1 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GRETOSUL ELOGIU – Vasilica Danilet i-a inchinat o oda sefei ICCJ Livia Stanciu, cu ocazia plecarii acesteia la CCR: „Paraseste sistemul fara fast, fara aplauze, fara multumiri adresate public... Rar mi-a fost dat sa vad un om atat de modest intr-o functie atat de inalta... Doamna Livia Stanciu se bucura de toata admiratia mea.. Pentru mine personal, Domnia Sa este un reper de profesionist al dreptului si un exemplu de OM”. Nu-i asa ca va apuca sila?

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 June 2016 16:45
Vizualizari: 10345

Sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, e la bataie mare cu Elena Ceausescu si „mama catuselor” Laura Kovesi la capitolul ode. Si nu este vina ei, ci a vestitului Cristi Vasilica Danilet (foto), cel care isi traieste ultimele luni in CSM. Vasilica Danilet i-a adus un gretos elogiu Liviei Stanciu, cu ocazia pensionarii acesteia si plecarii ei la Curtea Constitutionala, acolo unde a fost numita de presedintele Klaus Iohannis.


Intr-un text intitulat „Dupa o viata de magistrat, Livia Stanciu se pensioneaza. Laudatio”, Vasilica Danilet dezvaluie ca, joi 16 iunie 2016, a luat o decizie cu mare greutate, semnand buletinul de vot pentru eliberarea din functie a sefei ICCJ. Acelasi Vasilica Danilet, in acelasi text postat pe blogul propriu, ne spune ca „partenerea de nadejde a DNA” paraseste sistemul fara multumiri, fara fast si fara aplauze si dezvaluie ca rar i-a fost dat sa vada un om atat de modest intr-o functie atat de inalta. Un om, cu majuscule, care pentru Danilet, asa cum chiar el spune, este un exemplu si un reper de profesionist al dreptului.

Prezentam in continuare oda lui Vasilica Danilet pentru Livia Stanciu, cu avertizarea ca veti citi acest text pe riscul dumneavoastra, existand sanse sa va apuce greata:

Dupa o viata de magistrat, Livia Stanciu se pensioneaza. Laudatio

'Laudatio' (lat.) = discurs de elogiere a cuiva

Astazi, in Plenul CSM, am luat o decizie cu mare greutate: am semnat buletinul de vor pentru decizia de eliberare din functie prin pensionare a doamnei judecator dr. Livia Stanciu, presedintele instantei supreme.

Primul judecator al tarii si reprezentant al puterii judecatoresti in ultimii sase ani, Livia Stanciu isi incheie o cariera de 35 de ani in slujba justitiei – procuror intre anii 1980-1994, judecator intre anii 1994-2016, fiind la curtea suprema din anul 2004. Paraseste sistemul fara fast, fara aplauze, fara multumiri adresate public. Nu stiu daca asta s-a vrut a fi din partea noastra drept o dovada a unei anumite modestii institutionale care – poate – nici nu era necesara sau este doar lipsa de exercitiu a sistemului juridic in aprecierea valorilor sale.

Rar mi-a fost dat sa vad un om atat de modest intr-o functie atat de inalta. Sub conducerea Liviei Stanciu, ICCJ a fost reformata: s-a suplimentat numarul de judecatori supremi, s-a modernizat sistemul de recrutare a lor, au venit generatii noi de magistrati, au fost rezolvate cateva probleme punctuale de integritate, s-a reconsiderat jurisprudenta sectiei penale care s-a angajat in mod ferm in sanctionarea adecvata a coruptiei. Astfel, datorita activitatii sustinute a judecatorilor supremi din ultimii ani, Inalta Curte a cunoscut o crestere a increderii oamenilor in justitie nemaiatinsa in perioada postdecembrista.

Doctor in drept si formator la Institutul National al Magistraturii, judecatorul Livia Stanciu a format generatii intregi de noi magistrati. A devenit un model pentru sute de magistrati. Prin luarile sale de pozitie publice a contribuit la constientizarea faptului ca legea e o valoare in sine, care trebuie respectata de oricine si ca magistratul roman are un rol esential in promovarea si mentinerea statului de drept.

Doamna Livia Stanciu se bucura de toata admiratia mea; merita felicitari sincere pentru extraordinara sa cariera si urari de mult succes in noua calitate de judecator la CCR. Pentru mine personal, Domnia Sa este un reper de profesionist al dreptului si un exemplu de OM”.

Comentarii

# ANONIMUS date 16 June 2016 17:10 +41

Intradevar ne apuca voma cand auzim ce matrapazlacuri scoate din gura dansatotul Vasilica Danilet. :D :lol: :D :lol: :D :lol:

# Cetatean date 16 June 2016 17:36 -51

Nu inteleg...danilet are dreptate, sper sa fie urmata de judecatori la fel de bravi si corecti.

# Cucu şi pupăza! date 23 June 2016 16:33 +2

Cetăţene, care eşti tu...ce nu înţelegi bre...nu vezi că ăsta are numai rolul de "pupăză" a sistemului, care cântă "ode" şi pupă sârguincios dosurile îmbuibate ale celor pe care mătăluţă îi numeşti "bravi"...unde le stă bre, bravura, că io îi văd fix invers.

# DODI date 16 June 2016 17:58 +31

Acest ... ar fi făcut carieră de răsunet pe vremea lui Ceașcă. Regretând faptul că s-a născut prea târziu face sluj la orice fese vede în față numai să nu i se observe mersul său de patruped. Și când te gândești că acest play boy ratat face parte din instituția care se vrea crema magistraților români. Or fi și asemenea specimene printre magistrați (ca orice pădure) dar parcă sunt prea multe lighioane în aceasta.

# calin date 16 June 2016 18:10 +9

karatist de ...!

# Directia a V-a date 16 June 2016 18:33 -28

Cristi Danilet PRESEDINTE ICCJ! URA!URA!URA!

# mishulescu date 17 June 2016 23:43 +5

..UIE! ..UIE! ..UIE!

# Vreau să fiu "prezidel"! date 23 June 2016 16:46 +2

No, sper să ajungă ăsta "prezidel" la ÎCCJ numa când a face plopu pere...sau când o zbura vaca kobe pe mătură.

# gr.bivolaru date 16 June 2016 18:40 +33

Nu cred ca merita sa-i mai acordam vreo atentie acestui individ, C.V.Danilet care intamplator este judecator,dar si membru al CSM,care a facut obiectul repetatelor abateri fata de colegii magistrati,avand o atitudine nedemna,motiv pt.care a fost anchetat de catre inspectia judiciara al CSM.Personajul se afla in postura de nulitate absoluta,fiind marginalizat de catre o buna parte din colegii sai,nefacand onoare instituiei din care face parte!!!!!!!!!

# BB date 16 June 2016 21:10 +13

Nu stiu de ce, dar am o presimtire ca acest "defazat" va fi judecator la CCR in 9 ani Oricum pregateste terenul!!!! Ce il costa... putina saliva.

# Vladi Mârrr... date 16 June 2016 21:19 +16

Ciudatenia asta, un autentic OZN (om al zilelor noastre), dovedeste totusi calitate si anume, PERSEVERENTA. Si o face cu atata devotata indarjire, incat nu rateaza nici o ocazie, dar absolut nici una, de a se "scapa pe el", Si asts indiferent de costul nenumaratllor blugi, pe care i-a umplut. Dar nu mai e mult pana isi va odihni obositul sau sfincter, vis a vis de Palatul Victoria, strajuit la intrare de o girafa la vederea careia, un mare biolog ar fi zis ca, teribila coincidenta, ASA CEVA NU EXISTA ...

# unul din lumea cea mare date 16 June 2016 22:37 +16

,,Rar mi-a fost dat sa vad un om atat de modest intr-o functie atat de inalta.,,..........GURA PACATOSULUI ADEVAR GRAIESTE!!!!!!!!!!!!!RAR MI/A FOST DAT SA VAD 2 ,,OAMENI,,ATIT DE MODESTI IN ASEMENEA FUNCTII ATIT DE INALTE!!!!!!!!!!!!!!!!

# biet roman saracu' date 18 June 2016 11:26 +4

modest la calitati intelectuale, umane, feminine

# ceir date 17 June 2016 08:20 +7

Admiratia prostilor tine de balanta de dereglata de muci.

# Taranu de la Tara date 17 June 2016 08:23 +10

Nu ne apuca sila pentru ca...NU NE PARASISE. Mai degraba senzatia e de GREATA IN FORMA CONTINUATA. Desigur, combinata cu LASITATEA NOASTRA. Intrebare: - la greci sau polonezi, erau posibile aceste malastrocherii? NU! De ce? Simplu. PENTRU CA NU SUNT LASI.

# Bubu date 17 June 2016 14:15 +6

Asta e ales pe viata ?

# mircea n. date 17 June 2016 16:15 +4

Pe lângă greaţa inevitabilă,mai este ceva,care-l trimite pe ...:formularea "pentru mine PERSONAL" Justiţia la noi va avea alte şanse de însănătoşire dacă slugile politicului şi serviciilor nu vor avea garantate posturi GRASE în sistem sau în alte structuri,interne şi externe(vezi Morar,Kovesi,Livia Stanciu...)! Altfel,ei fiind vulnerabili chiar de la racolare,vor executa orice li se va comanda,viitorul fiindu-le asigurat(exemple pentru cazul celor nominalizaţi---cazurile Flota,spălare de bani,Aluminiu Slatina,neanchetarea la detaliu a lui M.Băsescu,Incompatibilitate şi strămutare pt.Iohannis...!

# mishulescu date 17 June 2016 23:50 +7

" Doctor in drept si formator la Institutul National al Magistraturii " ? Formularea corecta era : Doctor in drept si informator...

# biet roman saracu' date 18 June 2016 11:24 +7

Imi aduce aminte de cele mai gretoase ode facute lui Nicolae Ceausescu.

# Aligator date 20 June 2016 16:53 -1

Va spun ceva aceste nume de "nimeni" invidiosi ? ANONIMUS, Cetatean, DODI, calin, Directia a V-a, mishulescu, gr.bivolaru, BB, Vladi Mârrr..., unul din lumea cea mare, biet roman saracu', ceir, Taranu de la Tara, Bubu, mircea n., ...?

# ?????? date 21 June 2016 11:25 +3

Considerati ca titlul articolui ar fi fost mai nimerit daca ar fi fost ,""Gretosul" Danilet o ironizeaza pe Lavinia Stanciu" ?

# ADEVARUL date 21 June 2016 13:44 0

MODELUL GONFLABIL DE PROCUROR COMUNIST LIVIA ESTE OMNIPREZENT IN ZONA INALTA A JUSTITIEI...ORICARE PUTEA FI IN LOCUL EI,DACA STATEA SA O UMFLE BASESCU...ACUM CA SCAPAM DE TUMORA,MACAR DE AR IZOLA-O IN ZONA CCR-ULUI,RASUFLAM USURATI,CU O MARIONETA MAI PUTIN CARE A BUBUIT DE DESTEAPTA,ALTII URMEAZA,ALTE SCARBE. :-* :-* :-*

# Dan date 24 June 2016 20:23 +1

Eu am borat deja de 3 ori !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.01.2023 – DNA pregateste artileria grea: cumpara Biblii si asteapta trei politicieni grei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva