19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INCEPE CONCURSUL DE ADMITERE IN MAGISTRATURA SI LA INM - Aproape 3000 de candidati se lupta pe cele 200 de locuri disponibile pentru INM. La concursul de admitere in magistratura, concurenta este de mai mica, de 6,5 candidati pe un loc. Examenele debuteaza in 4 septembrie, cu proba eliminatorie de verificare a cunostintelor juridice

Scris de: L.J. | pdf | print

2 September 2016 14:51
Vizualizari: 13972

Start in concursurile de admitere in magistratura si admitere la Institutul National al Magistraturii. Examenele vor incepe duminica, 4 septembrie 2016, cu proba scrisa eliminatorie, de tip grila, de verificare a cunostintelor juridice la materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal.

In ceea ce priveste Institutul National al Magistraturii, conform unui comunicat al CSM de vineri, 2 septembrie 2016, in acest an au fost scoase la concurs 130 de locuri alocate pentru judecatori si 70 de locuri pentru procurori. Pe cele 200 de locuri disponibile se lupta 2746 de candidati, ceea ce inseamna aproximativ 13 candidati pe loc.


La concursul de admitere in magistratura, concurenta este mai mica, insa si posturile disponibile sunt mai putine. Astfel, 941 de candidati se lupta pentru cele 85 de posturi de judecator de judecatorie si 58 de posturi de procuror la parchetele de pe langa judecatorii. Adica, 6,5 candidati pe loc.

Iata comunicatul CSM:

Potrivit calendarului de desfasurare a concursurilor de admitere la Institutul National al Magistraturii si de admitere in magistratura, in data de 4 septembrie 2015 se va desfasura prima etapa a celor doua concursuri, constand in proba scrisa eliminatorie, tip grila, de verificare a cunostintelor juridice la materiile: drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal.

Concursul de admitere la INM se organizeaza pentru ocuparea unui numar de 200 de locuri de auditori de justitie, din care 130 de locuri sunt alocate pentru ocuparea functiei de judecator, iar 70 de locuri pentru ocuparea functiei de procuror.

La acest concurs s-au inscris 2770 de candidati, dintre care un numar de 2746 indeplinesc conditiile pentru a participa la prima proba, conform tabelului final privind rezultatul verificarii conditiilor de inscriere la concurs, publicat pe site-urile CSM si INM.

Proba eliminatorie se va desfasura la Universitatea „Nicolae Titulescu” si Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucuresti, conform programului de desfasurare a primei etape a concursului de admitere la INM publicat pe site-urile CSM si INM – www.csm1909.ro si www.inm-lex.ro.

Concursul de admitere in magistratura se organizeaza pentru ocuparea unui numar de 85 de posturi de judecator in cadrul judecatoriilor si a 58 de posturi de procuror la parchetele de pe langa judecatorii.

La acest concurs s-au inscris 985 de candidati, dintre care un numar de 941 de candidati indeplinesc conditiile pentru a participa la prima proba, conform tabelului final privind rezultatul verificarii conditiilor de inscriere la concurs, publicat pe site-urile CSM si INM.

Proba eliminatorie se va desfasura la Universitatea Crestina 'Dimitrie Cantemir' din Bucuresti, conform programului de desfasurare a primei etape a concursului de admitere in magistratura publicat pe site-urile CSM si INM.

Ambele concursuri vor incepe la ora 09.00, accesul candidatilor in sali fiind permis intre orele 07.30 – 08.30, numai pe baza actului de identitate (carte de identitate sau pasaport).

Listele cu repartizarea candidatilor pe sali sunt publicate pe paginile de internet ale CSM si INM si vor fi afisate pe usile salilor in care se desfasoara proba.

Pentru desfasurarea in bune conditii a celor doua concursuri si inlaturarea oricaror suspiciuni de frauda, au fost instituite masuri de securitate adecvate.

Consiliul Superior al Magistraturii ureaza succes candidatilor!”.

Comentarii

# rad date 2 September 2016 15:56 +3

EXAMENUL E PE PILE ! APROAPE TOTI INTRA PE PILE !

# Sanitarul date 2 September 2016 16:32 -3

Nu este cazul să tragi o concluzie cu caracter general. Succes candidaților și să ia aminte de zicala lui Sofocle: „E mai bine să eşuezi în condiţii onorabile decât să reuşeşti prin fraudă!”

# Lepra e o boala. Sau un om. date 2 September 2016 17:27 0

Si anul acesta am fost luati cu forta sa supraveghem examenul de la INM. De ce?

# examenul fissss date 2 September 2016 17:31 +1

TOATE EXAMENELE SUNT TRUCATE! INTRA CINE CUMPARA GRILA! AVOCATURA; MAGISTRATURA,ANGAJARI DOAR PE ARANJAMENTE!

# Edmond Dantes date 2 September 2016 19:38 +7

Ce examen este acesta cand probele eliminatorii sunt ulterioare examenului scris.Daca treci examenul scris si nu esti"pe lista" te pica la celelate doua probe.Imi pare rau de masa de manevra care mai si plateste sa participe la' Fabrica de Vise Srl INM.O sa vedeti ca intra doar copii de magistrati si cainii si pisicile lor ,cei ce sunt securisti si putini cei ce merita.Si apoi va mirati ce patachine te judeca prin instante.

# amicul lui avi trintorul date 2 September 2016 20:15 +6

interviul este o proba unde se fac smecheriile. la orice examen inclusiv la angajare in institutie de stat, poti sa iei 10 la scris dar te faulteaza la interviu. nu va mirati, cea mai mare pacaleala este la avocati, notari si apoi magistratura. intra doar cei agreati si unsi ca descendenti ai unor somitati pecuniare si politice. unii au pacalit cu doctorate cumparate la talcioc, dar asta reflecta ca profesorii sunt niste sarlatani care nu mai au pic de mindrie si cinste! niste pietari ordinari care au transformat scolile in piete si catedrele in tarabe!

# hai DNA-le date 2 September 2016 22:46 +6

Hai DNA-ule !!! Acum e momentul !!! Ne-am saturat de politicieni defiland in catuse carora nu li se confisca averea si stau la inchisoare ca la pensiune. Daaarr..... trebuie sa intre si rude, amante si sotii de-ai procurorilor DNA la INM si in magistratura?? Aaaaaa.... aaaaamm inteles acuma... asta e tara, de aia 5 milioane de oameni nu mai sunt in tara

# Justițiabilul fraierit date 4 September 2016 19:38 +2

DNA-ul nu este interesat de frauda și corupția din INM, deși este evident pentru orice om cu simțul realității că foarte puțini candidați reușesc prin merit și cei mai mulți prin fraudă( pile și șpagă). De exemplu, fostul procuror stagiar Cazan, arestat preventiv, pentru fraudarea examenului. Unde sunt complicii lui?! Anul ăsta a scăzut numărul candidaților și va scădea în continuare, fiindcă oamenii au început să înțeleagă că examinatorii îi prostesc pe față, fară scrupule, însă pe banii lor, ai candidaților( taxa de concurs și celelalte cheltuieli cu cazarea etc. nu sunt de neglijat pentru veniturile din România).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva