18 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

HELLVIG II ELIMINA PE OAMENII LUI COLDEA – Generalul Gabriel Statescu, seful Directoratului de comunicatii din SRI, care se ocupa si cu monitorizarea online, a fost trecut in rezerva de Klaus Iohannis, la cererea directorului Serviciului Eduard Hellvig. Statescu a fost pus in fruntea comunicatiilor online de Florian Coldea si promovat in grad, in 2011, de Traian Basescu

Scris de: E.D. | pdf | print

9 March 2017 15:23
Vizualizari: 10592

Serviciul Roman de Informatii se reformeaza sub conducerea directorului Eduard Hellvig (foto), dupa retragerea fortata a fostului sef operativ al SRI Florian Coldea. Presedintele Klaus Iohannis a semnat trecerea in rezerva a generalului Gabriel Statescu sef al Directoratului de comunicatii si tehnologia informatiei, care se ocupa si cu monitorizarea online, masura fiind luata la cererea sefului SRI Eduard Hellvig. Anuntul a fost facut intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale din 8 martie 2017, care arata ca Iohannis a semnat "decretul privind trecerea în rezerva a domnului general de brigada – cu o stea Statescu Gabriel din Serviciul Roman de Informatii". Anuntul trecerii in rezerva a generalului Gabriel Statescu reprezinta o lovitura dura pentru vechea garda din SRI, daca tinem cont de faptul ca Statescu era cunoscut ca fiind unul dintre oamenii de incredere ai lui Florian Coldea.


Gabriel Statescu a promovat in grad in 2011, cand fostul presedinte Traian Basescu a semnat, la finalul lunii martie, decretele privind "acordarea gradului de general de brigada – cu o stea coloneilor Dan-Valentin Capsuna si Gabriel Statescu, din Serviciul Roman de Informatii".

Despre Gabriel Statescu dezvaluia, doi ani mai tarziu, in 2013 fostul senator Valer Marian ca a fost numit in functia de sef al Directoratului de comunicatii si tehnologia informatiei chiar de Florian Coldea. Potrivit declaratiei politice din 22 martie 2013 a lui Valer Marian, promovarea a avut loc "dupa numirea in functia de prim-adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea" acesta numind “in functii importante de sefi si de loctiitori de unitati oameni de incredere si buni executanti, ca de exemplu: (...) generalii Gabriel Statescu, (…) – sefi de unitati si diviziuni."

Decizia de debarcare a lui Gabriel Statescu din SRI, are loc in contextul in care Eduard Hellvig a denuntat protocoalele incheiate de Serviciul Roman de Informatii cu diverse institutii economice sau din justitie, reclamand ca prevederile lor nu se coreleaza cu legea, dar si in contextul in care, in urma cu doar o zi, seful SRI a anuntat ca va retrage cei 28 de ofiteri ai Serviciului care activau in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala din ANAF inca din anul 2014. Confirmarea acestei masuri a venit intr-un raspuns acordat Mediafax.ro, in care se preciza ca “directorul SRI, in baza unei analiza, a initiat demersurile legale pentru incetarea detasarii ofiterilor din cadrul ANAF”.


Comentarii

# Vladimarrr...!!! date 9 March 2017 16:00 +23

Domnule redactor E.D., va citez cu respect: "Serviciul Roman de Informatii se reformeaza sub conducerea directorului Eduard Hellvig" si va intreb cu maxima SERIOZITATE: auzita-ati dumnevoastra de secularul proverb romanesc, cum ca, LUPU-SI SCHIMBA PARUL, DAR N A R A V U L B A ? Sau macar de mai noua expresie fotbalistica: NU TE LASA DUS DUPA FENTA ? Daca credeti ca o pozitie strategica cucerita cu atata migala si atatea ticalosii in 27 de ani de lupta sub si supraterana este parasita acum din reflexe democratice in cateva zile, VA si NE INSELATI AMARNIC !! ASTIA, PRECUM **** LOR "PARINTI", SUNT IN STARE SA MOARA CU TARA DE GAT, NUMAI PENTRU A-SI CONSERVA POZITIA DE "PRIMA LIPITOARE" A AMARATEI NOASTRE ROMANII !!!

# Lola date 9 March 2017 16:38 +11

Am impresia ca baiatul asta , HELLVIG, face ce trebuie, , desigur cu conditia sa nu fie alte treburi ascunse in spatele la acestor masuri.

# Marmelada date 9 March 2017 16:53 +4

Era tare daca-l elimina pa Iohannide !

# DODI date 9 March 2017 18:53 +1

O fi Helvig un cățel dar mușcătgura finală o va da când va roade un ciolanis. Sper să nu se sature între timp sau să i se scurteze lesa.

# escu date 10 March 2017 09:36 +1

Sigur se va reforma! Mai degrabă schimbăm garda lor cu a noastră. Așa cum Băsescu a adus pe funcții cheie numai oameni loiali lui, nu ROMÂNIEI, așa și acum, vor fi numiți oameni loiali lui Johannis care să-i garanteze și securizeze următorul mandat. Sper ca oamenii din interiorul instituției să înceapă a avea o altă poziție decât cea a pinguinului și să aducă SRI pe calea legală, a reprezentării interesului național, a misiunii sale da bază, de a veghea la securitatea națională, nu a intereselor politice ale vremelnicilor conducători.

# marian bucuresti date 11 March 2017 03:07 0

Nu uitati, Seful Diviziei de Protectie este la fel de vinovat ca si caporalul C! Numiti aici cadre tinere,reformatoare care nu fac parte din gasca lui C!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.08.2022 – Sediul DNA a ajuns in paragina (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva