2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INFRANGERE ZDROBITOARE PENTRU DNA – Judecatorii Isabelle Tocan si Alexandru Mihai Mihalcea de la Curtea de apel Bucuresti au dispus definitiv restituirea la DNA a dosarului privind presupuse fapte de evaziune fiscala cu care procurorul DNA Marius Daniel Pata incearca sa-i infunde pe Alexandru Ghita, fratele fostului deputat Sebastian Ghita, si societatile Asesoft si Teamnet. Cauza a fost inceputa de procurorul Mircea Negulescu „Portocala” de la DNA Ploiesti (Minuta)

Scris de: V.B. | pdf | print

3 October 2022 19:37
Vizualizari: 3765

Infrangere zdrobitoare suferita de Directia Nationala Anticoruptie intr-un dosar anuntat cu mare fast.La 21 septembrie 2022, judecatorii Isabelle Tocan si Alexandru Mihai Mihalcea de la Curtea de Apel Bucuresti au dispus definitiv restituirea la DNA a unui dosar inceput de fostul procuror Mircea Negulescu „Portocala” (foto stanga) la DNA Ploiesti si continuat de catre procurorul Marius Daniel Pata (foto dreapta) de la Structura Centrala a Directiei Nationale Anticoruptie.

Cauza priveste presupuse fapte de evaziune fiscala si ii vizeaza pe mai multi apropiati ai fostului deputat Sebastian Ghita (foto centru). Este vorba in principal despre fratele Alexandru Ghita, Alexandru Ghita, si cumnatul Cristian Anastasescu. In plus fata de ei, in dosar apar 13 firme, dintre care cele mai cunoscute sunt Teamnet si Asesoft.

Practic, judecatorii Isabelle Tocan si Alexandru Mihai Mihalcea au respins contestatiile DNA impotriva incheierii Tribunalului Bucuresti de la inceputul acestui an. Mai exact, in 7 februarie 2022, judecatoarea TMB Mihaela Lavinia Circiumaru a dispus restituirea la DNA a dosarului de evaziune fiscala, magistrata excluzand totodata toate probele administrate in faza urmaririi penale (click aici pentru a citi).


Redam minuta incheierii nr. 471/2022 din dosarul nr. 30055/3/2019/a1:


In baza art. 347 Cpp respinge ca nefondata contestatia formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie impotriva incheierii din data de 07.02.2022 pronuntate de judecatorul de camera preliminara din cadrul Tribunalului Bucuresti – Sectia I penala, in dosarul nr. 30055/3/2019/a1.

Ia act de retragerea contestatiei formulate de inculpatul Stan George Mihail impotriva incheierii din data de 07.02.2022 pronuntate de judecatorul de camera preliminara din cadrul Tribunalului Bucuresti – Sectia I penala, in dosarul nr. 30055/3/2019/a1. In baza art. 275 alin. 2 Cpp obliga contestatorul Stan George Mihail la 400 de lei cheltuieli judiciare catre stat. Onorariul avocatilor din oficiu se avanseaza din fondul MJ. Definitiva. Pronuntata conf. art. 405 alin. 2 Cpp, azi, 21.09.2022”.


Iata minuta inchierii Tribunalului Bucuresti din 7 februarie 2022:


1.Admite exceptia nulitatii absolute cu privire la legalitatea efectuarii actelor de urmarire penala, a administrarii probelor si a sesizarii instantei. Exclude toate probele administrate in faza urmaririi penale. Restituie cauza la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie,Directia Nationala Anticoruptie, Sectia de Combatere a Coruptiei, in vederea refacerii urmaririi penale.

2. Revoca masurile asiguratorii instituite fata de inculpatii SC EXPERT ONE RESEARCH SRL, MERCONSULT TEAM SRL, NETWORK ONE DISTRIBUTION, TEAMNET INTERNATIONAL SA, S.C. IT INFOCONS SERVICES S.R.L., S.C. FUTURE TIME COMUNICATION TECHNOLOGIES SRL, S.C. VIEWPEDIA SOFT S.R.L., S.C. SUNGARD SYSTEMS S.R.L., DIMULESCU MARIANA MERI, NEDELCU BOGDAN, ANASTASESCU CRISTIAN prin Ordonanta nr. 583/P/2014 din 03.05.2017 a DNA – Structura centrala si prin Ordonanta nr. 13/P/2019 din 02.10.2019 a DNA – Structura Centrala.

Cu drept de contestatie in 3 zile de la comunicarea incheierii. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 7.02.2022”.

 

Prezentam lista tuturor firmelor inculpate in dosar:


- SC Asesoft International SA

- SC 2 K TELECOM SRL

- SC Sungard Systems SRL

- SC Infratel Net SRL

- SC Glar Construct SRL

- SC Accessnet International SRL

- SC Network One Distribution SRL (fosta SC ASESOFT DISTRIBUTION SRL)

- SC Expert One Research SRL (fosta SC Xor IT Systems SRL)

- SC Future Time Comunication Technologies SRL

- SC Viewpedia Soft SRL

- SC Teamnet International SA

- SC IT Infocons Services SRL

- SC Merconsult Team SRL


Prezentam lista persoanelor fizice trimise in judecata:


- Nitu Valentin Gabriel

- Chirila Razvan Ionut

- Iordachescu Alina Daniela

- Anastasescu Cristian

- Dimulescu Mariana Meri

- Stan George Mihail

- Ghita Alexandru

- Nedelcu Radu Bogdan

- Anghel Gabriel Marian

- Valeanu Ovidiu Romulus

Comentarii

# santinela date 4 October 2022 08:24 0

Nu te poti astepta la altceva in cazul unui dosar inceput de nulitatea de Portocala.Dar sa continui dosarul astuia,sa mergi pe aceeasi logica,inseamna ca esti parchetar ori idiot ori sluga,ca papagalul din poza alaturata. Dar acum pentru el este simplu.A ramas cu un dosar usor,adica numai cu copertile fiindca TOATE "asa zisele" probe au fost declarate NULE !Mai are de scris vreo trei rinduri,adica -clasare- !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva