13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GREVA AVOCATILOR ROMANI SE AUDE PE TOT CONTINENTUL – Consiliul Barourilor si Societatilor de Avocati din Europa, solidar cu protestul barourilor din Romania: „Protectia avocatilor e fundamentala pentru functionarea unui sistem juridic just si echitabil. Avocatii joaca un rol crucial in sustinerea statului de drept, asigurarea accesului la justitie si protejarea drepturilor si libertatilor... Societatea trebuie sa se asigure ca avocatii isi pot indeplini sarcinile fara teama de intimidare”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

4 October 2023 12:11
Vizualizari: 3005

Greva avocatilor romani se face auzita pe tot continentul. Consiliul Barourilor si Societatilor de Avocati din Europa (CCBE) – condus de avocatul grec Panagiotis Perakis (foto) – a lansat marti, 3 octombrie 2023, un mesaj de solidaritate cu protestul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.CCBE le aminteste tuturor rolul crucial al avocatului in societate, ca aparatori nu doar ai unor persoane in procese punctuale, ci, in general, ai drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor – cel mai important fiind dreptul la un proces echitabil.

De aceea, societatea are obligatia sa le asigure avocatilor cadrul necesar pentru a-si desfasura activitatea, feriti de orice intimidari, hartuiri sau chiar vatamari fizice, subliniaza entitatea europeana.

In acelasi timp, avocatii trebuie protejati nu doar in relatia cu clientii lor, ci si prin prisma profesiei in sine. Mai exact, este vorba despre valori precum independenta, confidentialitatea si autoreglementarea profesiei de avocat, mai arata Consiliul Barourilor si Societatilor de Avocati din Europa.

In alta ordine de idei: UNBR a anuntat ca tot marti a transmis mesajul CCBE catre presedinta ICCJ Corina Corbu, presedintele CSM Daniel Gradinaru, Procurorul General Alex Florenta si directoarea INM Simona Marcu.


Redam intregul comunicat al CCBE (vezi facsimil cu textul in limba engleza):


CCBE sprijina Uniunea Nationala a Barourilor din Romania in eforturile ei de a sustine importanta profesiei de avocat si protectia libertatilor cetatenesti

Consiliul Barourilor si Societatilor de Avocati din Europa (CCBE) sprijina Uniunea Nationala a Barourilor din Romania in eforturile ei de a sustine independenta profesiei de avocat si protectia statului de drept.

CCBE subliniaza ca protectia avocatilor in societate este o necesitate fundamentala pentru functionarea unui sistem juridic just si echitabil. Avocatii joaca un rol crucial in sustinerea statului de drept, asigurarea accesului la justitie si protejarea drepturilor si libertatilor indivizilor.

Avocatii servesc drept sustinatori pentru clientii lor, aparandu-le drepturile si interesele, chiar si in cazurile in care acele interese pot fi nepopulare sau controversate. Aceasta functie esentiala a avocatilor este vitala pentru protectia drepturilor individuale si integritatea sistemului juridic. In consecinta, societatea trebuie sa se asigure ca avocatii isi pot indeplini sarcinile fara teama de intimidare, hartuire sau vatamare fizica.

In plus, profesia de avocat joaca un rol esential in sustinerea principiului justitiei egale in conditiile legii. Avocatii ajuta la reducerea decalajului dintre indivizi si sistemul juridic, asigurandu-se ca toata lumea, indiferent de antecedentele sau statutul lor economic, are acces la reprezentare juridica si la un proces echitabil. Protectia avocatilor este, asadar, esentiala pentru mentinerea unei societati in care justitia este accesibila tuturor.

Necesitatea de a proteja avocatii in societate si valorile profesiei de avocat – independenta, confidentialitatea si autoreglementarea – protejeaza fundamentele justitiei, drepturile omului si statul de drept.

Garantand rolul avocatilor, contribuim la mentinerea unui sistem juridic corect si echitabil care serveste interesele tuturor membrilor societatii.Comentarii

# Îl doare pe Marcel' fu..d date 4 October 2023 12:35 +1

Sau cum sa omori cloștile care fac ouă de aur.

# Lila Lilica date 4 October 2023 14:10 +1

Doar pe tot continentul?Dacă nu se aude până in China n.au făcut nica!Hai cu onorariile și pentru popor!!!Traduceți,vă rog și expresia..Pro bono!!!

# ?????? date 5 October 2023 00:23 0

& ''Zeus'' și ''fii'', la Europa, ? ''Caragiale" dă de mâncare tuturor și le apără și drepturile, alături de Tăriceanu, ? Bacnota de 100 de lei, fostă de 1.000.000 de lei, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva