30 septembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GUVERNUL ORBAN TINE MARAMURESUL FARA DRUMURI – Revolta sefului CJ Maramures, Gabriel Zetea: „Pana in 2016, vreme de 24 de ani, Consiliul Judetean a fost condus exclusiv de dreapta. Sub conducerea mea, in numai 4 ani, am reusit sa reabilitam de 4 ori mai multi km de drum judetean decat PNL... Odata ce a venit Guvernul PNL, toate lucrarile au fost oprite... Am trimis documentatia la Ministerul Transporturilor. Raspunsul a fost ca nu e oportun sa reabilitam, din fonduri UE, 35 km de drum judetean”

Scris de: V.B. | pdf | print

7 septembrie 2020 18:40
Vizualizari: 2174

Inca de cand s-a instalat la Palatul Victoria, in noiembrie 2019, guvernul Ludovic Orban a reusit contraperformanta de a bloca toate proiectele legate de reabilitarea drumurilor din Maramures.Acuzatia la adresa regimului PNL a fost lansata luni, 7 septembrie 2020, de catre presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea (foto), intr-un comunicat de presa al Coalitiei pentru Maramures remis publicatiei Lumea Justitiei.

Mai exact, Zetea – vicepresedinte al PSD la nivel national, responsabil cu infrastructura – a acuzat PNL ca de aproape un an, de cand este la putere, a oprit complet reabilitarea drumului national DN 18B Baia Mare-Targu Lapus. O mare parte din sosea – pana la Cernesti – fusese reabilitata pe vremea fostului executiv social-democrat, adauga Zetea. Este vorba despre 29,5 km din totalul celor 45 de kilometri.

Gabriel Zetea – copresedinte al Coalitiei pentru Maramures – a precizat ca anul trecut, dupa foarte mult timp, CJ Maramures a reusit sa obtina reabilitarea ultimului drum national nereabilitat din judet. Recent, aceeasi institutie a aprobat indicatorii tehnico-economici necesari pentru reabilitarea a inca 117 km, dintr-un drum judetean, dar ministerul Transporturilor – condus de Lucian Bode – nu a raspuns favorabil.


Redam afirmatiile facute de Gabriel Zetea in comunicatul de presa:


Pana in anul 2016, adica vreme de 24 de ani, Consiliului Judetean Maramures a fost condus, exclusiv, doar de reprezentanti de dreapta, de cei care astazi se regasesc in PNL. Sub conducerea mea, din 2016 si pana in 2020, adica in numai patru ani, am reusit sa reabilitam de patru ori mai multi kilometri de drum judetean decat cei de la PNL. Daca PNL-istii, in 24 de ani, au reabilitat 56 de km de drum din cei aproximativ 800 de km de drum judetean pe care ii are judetul, din 2016 si pana in 2020 am obtinut finantare si am pornit reabilitarea a aproximativ 200 de km de drumuri in Maramures. Tocmai aceasta sfidare la adresa noastra, a maramuresenilor, dar si a celor care ar fi putut sa ne viziteze, a facut ca judetul sa nu fie atat de cautat de catre turisti. Pentru ca si cei care veneau spre noi din alte parti ale tarii, dupa ce isi stricau masina pe Valea Izei sau pe Valea Ruscovei, dar si in Tara Lapusului, Tara Codrului si Tara Chioarului, nu mai voiau sa revina. Si acest con de umbra in care am fost tinuti, ca si judet, se datoreaza celor de dreapta, care un singur lucru stiu sa faca cand ajung la putere: sa taie investitii.

Odata ce a cazut Guvernul PSD si a venit Guvernul PNL, in toamna trecuta, toate lucrarile au fost oprite, pentru ca cei la PNL au alocat 0 lei pentru a continua reabilitarea drumului din Cernesti si pana in Targu Lapus. Fiind un drum national, acesta se afla in administrarea Ministerului Transporturilor, iar astazi, ministrul Transporturilor este de la PNL. Daca ne intrebam ce au reusit sa faca reprezentantii PNL, in Maramures, in aceasta perioada, raspunsul e simplu: au reusit sa opreasca reabilitarea ultimului drum national nereabilitat in judet, DN 18 B. Ca tot e campanie electorala, recomand locuitorilor din Tara Lapusului ca atunci cand vad vreun penelist ca vine in zona, sa il intrebe de ce nu aloca bani pentru reabilitarea DN 18 B, de la Cernesti la Targu Lapus.

Am trimis documentatia la Ministerul Transporturilor iar raspunsul primit a fost ca nu este oportun sa reabilitam, din fonduri europene, 35 de km de drum judetean in Tara Lapusului. Eu il invit pe acest ministru PNL-ist sa vina in Maramures, sa vada problemele pe care le avem si sa ne spuna, privindu-ne in ochi, de ce alege PNL sa blocheze proiectele de drumuri in judetul nostru?


* Cititi aici comunicatul lui Gabriel Zetea

comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT MARAMURES, cod mandatar financiar 21200019

Comentarii

# DODI date 7 septembrie 2020 19:40 +8

Răspunsul peneliștilor este simplu: pentru că așa vrea ciolaniSS. Peneliștii au voie doar de reabilitarea drumului București - Sibiu, pentru ca netrebnicul să ajungă mai repede sub fustele nevestei. Că ajunge degeaba este o altă poveste. Poate și din cauza aceasta îi sunt dragi copiii ca sarea în ochi. Mai ales copiii românilor. Poate se vor trezi și maramureșenii din letargie și nu vor mai vota în neștire leprele liberale, ratați profesionali și infestați cu covid, înregimentați sub falduri galbene pedeliste și lăudându-se în Europa că sunt populari.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va fi pus Nicusor Dan sub urmarire penala pentru trafic de influenta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.09.2020 – Intrati, nu o sa regretati: spectacol de senzatie cu un inegalabil!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva