16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INCA UN FLAGRANT DNA – Parchetul anticoruptie l-a prins pe seful Serviciului managementul documentelor si comunicare institutionala de la Directia de Taxe a Sectorului 6, George Marius Adam, in timp ce primea o presupusa mita de 4.500 euro. In schimbul banilor, Adam ar fi urmat sa puna la dispozitia denuntatorului cererile facute de DNA in trei dosare de frauda cu imobile

Scris de: G.T. | pdf | print

24 November 2023 17:44
Vizualizari: 3991

DNA a facut un nou flagrant. De data aceasta vizat a fost un functionar de la Directia Generala de Impozite si Taxe Locale (DGITL) a Sectorului 6 din Capitala.


 

Parchetul anticoruptie a anuntat vineri seara, 24 noiembrie 2023, retinerea sefului de Serviciu managementul documentelor si comunicare institutionala in cadrul DGITL Sector 6 Bucuresti, George Marius Adam, pentru luare de mita, folosirea in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si favorizarea faptuitorului.

Concret, functionarul a fost prins joi, 23 noiembrie 2023, in timp ce primea de la denuntator 4.500 de euro, dupa ce anterior ar fi luat si alte sume de bani. In schimbul acestora, acuza DNA, functionarul trebuia sa puna la dispozitia denuntatorului documente trimise de DNA la DGITL, prin care se solicitau informatii in contextul instrumentarii a trei cauze ce aveau ca obiect fraude cu imobile, dupa ce la fel ar fi facut si in trecut cu alte cereri venite de la parchetul anticoruptie.

George Marius Adam a fost dus la Tribunalul Bucuresti pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva pe 30 de zile.

Dosarul este instrumentat de Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie (Sectia a II-a DNA), condusa de procurorul Ionut Ardeleanu (foto).


Prezentam comunicatul DNA:

 

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 23 noiembrie 2023, a inculpatului ADAM GEORGE MARIUS, sef Serviciu managementul documentelor si comunicare institutionala in cadrul Directiei Generale de Impozite si Taxe Locale (D.G.I.T.L.) Sector 6 Bucuresti, pentru savarsirea infractiunilor de:

-luare de mita, in forma continuata,

-folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata,

-favorizarea faptuitorului.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

in perioada 16.10. – 23.11.2023, inculpatul Adam George Marius, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins si primit de la o persoana (martor in cauza), in mai multe randuri, sumele de 2.800 de lei si 4.500 de euro pentru a pune la dispozitia acesteia mai multe documente emise de Directia Nationala Anticoruptie prin care se solicitau informatii de la D.G.I.T.L. Sector 6 in trei dosare de urmarire penala ce aveau ca obiect fraude cu imobile. In acelasi context, inculpatul urma sa-i furnizeze martorului si documente ce vizau 37 de imobile cu situatie juridica incerta ori contribuabili care si-au stabilit domiciliul in strainatate, in scopul de a identifica succesiunile vacante si a-i facilita acestuia din urma obtinerea dreptului de proprietate asupra lor.

In data de 23.11.2023, inculpatul Adam George Marius a primit suma de 4.500 euro mentionata mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Anterior, in perioada septembrie–noiembrie 2022, inculpatul Adam George Marius, in aceeasi calitate, dupa ce a intrat in posesia unor documente emise de Directia Nationala Anticoruptie intr-un alt dosar penal, ar fi adus la cunostinta martorului despre existenta cercetarilor penale in curs, desfasurate cu privire la angajatii unui birou notarial si la apropiatii acestora si ar fi remis acestuia documentele respective.

Inculpatului Adam George Marius i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 24 noiembrie 2024, inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.
Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

# Ra Luca date 27 November 2023 10:29 0

Pam-Pam! :cr :D

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva