inregistrarea facuta de un justitiabil socat, care vrea sa sesizeze Inspectia Judiciara (Audio)

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 November 2022 16:58
Vizualizari: 28366

Lumea Justitiei prezinta o inregistrare socanta cu judecatoarea Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti. Gulutanu a fost surprinsa la sedinta de judecata de miercuri, 16 noiembrie 2022, de la Sectia I penala a CAB, in timp ce zbiera la cei aflati in sala.


 

Asa cum se poate auzi din inregistrarea pe care o publicam mai jos, Alina Nadia Gulutanu si-a iesit din fire in timpul discutiilor pe care le purta cel mai probabil cu avocatii dintr-o cauza pe care o are in solutionare:

“Veti avea posibilitatea ca sa puneti ce intrebari doriti dumneavoastra... Liniste in sala! Suspendam sedinta o jumatate de ora”.

Facem precizarea ca nu reporterii Lumea Justitiei au realizat inregistrarea, ci aceasta ne-a fost transmisa de un justitiabil, caruia nu ii vom dezvalui vreodata identitatea, care a asistat socat la episodul petrecut la Curtea de Apel Bucuresti. Respectivul justitiabil nu a venit cu intentia de a inregistra, dar tocmai tipetele din sala de judecata l-au determinat sa recurga la acest gest pentru a aduce in atentia Inspectiei Judiciare ceea ce se intampla intr-o sala de judecata la CAB.

Drept urmare, Lumea Justitiei sesizeaza Inspectia Judiciara pentru a declansa verificari in urma carora sa stabileasca daca iesirea judecatoarei Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti este sau nu un comportament normal pentru un magistrat. Inspectorii pot afla foarte usor ce s-a intamplat in baza inregistrarii sedintei de judecata si in baza marturiilor pe care le pot depune avocatii prezenti in sala.

 

 

 

Comentarii

# Dragut date 16 November 2022 17:07 +69

S-au dus vremurile lu' Carmen Denisa Togan de la Bv, cand dracuia si "taia maaioneze"(?), ori mishtourile de bodega ale lu' Liviu Marinescu. Aud ca incarca unii ceva pe niste servere din XXstan cu ceva juzi noi, fosti polismeni veniti tinichele de pe undeva din Mures. Asteptam cu drag si nerabdare !

# Marinescu Matei date 16 November 2022 17:12 +212

Din pacate aceasta este imaginea magistratului roman, judecator sau procuror! Personale lipsite de forța umana, lipsite de simt civic, departe de realitatea strazii, personale care inafara robei nu sunt in stare de nimic! Trist!

# Elena date 16 November 2022 17:28 -299

Exagerați, era normal sa ridice tonul dacă era gălăgie in sala de judecata și ceilalți participanți nu înțelegeau ca trebuie sa facă liniște! In plus, este bizar cum justițiabilul a reușit sa înregistreze secvența fără sa aiba intenția sa înregistreze întreaga ședința. E clar ca asta a intenționat !

# Ioana M. date 16 November 2022 17:44 +72

Asta e o nimica toata. Pe cand o inregistrare de sedinta cu doamna judecator Ciolca ? :sad:

# maxtor date 16 November 2022 17:57 +131

"-ce ne puteti spune despre dosar si daca sti cu cine va judecati?", CAP Bucuresti cum spunea dl. piperea(probabil se refera la C.A.P, la ceaupeu)

# maxtor date 16 November 2022 17:58 +38

a fost surprinsa-adica in flangrant sau cum i-o spune.....

# @ Elena date 16 November 2022 17:59 +210

Ai dreptate! Putea sa ii si impuste ... sau sa ii injure! Oare asa-zisii magistrati chiar nu mai stiu nimic despre lege? Un judecator adevarat (nu, nu avem asa ceva in Romania) isi pastra cumpatul, ruga politicos sa se faca liniste si daca nu era ascultat dispunea jandarmului sa ii evacueze din sala pe galagiosi, dupa ce, in prealabil, ii amenda. Totul ... politicos. In cazul de fata, justitie ca la Obor, numai ca precupeata pretinde ca e judecator. Si unii aproba ...

# Visarion A. date 16 November 2022 18:25 +127

Sufera de nervozitate! Avocatii sa aiba la cingatoare ceva de calmare!

# Cetateanul date 16 November 2022 18:31 +67

Ne mirăm!? Pe bune!? Mai mergeți prin săli la new generation și mai vorbim dacă mai puteți.

# caragiale ion date 16 November 2022 19:06 +188

Cred ca audierea integrala a inregistrarii audio a sedintei poate sa lamureasca orice suspiciune cu privire la cine si ce a facut. Cred ca si audierea celorlalte inregistrari ale sedintelor de judecata poate sa alunge orice urma de indoiala cu privire la ce se intampla acolo. Pe scurt, probabil, tot influentand martorii la fiecare audiere, avocatii au luat in sfarsit atitudine. Tipatul nu este al cuiva deranjat de justitiabili, este tipatul cuiva deranjat ca nu mai merge cu atitudinea vadit partinitoare in favoarea cuiva din proces. Doar ca inregistrarile audio exista (cele ale CAB oficiale) si e cam greu sa spui ca a fost deranjata de justitiabili. Nu, i-a fost atrasa atentia de nenumarate ori ca influenteaza martorii sa declare favorabil unei parti din proces. Credea ca merge la infinit. Se pare ca azi ulciorul nu a mai mers la apa, cine respingea pe banda toate cererile de recuzare impotriva ei ... azi nu a fost vineri. Cum spunea un clasic in viata: ghinion!

# caragiale ion date 16 November 2022 19:13 +163

Cum se face ca un judecator de tribunal primeste toate dosarele grele pe sanatate, cu indice de complexitate mare, cu zeci de parti in dosar? Unde mai pui ca abia venise (nu definitiv) de la TMB??? E asa o eminenta iar juzii din CAB incapabili? De ce ICCJ ii intoarce toate deciziile date la CAB? Sunt retorice intrebarile. Repartizare aleatorie ... ghinion total saraca, toate dosarele grele la ea, toate facute de Stirbei. Asa este Elena, trebuie statuie, nu oprod public pentru vitejiile domniei sale. Deja a depasit-o pe Camy B, aia era inger. A 8a minune a lumii este ca inca e in magistratura.

# Piotr date 16 November 2022 19:15 -140

"Este interzisă difuzarea fotografiilor, a înregistrărilor sau a imaginilor captate fără acordul preşedintelui completului de judecată." "Justitiabilul" a avut acordul președintelui completului?

# Justitiarul date 16 November 2022 19:29 +234

Ar fi interesant sa se publice intreaga sedinta. Si partea de dupa suspendare. Si sedintele anterioare. Sau macar Inspectia Judiciara sa ia atitidine! Cererile de recuzare impotriva stimabilei sunt respinse pe banda de Curtra de Apel Bucuresti.

# coca date 16 November 2022 19:34 +150

Justitia e un serviciu public! Iar la serviciu, cei cu salarii si pensii babane, zbiara!

# Hai sa "ne radem" date 16 November 2022 19:39 +158

Piotr, buna intrebare. Dar dezvaluirea unor abuzuri la limita unor fapte penale sau poate chiar dincolo, atrage raspunderea avertizorului, in toate formele ei? Eu zic ca (nu) daca se va dovedi ca magistratul a incalcat legea .... mai are rost intrebarea ta? A doua intrebare: cand acest magistrat, aparent, e protejat si isi vede de treaba la protectia completului care respinge toate cererile de recuzare, cum puteau sa o demaste, altfel decat in presa? Poate asa cineva va cerceta (Inspectia Judiciara) si sa dispuna cine are competenta daca a gresit sau nu. Judecam noi aici? Nu cred. Sa cerceteze si sa judece cine are competenta, nu noi. Nu e normal sa dai la presa dar e un strigat de disperare ca probabil e serios ce se intampla acolo. Daca nu era serios banuiesc ca nu se risca nimeni sa iasa cu asa ceva. Poate Luju ar trebui sa redea mai mult din inregistrare ca sa intelegem contextul. Pe la gura sobei zvonurile sunt ca magistratul cam influenta la fiecare termen martorii.

# Kiki date 16 November 2022 19:45 +183

Si noi avem astfel de specimene la Tribunalul Vrancea!Si daca ii reclami la Inspectie ,nu stiu cum se intimpla ,dar exact in momentele alea nu a mers inregistrarea sedintei de judecata!

# Avram Iancu date 16 November 2022 19:48 +192

Daca se adevereste ca a adus atingere profesiei de magistrat poate sa fie exclusa din magistratura. Daca se adevereste ca influenta martorii deja vorbim despre altceva mult mai grav decat abateri disciplinare, vorbim despre fapte penale foarte grave, atat ca incadrare juridica, cat si din perspectiva calitatii autorului acestor presupuse fapte, respectiv judecator. Se aude ca seria jignirilor la adresa justitiabililor a continuat si dupa reluarea sedintei de judecata si aparitia acestui articol. Inspectia Judiciara, daca va fi sesizata, va asculta cu siguranta inregistrarile audio ale sedintelor de judecata. Probabil si parchetul daca exista indicii ca a savarsit si alte fapte decat cele care constituie abatere disciplinara si tin de Inspectia Judiciara. Eventuala cercetare penala se va face sub obladuirea lui Gabi Scutea deci ... clasare previzibila. Pana atunci beneficiaza de ceea ce incalca altora, de prezumtia de nevinovatie.

# Pazvante Ciorul date 16 November 2022 19:58 +194

Exact asta probabil ca este motivul pentru care au dat-o la presa in timpul sedintei de judecata. Sa nu mai apuce sa modifice inregistrarea audio a sedintei de judecata. La CAB exista povesti despre repartizarea "aleatorie" a dosarelor la completele negre cunoscute pro sistem urmate de condamnari grele precum si disparitia ori modificarea unor inregistrari ale sedintelor de judecata. Totodata, este de notorietate ca orice cerere de recuzare a acestei judecatoare a fost respinsa in timp record desi este imposibil uman ca in 30 minute sa asculti o sedinta de judecata, acte din dosar, legislatie, sa deliberezi si sa pronunti o incheiere de respingere. Prea coppy paste cum toate recuzarile sunt respinse pe banda in timp record cand vine vorba de acest judecator. Da, oamenii care au fost in sala vorbeau ca jignirile au continuat si dupa reluarea sedintei de judecata.

# Nestiutor DeCarte date 16 November 2022 20:06 +100

Daca un judecator suspenda sedinta pentru ca se cere recuzarea, in situatia in care completul nu s-a pronuntat pe cererea de recuzare, acest judecator poate relua sedinta de judecata si sa stabileasca termen? Apropos de cat de in litera si spiritul legii este acest judecator. Aplaudacii si partinitorii, nicio reactie? Hai, manutele pe carte si cititi voi cu ochisorii vostri ce spune LEGEA. Hai ca aveti urme de "justitie" pe la gura cand delirati turbati sa aparati asemenea "magistrati". Hai atotstiutorii, a facut corect, legal, procedural ce a facut? Ca a tinut mama de copil de 1 an ore in sir in picioare e ok? Ca a rechemat-o maine e ok? Oamenii nu au altceva de facut decat sa participe la mascarada ei de proces cand are ea chef sau sala? Mamelor acelea nevinovate cu copii mici acasa, ce le spuneti? Ca asta e "justitia" in Romania NORRRRRMALAAAA???

# Joacque De Lq Molay date 16 November 2022 20:47 +544

Te inchini si nu iti vine sa crezi. Este un Miracol. Prea multi repetenti si Plagiatori. Sa emigram sa i lasam dreaku'n imbecilitatea lor. JUSTITIA ESTE CEA MAI, CLARA, LIMPEDE SI FRUMOASA PARTE A IMAGINII UNEI NATIUNI NORMALE... nu a dezaxatilor, idiotilor care voteaza sa nu respecti constitutia de hazna pe care o ai si care se concediaza singuri. CAND SISTEMUL E PLIN DE ANALFABETI, BORFASI HOTI DE PLAGIATE CE PRETENTII SA MAI AI LA DREPTATE, SCHIMBA TI CETATENIA. Astia nu ne merita. Sa ramana imbecilii cu imbecili.

# Sunt doua aspecte aici. N-au legatura ca raspundere. date 16 November 2022 21:37 +108

Este o megafoanca intrata in microfonie - ce are acum audienta maxima. Si este un site unde se aude dupa ce dai click pe un link ceva zbierat. Unirea in sens intre cele doua a fost facuta de doamna magistrat care astfel ARECUNOSCUT. PUBLIC ca dumneaei rage asa frumos intru curmarea vocii si redactarea unei solutii juridice. De inregistrat ..avand in vedere ce clar se aude zbieratul si ce vag se aud ceilalti..e posibil sa se fi inregistrat singura cu aparatura din dotare. Doamna cauta ca un fin magistrat ..un vinovat. Aia e a treia chestie.

# Petru date 16 November 2022 23:15 +320

He he he Nu l-ați auzit pe Colina Petre, judecator la Judecatoria sectorului 4 Bucuresti, care urla la tine si te injura cu bale la gura. Era protejatul președintelui CSM din acea vreme. În final l-au scos la pensie.

# Carmen date 17 November 2022 01:00 +77

Un judecator care isi pierde cumpatul, nu are ce cauta intr-o sala de judecata; un judecator, la o Curte de Apel, care incepe sa urle, probabil ca are alte probleme. Cumva, domana judecator Gulutanu, de la CAB, o fi stresata pe mana colegei domniei sale - Panioglu fie-i numele - in dosarele disciplinare de la CSM?! Este, cumva, cu nervii la pamant realizand ca seria de abuzuri pe care le-a comis, pe mana cu a sa colega Panioglu, o pot costa pensia aia de serviciu sau speciala, cum i se mai spune?! As opina ca DA!… si uite fix, din acest motiv, URLA precum o ISTERICA in sala de judecata - de “ciocanel” a auzit?!

# santinela date 17 November 2022 07:36 +101

Pai stind pe un purcoi de bani sigur ca se crede D-zeu pe pamint !

# X date 17 November 2022 07:45 +89

Și pe la Parchetul General se poarta acest sistem.Ma rog, acolo nu poți avea pretenții.Scutea urla 25 din 24. Nu au educație. Se spune că unii urla atunci când nu mai au argumente. Mulți urla sa_si ascundă prostia sau sa arate cat sunt ei de importanți. Jalnic ce se întâmplă în justiție !

# Data afara date 17 November 2022 08:29 +83

Ar trebui data afara urgent

# Tupeu de borfasi date 17 November 2022 11:15 +92

Asta e nimic. Am vazut si auzit judecatori, care ABUZAND DE PUTEREA PE CARE FUNCTIA LE-O OFERA, ii forteaza pe justitiabili sa le permita formule de adresare degradante fara a cere permisiunea. Am fost martor la numeroase situatii in care presedintele se adresa NUMAI oamenilor saraci, de la tara sau de etnie rroma, folosind apelativul "TU" - exact ca pe maidan. Evident justitiabilul nu avea dreptul sa raspunda presedintelui in acelasi mod. Avocatilor si inculpatilor nu li se adresau cu "TU" ci numai celor pe care ei ii percepeau drept slabi. Aceasta conduita abuziva, fara permisiunea justitiabililor demonstreaza dincolo de orice suspiciune rezonabila conduita de vatafi, care ii percep pe oamenii de rand drept iobagi, nu cetateni cu drepturi. Asemenea golani ar trebui sa practice dreptul pe maidan, unde, de altfel le este si locul. Au ajuns toate coatele goale securiste sa se creada boieri si sa murdareasca justitia prin comportamentul lor de jupani needucati.

# Mos Ion Roata date 17 November 2022 14:03 +145

Update: azi chemati zeci de oameni la ora 13 dar completul de dimineata inca este in sala iar audierile vor mai dura cateva ore. Timp pierdut, stres, oboseala. Urmeaza alte cateva ore cu "magistratii" pe scaune comfortabile in timp ce zeci de oameni stau in picioare ingramaditi ca in fata plutonului de executie. Cererea de recuzare formulata ieri respinsa. Bataia de joc si sfidarea la vedere continua. Mai e nevoie de alte dovezi privind conduita "impartiala" a acestui magistrat sau cu privire la protectia de care se bucura? Cu siguranta peste 100 de oameni (90 avocati) sunt rau intentionati si subiectivi ... iar solutia in dosar previzibila, la fel ca in celelalte dosare in care a "judecat". Traiasca "justitia" si "magistratii"! The king is dead, long live the king!

# Spectator la Circ date 17 November 2022 14:21 +80

Ieri, dupa reluarea sedintei, judele a carui recuzare se ceruse si nu fusese solutionata, a continuat ce incepuse. Printre altele s-a adresa cu "voua" celor din sala acuzandu-i ca ceea ce se intampla e premeditat, indirect de fapte penale. Avocatii au reactionat si au intrebat la cine din zecile de persoane din sala se refera cand afirma "voua". Dupa ce a amenintat cu ce a amenintat a iesit din sala, toata asistenta ramanand efectiv uimita. Asta pe langa ca nefiind judecata cererea de recuzare, a reluat sedinta si a stabilit termen in cunostinta azi ora 1. Azi evident ca sala e ocupata iar zeci de "fraieri" pierd timpul aiurea pana cand, peste cateva ore, se va elibera sala. Urmeaza alte cateva ore sedinta. Intrebarea fireasca este: unde sunt presa, CSM, Inspectia Judiciara, conducerea Curtii? RIP "justitia"! Si vor salarii, pensii, ani putini de munca, lipsa tragerii la raspundere pentru ce fac ... privilegii . Halal mon cher :)

# Aurelia date 17 November 2022 18:51 +39

Ce s-a intamplat la Curtea de Apel Bucuresti, este praf fata de modul si modalitatea in care conducea sedintele de judecata o fosta judecatoare de la Judecatoria Horezu. A fost exclusa din magistratura in uirma unei petitii adresata de mine Inspectiei Judiciare.A fost simplu sa constate ce se intampla in sala cand doamna judecator era in sedinta, astazi se inregistreaza sedintele la instanta. Mai grav este ca colegii doamnei judecator s-au razbunat iar eu ca sa pot demonstra mi-au trebuit ani de zile de stres si bani cheltuiti sa pot demonstra colegilor ca au gresit, desi nu a fost o gresala, a fost o razbunare.Judecatorii, nu toti, se cred adevarati Dumnezei, dincolo de ei nu mai exista nimic, in acceptiunea lor.

# Mihaela date 17 November 2022 21:49 -218

Hai sa fim serioși, suntem cu toți oameni și ne ieșim din fire în anumite momente, probabil asa s-a întâmplat cu dna. judecator, sa stai sa asculți cu atenție ce debitează justitiabilii și avocații ore în șir și sa iei decizii rapide, poate conduce la stres.Mai important decât ieșirea doamnei sunt deciziile și soluțiile pronunțate, daca solutiile sunt intemeiate si legale, atunci i se poate ierta ceea ce a făcut.Haideti sa fim umani și sa recunoaștem ca toți avem slăbiciuni, chiar și cei puși în funcții importante.

# M-ai Distrat Mihaela date 18 November 2022 18:19 +101

Mihaela, una este sa ai slabiciuni in sensul ca iti mai iesi din fire, alta este sa ai deja directia stabilita de altii sau "slabiciunea" sa nu fi impartial. Nu zici? Din pacate "slabiciunile" au existat de cand a luat doarul, timp de peste 4 ani pe timpul, banii, nervii, sanatatea a peste 100 de oameni. Daca era corecta se abtinea singura dar cand e ordin ... cu placere! Asa ca mai bine lasam pe cei care au avut deoasebita "placere" timp de peste 4 ani sa ne spuna daca a fost un caz izolat miercuri sau asta este modul de a incerca sa puna oresiune ca sa isi faca mascarada de proces. Procurorul DNA nici nu scoate o vorba de x termene tocmai pentru ca "magistratul impartial" ii face treaba, chiar mai bine m-as entuziasma sa afirm. Azi, petru a treia zi consecutiv, a chemat martorii (femei cu copii minori acasa) . A dat miercuri termen pe tru joi, joi pentru vineri desi mereu se ceruse recuzarea si nu se judecase. Pentru ca era 100% sigura ca e nemuritoare.

# Trompeta Bleah date 18 November 2022 18:28 +167

Mihaela du-te si spune-le mamelor care si-au lasat copiii acasa 3 zile ca judecator de Curte are "slabiciuni". Oamenii astia sunt imbuibati de privilegii tocmai ca sa nu existe "slabiciuni" si sa le fie mintea la ce fac. Mihaela, spune-le si familiilor celor 90 de inculpati purtati ca niste criminali cu catuse in fata camerelor de luat vederi si aruncati la beci 4 luni ca judele are "slabiciuni". Mihaela, spune-i si "ciocolatei la ghiseu" ca i-a trimis in judecata pe multi nevinovati doar ca dadea bine sa candideze ea. Cine plateste la final, statul? Adica cei deja terfeliti isi platesc singuri? De ce nu "magistratii"? Sunt singurii care nu raspund, oricine altcineva raspunde in tara asta. Ei care fac atatea abuzuri, de ce nu raspund? De ce plateste statul si nu "magistratii" cu averea lor proprie? Data viitoare Mihaela gandeste-te la vorba aia romaneasca: daca taceai filozof ramaneai.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva