7 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GHIDUL CONTRACTULUI DE MUNCA PE PERIOADA STARII DE URGENTA – Iata ce trebuie sa stiti despre telemunca, concediu si indemnizatie pentru carantina, concediu de supraveghere copil sau in ce conditii se suspenda contractul de munca pe durata carantinei ori a somajului tehnic. Avocatul Costel Gilca a intocmit un Ghid cu titlu gratuit pentru intelegerea modificarilor relatiilor de munca in timpul pandemiei de coronavirus (Document)

Scris de: E.D. | pdf | print

25 martie 2020 16:20
Vizualizari: 3351

Excelent demersul avocatului Costel Gilca (foto), cel care intinde o mana de ajutor tututor celor care vor sa inteleaga mai bine ce au de facut pe perioada starii de urgenta institutie din cauza pandemiei de coronavirus, atunci cand este vorba despre contractele de munca. Cele doua ordonante militare, nr 1 si nr 2, care au suspendat in bloc activitatile comerciale, generand suspendarea a sute de mii de contracte individuale de munca au dat nastere unor situatii deosebite care au necesitat masuri urgente pentru clarificarea relatiilor de munca in perioada starii de urgenta.


 

Din acest motiv, pe pagina costelgilca.ro a fost postat, cu titlu gratuit, Ghidul Contractului de munca pe perioada starii de urgenta, unde avocatul Costel Gilca vorbeste despre modul in care se vor aplica masurile privitoare la regimul de telemunca, care sunt drepturile salariatilor care au ales "telemunca", dar si ale angajatorului, cine sunt beneficiarii concediului si indemnizatiei pentru carantina, dar si care sunt conditiile de acordare a acestora.

Foarte important, in acest Ghid avocatul Gilca raspunde si la intrebarea "Este necesara emiterea unei decizii de suspendarea a contractului individual de munca pe durata carantinei?" dar clarifica si conditiile pentru suspendarea contractului ca urmare a fortei majore. O atentie deosebita in acest Ghid este acordata si concediului pentru supravegherea copilului in perioada starii de urgenta, vorbind si despre zilele libere care se acorda parintelui, dar si care sunt exceptiile de la acordarea zilelor libere.

Acestea modificari, dar si multe altele isi gasesc raspuns in ghidul avocatului Gilca.


Iata cum prezinta Costel Gilca Ghidul sau, care poate fi accesat gratuit AICI:


"Traim momente istorice, unice in domeniul relatiilor de munca si nu numai!

In intreaga istorie a relatiilor de munca din Romaniei nu a existat niciodata o situatie care sa poate fi comparata cu actualul moment in relatiile de munca.

Situati de criza economica au existat si vor mai exista, insa nicio criza nu se poate compara cu momentul actual.

Virusul CONVID-19 nu a imbolnavit doar oameni, ci si activitati comerciale, nu a ucis doar oameni ci si locuri de munca.

In aceste conditii, de carantina severa de decretare a Starii de Urgenta, de emitere a doua Ordonante militare de suspendare a activitatilor comerciale, cu consecinta suspendarii a sute de mii de contracte individuale de munca, a impus adoptarea unor masuri in domeniul relatiilor de munca.

In cele ce urmeaza dorim sa creionam aceste modificari ale relatiilor de munca in perioada epidemiei de CONVID-19, pentru a veni in sprijinul tuturor celor interesanti

In contextul in care mii/zeci de mii de angajatori se afla in aceeasi situatie juridica, in conditiile unei dinamici fara precedent a economiei, care genereaza modificari ale relatiilor de munca, apreciem ca un Ghid al relatiilor de munca este bine venit pentru a pune cap la cap noutatile legislative si pentru a actionat rapid.

Acest Ghid este de folosinta gratuita pentru orice persoana care considera util, opiniile juridice exprimate nu reprezinta puncte de vedere oficiale, astfel incat ele trebuie avute in vedere doar ca repere, doar instantele de judecata si autoritatile si institutiile publice competente putand sa stabileasca interpretarea oficiala, prezentul material se doreste a fi un Ghid care sa usureze munca de cercetare si redactare de documente".


*Cititi aici integral Ghidul

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 146
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.06.2020 – Incep combinatiile pentru noul CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva