26 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INCREDIBIL, DAR POSIBIL! - Presedintele Comisiei de Supraveghere numit la Hidroelectrica de Ministerul Ecomoniei, Remus Borza este urmarit penal pentru conflict de interese. El e acuzat ca, in perioada in care era administrator judiciar la Hidroelectrica, a platit zeci de miliarde lei propriei firme de avocatura (Acuzatiile)

Scris de: Adina A. STANCU - George TARATA | pdf | print

29 August 2013 16:36
Vizualizari: 7574

Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au inceput urmarirea penala impotriva avocatului Remus Borza (foto). Borza este acuzat de conflict de interese in forma penala, in sensul ca in perioada noiembrie 2012-februarie 2013 a directionat, prin propria-i semnatura, sute de mii de lei (zeci de miliarde lei vechi), pe principiul “cine-mparte, parte-si face”, catre firma sa de avocatura, prin 34 de contracte de asistenta juridica platite din banii Hidroelectrica, companie aflata in reorganizare si al carui administrator judiciar era. Alaturi de Borza mai este urmarita penal si Nicoleta Munteanu, avocat in firma de avocatura a lui Remus Borza. Dupa cum se stie, compania Hidroelectrica a fost in insolventa aproximativ un an. Hidroelectrica a iesit din insolventa dupa ce a denuntat contractele bilaterale. Din iulie, Remus Borza este presedintele Consiliului de Supraveghere numit de Ministerul Economiei la Hidroelectrica.


Urmarirea penala impotriva lui Remus Borza si a avocatei Nicoleta Munteanu a fost dispusa printr-o rezolutie din a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, din 8 iulie 2013, facuta publica de site-ul sursazilei.ro. Iata ce se mentioneaza in respectiva rezolutie:

In calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL, M.N. A incheiat mai multe contracte de asistenta juridica intre Euroinsol SPRL, in calitate de administrator judiciar al SC Hidroelectrica SA, si Societatea Civila Profesionala de Avocati Borza si Asociatii, avand ca obiect asistenta juridica, reprezentare, redactare, semnare si depunere acte, inclusiv intampinare, in mai multe procese civile aflate pe rolul Tribunalului Bucuresti, in care SC Hidroelectrica SA avea calitatea de parte. (…)

In baza acestor 34 de contracte, Societatea Civila Profesionala de Avocati Borza si Asociatii a emis catre Euro Insol SPRL un numar de 34 facturi fiscale, care au fost achitate in totalitate de Euroinsol SPRL. (…)

Toate sumele de bani au fost achitate din averea debitoarei, respectiv a SC Hidroelectrica SA, prin ordine de plata emise de Borza Remus Adrian. (…)

Astfel fiind, fapta numitei M.N. Care, in calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL, administrator judiciar al SC Hidroelectrica SA, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, in perioada noiembrie 2012 – februarie 2013, a incheiat un numar de 34 de contracte intre Euro Insol SPRL si SCP Borza si Asociatii, avand ca obiect asistenta juridica, reprezentare, redactare, semnare si depunere acte, inclusiv intampinare, in mai multe procese civile aflate pe rolul Tribunalului Bucuresti, in care SC Hidroelectrica SA avea calitatea de parte, cu toate ca MN are calitatea de asociat atat in cadrul Euro Insol SPRL, cat si in cadrul SCP Borza si Asociatii, realizand astfel, in mod direct, un folos material in cuantum de (…) lei, atat pentru sine, cat si pentru asociatul sau Borza Remus Adrian, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de conflict de interese, prev. de art. 253 (indice 1) din Codul penal, cu aplic. art. 41 alin. 2 din Codul penal.

In acelasi timp, fapta numitului Borza Remus Adrian care, in calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL, administrator judiciar SC Hidroelectrica SA, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, in perioada noiembrie 2012 – februarie 2013, a efectuat un numar de 34 de plati catre SCP Borza si Asociatii in cuantum de (…) lei, in baza celor 34 de contracte incheiate de MN intre Euro Insol SPRL si SCP Borza si Asociatii, avand ca obiect asistenta juridica, reprezentare, redactare, semnare si depunere acte, inclusiv intampinare, in mai multe procese civile aflate pe rolul Tribunalului Bucuresti, in care SC Hidroelectrica SA avea calitatea de parte, cu toate ca Borza Remus Adrian are calitatea de asociat atat in cadrul Euro Insol SPRL, cat si in cadrul SCP Borza si Asociatii, realizand astfel, in mod direct, un folos material in cuantum de (…) lei, atat pentru sine, cat si pentru asociatul sau Munteanu Nicoleta, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de conflict de interese , prev. de art. 253 (indice 1) din Codul penal, cu aplic. art. 41 alin. 2 din Codul penal.

Comentarii

# Istratie date 29 August 2013 16:48 +6

Dacă n-aș fi sigur că d-l Borza n-avea voie să facă așa ceva, aș putea să jur că D.N.A.-ul are dreptate. 

# POLO.NICU date 29 August 2013 18:19 +6

Buna asta Istratie. Felicitari

# No mans land ( !? ) date 29 August 2013 17:11 +9

Toti sunt imbarligati cu toti, iar noi , prostii , i-am votat ! Asa ne trebuie !

# Je pense que... date 29 August 2013 17:41 +7

Si care e noutatea? E o practica veche la noi, la daci. D\'astia am vrut, d\'astia avem. Parca Predoiu si haita familiala a facut altceva. Apropo, mai draga Themis, mai, cum ziceai ca e cu Banca Religiilor? Devalizare legala? In grup organizat? Ori esti oarba, ori esti proasta, ori te-au co-rupt astia in toate gaorificiile posibile, inclusiv in teaca de la sabie! Rusine, infractorilor de drept comun!!! De-alde Z - P - S - Shalev etc. merita un 1989 cu munitie de razboi!

# doru date 29 August 2013 19:08 +7

nesatuli unii. Nu au fost suficiente milioanele pentru insolventa, au mai ciubucarit cateva zeci de mii \"de cheltuiala\".

# pgr date 29 August 2013 20:18 +10

ţiganul tot ţigan rămâne...nu i-au ajuns 2 mil. de euro şi s-a gândit el să mai xipească cateva miliarde de lei...din păcate pt. el a confundat hidroelectrica xu celelalte srl-uri pe care le-a devalizat şi îngropat...

# Mihail date 29 August 2013 23:18 +9

Ca deobicei DNA incepe de la coada ! Sau deja sunt condamnati spagarii cu \"baietii desteti\" care au pus Hidroelectrica sub control judiciar si noi nu stim ???? Fara indoiala cine greseste plateste in fata Legii dar corect e principiul \"primul venit primul servit\"in ordine si nu pe sarite si pe unii cu fapte grave favorizati si altii condamnati fara probe pe pareri ! Cand o sa ne ardeti pe rug pentru vrajitorie ? Cand ne veti schingiui in public pentru marturisire ? Asta e starea rusinoasa in care a fost adusa justitia ! Solutia e una simpla ! Scoaterea  prim lege din magistratura a procurorilor !!! Ei sunt magistrati doar in tari precum Corea de nord, Vietnam etc.bn In democratii ei sunt avocatii statului iar Magistrat e doar judecatorul !

# ion date 29 August 2013 23:39 +10

asta e idealul  bombalaului de avocat traditional. afaceri cu statul, jupuiala banilor publici. ce dosare, ce clienti, suntem smecheri si furam de rupem.

# alina maer date 30 August 2013 09:34 -3

pur nevinovat, perfect legal ...

# Ignorant date 30 August 2013 10:08 -3

Cu mintea mea de ne-jurist intreb: conflict de interese nu era daca firma de avocatura se implica in procese IMPOTRIVA Hidroelectrica? Cu alte cuvinte daca apara partea adversa? :-*

# Ignorant date 30 August 2013 10:31 -1

Cu mintea mea de ne-jurist intreb: conflict de interese nu era daca firma de avocatura se implica in procese IMPOTRIVA Hidroelectrica? Cu alte cuvinte daca apara partea adversa? :-*

# avocat BB 52-ptr. IGNORANT si altii date 31 August 2013 11:43 +2

Si in cazul lui BORZA este conflict de interese sau chiar si alta infractiune in concurs ptr. ca el ca adm. judiciar avea obligatia de a reprezenta HIDRO chiar si in instanta in procesele de insolventa si alte procese. O data ce el a facut contracte de asistenta juridica ca avocat a sifonat banii in plus pentru obligatiile pe care le avea ca administ. judiciar crezand ca nu observa NIMENI. Asa ca el a luat/sifonat de la HIDRO de doua ori bani ptr. aceleasi atributiuni si obligatii ce ii reveneau ca adm. JDICIAR adica de doua ori \"jefuita\" HIDRO\". Mai mulkt de atat HIDRO fiind cu capital de stat poate fi in concurs si alte infractiuni cu cea de conflicte de interese. Acelasi lucru l-a facut si societatea de avocatura a lui PREDOIU cat acesta a fost ministru. Societatea de avocatura a lui PREDOIU in care este asociat si ZAMFIRESCU si altii a avut contract de sute de milioane de euro ptr. consultanta acordata la aparitia noilor coduri(Cod Civil, penal CPP C.proc. civ) DNA-ul pe Predoiu si toti acolitii lui cand ii luati. Mai nou Predoiu a trecut sub umbrela PDL ca sa aiba protectie institutionalizata acest avocat traditional care a sifonat atata banet din institutiile Statului impreuna cu socrul lui si acolitii sai Florea si altii care au confiscat si monopolizat avocatura mai rau ca o organizatie mafiota. Schimbati o data legea avocaturii nesimtitilor ce sunteti sa aibe dreptul orice licentiat in drept sa pledeze nu o mai tineti voi poentru voi contrar legislatiei europene si prin care promovati coruptia la nivel inalt si institutionalizat.

# coco date 1 September 2013 01:38 +2

Bravo si acum ar trebui sa se mearga mai departe respetiv la aranjamentul dintre Borza si Piperea de la ,, Focus\"\"-Iasi

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.11.2022 – Judecatoare cu poze XXX (Galerie foto si video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva