18 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FRAUDA PENTRU KOVESI – Avocatul Aurelian Pavelescu denunta manaria pentru inculpata Laura Kovesi si cere sesizarea CJUE pentru reluarea procedurii vizand sefia Parchetului European: „Kovesi n-are gradul profesional... A fost sanctionata repetat de CCR, fiind demisa pentru abateri grave. Impotriva sa sunt declansate proceduri penale. Intr-un dosar e acuzata de fapte grave de coruptie... Efortul de a forta alegerea ei e o incercare de a-i asigura impunitatea pentru posibilele fapte de coruptie?”

Scris de: V.B. | pdf | print

20 September 2019 12:47
Vizualizari: 8966

Este o frauda cat casa trocul politic de la Bruxelles, in urma caruia inculpata Laura Kovesi (foto 1) a fost propulsata la conducerea Parchetului European (EPPO). Acuzatia a fost lansata de catre avocatul Aurelian Pavelescu (foto 2) joi, 19 septembrie 2019, la cateva ore dupa ce fosta sefa DNA a fost miluita cu postul de Procuror Public European (click aici pentru a citi).


Intr-o scrisoare deschisa adresata sefilor Parlamentului European, Consiliului Uniunii Europene si Comisiei LIBE din PE, precum si ambasadoarei Romaniei la UE, Pavelescu le cere acestora sa sesizeze Curtea de Justitie a Uniunii Europene, pentru ca instanta sa constate caracterul nelegal al procedurii de alegere a Laurei Kovesi si, pe cale de consecinta, sa dispuna reluarea de la zero a procesului.

In primul rand, liderul PNTCD Aurelian Pavelescu subliniaza ca presedintii de state-membre UE nu au ce sa caute in procedura desemnarii Procurorului Public European. Pe cale de consecinta, Klaus Iohannis si Emmanuel Macron au comis o ilegalitate atunci cand si-au dat mana ca sa-l retraga din cursa pe candidatul francez Jean-Francois Bohnert in favoarea inculpatei Kovesi. Lucrurile au stat cu atat mai grav, cu cat niciun alt stat-membru nu a fost consultat, intreaga afacere fiind doar un troc politic franco-roman.

Dar esenta bataii de joc puse in scena de Werner si Macron – cu largul sprijin al politrucilor de la Bruxelles – consta in faptul ca Laura Kovesi este pur si simplu neavenita in calitate de candidata pentru conducerea EPPO, intrucat nu are gradul profesional necesar unui astfel de post, „datele din CV-ul sau fiind false”, mentioneaza Pavelescu. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, aceeasi Kovesi a fost sanctionata de catre Curtea Constitutionala a Romaniei in mod repetat, aceste decizii ale CCR cantarind greu in procedura de revocare a Lulutei de la conducerea DNA, aminteste avocatul Aurelian Pavelescu in scrisoarea deschisa publicata pe Facebook. Liderul taranist aminteste si de cele doua dosare penale in care Kovesi este cercetata, unul dintre ele vizand chiar fapte de coruptie pe care ea le-ar fi comis in timp ce conducea Directia Nationala Anticoruptie.

Nu in ultimul rand, presedintele PNTCD avertizeaza ca Laura Kovesi le va fi obedienta celor care au numit-o politic la sefia Parchetului European si mentioneaza ca „a fost acuzata in Romania ca a executat ordinele politice ale unor grupuri de interese nelegitime, instrumentand dosare cu probe false personalitatilor deranjante pentru acestea. Unor asemenea actiuni le-au cazut victime judecatori, procurori, deputati si senatori, ministri, un judecator al Curtii Constitutionale”.

Ca o ironie, remarcam faptul ca avocatul Pavelescu invoca principiul de drept denumit „fraus omnia corrumpit” („frauda corupe totul”), mentionat si in sentinta prin care instanta a constatat ca presedintele Klaus Iohannis a dobandit cu acte false casa din Sibiu inchiriata catre Raiffeisen (click aici pentru a citi).

Redam integral scrisoarea deschisa semnata de Aurelian Pavelescu (vezi facsimil):

Excelentelor Lor,

David Sassoli, Presedintele Parlamentului European,

Jeppe Tranholm-Mikkelsen, Secretar General Presedintia Consiliului UE,

Juan Fernando Lopez Aguilar, Presedinte Comisia LIBE din PE,

Luminita Odobescu, Ambasador al Romaniei la UE

Catre,

Serviciul Juridic al Consiliului Uniunii Europene,

Serviciul Juridic al Parlamentului European,

Partidul National Taranesc Crestin Democrat — PNTCD, prin Presedinte Aurelian Pavelescu, formulam

Solicitare privind reluarea procedurilor de desemnare a Procurorului-sef al Parchetului European

La data de 19 iulie 2019, Presedintele Romaniei, dl Klaus Werner lohannis, a emis un comunicat oficial, cu urmatorul continut: "Comunicat de presa, 19 iulie 2019.

Presedintele Romaniei, domnul Klaus lohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonica cu Presedintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron. Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru functla de procuror-sef european. In virtutea bunei colaborari si a bunei intelegeri dintre cei doi sefi de stat, Presedintele Emmanuel Macron i-a transmis Presedintelul Klaus lohannis ca va retrage candidatura domnului Jean-Francois Bohnert si ca o va sustine pe doamna Laura Codruta Kovesi la conducerea Parchetulul European."

Comunicatul oficial al Presedintelui Romaniei nu a fost infirmat de Presedintele Frantei, ceea ce confirma realitatea intelegerii dintre cei doi sefi de state.

Comunicatul reprezinta dovada ca procedura de desemnare a Procurorului-sef european a fost compromisa prin ingerinta grava a celor doi sefi de state, cu incalcarea flagranta a normelor si principiilor privind functionarea UE. Ingerinta consta masluirea procedurii de desemnare si prin subminarea atributiilor legale ale Parlamentului European si Consiliului UE, dupa cum urmeaza:

1. Procedura desemnarii Procurorului-sef european este atribuita de regulamentele PE si Consiliului UE. Sefii de stat nu au nicio competenta legala in materie. Acestia nu au dreptul nici sa propuna, nici sa retraga candidati pentru functia de Procuror-sef european sau sa influenteze procedura prin orice fel de intelegeri politice.

2. Din comunicat rezulta ca este vorba despre o intelegere bilaterala cu caracter politic, pe cand normele UE, prevazand alegerea dintre candidaturi prezentate in nume propriu si evaluate de experti neutri exclusiv dupa criterii profesionale, stabilesc ca Procurorul-sef european nu este o functie atribuita prin algoritm politic. Intelegerea celor doi sefi de stat reprezinta, fara echivoc, o actiune subterana abuziva pentru influentarea alegerii prin scurtcircuitarea procedurii legale si tranzactionarea politica a acesteia.

3. Intelegerea dintre cei doi sefi de state s-a facut cu excluderea consultarii celorlalte state membre, Procurorul-sef european fiind transformat intr-o afacere politica franco-romana, o tranzactie ilegala, care sfideaza principiul fundamental al UE, al cooperarii intre statele membre.

4. Oferta facuta de statul francez candidatului Jean-Francois Bohnert, de a ocupa un post de conducere in parchetul national, exact in momentul care acesta participa la concursul pentru ocuparea postului de Procuror-sef european, este evident o compensatie furnizata in schimbul mentinerii formale a candidaturii sale europene, astfel incat procedura de concurs sa devina o simulatie, o simpla aparenta. Obiectivul urmarit este, fara indoiala, favorizarea singurulul candidat ramas cu adevarat competitie, doamna Laura-Codruta Kovesi. Manipularea compromite procedura in toate aspectele ei, facand aplicabil principiul "fraus omnia corrumpit".

5. Efectele unei asemenea fraude ar fi cu atat mai grave cu cat candidata Laura-Codruta Kovesi, in lipsa unui asemenea act de ingerinta politica ilegala, nu intruneste conditiile pentru a castiga concursul cu candidatul Jean-Francois Bohnert. Astfel, d-na Kovesi nu are gradul profesional pentru ocuparea postului de procuror sef european, datele din CV-ul sau fiind false. Totodata, in Romania, d-na Kovesi a fost sanctionata mod repetat de Curtea Constitutionala, fiind demisa din functie pentru abateri grave. Impotriva sa sunt in prezent declansate mai multe proceduri penale. Intr-unul din dosare, doamna Kovesi este pusa sub acuzare pentru fapte grave de coruptie in exercitarea mandatulul sau de Procuror-sef DNA. Ne putem intreba daca nu cumva efortul de a forta alegerea d-nei Kovesi in functia de Procuror-sef european, cu ignorarea procedurilor penale din Romania declansate impotriva sa, nu constituie o incercare de a-i asigura impunitatea pentru posibilele sale fapte de coruptie.

5. Punerea in opera a intelegerii nelegale dintre cei doi sefi de stat ar reprezenta o incalcare fiagranta a atributiilor celor doua institutii fundamentale ale uniunii, PE si Consiliul UE, acestea flind impiedicate practic sa isi exercite competentele prin aranjamente politice realizate in spatele usilor inchise. Acceptarea unor astfel de imixtiuni este extrem de periculoasa pentru democratia europeana si viitorul UE, sefilor de state fiindu-le interzis sa foloseasca institutiile UE ca paravane pentru interese politice oculte. Intr-un asemenea caz, votul cetatenilor si normele tratatului devin inutile.

6. Un Procuror-sef european desemnat prin manevre politice de culise nu poate fi decat obedient fata de cei care i-au asigurat alegerea, cu precadere in conditiile in care nu intrunea calitatile pentru a castiga un concurs corect. De altfel, doamna Kovesi a fost acuzata in Romania ca a executat ordinele politice ale unor grupuri de interese nelegitime, instrumentand dosare cu probe false personalitatilor deranjante pentru acestea. Unor asemenea actiuni le-au cazut victime judecatori, procurori, deputati si senatori, ministri, un judecator al Curtii Constitutionale.

7. Extrem de grav este faptul ca domnul Jean-Francois Bohnert a confirmat jocul politic nelegal al celor doi sefi de state prin declaratia din 18 septembrie 2019, recunoscand ca i-a fost propus postul de Procuror-sef financiar in Parchetul din Franta, pe care l-a acceptat, fiind asteptat un simplu aviz al Consiliului Magistraturii. In acelasi timp, dl. Bohnert a declarat ca nu se retrage din procedura pentru Procuror-sef european tocmai pentru a nu fi reluata procedura, dar fara a garanta ca, daca va fi desemnat, va accepta functia de Procuror-sef european. Domnul Bohnert a declarat explicit ca isi mentine candidatura nu pentru a castiga functla de Procuror-sef european, ci pentru a nu se relua procedura. Un asemenea comportament este nedemn pentru un magistrat, care a acceptat, evident, jocul politic al Presedintelui Frantei, de a induce in eroare PE si Consiliul UE.

8. Acceptarea unui asemenea joc politic ocult si nelegal de catre PE si Consiliul UE ar compromite total principiul dreptului si statului de drept ca fundament al UE, in conditiile in care liderii UE au consacrat acest principiu ca fundamental in functionarea uniunii.

Fata de cele expuse mai sus, constatand ca, in conditille expuse mai sus, desemnarea Procurorului-sef european nu mai poate avea loc cu respectarea procedurii stabilite de legislatia europeana, va solicitam sa dispuneti masurile necesare pentru reluarea proceduril de alegere a procurorului-sef european ab initio. Va invederam ca, in cazul in care procedura nu va fi reluata cu respectarea stricta a normelor in vigoare, consideram ca se va impune sesizarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene, spre a se obtine corecta aplicare a tratatelor si normelor care guverneaza UE, in scopul garantarii independentei si credibilitatii institutiei Procurorulul-sef european.

Cu deosebita consideratie,

presedinte PNTCD,

Aurelian Pavelescu”


Comentarii

# CIUMA BUBONICA (PNL, USR, PMP) date 20 September 2019 13:53 +25

Felicitari AURELIAN PAVELESCU, asa trebuie sa actioneze un ADEVARAT PATRIOT ! CUCUVEAUA PENALA trebuia EXCLUSA din MAGISTRATURA ... dar la noi este adulata si sarbatorita de parca ar fi zeita dreptatii de niste natarai mizerabili in frunte cu CIOLANIS !

# UN ROMAN date 20 September 2019 15:10 +22

Din orice inveti cate ceva. Partea buna este ca acum a inteles romanul care sunt principiile de baza pe care functioneaza UNUINEA EUROPEANA si isi poate vizualiza viitorul. Probabil ca in viitorul nu prea indepartat, romanii vor sta incolonati la coada cu gamela in mana la o fabrica de mancare pentru un polonic cu spalatura de vase. Deie DOMNUL sa ne inselam.

# obiectiva din IRan date 20 September 2019 13:53 +13

ADEVARATA FATA A JUSTITIEI ROMANE :-x :-x `Două magistrate din Bacău, o procuroare şi o judecătoare, au chemat în instanţă un băieţel de 10 ani pentru a recupera bani cu care l-ar fi împrumutat pe tatăl copilului, un antrenor de fitness care a decedat în primăvara anului trecut. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Doi ani de tărăgănări inutile în procesul copilei de 14 ani care puses... Un băieţel de 10 ani, pe nume M. A, are calitatea de pârât în două procese, care i-au fost intentate de doi magistraţi din Bacău. Procurorul Gina Măgirescu, de la Inspecţia Judiciară, solicită de la copil 1.000 de euro şi 2.800 de lei, iar judecătorul Smaranda Maftei, de la Tribunalul Bacău, îi cere 17.500 de lei.`` ``Lui M.A. i îi cere bani şi judecătoarea Smaranda Maftei, prietenă cu procuroarea Gina Măgirescu dar şi cu ultima iubită a antrenorului de aerobic, pe care le cheamă ca martori în instanţă. Magistratul afirmă că s-a împrumutat la Banca Transilvania cu 76500 de lei pentru a-l ajuta Gabriel Antoci

# obiectiva din IRan date 20 September 2019 17:56 +7

să-şi plătească integral apartamentul. Suma este menţionată pe o zdelcă scrisă de antrenor în iunie, dar în luna septembrie, în faţa notarului este menţionată doar suma de 49 de mii de lei, bani pe care judecătorul Smaranda Maftei i-a primit de la Marina Sighinaş, după moartea lui Gabriel. Judecătoarea afirmă că din ceilalţi 27500 de lei a primit 10 mii, urmând ca datornicul să-i plătească restul sumei, fapt care nu s-a mai produs odată cu îmbolnăvirea acestuia. „Deşi iniţial m-a asigurat că va achita toate datoriile moştenirii, Sighinaş Marina şi-a schimbat poziţia invocând interesul minorului“, afirmă Smaranda Maftei în cererea de chemare în judecată.``https://adevarul.ro/locale/bacau/copilul-10-ani-dat-judecata-datoriile-tatalui-mort-Ii-cer-bani-procuroare-judecatoare-bacau-1_58876c865ab6550cb8c2dd15/index.html DACA BAIETELUL ARE NUMAI 10 ANI, SE JUPOAIE DE BANI CA NU MAI POATE FI ``IUBIT`` in CORPORATIE de ....judecatoare/porcuroare......ca tat-su.....DECADERE MORALA TOTALA :-x

# IO date 22 September 2019 20:53 0

Pe copil il adopt eu, dacă e orfan! Pe bune!

# Neanae date 20 September 2019 15:14 +14

Nu apreciez cine știe ce o metafora uzuala: “aruncatul pisicii in curtea altuia”! Sunt multi cretini care pot lua expresia “ad letteram”! Dar amu daaaa, sar de bucurie ca aruncam ****** peste gardul UE ... WOW tralalalilulira ... spălați-va la ... peri cu ea! Sa o iubiți UE-istilor ca o vreți de nu mai puteți. Lansez o anatemă de bucatarie: SA VA FIE DE SFÂRȘIT! UE este pe făraș, Kovesi e matura! LA GUNOI ... ROEXIT ca pute urât peste gard! Un exemplu de reușita EXIT e Islanda. Au declarat faliment, au ieșit de peste un deceniu din UE, o duc ca e un basm! Nu au bogățiile noastre, juma de an e frig și cu mult întuneric, fără UE au “înflorit”! Vând astia și nopțile, ca sunt boreale gratis pt ei, pun pe ghiduri si cea mai minuscula cădere de apa! Turiștii buluc sa vază tot, la Laguna Albastra rezervările sunt loterie, refugiul e o plaja cu nisip negru la Vik unde faci o baie dacă ești siberian. Ploaia e la pachet, e in vânzare și asta! Noi murim de foame cu mămăliga in mâna. ROEXIT! Amin

# Neanae date 20 September 2019 15:27 +13

Ca sa raman totuși in contextul articolului, pe scurt, știm ca sunt interese și manipulări, știm ce-i poate pielea ******i. Cei care o vor știu ei de ce o vor. Pe noi nu ne mai doare ... Sa o țină și sa facă ce vor cu ea, sa-i acopere fraudele ca pisica dejecțiile. Va fi catalizatorul desfacerii UE dacă totul va merge ață, caci sper ca mai exista demnitate in politiceni. Or vrea sa nu fie toți muți, orbi si surzi! Urrrra, scăpăm de o alta scorpie!

# Iaca-ta ca aveu dreptate englejii , unii ... date 20 September 2019 16:41 +18

Cu iesirea din UE care pe zi ce trece se dovedeste o cloaca de functinari care vor ei sa-ti zica ce-i mai bine pt. tine ! Rusine ! Ma ia cu greata caci ne puseram sperantele in niste trepadusi si nu fu prima data ; vezi amerilocii , care de strategici ce sunt uitara de vize , macar, dar in schimb mana grebla se facu pt. petrol si gaze , precum si pt. miliarde de EURO prin Bechtel si Microsoft . Am ajuns "esact" unde zise Ceausescu daca ne dam pe mana "agenturilor" straine .... Oribil ! Trezeste-te natiune ca ne pleaca copii sclavi si ii pierdem pe veci !

# livia date 20 September 2019 17:42 +13

Toate cele mentionate de dl. Pavelescu sunt atuuri in fata UE care este o cloaca plina de nulitati. Cu cat esti mai putin pregatit profesional, cu cat ai fost sanctionat mai mult, eventual chiar destituit, cu atat esti mai bun. Pentru ca acolo se mimeaza democratia si tot ceea ce tine de ea. In realitate, totul este taman invers.

# marcel date 20 September 2019 18:39 +12

Sincere felicitari d lui PAVELESCU. A dat dovada ca este un om adevarat care iubeste adevarul!

# imun/teanu date 20 September 2019 19:08 +11

"Cum e turcu' si pistolu". Aflam (si vedem!) cum acolo (PE si xx-UE) sunt propulsati pe alese corupti si infractori, doar usor prespalati cat sa ia ochii la lume (ca Europa "se turceste" este vadit). Ca ei sa para "cu mainile curaye" de spalat rufe a fost aleasa, pe aceeasi masura, Lulutza, "neutra" si de neutralizat. Ca "levolver", este si potrivita executiilor cand ele sunt necesare unor indisciplinati, daca-ndraznesc neoportun. Cu alte cuvinte era nevoie de-o "scula", multilaterala, nefiind doar un Hector. Pe langa gluga cu gauri de ochi i se va asigura tot confortul, si cu bideul pentru gargara.

# Neanae date 20 September 2019 20:44 +4

WOW exceleeeent #ciuma bubonică! EXCELENTA DEFINIȚIE in contrapozitia “ciumei rosii” - CIUMA BUBONICĂ! Pai ce, sa avem și noi faliții noștri, nu-i așa?

# escu date 21 September 2019 10:09 +6

Bravos, Pavelescule! Dar ce face Macovei, care a dat de băut la toți mahării din UE numai să o numească pe Luluța procuror șef europen, că este fată bună, Ea sperând să-i fie consilier. Atunci să te ții justiție europeană. Cred că CEDO va avea mult de lucru. Sau, mai știi, se înființează în subordinea parchetului european și un DNA, le face Luluța dosar penal și-i arestează din doi în doi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.08.2022 – Sediul DNA a ajuns in paragina (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva