28 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GUGUSTIUCII – Reactie de toata jena a judecatorilor din CSM in cazul jignirilor proferate de magistratii activisti. Incredibil: atacurile la adresa magistratilor si discutiile politice purtate de judecatorii si procurorii #rezist sunt considerate “situatie regretabila”. Sectia pentru judecatori a CSM nici macar nu sesizeaza Inspectia Judiciara, ci ii “solicita ferm” sa lamureasca “aceasta situatie regretabila”

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 March 2021 18:22
Vizualizari: 5183

Reactie de toata jena a judecatorilor din cadrul Consilului Superior al Magistraturii in cazul jignirilor proferate de magistratii activisti si a discutiilor politice purtate de acestia pe un forum de pe Facebook, discutii care au fost scurse in presa. De-a dreptul halucinant, judecatorii din CSM (cei care au fost de acord cu emiterea acestui comunicat) considera ca atacurile magistratilor activisti la adresa anumitor judecatori, procurori si politicieni reprezinta, atentie, o “situatie regretabila”. Asta desi un limbaj si comportament precum cel de pe forumul magistratilor activisti nu pot fi sanctionate decat cu excluderea din sistem, fiind mai mult decat o "situatie regretabila".


 

Sectia pentru judecatori a CSM a reactionat, chipurile, luni 29 martie 2021. Mai bine nu o facea, intrucat judecatorii din Consiliu s-au umplut de penibil. Reactia apare ca fiind una strict de fatada, judecatorii CSM dorind doar sa salveze aparentele, astfel incat sa nu fie acuzati ca nu au condamnat derapajele de pe formulul magistratilor. De altfel, ”derapaje” si “situatie regretabila” sunt cei cei mai duri termeni folositi de judecatorii CSM in comunicatul dat publicitatii. Judecatorii din Consiliu nu au indraznit nici macar sa sesizeze Inspectia Judiciara, desi acest lucru se impunea in mod evident, alegand in schimb sa ii solicite “ferm” sa lamureasca “aceasta situatie regretabila”.


Iata comunicatul Sectiei pentru judecatori a CSM:


Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii se delimiteaza categoric de orice derapaj de natura celui care rezulta din discutiile purtate de unii judecatori si procurori pe o retea de socializare.

Judecatorilor si procurorilor le este recunoscut dreptul la libera exprimare, insa in exercitarea acestuia magistratii au obligatia de a se comporta intr-o maniera care sa pastreze demnitatea functiei, impartialitatea si independenta sistemului judiciar.

De asemenea, in exprimarea opiniilor, judecatorii si procurorii sunt tinuti de obligatia de rezerva mai ales in situatia in care se raporteaza la deciziile factorului politic.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii reaminteste ca respectarea standardelor de conduita constituie regula in magistratura, insa orice exceptie de la aceasta, va fi examinata prompt, cu consecintele prevazute de lege, pentru pastrarea prestigiului si credibilitatii autoritatii judecatoresti.

In acest context, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii solicita ferm Inspectiei Judiciare sa lamureasca, potrivit competentelor, in cel mai scurt timp aceasta situatie regretabila”.

Comentarii

# Edelweiss - Zicălaș de măscări, ocări și sudălmi date 29 March 2021 18:36 +16

De-a lungul anilor, pe acest site, am avut zeci și zeci de comentarii nepublicate în pagină din cauza vreunui cuvințel sau a unei expresii INFINIT MAI NEVINOVATE decât urdorile și infecțiozitățile proferate de această sectă a DESCREIRAȚILOR CU ROBE. Pe cuvânt de zicălaș consacrat că ieri citeam cele de pe forumul sectanților psihopați și simțeam uneori senzații de invidie față de obscenitatea de grobianismul multor dintre comentarii! Departe de mine ideea de a invoca art 99, lit a) din legea 303/2004 și de a-i zbura c-un șut în kur pe toți neisprăviții guralivi cu robe . Mai semnificative sunt atitudinea acestor potlogari față de teme tabu: față de justiție, față de justițiabili, față de CSM față de CCR, față de demnități ale puterii executive sau legislative. DACĂ ACEȘTIA NE SUNT MAGISTRAȚII, ATUNCI NOI ROMÂNII NE PUTEM ADUNA PE MALUL DUNĂRII SĂ NE LUĂM DE MÂNUȚE ȘI SĂ NE ARUNCĂ BANZAI ÎN CEA MAI ADÂNCĂ BULBOANĂ! :-? VAI DE ȚARA CARE ARE ASEMENEA SPURCĂCIUNI DREPT „MAGISTRAȚI”.

# Ioana M. date 29 March 2021 18:42 +23

Altii pentru niste comentarii pe fb au fost condamnati !!! Astia nici macar nu sesizeaza IJ. Atunci o sa faca bip...bip... in continuare pe sefii din IJ, parchete, ICCJ, CCR, CJUE, Controcenii, PNL, in acelasi stil USR ist, deja cunoscut.

# Legea 303/2004 privind statutul Psihopatului judiciar date 29 March 2021 18:48 +9

„ART. 99 Constituie abateri disciplinare: a) manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu; :-? [...] d) desfășurarea de activități publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuțiilor de serviciu;” :-? Oare care este jurisprudența românească referitoare la sintagma „PUBLIC”? un loc, fie el și virtual, care este accesibil unui număr mai mare de... persoane, este SPAȚIU PUBLIC? Un SPAȚIU în care au apărut niște porcovani judiciari, ieșind din lanul de popșoi, și-au dezbrăcinat nădragii și au început să-și cufurească „probitatea” și „deontologia” de-a lungul liniei continue de pe DN1?

# @ Ioana date 29 March 2021 18:51 +6

Da, Ioana! Io* pentru comentarii pe ediția electronică a unui ziar sucevean sau pentru comentarii pe un profil FB (la care „persoana vătămată” nici măcar nu avea acces, fiind introdusă în blocklist) am primit 5 luni cu executare pentru ultraj judiciar (amenințare) și 2 luni cu executare pentru hărțuire. Pedepse executate INTEGRAL în regim penitenciar în 2017.

# Narcis date 29 March 2021 19:12 +26

In 2017 când a fost mitingul organizat de PSD, afirmatiile lui Dragnea la adresa justitiei au fost rastalmacite. Au facut petitii magistratii, magistratii-asistenti, grefierii. Toti se dadeau ultragiati si tipau ca este afectata independenta justitiei. Totul este un joc politic, pe care CSM il face demult.

# YES. date 30 March 2021 15:44 +16

Daca judecatorii si procurorii din " gasca" # rezist, coboara nivelul unei discutii la nivel de insulte si jigniri , atunci sa nu ne miram ca cetateanul simplu sfideaza si sictireste organele de justitie din ziua de azi, reprezentate de acest ". buboi malign". pe nume. C.S.M. cu pretentii de instanta morala si juridica in Romania. Dupa atitudinea CSM , nu mai ramane decat ca judecatorii sa se ia la "palme+pumni+picioare" in cur !!?.

# Webe date 31 March 2021 15:19 +1

Care CSM cred ca ar fi intrebarea?Mai exista institutia asta?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva