28 octombrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GAUDEAMUS DIKTATUR – Consiliul National al Rectorilor forteaza cu tot dinadinsul discriminarea romanilor nevaccinati: „Solicitam Parlamentului / Guvernului modificarea cadrului legislativ, astfel incat accesul in spatiul universitar sa se faca pe baza certificatului verde digital, cu exceptia celor care au contraindicatii medicale... Solicitam organizatiilor studentesti sa contribuie la actualizarea periodica a situatiei studentilor vaccinati din universitati”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

11 octombrie 2021 15:44
Vizualizari: 3133

Duse sunt vremurile in care spiritul universitar insemna respectul fata de om si incurajarea dezvoltarii personalitatii umane pe toate planurile, cu accent pe libertatea de creatie. Acum, libertatea a ajuns doar un cuvant gol pentru rectorii din Romania.Spunem aceasta, intrucat duminica, 10 octombrie 2021, Consiliul National al Rectorilor – condus de inginerul Vasile Abrudan (foto), rectorul Universitatii Transilvania din Brasov – a adoptat o rezolutie prin care le cere Parlamentului si Guvernului modificarea cadrului legislativ, astfel incat accesul in universitati si campusuri sa fie permis doar cu certificatul verde (certificatul digital) de vaccinare. Si nu e doar atat: CNR vrea ca organizatiile studentesti sa contribuie si ele la dictatura pandemica, actualizand periodic bazele de date cu studentii vaccinati din universitati.


Iata comunicatul CNR (vezi facsimil):


Consiliul National al Rectorilor (CNR) s-a reunit in perioada 08-10.10.2021 la Universitatea Transilvania din Brasov, in sedinta de lucru. Alaturi de reprezentantii universitatilor s-au aflat Ministrul Educatiei – Dl. Sorin Mihai Cimpeanu, precum si reprezentanti ai altor organisme si institutii implicate in invatamantul superior.

Avand in vedere agenda reuniunii si subiectele complexe supuse dezbaterii, Consiliul National al Rectorilor a adoptat urmatoarele masuri privind cresterea performantei si competitivitatii sistemului national de invatamant superior si cercetare stiintifica, precum si structura, respectiv modul de desfasurare a reuniunilor CNR:

1. CNR solicita Guvernului / Parlamentului Romaniei modificarea cadrului legislativ, astfel incat accesul in spatiul universitar sa se faca pe baza certificatului verde digital, cu exceptia celor care au contraindicatii medicale.

2. CNR solicita ARACIS (n.r. Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior) ca pana la data de 31.12.2021 sa finalizeze evaluarea tuturor IOSUD-urilor (n.r. institutii de organizare de studii universitare de doctorat) care au depus dosarele de evaluare, inclusiv prin suplimentarea listei membrilor echipelor de evaluare.

3. CNR solicita Guvernului / Parlamentului suplimentarea finantarii institutionale, avand in vedere impactul cresterii salariului minim de la data 01.01.2022 si cresterea preturilor la utilitati.

4. CNR solicita Guvernului / Parlamentului suplimentarea finantarii destinate sustinerii activitatii de cercetare in universitatile romanesti.

5. CNR propune Ministerului Educatiei constituirea unui grup de lucru care sa actualizeze Metodologia de finantare a cercetarii stiintifice universitare in institutiile de invatamant superior de stat.

6. CNR solicita Ministerului Educatiei transparentizarea tuturor datelor raportate de universitati pe baza carora se face finantarea acestora.

7. CNR solicita organizatiilor studentesti sa contribuie la actualizarea periodica a situatiei studentilor vaccinati din universitati.

8. In viitor, sedintele CNR se vor desfasura, astfel:

(a) in prima zi/parte, la sedinte vor participa doar rectorii / imputernicitii acestora (daca va fi cazul, in functie de tematicile incluse in agenda reuniunii, pot fi invitati pentru prezentari si reprezentanti ai institutiilor, agentiilor, consiliilor sau altor entitati relevante);

(b) in a doua zi / parte a reuniunii vor participa si invitatii permanenti, dupa cum urmeaza:

Ministerul Educatiei

Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii

Consilierul prezidential pentru Educatie

Consilierul Primului Ministru pentru Educatie

Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS)

Consiliul National al Finantarii din Invatamantul Superior (CNFIS)

Agentia Nationala a Calificarilor (ANC)

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI)

Consiliul de Etica si Management Universitar (CEMU)

Consiliul National de Statistica si Prognoza a Invatamantului Superior (CNSPIS)

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU)

Federatia Nationala Sindicala – ALMA MATER

Asociatiile studentesti (cu reprezentativitate la nivel national)

Un reprezentant al Consiliului National al Elevilor.

In functie de temele propuse pe agenda reuniunii, pot fi invitati si alti reprezentanti”.


sursa foto: NewsBV.ro

 


Comentarii

# Plagiatorul fudul date 11 octombrie 2021 15:54 +47

Aceasta liota de hotomani cu pretentii de intelectuali, trebuie data urgent afara din invatamant si izolata pentru "binele moral si spiritual al tarii" la Rahova

# The Greate date 11 octombrie 2021 16:04 +52

Bai nebunule...dupa ce ca ,calitatea invatamantului romanesc este la genunchiul broastei si se inscriu din ce in ce mai putini....mai vii si cu rahaturile astea sa mai distrugi si ceea ce a mai ramas bun .Niste ordinari sunteti.....Dar partea buna este ca nu o sa scapati....Intunericul a pus stapanire pe Romania....insa se va lumina...se va lumina in curand

# Lita date 11 octombrie 2021 18:42 +3

Asta mai lipsea, o alta caramida in perete. "All in all it's just another brick in the wall".

# Conciliul Căpățânilor date 12 octombrie 2021 00:14 +1

Căpățânile "luminate" şi însămnate, cum să nu s-adune şi-ntroloace lalolaltă in Concilii şi să ceară cu gurile să se facă lege pe măsura prealuminatelor lor căpățâni?!

# Lita date 12 octombrie 2021 01:28 +1

Dr. Jane Ruby/SUA, 11.10.2021: Surse multiple au confirmat ca un pilot al companiei Delta Airlines a murit in zbor la scurt timp dupa ce s-a injectat cu a doua doza de "vaccin anti-covid". Copilotul a reusit o aterizare de urgenta. Dr. Jane Ruby afirma ca sunt si alte cazuri grave tinute sub tacere de presa mainstream, care se intampla chiar in aceste zile (persoane "vaccinate"), printre care: se anuleaza zboruri pentru ca pilotii se plang de dureri in piept; un pilot din Seattle a fost gasit mort in locuinta; doi insotitori de zbor din Atlanta au fost gasiti morti la domiciliu; sapte insotitori de bord din Atlanta s-au infectat de la vaccin ("breakthrough infection"). https://rumble.com/vnlwi9-sources-vaxxed-delta-pilot-dies-in-flight-emergency-landing-required.html

# Paul date 20 octombrie 2021 13:55 0

Nu am incredere in acest "vaccin", generic denumit asa . Suntem impinsi sa ne vaccinam sub amenintarea ca vom ramine fara servici, fara sa intram in magazine, fara sa ne putem manifesta credinta pe care o avem.E o perioada in care se promoveaza spaima,stirile sunt negre dar intreb si eu: toti cei decedati sunt de covid19? Lumea nu mai moare si din alte cauze? Domnii rectori sa-si vada de treaba lor, sa modernizeze procesul de invatamint , nu sa devina goarna lui Joianis.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.10.2021 – Kovesi n-ar fi mandra. Stoina, bagat in disciplinar pentru ca sta cu curu' pe dosare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva