2 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INAMICII LUI HAINEALA ISI FAC BAGAJUL PENTRU AVOCATURA – Horatius Dumbrava si Toni Neacsu s-au inscris la examenul de intrare in avocatura din 25-27 septembrie 2013. Dumbrava va da examenul la Brasov, iar Neacsu la Bucuresti. Fostul presedinte al CSM ne-a justificat cu amaraciune decizia: “Vedeti cum sunt lucrurile in ziua de azi, azi esti judecator, maine nu mai esti judecator” (Listele candidatilor)

Scris de: Elena DUMITRACHE - Razvan SAVALIUC | pdf | print

24 September 2013 15:06
Vizualizari: 8431

 

Doi dintre cei mai vocali membri ai CSM, care s-au opus alegerii procurorului Oana Haineala in functia de presedinte al CSM, care ar fi trebuit sa revina de drept numai unui judecator, au ales sa plece in avocatura. Horatius Dumbrava, membru in CSM, si Adrian Neacsu, membru al CSM suspendat din cauza unui dosar penal, s-au inscris in examenul de primire in profesie ca avocat definitiv din perioada 25-27 septembrie 2013. Deloc intamplator, cei doi, imediat dupa conflictul deschis cu Oana Haineala, careia i-au cerut demisia, s-au ales cu dosare deschise de ANI si Parchet, in cazul lui Toni Neacsu ancheta finalizandu-se cu trimiterea sa in judecata pentru o presupusa fapta de coruptie, bazata deloc intamplator pe o plangere a Oanei Haineala.


Lumeajustitiei.ro anunta in urma cu aproximativ o luna ca judecatorul Adrian Toni Neacsu a luat decizia de a se inscrie in examenul de primire in profesia de avocat, regasindu-se pe listele candidatilor care indeplinesc conditiile de primire in profesia de avocat, in vederea dobandirii titlului profesional de avocat definitiv. Adrian Toni Neacsu urmeaza sa sustina cele trei probe scrise la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti. Daca in cazul lui Adrian Toni Neacsu nu este surprinzatoare decizia, dat fiind ca acesta a fost suspendat din functia de judecator si membru al Consiliului Superior al Magistraturii acum mai bine de cinci luni, nu acelasi lucru putem spune despre decizia judecatorului Horatius Dumbrava, care este membru al CSM.

Potrivit listelor de repartizare pe sali a candidatilor care indeplinesc conditiile de primire in profesia de avocat definitiv, judecatorul Horatius Dumbrava se regaseste pe listele candidatilor care vor sustine examenul la Facultatea de Drept din cadrul Univeristatii Transilvania din municipiul Brasov.

Horatius Dumbrava: “Nu am niciun indiciu ca mi s-ar pregati vreun dosar, asa simt eu si in momentul de fata”

Lumeajustitiei.ro l-a contactat pe judecatorul Dumbrava pentru a afla motivul care a stat la baza deciziei magistratului de a intra in avocatura: “Nu stiu daca sa ma duc sau nu la examen. Mi-am luat o luna si jumatate de concediu sa ma pregatesc. De doua luni reflectez daca sa mai raman judecator sau nu pentru ca, vedeti cum sunt lucrurile in ziua de azi, azi esti judecator, maine nu mai esti judecator. Nu am niciun indiciu ca mi s-ar pregati vreun dosar, asa simt eu si in momentul de fata. Nu stiu daca o sa ma prezint maine la examen”.

Calendarul de desfasurare a probelor scrise din cadrul examenului de primire in profesia de avocat

Potrivit calendarului stabilit de Uniunea Barourilor din Romania pentru examenul de primire in profesia de avocat 2013, examinarea candidatilor se va desfasura in scris, la materiile Organizarea si exercitarea profesiei de avocat, Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal si Drept procesual penal, probele urmand sa fie sustinute dupa cum urmeaza: "Examenul de primire in profesie pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice se va desfasura astfel:

-Miercuri, 25 septembrie 2013 - proba scrisa la disciplinele: Drept civil si Drept procesual civil (doua teze distincte), pentru toti candidatii;

-Joi, 26 septembrie 2013 - proba scrisa la disciplina Organizarea si exercitarea profesiei de avocat, pentru toti candidatii;

-Vineri, 27 septembrie 2013 - proba scrisa la disciplinele Drept penal si Drept procesual penal (doua teze distincte) , pentru toti candidatii".

Recent, Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, condusa de avocatul Gheorghe Florea, a publicat un anunt in care sunt stabilite regulile pe care trebuie sa le respecte candidatii inscrisi in examenul de primire in profesia de avocat stagiar/definitiv. Documentul UNBR stabileste modul de desfasurare al probelor scrise si instructiunile pentru redactarea lucrarilor.

*Cititi aici repartizarea candidatilor la prima proba scrisa din etapa a II-a a examenului de primire in profesia de avocat stagiar

*Cititi aici repartizarea candidatilor la prima proba scrisa din etapa a II-a a examenului de primire in profesia de avocat definitiv

*Cititi aici anuntul UNBR privind examenul de admitere in profesia de avocat – probele de examen din datele 25,26,27 septembrie 2013

Comentarii

# CI date 24 September 2013 15:36 +2

Nu fiţi fraieri. Dumbravă nu se va prezenta la examen. El de mult visa la o carieră universitară...are altele în cap! Pe Dumbravă l-aţi promovat la greu; apoi aţi dat poze cu el, lucrând la imaginea lui de beţiv care ar trebui exclus din magistratură; după care l-aţi reevaluat, considerând că e un martir...Bănuiesc că vă orientaţi după starea vremii...

# ziarist harsit date 24 September 2013 17:29 0

nu, dupa dezvaluiri, pentru ca nu stii de la inceput ceea ce urmeaza sa descoperi...

# Dumbrava Rosie date 25 September 2013 15:45 +1

Dumbrava martirul lui peste prajit ! Tipul care a facut dezvaluirile cele mai dure in legatura cu judecatorul pe care-l intituleaza \"poreclit\" s-a trezit cu un dosar penal in urma plangerii lui Dumbrava. Chestia este ca tipul ii va manca rinichii lui Dumbrava si gastii sale. Deja unii isi pierd functiile la greu iar altii isi vor pierde chiar libertatea. Povestea plangaretului Dumbrava o gasiti pe http://wikileaksdemures.blogspot.ro/ http://wikileaksdemures.blogspot.ro/2012/06/timshel-x-war-partea-vii.html http://wikileaksdemures.blogspot.ro/2012/06/timshel-x-war-partea-viii.html

# Ultimul Charlot date 24 September 2013 15:37 0

Si cei de la Bota asteptau de la Dumbrava sa raspunda la adresele UNBR privind legalitatea. Deci...

# pt Charlot, ultimul date 25 September 2013 01:02 +1

DACA ADRESELE AU FOST SCRISE DE BOTA, ESTE SI NORMAL CA DUMBRAVA SA NU RASPUNDA UNUI CONDAMNAT PENAL CARE NU MA ARE NICI O LEGATURA CU UNBR.

# CI date 24 September 2013 15:41 +1

Voi chiar nu citiţi nimic? Măcar Constituţia răsfoiţi-o...Preşedinte CSM poate fi un procuror sau un judecător...Asta până va schimba Antonescu Constituţia...Dacă procurori care vă sunt simpatici, precum Betelie, Max Bălăşescu, Neluţu Carpen ar fi fost şefi ai CSM nu aţi mai fi comentat nimic!

# www.unbr.eu date 24 September 2013 16:54 -1

www.unbr.eu  www.unbr.eu   www.unbr.eu   www.unbr.eu   www.unbr.eu www.unbr.eu  www.unbr.eu   www.unbr.eu

# www.unbr-legal.ro, site-ul oficial al UNBR 2004 date 25 September 2013 01:14 0

NU VA LASATI INSELATI DE SITE-UL LUI BOTA CONDAMNATUL, www.unbr.eu, CARE INCEARCA SA ATRAGA FRAIERI CARE SA-I MAI DEA DONATII SI SA LE DEA IN SCHIMB HIRTII FALSE. ACEST CONDAMNAT,NU MAI ESTE PRESEDINTE DIN DATA DE 09.06.2012.

# Anti date 24 September 2013 17:01 +2

Noi nu cunoastem legile si Constitutia. Cine are timp sa citeasca? Cum poate un procuror sa fie presedinte CSM? Si-apoi o sa ajungem se fim cu totii arestati pentru coruptie. Si cui ii convine? Suntem cei mai tari jurnalisti. Dupa ureche. Ha, ha, ha! 

# dan date 24 September 2013 18:19 +3

nu va fie mila de magistratii pesionari facuti avocati. Mananca lovele cu lingura.

# Dr.Vasile Botomei,www.unbr.info date 24 September 2013 19:48 -3

Baroul Bacau-UNBR, cu sediul in Bacau,str.Oituz,33,www.unbr.info,a cerut lamuriri de la CSM,daca judecatorii si procurorii au drept de a participa in comisiile de admitere in profesia de avocat.CSM a raspuns ca judecatorii si procurorii pot face parte din comisiile de examinare pentru admiterea in profesia de avocat.Asadar, cine indeplineste conditiile de a fi examinator, are recunoasterea din indrumarea CSM de a fi inscris in profesia de avocat cu scutire de examen.

# POLO.NICU date 24 September 2013 20:13 +1

Sa mori tu ca-i asa.De aia l-au trimis si pe Curpan in judecata alaturi de tine.

# motobei batausul de femei date 24 September 2013 21:47 +1

Esti un falsificator ordinar, bolnav cu tartacuta...

# BOTA, IAR ESTI IN CRIZA date 25 September 2013 01:20 -1

BOTA, INEBUNESTI DE CIUDA CA BOTOMEI E DOCTOR IN DREPT SI TU NU.

# ,,INEBUNITUL,, unbr date 25 September 2013 08:01 0

Cred ca ,,inebunesc,, toti membrii ,,unbr,, ului vostru ca vor muri analfabeti: nimernicu betivu, pitica cracita si hasasiu bolnava !

# DOTTORELUI ANALFABET date 24 September 2013 20:01 +2

dottore botomel agramatel, dupa ce veti intra la parnaie si tu si judele Cur-pen, veti examina colegii de celula !

# Roco date 24 September 2013 21:58 -1

Colega, mai usor cu critica la adresa judecatorului Curpan. Pana una alta, e cam singurul magistrat, din Romania, care a afirmat, in mod public, ca unbr-flocea e inexistenta juridic ! Ar fi chiar fantastic daca si alti judecatori ar fi la fel de curajosi. In plus, am convingerea ca acesta nu stia de excluderea lui Botomei din profesie, avand reprezentarea ca este avocat in legala UNBR-Bota.

# POLO.NICU date 25 September 2013 08:00 +1

Uite ca s-a sucit si Curpan - vezi Ziarul de Bacau din 25.09.2013

# nea gheorghe date 25 September 2013 09:23 0

http://www.ziaruldebacau.ro/2013/09/25/judecatorul-sorin-curpan-ii-declara-razboi-fostului-partener-de-afaceri-vasile-botomei.html

# Cur-pen singurul ? date 24 September 2013 22:13 -1

Asta s-o crezi tu ca cur-pen e singurul care afirma ca unbr floce e inexistenta de jure ! Inexistenţa de jure a barourilor vechi (desfiinţate prin Legea nr. 3 din 1948) - Sentinţa penală definitivă nr. 1251din 15.12.2010 a Judecătoriei Sect. 1 Bucureşti: -,,Legea nr. 3 din 17 ianuarie 1948 a desfiinţat vechile barouri şi U.N.B.R.” - ,,actele normative ulterioare legii 3/1948 trebuiau să prevadă în mod expres înfiinţarea barourilor şi a uniunii barourilor” - ,,în mod logic singura concluzie care se impune este că prin aceste acte normative nu s-a înfiinţat nici o nouă structură a avocaţilor din România.” - ,,nici Legea 51/1995 nu conţine prevederi referitoare la înfiinţarea de noi structuri ale avocaţilor.” - ,,Baroul Bucureşti şi U.N.B.R. ( Bota) sunt înfiinţate legal din anul 2004, nu au fost desfiinţate, s-au organizat şi funcţionează în baza Legii 51/1995.”

# Cur-pen singurul ? date 24 September 2013 22:15 -1

- Judecătoria Zărneşti – Sentinţa penală definitivă nr. 323 din 18 noiembrie 2011: ,,Din studiul jurisprudenţei existente relativ la speţa de faţă, din verificările făcute anterior de organele abilitate, s-a stabilit că există barouri tradiţionale care nu au putut prezenta documentele de înfiinţare, respectiv act constitutiv, statut, hotărâre judecătorească şi, pe cale de consecinţă, acestea nu au personalitate juridică.” - Tribunalul Bucureşti - Decizia penală definitivă nr. 1109R din 25 august 2009: - ,,Spre deosebire de Baroul Bucureşti ,,tradiţional” care nu are o lege de înfiinţare ori o hotărâre judecătorească de înfiinţare ori un act constitutiv, noul Barou Bucureşti(Bota) există şi funcţionează în baza acestor acte.”

# Cur-pen un anal-fabet date 24 September 2013 22:17 -1

- Curtea de Apel Braşov - decizia penală definitivă de achitare nr. 234 din 7 aprilie 2010: ,,Legea nr. 51/1995 nu înfiinţează barourile şi Uniunea Naţională a Barourilor din România, desfiinţate prin Legea nr. 3/1948.” - Judecătoria Gura Humorului – Sent. penală definitivă nr. 172 din 8 noiembrie 2012: ,,Legea nr. 51/1995, lege în care este definită atât noţiunea de Uniunea Avocaţilor din România cât şi cea de Barou, însă nu înfiinţează cele două structuri obligatorii în exercitarea profesiei de avocat.”

# BOTA, SINGURUL ANAL FABET date 25 September 2013 01:27 0

MAI CRETINOIDULE, SINGURUL ANAL FABET DE PE ACEST FORUM, ESTI TU. CE DRACU CAUTI AICI CIND LOCUL TAU ESTE PRINTRE DETINUTI. FA-TI BOCCEAUA PT PUSCARIE, CA SE APROPIE ZIUA SI TREBUIE SA FI PREGATIT.

# ANALFABETII LUI NIMERNICU si botomiel date 25 September 2013 08:40 0

,,SA FI,, ,,CIND,, ,,SINGURUL, ESTI TU,, (VIRGULA INTRE SUBIECT SI PREDICAT !) !!! Dragi colegi, ignorati mesajele acestor agramati care se cred avocati ! ! !

# Cur-pan un bolnav date 24 September 2013 22:19 0

- Parchetul d. p. l. Judecătoria Piatra-Neamţ – Rezoluţia nr. 2/P/2012 din 9.04.2012: ,,Actualmente ne aflăm în faţa unui paradox prin aceea că UNBR Bota funcţionează legal sub denumirea de Uniunea Naţională a Barourilor din România şi are un act constitutiv de înfiinţare consfinţit printr-o hotărâre judecătorească irevocabilă, ceea ce UNBR tradiţională nu deţine, deocamdată neavând o bază legală în temeiul căreia să funcţioneze. Barourile tradiţionale au fost desfiinţate în bloc prin Decretul nr. 39 din 1950, iar după cum s-a arătat mai sus, Legea nr. 51/1995 nu le-a reînfiinţat, ci doar a definit noţiunea de barou.” - Curtea de Apel Suceava - Decizia penală definitivă de achitare nr. 324 din 8 septembrie 2008: ,,Potrivit Legii nr. 3/1948 barourile şi UNBR se desfiinţează…” ,,inculpatul a fost admis şi înscris cu respectarea criteriilor legale de admitere …în baza Legii nr.51/1995.” ,,Din nicio probă existentă la dosarul cauzei nu rezultă că Filiala Băleşti Gorj a Asociaţiei „F

# Vieri date 24 September 2013 22:43 0

Ar fi bine daca si Decizia penala definitiva de achitare nr.324 din 8 septembrie 2008, pronuntata de Curtea de Apel Suceava, s-ar posta pe website-ul www.bota.ro sau www.unbr.eu

# Roco date 25 September 2013 10:57 0

Se pare ca m-am inselat cu privire la caracterul lui Curpan. A intors-o cu 180 de grade incepand sa sustina casta mafiota-flocea, in detrimentul legalei UNBR-Bota. E o mizerie umana si da dovada de lasitate. Bine zicea deputatul rrom, Madalin Voicu; romanii sunt lasi si tradatori.

# ”care ar trebui sa revina de drept numai unui judecator” date 24 September 2013 22:26 0

Sunt curios in baza caror argumente CEI DOI ”JURNALISTI ” emit idea ca presedintele CSM ar trebui sa fie DE DREPT doar un judecator. Halal journalism. Si cica mai e si site de specialitate.

# haineaua bossa date 25 September 2013 08:30 0

citeste pe acest site comunicatele asociatiilor profesionale ale magistratilor si te vei convinge ca un procuror nu poate conduce csm  :-*

# Tudor Raneti date 25 September 2013 10:26 0

Mestere, daca chiar erai judecator, nu mai erau lucrurile asa in ziua de azi. Lasa-te de meserie Neacsu, daca erai corect te persecutau ca pe Ciocea, dar asa te-au executat :D

# santinela date 25 September 2013 10:39 +3

Ca presedintele CSM poate sa fie un procuror sau numai un judecator este de discutat.Cert este insa faptul ca presedintele CSM-ului nu avea voie sa mai fie Haineala,o individa aservita,mizerabila si foarte slab pregatita profesional.Acelasi lucru si despre Kovesi,Stanciu etc. Slugi basiste ce sinteti ! Si te doare mintea.Judecatorii tac si tac in continuare lasindu-se calcati pe cap.Ma asteptam la astia mai tineri sa fie cu o tir de vina.As,o apa si-un pamint !

# Justitiabilul Roman date 25 September 2013 18:03 0

Ma uimeste cat de independenti sunt judecatorii daca sunt condusi de un procuror. Ma uimeste lupta impotenta si schimbul de replici suburbane intre membrii celor doua barouri. Care este miza tovarasi, caci vad ca nu va ingrijoreaza soarta justitiei. Cand este vorba de justitie nu sunteti prea guralivi. Banul si frica va guverneaza viata. Nu ma mira ca multi dintre voi va imbolnaviti de cancer. Se pare ca in justitie (instante, parchete si minister) totul este de vanzare. Fiecare se pare ca are un pret. Este dezgustator. 

# catalin date 9 October 2013 20:26 0

Dragi postatori,cata importanta dati unui escroc ca Bota,va intra in istorie. Si ce daca cei doi dau examen de admitere, este dreptul oricui. Sa vedem notele, daca mai pot concura cu cei care abia au terminat acum facultatile serioase si au materia proaspata in cap. Asteptam notele si mai vorbim. Dar sutele de judecatori care pana in 2009 s-au inscris la barou si in ziua deciziei orununtata de consiliu s-au si trecut pe lista incompatibililor ce ziceti. Asadar stratagema la care conducerea UNBR ar trebui sa reflecteze:Avocati (judecatori ,politisti etc.) care NU au activitat nicio perioada sunt trecuti pe baza unor \"atentii\" la consilierii Baroului, direct pe tabelul incompatibililor.De smecheria asta ce ziceti?

# pgr date 11 October 2013 10:30 +1

iata si notele ...d-ul judecator pretios din CSM nu prea le stie cu codurile...si tocmai a picat...asta e valoarea judecatorilor din csm? ?? Neacsu a luat in schimb examenul cu brio...se vede de ce nu-l mai suportau ca judecator!!!

# Av. Popa Nicolae - Tulcea date 13 October 2013 17:08 0

Pentru toti colegii, juristi,Legea nr.51/1995 este de control general si nu una de reglementare directa a profesiei de avocaqt, ceea ce nu schimba probleme nici macar statutul profesiilor liberale fiind doar izvor de drept si act de reglementare generala, nu ridica nicio problema d-lui Bota Pompiliu, ambele aplicandu-se de un numar nedefinit de ori si obligatoriu conform art. 1 alin.5 din Constitutie. Cat timp art.48 alin.2 si art.57 alin.2 din Legea nr. 51/1995 se dovedesc insuficient de lamuritoare in ce priveste infiintarea persoanei juridice de interes public, atunci judecatorul nu mai are atributia de a aplica regula de drept enuntata mai sus, ci de a degaja regula de drept cu privire la orice infiintare legala a persoanei juridice rezultata din totalitatea deciziilor precedente in acet sens (art.4 combinat cu art.16 alin.2, raportate la art.126 alin.2 din Constitutia Romaniei) reprezentand esenta rationamentului juridic intr-un stat de drept, ca si calitatea de presedinte izvor. 

# Avocatel date 13 October 2013 17:17 0

Bravo domnule coleg Popa Nicolae! bravo, in sfarsit o persoana, profesionista, care comenteaza de fiecare data pertinet, la obiect si strict profesional cu diplomatie, nu toti postacii care mai de care mai mahalagii cu un limbaj de mahala interbelica

# avocat date 13 October 2013 17:18 0

Vorbeste mai Nicole ,pe romaneste ca nu se intelege nimic din ceea ce ai vrut sa zici.Fii mai concret si lasa frazele kilometrice ca iti pierzi ideile.

# PITBUL date 13 October 2013 17:26 0

LA BOTA TE REFER8I/SUNT SIGUR CA DA PENTRU CA NUMAI EL ARE LIMBAJUL RESEPCTIV.

# Av. Popa Nicolae - Tulcea date 27 October 2013 21:31 0

Toti ministrii din Ministerul de Justitie (art.145 C. pen.) au ocupa finctii inalte in institutie, fie ca au fost liberali,fie ca au avut alta coloratura politica, toti au demostrat ca sunt incompetenti si lipsiti de profesionalism cat timp nu au urmarit respectarea prevederilor legii fundamentale si nu au respectat dreptul statului de drept (art.14 din Decretul - Lege nr.90/28.02.1990, M.Of.nr.32). Mai mult, nicio institutie de astazi nu are vreo reactie fata de antagonismele dintre U.N.B.R., \"clasic\" sau \"traditional\" fara documente legale de infiintare a persoanei juridice (art.26 lit.e din Decretul - Lege nr.31/1954) si U.N.B.R, legal infiinta de dl. Bota Pompiliu, distinct, in baza unei hotarari judecatoresti (art.14,art.15 din Legea nr.304/2004) vointa legiuitorului, dreptul public nu se manifesta cu preponderenta prin actiunea autoritara a institutiilor statului:magistratilor numiti, totodata lipsiti de impartialitate si corupti la cel mai inalt nivel conduc inclisiv politicul. 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.03.2024 – Milu si Gluga au zambit pentru poza de grup, dar au stat separati

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva