2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PATA PE IMAGINEA DNA – Judecatoarea Mihaela Lavinia Circiumaru de la Tribunalul Bucuresti a restituit la DNA dosarul in care Directia Nationala Anticoruptie i-a trimis in judecata pe Alexandru Ghita, fratele fostului deputat Sebastian Ghita, precum si 13 firme, printre care Asesoft si Teamnet. Cauza a fost inceputa de procurorul Mircea Negulescu „Portocala” de la DNA Ploiesti, fiind continuata de procurorul Marius Daniel Pata (Minuta)

Scris de: V.B. | pdf | print

9 February 2022 14:16
Vizualizari: 5060

Saptamana a inceput prost pentru Directia Nationala Anticoruptie: parchetul a fost invins chiar in camera preliminara de catre mai multi apropiati ai fostului deputat Sebastian Ghita (foto 1). Este vorba in principal despre fratele Alexandru Ghita si cumnatul Cristian Anastasescu.Luni, 7 februarie 2022, judecatoarea Mihaela Lavinia Circiumaru de la Tribunalul Bucuresti a dispus restituirea catre DNA, pentru refacerea urmaririi penale, a dosarului in care parchetul condus de Crin-Nicu Bologa i-a trimis in judecata pe Alexandru Ghita, Cristian Anastasescu, precum si 13 firme (cele mai cunoscute fiind Asesoft si Teamnet). Este vorba despre o cauza vizand in principal presupuse fapte de evaziune fiscala. Totodata, magistrata TMB a dispus exlcuderea tuturor probelor administrate in cauza in faza urmaririi penale.


Iata minuta incheierii din dosarul nr. 30055/3/2019/a1:


1.Admite exceptia nulitatii absolute cu privire la legalitatea efectuarii actelor de urmarire penala, a administrarii probelor si a sesizarii instantei. Exclude toate probele administrate in faza urmaririi penale. Restituie cauza la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie,Directia Nationala Anticoruptie, Sectia de Combatere a Coruptiei, in vederea refacerii urmaririi penale.

2. Revoca masurile asiguratorii instituite fata de inculpatii SC EXPERT ONE RESEARCH SRL, MERCONSULT TEAM SRL, NETWORK ONE DISTRIBUTION, TEAMNET INTERNATIONAL SA, S.C. IT INFOCONS SERVICES S.R.L., S.C. FUTURE TIME COMUNICATION TECHNOLOGIES SRL, S.C. VIEWPEDIA SOFT S.R.L., S.C. SUNGARD SYSTEMS S.R.L., DIMULESCU MARIANA MERI, NEDELCU BOGDAN, ANASTASESCU CRISTIAN prin Ordonanta nr. 583/P/2014 din 03.05.2017 a DNA – Structura centrala si prin Ordonanta nr. 13/P/2019 din 02.10.2019 a DNA – Structura Centrala.

Cu drept de contestatie in 3 zile de la comunicarea incheierii. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 7.02.2022”.


Redam lista tuturor firmelor inculpate in dosar:


- SC Asesoft International SA

- SC 2 K TELECOM SRL

- SC Sungard Systems SRL

- SC Infratel Net SRL

- SC Glar Construct SRL

- SC Accessnet International SRL

- SC Network One Distribution SRL (fosta SC ASESOFT DISTRIBUTION SRL)

- SC Expert One Research SRL (fosta SC Xor IT Systems SRL)

- SC Future Time Comunication Technologies SRL

- SC Viewpedia Soft SRL

- SC Teamnet International SA

- SC IT Infocons Services SRL

- SC Merconsult Team SRL


Dosar inceput de Negulescu, preluat de Pata


Site-ul G4media.ro scrie ca dosarul (purtand initial numarul 583/P/2014, apoi numerotat 13/P/2019) se bazeaza pe un rechizitoriu semnat de catre procurorul Marius Daniel Pata (foto 2) de la DNA Central – cunoscut de exemplu pentru trimiterea in judecata a medicului Mircea Beuran. Totusi, conform surselor Lumea Justitiei, aceasta cauza – vizand firmele detinute de apropiatii lui Sebastian Ghita – a fost inceputa de catre celebrul procuror Mircea Negulescu „Portocala”, fiind preluata apoi la structura centrala de catre Marius Pata.

Amintim ca la 3 august 2021, Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii i-a respins lui Marius Pata cererea de a-si continua activitatea in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie dupa data de 11 ianuarie 2022, cand urma sa ii expire functia de sef al Serviciului de combatere a coruptiei la nivel inalt – serviciu ce face parte din Sectia I DNA. Motivul pe scurt il constituie faptul ca Marius Pata a venit la DNA direct pe o functie de conducere, neparcurgand etapa unei functii de executie in parchetul anticoruptie.

Adus cu delegare in noiembrie 2018 de la Parchetul de pe langa Judecatoria Urziceni (unde era sef tot cu delegare) direct la DNA Central, la conducerea Serviciului de combatere a coruptiei la nivel inalt din cadrul Sectiei I, Pata a fost dupa aceea numit de catre Sectia pentru procurori a CSM in aceeasi functie de conducere, pe o perioada de 3 ani, incepand cu 11 ianuarie 2019.

Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara spune in felul urmator (la art. 87 alin. 9): „La data incetarii activitatii in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, procurorul revine la parchetul de unde provine”.

Or, procurorii CSM au interpretat restrictiv textul legal, in sensul in care, prin sintagma „parchetul de unde provine” au inteles „parchetul unde procurorul-petent a detinut ultima functie de executie obtinuta prin numire”. Adica nu prin delegare (click aici pentru a citi).


sursa foto Ghita: Mediafax

Comentarii

# Jean de la Craiova date 9 February 2022 18:51 +9

Opera lui Zdreanta :lol:

# DODI date 9 February 2022 20:14 -6

Cei de la DNA, în prostia care îi caracterizează, au fost obligați să pună mâna pe cartofii fierbinți (Ghiță et. co) neștiind, se pare, că omul figura pe statele de plată ale SRI. De fapt într-una dintre găștile existente din cadrul acestei instituții antiromânești.

# ANA MARIA BOT date 19 February 2022 19:48 +2

GHITA, PONTA SI GRUPUL LOR DE SECURISTI SUNT FOARTE PERICULOSI SI INFRACTORI.... CAPUSE LA BANII STATULUI....CAT DESPRE PROCURORI SUNT NISTE INCOMPETENTI....

# Stefan Grigore date 14 October 2022 17:54 +2

Oare Judecătoarea care a respins dosarul de trimitere în judecată a lui Ghiță SEBASTIAN a făcut acest lucru și profesionalism sau din spirit mercantil ? Oare ce avere are declarată și nedeclarată.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva