31 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ICCJ A MENTINUT CONDAMNAREA LUI OPRESCU – Judecatoarele Simona Elena Cirnaru, Rodica Aida Popa si Maricela Cobzariu au respins recursul in casatie al fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu impotriva condamnarii definitive de de 10 ani si 8 luni de inchisoare cu executare. Condamnarea a fost dispusa de magistratii Daniela Panioglu, Valentin Mihai si Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti pentru luare de mita, grup infractional organizat, spalare de bani si abuz in serviciu (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

1 February 2023 16:21
Vizualizari: 3334

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu ramane cu pedeapsa de 10 ani si 8 luni de inchisoare primita in 2022 din partea judecatorilor Daniela Panioglu, Valentin Mihai si Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti pentru luare de mita, grup infractional organizat, spalare de bani si abuz in serviciu.Miercuri, 1 februarie 2023, judecatoarele Simona Elena Cirnaru, Rodica Aida Popa (foto) si Maricela Cobzariu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au respins lui Oprescu recursul in casatie fata de decizia CAB din 13 mai 2022.


Redam minuta hotararii ICCJ nr. 81/2023 din dosarul nr. 42389/3/2015:


Respinge, ca nefondate, recursurile in casatie formulate de inculpatii Albu Romeo, Popa Bogdan Cornel, Supeala Florin, Oprescu Sorin-Mircea, Bengalici Claudiu si Nita Ion impotriva deciziei penale nr. 575/A din data de 13 mai 2022 pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I penala.

Obliga recurentii inculpati la plata sumei de cate 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.

Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 1 februarie 2023”.


Amintim ca la 13 mai 2022, Curtea de Apel Bucuresti a dublat pedeapsa dispusa la fond, in 13 mai 2019, de catre judecatoarea Iosefina Parvu de la Tribunalul Bucuresti, care il condamnase pe Sorin Oprescu tot pentru luare de mita, grup infractional organizat, spalare de bani si abuz in serviciu.

In noiembrie 2015, procuroarea DNA Valina Calarasu l-a trimis in judecata pe Oprescu, acuzandu-l ca ar fi fost liderul unui grup infractional organizat, constituit la nivelul Primariei Capitalei (grup pe care l-ar fi condus incepand cu anul 2013) in legatura cu numirea unor persoane la conducerea Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane Bucuresti. Precizam ca Sorin Oprescu a fost retinut de DNA pe 5 septembrie 2015 si arestat preventiv o zi mai tarziu. Eliberat pe 29 octombrie in acelasi an, fostul edil a stat in arest la domiciliu pana pe 18 ianuarie 2016. Directia Nationala Anticoruptie s-a laudat cu sprijinul primit de la SRI in aceasta cauza (click aici pentru a citi).

Comentarii

# Unul date 1 February 2023 16:57 +12

Deci Oprescu si-ar dori achitarea ca sa se intoarca in tara. E normal, p-acolo e un anonim care-si permite cam orice la cati bani ciorditi are dar ii lipseste ceva-ul ala care-l facea sa se simta zeitate printre prapaditii care l-ar alege si acum. Unul din specialistii PSD care a pus Bucurestiul pe butuci ... N. Dan nu este bun ca nu fura si nu da bani pa partide Nu uitati: A. Bica , M. Iorgulescu , S. Oprescu si altii de teapa lor sunt in Spatiul Schengen!

# santinela date 2 February 2023 08:32 -7

Unul - Nicusor Dan nu fura ? ha,ha,ha.

# @Santinela date 2 February 2023 08:58 +5

Nu ne fierbe: spune-ne ce a furat Nicusor! Stim deja ce au furat Oprescu si Firea, vrem sa comparam cu actualul primar.

# ?????? date 2 February 2023 09:29 0

@ Arestarea lui Oprescu s-a făcut în vremea cu decizia ca partidele politice să poată fi înființate cu minim trei persoane, ? Probabil o decizie care zice că numai aceia înregistrați ca partide politice au "susținerea justiției" de a promova ,,capitalism de cumetrie", pentru a nu "competiționa" cu justiția la "independențe", ? Probabil că mulți specialiști despre drept și independență puțină la justiție, ?

# ?????? date 2 February 2023 09:48 0

@ Probabil că este vizibil și faptul că după 1989 s-ar putea zice și că sistemul de justiție și-a format, ca "metodă de adaptare a funcționării", la "rigorile capitalismului" și "funcționarea" ca, ,,dealeri de justiție" , fapt vizibil și prin creșterea veniturilor activilor și pensionarilor, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.03.2023 – Justitie, nu justitiarism. Masacrul asupra istoriei romanilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva